Faʻafefea ona saili i le motherboard faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

Tele taimi, pe a galue i luga o se komepiuta (poʻo le komepiuta), e tatau ona e sailia le saʻo faʻataʻitaʻiga ma le igoa o le motherboard. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lenei i le tulaga o faʻafitauli ma avetaavale (tutusa lava faʻafitauli ma leo: //pcpro100.info/net-zvuka-na-kompyutere/).

E lelei pe'āfai e iai lava ni pepa pe'ā uma le faʻatau (ae masani lava pe le o iai pe leai i le faʻataʻitaʻiga e leʻo iai i totonu). I se tulaga lautele, e tele auala e iloa ai le faʻataʻitaʻiga o le komepiuta motherboard:

  • ma le fesoasoani a mea faʻapitoa. polokalame ma aoga;
  • vaʻai vaʻai i le laupapa i le tatalaina o le system unit;
  • luga o le laina faʻatonu (Windows 7, 8);
  • i Windows 7, 8 faʻaaogaina le faʻaaogaina o le polokalama.

Seʻi o tatou auiliiliina i isi tulaga taʻitasi.

 

Polokalame faʻapitoa mo le vaʻaia o faʻamatalaga PC (e aofia ai le motherboard).

I se tulaga lautele, e tele ma afe o na mea aoga (pe a le o le selau). Atonu e leai se aoga e taofi ai ia taʻitasi. Nei o nai polokalame (sili ona lelei i loʻu manatu maualalo).

1) Faapitoa

Nisi faʻamatalaga faʻatatau ile polokalame: //pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/#1_Speccy

Mo le sailia o le gaosi ma le faʻataʻitaʻiga o le motherboard, naʻo le alu i le "Motherboard" tab (o loʻo i le itu tauagavale lea, vaʻai le ata i lalo).

Ui i lea, e faigofie foi le polokalama i le laupapa faʻataʻitaʻiga e mafai ona vave kopiina i le buffer, ma faʻapipiʻi loa lea i totonu o le masini suʻesuʻe ma sailia ai avetaavale mo (mo se faʻataʻitaʻiga).

 

2) AIDA

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.aida64.com/

O se tasi o polokalame pito sili ona lelei ina ia mafai ai ona sailia ni uiga o se komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi: vevela, faʻamatalaga i soʻo se vaega, polokalama, etc. Le lisi o foliga faʻaalia e matua ofoofogia!

Le au minus: o le polokalame ua totogi, ae o loʻo i ai se faʻataʻitaʻia lomiga.

AIDA64 Inisinia: sisitema gaosi oloa: Dell (Inspirion 3542 laptop model), laptop motherboard model: "OkHNVP".

 

Vaʻaiga vaʻaia o le motherboard

E mafai ona mauaina faʻataʻitaʻiga ma le gaosi oloa o le motherboard naʻo le vaʻai i ai. O le tele o laupepa faʻailoga i le faʻataʻitaʻiga ma e oʻo lava i le tausaga o gaosiga (o le tuʻusaunoaga atonu taugofie filifiliga Saina, lea, pe a fai e i ai se mea, faʻaaoga e ono le talafeagai ma mea moni).

Mo se faʻataʻitaʻiga, ave le lauiloa gaosi a motherboards ASUS. I luga o le faʻataʻitaʻiga "ASUS Z97-K" o le faʻailoga ua faʻaalia i le ogatotonu o le laupapa (e toetoe lava a le mafai ona palu ma download isi avetaʻavale poʻo le BIOS mo sea laupapa).

Motherboard ASUS-Z97-K.

 

O se faataitaiga lona lua, sa ou ave ai le tagata gaosi oloa Gigabyte. I luga o se tulaga fou motherboard, o le faʻailoga o loʻo i ai foʻi i le ogatotonu: "GIGABYTE-G1.Sniper-Z97" (vaʻavaʻai i lalo ata).

Motherboard GIGABYTE-G1.Sniper-Z97.

I le mataupu faavae, tatalaina le iunite faiga ma le vaavaai atu i le faʻailoga o se mataupu o ni nai minute. Lenei o faʻafitauli e mafai ona i luga o laupepa komipiuta, o fea e te alu ai i le motherboard, o isi taimi e le faigofie tele ma e tatau ona e toese le toetoe o le masini atoa. Ae ui i lea, o le metotia mo le fuafuaina o le faʻataʻitaʻiga e masani ona leai se sese.

 

Faʻafefea ona e mauaina le faʻaogaina o le motherboard i luga o le laina laina

Mo le mauaina o le motherboard faʻataʻitaʻiga e aunoa ma polokalame vaega lona tolu i se tulaga lautele, e mafai ona e faʻaaogaina le masani laina o le faʻatonuga. O lenei metotia galue i aso nei Windows 7, 8 (ou te leʻi siakiina i le Windows XP, ae ou te manatu e tatau ona aoga).

Faʻafefea ona tatala se laina faʻatonu?

1. I le Windows 7, oe mafai ona auala mai i le "Start" menu, pe i totonu o le lisi, ituaiga "CMD" ma fetaomi Enter.

2. I le Windows 8: o le tuʻufaʻatasiga o Win + R faʻamalama matala le faʻasologa tamoʻe, ulufale i le "CMD" iina ma fetaomi Faʻamau (ata i lalo).

Pupuni 8: faalauiloa laina laina

 

Le isi, e tatau ona e ulu atu i tulafono e lua i le faasologa (pe a uma ona ulufale i le tasi, fetaomi Enter):

  • muamua: wmic baseboard maua gaosi oloa;
  • lona lua: wmic baseboard maua oloa.

Desktop komepiuta: AsRock motherboard, faʻataʻitaʻiga - N68-VS3 UCC.

Tusi api DELL: mataseleʻa. laupapa: "OKHNVP".

 

Faʻafefea ona fuafuaina le ata fala. laupapa i Windows 7, 8 aunoa ma polokalame?

E faigofie ona fai. Tatala le "tamoʻe" faʻamalama ma ulufale i le faʻatonuga: "msinfo32" (aunoa ma se faʻamatalaina).

Ina ia tatalaina le faʻamalama matata i le Windows 8, fetaomi WIN + R (i le Windows 7 e mafai ona maua i le Amata menu).

 

Sosoʻo mai, i le faʻamalama e matala, filifili le "System Information" tab - o le a taua uma faʻamatalaga o le a tuʻuina atu: faʻaaliga o Windows, faʻataʻitaʻiga o le komepiuta ma le mat. laupapa, processor, BIOS faʻamatalaga, etc.

 

Pau lava lena mo le aso. A iai se mea e faʻaopopo i luga o le mataupu - O le a 'ou faʻafetai. Manuia i tagata uma ...

Pin
Send
Share
Send