Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le Samsung Smart TV i le Initaneti e ala i le Wi-Fi?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

I tausaga talu ai nei, na alualu i luma le alualu i luma o tekonolosi lea na pei o se tala fai mai ananafi o se mea moni i nei aso! Lenei ou te fai atu i le mea moni e faapea, i aso nei, e tusa lava pe leai se komepiuta, oe ua mafai ona vaʻai solo i luga o le Initaneti, matamata ata i luga o le youtube ma fai isi mea i luga ole Initaneti e faʻaaogaina ai se TV!

Ae mo lenei mea, ioe, e tatau lava ona fesoʻotaʻi i le Initaneti. I lenei mataupu, ou te manaʻo e mafaufau i luga o Samsung Smart TV fou, mafaufau e faʻatulaga Smart TV + Wi-Fi (o se galuega i totonu o le faleoloa, i le ala, e le o le sili ona taugofie) laʻasaga i lea laasaga, ma faʻavasega i fesili masani masani masani.

O lea, sei tatou amata ...

 

Mataupu

  • 1. O le a se mea e tatau ona ou faia aʻo leʻi faia le TV?
  • 2. Faʻatu lau Samsung Smart TV e fesoʻotaʻi i le Initaneti e ala i le Wi-Fi
  • 3. Ole a se mea e tatau ona ou faia pe a le o le TV le fesoʻotaʻi i le Initaneti?

1. O le a se mea e tatau ona ou faia aʻo leʻi faia le TV?

I totonu o lenei tusitusiga, e pei ona fai mai nisi o laina i luga, o le a ou mafaufau i le mataupu o faʻapitoa fesootai le TV ala Wi-Fi. I se tulaga lautele, e te mafaia, o le mea moni, faʻafesoʻotaʻi le TV ma le uaea i le router, ae i le tulaga lea o le a tatau ai ona toso le uaea, uaea faʻaopopo i lalo o ou vae, ma afai e te manaʻo e faʻaleleia le TV, ona faʻaopopo lea ma se faʻalavelave tele.

E toatele tagata e manatu e le mafai e Wi-Fi ona maua i taimi uma se fesoʻotaʻiga mautu, o nisi taimi ua motusia le soʻotaga, ma isi mea. Afai o le router e lelei ma e le vavaeeseina pe a utaina (i le auala, e vavaeeseina pe a o le uta e maualuga, o le tele o taimi o routers ma le vaivai le gaosiga) + ua ia te oe lelei ma televave Initaneti (i aai tetele e foliga mai e leai ni faafitauli i lenei ua uma) - o le sooga o le a avea oe ma mea e te manaʻomia ma e leai se mea e faʻasolo lemu. I le auala, e uiga i le filifilia o se router - sa i ai se isi tusitusiga.

A o le i amataina le faʻatonutonu saʻo ile TV, e tatau ona e faia lenei mea.

1) Iloa muamua pe o lau ata TV ei ai se fausia-i Wi-Fi mea faʻatatau. A faʻapea - lelei, afai e leai - ona fesoʻotaʻi lea i le Initaneti, oe manaʻomia le faʻatauina o se wi-fi adapter e fesoʻotaʻi e ala i le USB.

Lapataiga! Mo faʻataʻitaʻiga TV uma, e ese, o lea ia faʻaeteete pe a faʻatau.

Adaptor mo fesoʻotaʻiga ala wi-fi.

 

2) O le laasaga taua lona lua o le o le faʻatonutonuina o le router (//pcpro100.info/category/routeryi/). Afai o au masini (mo se faʻataʻitaʻiga, o se telefoni, laupepa poʻo se komepiuta feʻaveaʻi) e fesoʻotaʻi foʻi e ala i le Wi-Fi i le router e i ai le Initaneti, ona faʻasolosolo lava lea o mea uma. I se tulaga lautele, faʻafefea ona faʻatulaga se router mo le ulufale atu i le Initaneti o se autu tele ma lautele, aemaise lava talu ai e le fetaui ma le faʻavaʻa o le pou e tasi. Lea ou te tuʻuina atu naʻo sootaga i tulaga o taʻutaʻua lauiloa: ASUS, D-Link, TP-Link, TRENDnet, ZyXEL, NETGEAR.

 

2. Faʻatu lau Samsung Smart TV e fesoʻotaʻi i le Initaneti e ala i le Wi-Fi

E masani lava, pe a e amataina le TV mo le taimi muamua, e otometi lava ona fautuaina oe e faia ni faʻatonuga. E foliga mai, o lenei sitepu ua leva na leva ona e pasiaina oe, aua masalo o le televise na faʻaola mo le taimi muamua i totonu o se faleoloa, pe oʻo foi i nisi fale teu oloa ...

Ile auala, pe a fai o se uaea (twisted pair cable) e le fesoʻotaʻi i le TV, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le router lava lea e tasi, e ala i le masani ai, pe a faʻatulagaina le fesoʻotaʻiga, amata saili mo fesoʻotaʻiga uaealesi.

O le a matou suʻea saʻo le faasologa ia lava laasaga i lea laasaga.

 

1) Muamua alu i le faʻatulagaina ma alu ile "network" tab, matou te sili ona fiafia iai - "network setting". I luga o le mamao, i le ala, o loʻo i ai se faʻapitoa faʻamau "nofoaga" (po o tulaga).

 

2) I le auala, o le a faʻaalia se vave i le itu taumatau o lenei laupepa e faʻaoga e faʻatonutonu ai fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma faʻaogaina tautua Initaneti eseese.

 

3) Le isi, se "pogisa" mata aliali mai ma se fautuaga e amata le faʻatulagaga. Faasolo le ki amata.

 

4) I lenei laʻasaga, e fesili mai le TV e faʻailoa mai poʻo le a le ituaiga o fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina: uaea poʻo le uaea Wi-Fi. I la matou mataupu, filifili uaea ma kiliki "sosoo."

 

5) Mo 10-15 sekone, o le TV o le a saili mo uma uaealesi fesootaiga i totonu o oe tatau ona i ai. Ui i lea, faʻamolemole matau o le laina suʻesuʻe o le a i 2.4 Hz, faʻatasi ai ma le igoa fesoʻotaʻiga (SSID) - le na e setiina i le faʻatulagaina o le router.

 

6) E moni, e tele Wi-Fi fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi, aua i taulaga, e masani lava o nisi tuaoi latou te faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina foi. Lenei oe manaʻomia le filifili o lau uaealesi network. Afai o lau uaealesi fesootaiga ua puipuia password, oe manaʻomia e ulufale ai.

Le tele o taimi, pe a mavae lenei, o le Initaneti sootaga o le a faʻatuina otometi.

Ona e na o le alu i le "menu - >> lagolago - >> Smart Hub". Smart Hub o se faʻapitoa faapitoa ile Samsung Smart TV e mafai ai ona e ulufale atu i vaega eseese o faʻamatalaga i luga o le Initaneti. Mafai ona matamata le itulau uepesite po o vitio i luga o le youtube.

 

3. Ole a se mea e tatau ona ou faia pe a le o le TV le fesoʻotaʻi i le Initaneti?

I se tulaga lautele, e moni, e mafai ona tele mafuaʻaga na ala ai ona le fesoʻotaʻi le TV i le Initaneti. Le tele o taimi, o le mea moni, nei le sese router seti. Afai o isi masini, sei vagana ai le TV, e le mafai foi ona maua le Initaneti (mo se faʻataʻitaʻiga, se komipiuta) - o lona uiga e mautinoa e te manaʻomia e eli agai i le router. Afai o isi masini e galue, ae leai le TV, tatou taumafai e mafaufau i nai mafuaʻaga i lalo.

1) Muamua, i le tulaga o le faʻatuina o le TV, taumafai e faʻafesoʻotaʻi i se uaea le fesoʻotaʻiga, e faʻavasega ai tulaga e le otometi, ae i le lima. Muamua, alu i totonu o tulaga o le router ma tape le DHCP filifiliga mo sina taimi (Dynamic Host Configuration Protocol - Dynamic Host Configuration Protocol).

Ma e tatau ona e alu i totonu o le TV tulaga faʻatulagaina ma tuʻuina iai se tuatusi IP ma faʻailoa se gateway (o le gateway IP o le tuatusi na e ulufale ai i le seti o le router, o le tele lava o le 192.168.1.1 (seʻi vagana ai TRENDnet routers, latou maua se tuatusi IP tuatusi o 192.168. 10.1)).

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te tuʻuina ia tulaga nei:
IP tuatusi: 192.168.1.102 (iinei e mafai ona e taʻu mai ai se isi tuatusi IP tuatusi, mo se faʻataʻitaʻiga, 192.168.1.103 po o 192.168.1.105. I le auala, i TRENDnet routers, oe masalo e manaʻomia le taʻu o le tuatusi pei 192.168.10.102).
Subnet Mask: 255.255.255.0
Faitotoa: 192.168.1.1 (TRENDnet -192.168.10.1)
DNS server: 192.168.1.1

I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona ulufale i tulaga ile lima, e alu atu le TV ma le uaealesi fesootaiga ma maua avanoa i le Initaneti.

2) Lua, pe a maeʻa ona e tuʻuina faʻatulagaina se tuatusi IP patino i le TV, ou te fautuaina oe e te alu i le router toe setiina ma ulufale i le MAC tuatusi o le TV ma isi masini i le MAC nofoaga - ina ia tuʻuina atu i masini taʻitasi se fesoʻotaʻiga uaealesi i taimi uma e faʻafesoʻotaʻi ai i le uaealesi network tuatusi IP tuatusi. E uiga i le setiina eseese ituaiga o routers - iinei.

3) I nisi taimi se faigofie reboot o le router ma le TV fesoasoani. Tapē ese a latou mo le minute pe lua, ona toe ki foi lea ma toe fai le faʻatulagaina ole faiga.

4) Afai, a matamata le Initaneti vitio, mo se faʻataʻitaʻiga, vitio mai le youtube, e masani ona e "mimilo" le faʻasologa: o le vitio ona taofi lea, ona utaina - masalo e le lava le saoasaoa. E tele mafuaʻaga: pe o le router e vaivai ma e faʻaitiitia le saoasaoa (e mafai ona e suia i se sili atu ona malosi), pe o le Initaneti auala o loʻo faʻapipiʻi i se isi masini (laptop, komepiuta, ma isi), atonu e aoga le sui i se saoasaoa maualuga le tau mai lau tautua i luga ole Initaneti.

5) Afai o le router ma le TV o loʻo i potu eseʻese, mo se faʻataʻitaʻiga, i tua atu o puipui sima e tolu, o le lelei fesoʻotaʻiga e ono sili atu ona leaga ona o le a faʻaitiitia le saoasaoa pe o le soʻotaga o le a motusia mai lea taimi i lea taimi. Afai o lea, taumafai faʻalatalata le router ma TV le tasi ma le isi.

6) Afai o iai WPS faʻamau i luga o le TV ma le router, e mafai ona taumafai e faʻafesoʻotaʻi masini ile otometi. Ina ia faia lea mea, taofi le faʻamau i luga o le masini e tasi mo le 10-15 sekone. ma i luga o le isi. Le tele o taimi nai lo le, masini fesootai vave ma otometi.

 

PS

Na pau lava lena. Lelei fesoʻotaʻiga i tagata uma ...

Pin
Send
Share
Send