Faʻafefea ona faʻatulaga se faʻamatalaga saʻo: fesoasoani mai se tagata ...

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

Aisea "poto masani masani"? Na faʻatoa ou i ai i ni vaega se lua: pe faʻapefea ona faia ma tuʻuina atu aʻu taʻutaʻuga, ma iloiloina i latou (o le mea moni, e le o se tagata faʻalogologo faigofie :)).

I se tulaga lautele, mafai vave ona ou fai atu o le tele o le faia o se folasaga, taulai lava ile latou "fiafia / le fiafia". I le taimi nei, e i ai nisi sili atu taua "manatu" e le mafai ona faʻagaloina! O le mea lena sa ou manaʻo e talanoa iai i lenei tusitusiga ...

Tusi:

  1. I le tele o aʻoga mauaʻoga, kamupani (afai e te faia se folasaga i luga o le galuega), e i ai tulafono mo le fausiaina o ia galuega. Ou te le manaʻo e toe sui latou pe faʻamatala ia latou i se isi lava auala (na o le faʻaopoopo :)), i soʻo se mea, o le tasi o le a iloiloina lau galuega e saʻo i taimi uma (o lona uiga, o le tagata faʻatau, o le tagata faʻatau e saʻo i taimi uma)!
  2. I le auala, ua uma ona ou maua se tusitusiga i luga o le blog ma lea laasaga ma lea laasaga faʻaaliga fausia: //pcpro100.info/kak-sdelat-prezentatsiyu/. I totonu, sa ou faia foi i le vaega feagai ma le mataupu o le mamanu (faasino le tele mea sese).

Tuuina atu Polokalama: Sese ma Fautuaga

1. Le fetaui lanu

I loʻu manatu, o se mea sili ona leaga lea e na ona faia i folasaga. Faamasino mo oe lava pe faʻafefea ona faitau ata faʻaoso pe a faʻafiafia lanu i luga? Ioe, ioe, i luga o le lau komipiuta a lau komipiuta - e ono foliga le leaga tele lenei mea, ae i luga ole poloketi (pe na o se laupepa lapoʻa) - o le afa o au lanu o le a na o le puaa ma amata ona mou.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona e faʻaaogaina:

  1. Lanu uliuli ma paʻepaʻe tusitusiga i luga. E le gata i lena, o le eseese i totonu o le potu e le masani ona faʻatagaina oe e taʻu manino atu le talaʻaga ma vaʻaia lelei le tusitusiga, ae ia faʻapea foi o ou mata ua fiu vave pe a faitauina se tusitusiga. I le itu a, o se mea feteʻenaʻi, e toatele tagata e le mafai ona tuʻu i luga le faitauina o faʻamatalaga mai i upega tafailagi o loʻo i ai se lanu uliuli, ae faia ia faʻaaliga ...
  2. Aua le taumafai e fai se folasaga nuanua! 2-3-4 lanu i totonu o le mamanu o le a lava, o le mea autu o le filifilia o lanu manuia!
  3. Manuia lanu: uliuli (e ui lava pe a fai e te le faʻatumuina mea uma i ai. Tau lava ia manatua o le uliuli e fai si mataga ma e le fetaui i taimi uma i le tala), burgundy, lanumoana uliuli (o le aotelega, ia faamuamua ia pogisa lanu malamalama - e foliga sili uma i latou), lanumeamata uliuli, enaena, lanu viole;
  4. Le manuia lanu: samasama, piniki, moli lanumoana, auro, ma isi I se aotelega, o mea uma e faʻatatau i moli malamalama - talitonu mai ia te aʻu, pe a e vaʻai i lau galuega mai le mamao mamao o ni nai mita, ma afai o i ai pea se potu malamalama - o lau galuega o le a vaʻaia faʻaleagaina!

Fig. 1. Tuʻuina atu o Faʻamatalaga Filifiliga: Filifiliga o lanu

 

I le auala, i le fig. O loʻo faʻaalia mai ata 1 o ata eseese o loʻo i ai (faʻatasi ai ma ata lanu). O le sili ona faamanuiaina o filifiliga 2 ma 3, luga 1 - mata o le a vave ona vaivai, ma luga o 4 - e leai se tasi e mafai ona faitau i le tusitusiga ...

 

2. Faiga filifilia: lapoa, sipelaga, lanu

A tele e faʻalagolago i le filifiliga o le vai vai, lona tele, le lanu (le lanu e faʻamatalaina i le amataga, iinei o le a ou faʻamuamua atili le fon)!

  1. Ou te fautua ia filifili le faatanoa sili ona masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga: Arial, Tahoma, Verdana (o lona uiga, a aunoa ma le sans serifs, eseese staines, "beautiful" tricks ...). O le mea moni o le a pe a filifilia foi le vai "lurid" - e le aoga i le faitau, e i ai nisi upu e le vaaia, etc. Ma le faʻaopopoga - pe a le aliali lau fou font i luga o le komupiuta o le a faʻaalia ai le ata - o le hieroglyphs mafai ona aliali mai (pe faʻafefea ona feagai ma i latou, na ou avatu i ai fautuaga iinei: //pcpro100.info/esli-vmesto-teksta-ieroglifyi/), a leai e filifili le PC se isi faatanoa ma o mea uma o le a "alu ese" mo oe. O le mea lea, ou te fautuaina le filifilia o vaipuna lauiloa o loʻo i ai i tagata uma ma e faigofie ona faitautusi: Arial, Tahoma, Verdana).
  2. Filifili sili lelei ituaiga vai. Mo se faʻataʻitaʻiga: 24-54 togi mo ulutala, 18-36 mataʻupu mo tusitusiga manino (toe, o fuainumera e latalata). Le mea e sili ona taua - aua le mouese atu, e sili atu le tuʻuina faʻaititia i luga ole faʻaseʻe, ae ia faigofie ona faitau ai (i se tapulaʻa talafeagai, o le mea moni :));
  3. Itali, vase eseʻese, mau tusitusi, ma isi - Ou te le fautuaina le vaeluaina o lenei. I loʻu manatu, e aoga le faʻalauiloa nisi o upu ile tusitusiga, ulutala. O le tusitusiga lava e sili na tuua i le masani vai.
  4. I luga o laupepa uma o le faʻaaliga, o le tusi autu e tatau ona faia tutusa - i.e. afai na e filifilia Verdana - faʻaaoga loa lea i le folasaga. Ona le aoga lea o se tasi laupepa e lelei faitau, ma le isi - e leai se tasi e mafai ona faia i fafo (pei ona latou fai mai "leai se manatu") ...

Fig. 2. O se faʻataʻitaʻiga o vai mama eseese: Monotype Corsiva (1 i luga o le lau) VS Arial (2 luga o le lau).

 

I le ata. 2 faʻaalia ai se matua faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga: 1 - font e faʻaogaMonotype corsiva, luga 2 - Arial. Pei ona e vaʻai, a o e taumafai e faitau le faʻailoga tusitusi Monotype corsiva (ma aemaise mea e tape) - o loʻo i ai le le mautonu, o upu e sili atu ona faigata le faʻataʻitaʻiga nai lo tusitusiga i le Arial.

 

3. Le fesuiaʻiga o ata eseese

Ou te le malamalama lelei pe aisea e tusia ai itulau uma o le ata i se isi mamanu: tasi i le lanumoana, o le isi i le toto, ma le lona tolu i le pogisa. Uiga? I loʻu manatu, e sili atu le filifili o se tasi ata sili ona lelei, lea e faʻaaogaina i itulau uma o le folasaga.

O le mea moni o le mea muamua a o le faʻaaliga, masani, latou fetuunai ona faʻaali ina ia mafai ai ona filifilia le sili atu le vaʻaia mo le potu. A iai sau ata lanu eseʻese, faʻailo eseʻese ma le fuainumera o paʻu taʻitasi, ona e faia lava lea o le mea e faʻapitoa ai le faʻaaliga i luga o ata faʻasolo taʻitasi, nai lo le taʻu atu i lau lipoti (lelei, e toʻatele o le a le vaʻai i mea ua faʻaalia i au ata faʻasolo).

Fig. 3. Ata faasolo ma ata eseese

 

4. O le ulutala itulau ma le fuafuaga - latou te manaʻomia, aisea latou te faia ai

Tele, mo nisi mafuaʻaga, e le manatu e tatau ona sainia a latou galuega ae aua le faia le ulutala ata. I loʻu manatu, o se sese lea mea, tusa lava pe manino e le manaʻomia. Tau lava oe mafaufau ia oe: tatala lenei galuega i le tausaga - ma e te le toe manatuaina le autu o lenei lipoti (ae tuʻu ai le isi) ...

Ou te le fai pei o le uluaʻi mea, ae peitaʻi o le tele o mea faʻasolo (pei o le Ata 4 o loʻo i lalo) o le a faʻaleleia atili ai lau galuega.

Fig. 4. Itulau autu (faʻataʻitaʻiga)

 

E mafai ona ou sese (talu ai ua leva ou te le "tulimanu" :), ae tusa ai ma GOST (i le ulutala itulau) o mea nei e tatau ona faailoa:

  • faalapotopotoga (eg aʻoaʻoga faʻalapotopotoga);
  • Faʻamatalaga autu
  • faaiu o le tusitala;
  • igoa faaiu o le faiaoga / taʻitaʻi;
  • faamatalaga faʻafesoʻotaʻi ('upega tafaʻilagi, telefoni, etc.);
  • tausaga, city.

O le mea foʻi lea e faʻatatau i le fuafuaga faʻalauiloa: afai e le o iai iina, e le mafai foi e le au faʻalogologo ona malamalama vave i le mea o le a outou talanoa iai. Leisi mea, pe a fai e iai le aotelega puʻupuʻu ma ua mafai ona e malamalama lelei i lenei galuega i le minute muamua.

Fig. 5. Polokalame faailoa (faʻataʻitaʻiga)

 

I se tulaga lautele, i luga o lenei mea le ulutala itulau ma le fuafuaga - ou te faaumaina. E na o manaʻoga na, ma o lena lava!

 

5. Ia saʻo pe faʻaofi ni ata (ata, ata, laulau, ma isi.)

I se tulaga lautele, ata, ata ma isi ata e mafai ona fesoasoani tele i le faamalamalamaina o lau mataupu ma sili manino tuuina atu lau galuega. O le isi mea o le soona faʻaaogaina e nisi ...

I loʻu manatu, mea uma faigofie, a tulafono laiti:

  1. Aua le faʻapopotoina ata, faʻapena lava ia. O ata taʻitasi e tatau ona faʻaalia, faʻamatala ma faʻaalia se mea i le tagata faʻalogologo (o isi mea uma - e le mafai ona e faʻauluina i lau galuega);
  2. aua le faʻaaogaina le ata e fai ma talaʻaga o i le tusitusiga (e matua faigata lava ona filifili le lanu gamut o le tusitusiga pe a fai o le ata e valea, ma o ia tusitusiga e faitau leaga);
  3. E matua manaʻomia se tusi faʻamatalaina mo ata taʻitasi: a le i lalo pe mai le itu;
  4. afai e te faʻaaogaina se siata poʻo se siata: saini uma matau, togi ma isi mea elemene i le ata ina ia faʻatepa i le taimi e iloa ai poʻo fea ma mea o faʻaalia ai.

Fig. 6. Faʻataʻitaʻiga: pe faʻapefea ona saʻo faʻapipiʻi se faʻamatalaga mo se ata

 

6. Leo ma ata vitio i le ata

I se tulaga lautele, o aʻu o se teteʻe i le leo faʻafeiloaʻi o le folasaga: e sili atu le manaia tele le faʻalogo i le tagata ola (ae le o le phonogram). O nisi tagata e sili ona fiafia e faʻaaoga musika talaʻaga: i le tasi itu, e lelei (pe a o le mataupu), i le isi itu, pe a fai o le fale tele e tele, e faigata tele ona filifilia le sili ona lelei: oi latou e latalata e faʻalogo tele, oe ua mamao - filemu ...

Ae ui i lea, i faʻaaliga, o nisi taimi, e iai mataupu e leai se leo e leai se mea ... Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e aumaia le leo pe a pa'ū se mea - e te le faʻaalia i tusitusiga! Le mea lava e tasi mo vitio.

Taua!

(Manatua: mo i latou o le a le tuuina le folasaga mai a latou komepiuta)

1) O au vitio ma leo faila o le a le teuina i taimi uma i le tino o le folasaga (faʻalagolago i le polokalame o loʻo e faia ai le folasaga). E ono tupu pe a e tatalaina le faʻaaliga faila i se isi komupiuta, e te le vaʻai i se leo poʻo se ata vitio. O le mea lea, o se fautuaga: kopi lau ata vitio ma leo faʻatasi ai ma le faʻasalalauga faila i se USB flash drive (i le ao :)).

2) Ou te manaʻo foʻi e maitau le taua o codecs. I luga o le komepiuta o le a e tuʻuina atu ai lau folasaga - atonu e leai ni codecs e manaʻomia e fai ai lau vitio. Ou te fautuaina le aveina o ata vitio ma leo. Ui i lea, ua i ai saʻu tusi e uiga ia i latou i luga o laʻu blog: //pcpro100.info/luchshie-kodeki-dlya-video-i-audio-na-windows-7-8/.

 

7. Animation (ni nai upu)

Animation o se maliega fesuiaiga i le va o ata faasolo (fading, suiga, foliga, panorama ma isi), pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea manaia faʻataʻitaʻia o se ata: e mafai ona lelea, ma gatete (tosina mai le mata i soʻo se itu), ma isi.

Fig. 7. Ata faʻailo - o se ata vilivili (vaʻai ile Fig. 6 mo le atoaga o le "ata").

 

E leai se mea leaga i lena mea; faʻaaogaina animations mafai ona "faʻaolaola" se faʻamatalaga. Le taimi e tasi: o nisi faʻaaogaina tele lava, moni uma faʻaseʻe ua "tumu" i animation ...

PS

Faauma i luga o le sim. Ia toe faauau ...

Ae ui i lea, ou te toe tuuina atu seisi fautuaga - aua lava nei tolopoina le faia o se folasaga i le aso mulimuli. Sili atu le faia muamua!

Malie lelei leaga

Pin
Send
Share
Send