Afai e faʻagesegese lau komipiuta ... PC Faʻavavevave Fua

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso i tagata uma.

O le a ou le sese pe a ou fai atu e leai se tagata faʻaoga (ma le poto masani) o lana komepiuta o le a le mafai lemu lemu! Ina ua amata ona tupu lea mea masani, o le a le malie i le galue i le komepiuta (ma o nisi taimi e le mafai). Ia faʻamaoni, o mafuaʻaga e mafai ai e se komepiuta ona faifai malie - fiaselau, ma faʻailoa se mea patino - e le masani o se mea faigofie. I totonu o lenei tusitusiga ou te manaʻo e taulaʻi i le sili ona mafuaʻaga mafuaʻaga, aveese le komepiuta o le a amata galue ai vave.

Ui i lea, fesoasoani ma togafiti e talafeagai mo PC ma komepiuta feʻaveaʻi (netbooks) o loʻo tamoe Windows 7, 8, 10. O ni isi faʻapitoa faʻateʻa na aveese mo le faigofie malamalama ma folasaga o le tusitusiga.

 

Le a le mea e fai pe a fai e lemu le komepiuta

(o se fua o le a faia vave soʻo se komipiuta!)

1. Mafuaʻaga numera 1: o se numera tele o faila faila i totonu o Windows

Masalo o se tasi o mafuaʻaga autu aisea Windows ma isi polokalame amata ona sosola lemu nai lo le taimi muamua ona o le pupuni o le faiga ma eseese faila le tumau (latou e masani ona taʻua o "otaota" faila), sese ma tuai tusitusiga i le faila resitala, mai -e mo le "fula" browser kuki (pe a fai o le tele o lou taimi i totonu ia i latou), ma isi.

O le faʻamamaina o nei mea i soʻo se lima e le o se faʻafetai tele (o lea la, i lenei tusitusiga, o le a ou faia ia lava male mea ma ou te le fautuaina). I loʻu manatu, e sili lava le faʻaaogaina o polokalame faʻapitoa e faʻaleleia ma faʻavave ai Windows (E i ai saʻu tusitusiga i luga o laʻu blog o loʻo i ai mea sili ona aoga, o se fesoʻotaʻiga ile tusiga o loʻo i lalo)

Lisi o mea sili aoga mo le faʻavaveina o lau komepiuta - //pcpro100.info/luchshie-programmyi-dlya-ochistki-kompyutera-ot-musora/

 

Fig. 1. Advanced SystemCare (fesoʻotaʻiga i le polokalame) - o se tasi o mea sili ona aoga mo le faʻaleleia ma le faʻavaveina o Windows (o loʻo i ai se totogi ma leai se totogi).

 

2. Mafuaaga # 2: faafitauli ma avetaavale

E mafai ona afaina ai le leaga o tui, e oʻo lava ile komipiuta e faʻaitiitia. Taumafai e faʻapipiʻi naʻo avetaʻavale mai fale gaosi 'upega tafaʻilagi, faʻafouina i le taimi. I lenei tulaga, o le a le o ese mai le nofoaga le tilotilo i totonu o le masini pule pe a fai o alaga samasama faʻailoga (po o mumu) o loʻo i ai - mo le mautinoa, o nei masini e iloa ai ma e le o galue lelei.

Ina ia tatalaina le pule masini, alu i le Windows control panel, ona liliu lea o tamai aikona ma tatala le pule manaʻo (vaai. Fig. 2).

Fig. 2. O elemene uma o le vaega faʻatonutonu.

 

I soo se tulaga, tusa lava pe leai ni faʻailoga fiafia i le pule masini, ou te fautuaina siakiina pe o iai ni faʻafouga mo au avetaavale. Ina ia mauaina ma faʻafouina, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le tala lea:

- avetaʻavale faʻafou i le 1 kiliki - //pcpro100.info/obnovleniya-drayverov/

 

Ose filifiliga lelei ole suʻega o le seʻe i lalo le komepiuta ile sefe. Ina ia faia lea mea, pe a uma ona ki le komipiuta, fetaomi le faʻamau o le F8 - seʻi o e vaʻai i se laupepa uliuli ma le tele o filifiliga mo le utaina o Windows. O nei mea, filifili le seevae i le saogalemu auala.

Fesoasoani tusitusiga i le auala e ulufale ulufale saogalemu: //pcpro100.info/bezopasnyiy-rezhim/

I lenei faiga, o le PC o le a oso i luga ma le itiiti ifo seti o avetaʻavale ma polokalame, e aunoa ma lena downloading e le mafai. Faʻamolemole ia maitau o mea uma e aoga lelei ma e leai ni tofitofi, e mafai ona faʻailo faʻaalia ai o le faʻafitauli o le polokalama, ma e foliga mai e fesoʻotaʻi ma le polokalama o loʻo i le amataga (e uiga i le amataga, faitau le tusitusiga o loʻo i lalo, o loʻo tuʻuina atu se isi vaega).

 

3. Mafuaaga # 3: efuefu

E i ai le pefu i fale uma, i fale uma ( Ma e tusa lava pe faʻapefea ona e faʻamamaina, i le aluga o taimi, o le aofaʻi o le pefu i le tino o lau komepiuta (laptop) faʻaputuputu tele e faʻalavelave ai i le masani ai o le ea feaveaʻi, o lona uiga e mafua ai le faʻaopopoga o se faʻaopoopoga i le vevela o le gaioiga, disk, video card, ma isi o soʻo se masini i totonu o le mataupu.

Fig. 3. Se faʻataʻitaʻiga o se komepiuta e leʻi leva ona fufulu ile efuefu.

 

I le avea ai o se tulafono, ona o le siitia o le vevela, e amata ai le lemu le komepiuta. O le mea lea, muamua - siaki le vevela o mea taua uma a le komepiuta. E mafai ona e faʻaogaina mea aoga e pei o Everest (Aida, Speccy, etc., fesoʻotaʻiga i lalo), saili le sensor tab i latou ona vaʻai lea i lona iʻuga.

O le a ou avatu ni nai fesoʻotaʻiga i aʻu tala e manaʻomia:

  1. faʻafefea ona e mauaina le vevela o vaega autu o se PC (faʻagasologa, ata vitio, malo malosi) - //pcpro100.info/kak-uznat-temperaturu-kompyutera/
  2. aoga mo le fuafuaina o uiga PC (e aofia ai le vevela): //pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/#i

 

O mafuaʻaga mo le maualuga o le vevela e mafai ona ese: pefu, pe vevela le tau i fafo atu o le faʻamalama, na malulu le malulu. I le amataga, aveese le faʻavaʻa o le vaega a le vaega ma siaki le tele o le pefu. O isi taimi o le tele o le cooler e le mafai ona faʻataʻamilo ma tuʻuina mai le faʻamalulu talafeagai i le masini.

Ina ia 'aveʻese le efuefu, naʻo le vaʻaia lelei o le komepiuta. E mafai ona e aveina i le faʻapaologa poʻo le tulaga maualuga, liliu i le pito i tua o le fulufulu mama ma feula uma le pefu mai totonu.

A leai se pefu, ae o le komipiuta e faʻamafanafana pea - taumafai e aua le tapunia le iunite ufiufi, e mafai ona tuʻu se ili masani i luma o le. O le mea lea, e mafai ona e ola mai le tau vevela ma se faigaluega komepiuta.

 

Tusitusiga o le tala ile faʻamamaina o lau PC (laptop):

- fufulu le komepiuta mai le pefu + sui le mafanafana faapipii ma le fou: //pcpro100.info/kak-pochistit-kompyuter-ot-pyili/

- fufuluina o le laptop mai le efuefu - //pcpro100.info/kak-pochistit-noutbuk-ot-pyili-v-domashnih-usloviyah/

 

4. Mafuaaga # 4: Tele naʻua polokalame ile Windows amata

Amata polokalame - e mafai ona afaina tele ai le saoasaoa o utaina Windows. Afai o le maeʻa ona faʻamamaina "mama" Pupuni, le komipiuta boot i luga o 15-30 sekone, ma i tua atu o sina taimi (pe a uma ona faʻapipiʻi uma ituaiga polokalama), na amata ai ona ki i le 1-2 minute. - Le mafuaaga e sili ona ono i le amataga.

E le gata i lea, e faʻaopopo polokalame i le polokalame amata "i latou lava" (masani) - i.e. leai se fesili i le tagata faʻaaoga. O polokalame o loʻo mulimuli mai e aʻafia tele ai le download: antivirus, torrent application, eseese polokalama mo le faʻamamaina o Windows, graphic and video editor, ma isi.

Ina ia aveese se tusi talosaga mai le amataga, e te mafaia:

1) faʻaaoga se aoga mo le faʻaleleia atili o le Windows (faʻaopopo atu i le faʻamamaina, o loʻo i ai foʻi le amataga amata e faʻatonutonuina): //pcpro100.info/luchshie-programmyi-dlya-ochistki-kompyutera-ot-musora/

2) fetaomi CTRL + SHIFT + ESC - le pule pule amata, filifili le "Amata" laupepa i totonu ona faʻamuta ai lea le aoga manaʻomia (talafeagai mo le Windows 8, 10 - vaʻai Fig. 4).

Fig. 4. Windows 10: amataga ile task manager.

 

I le Windows startup, tuu na o polokalama sili ona taua e te masani ona e faʻaaogaina. Mea uma e amata mai le mataupu i lea mataupu - lagona saoloto e tape!

 

5. Mafuaaga 5: siama ma adware

Toatele o tagata faʻaaogaina latou te le o masalosalo foʻi ua i ai le tele o siama i luga o latou komepiuta e le gata e filemu ma le leoa lemu, ae e faʻaitiitia foʻi le saoasaoa o le galuega.

O faʻamaʻi lava ia e tasi (faʻatasi ai ma se lapataiga) e aofia ai faʻasalalauga modules e tele o loʻo faʻapipiʻiina i le browser ma faʻafuaseʻi ma faʻasalalauga pe a suʻesuʻeina itulau o Initaneti (e oʻo lava i nofoaga na e leʻi iai muamua se faʻasalalauga). O le tuʻu-faʻafitauli ia i latou i le masani auala e faigata tele (ae mafai)!

Talu ai o lenei autu e matua tele lava, o lea ou te manaʻo e tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i se tasi o aʻu tusitusiga, lea e i ai le lautele faʻatonuga mo le faʻamamaina o soʻo se ituaiga o siama talosaga (ou te fautuaina faia uma tulaga fautuaina tulaga i lea laasaga): //pcpro100.info/kak-ubrat-reklamu-v- apamemea / # i

Ou te fautuaina foi faʻapipiʻi se tasi o polokalame antivirus i luga o le PC ma siaki atoa le komipiuta (sootaga o loʻo i lalo).

O antivirus sili sili 2016 - //pcpro100.info/luchshie-antivirusyi-2016/

 

 

6. Mafuaʻaga numera 6: e telegese le komipiuta i taʻaloga (oso, friezes, tautau)

O se tulaga masani masani faʻafitauli, e masani ona fesoʻotaʻi ma le le lava o le komepiuta punaoa o mea, pe a latou taumafai e amataina se taʻaloga fou ma le maualuga o mea e tatau ai o le polokalama.

O le autu o le lelei tele lava le tele, o lea, pe afai o lau komepiuta faigata i taaloga, ou te fautuaina e faitau i aʻu nei tusitusiga (na latou fesoasoani e faʻalelei sili atu nai lo le selau PC 🙂):

- o le taaloga alu jerky ma gese lemu - //pcpro100.info/igra-idet-ryivkami-tormozi/

- AMD Radeon ata faʻavavevave pepa faʻavavega - //pcpro100.info/kak-uskorit-videokartu-adm-fps/

- Nvidia pepa faʻapipiʻi vave - //pcpro100.info/proizvoditelnost-nvidia/

 

7. Mafuaaga Nu 7: hamataina o se numera tele o faʻagasologa ma polokalame

Afai e te faʻatautaia le tele o polokalame i lau komepiuta o loʻo manaʻomia foʻi i punaoa - poʻo le a lava lau komupiuta - o le a amata ona alu malie. Taumafai e aua le faia 10 galuega faʻapitoa (punaoa-teleʻese!): Faapipiʻi se vitio, taʻalo se taʻaloga, faʻapena ona laʻuina mai i lalo se faila i le saoasaoa tele, ma isi.

Ina ia mafai ona iloa poʻo fea faʻagasologa o loʻo utaina tele lau komipiuta, tuʻu faʻatasi taimi Ctrl + Alt + Del ma i le galuega faʻatonu filifilia le faʻasologa tab. Sosoʻo mai, ia faʻavasega i le avega i luga o le masini - ma o le ae vaʻai i le tele o le mana e faʻaalu i se mea faʻapitoa (vaʻai. Ata 5).

Fig. 5. CPU utaina (Windows 10 task manager).

 

Afai o le faiga faʻaaogaina tele tele punaoa, taumatau kiliki i luga ma faaiu. Ia vave iloa le auala e amata faigaluega vave ai le komepiuta.

Faʻalogo foi i le mea moni afai o seisi polokalama e telegese lemu - sui i se isi, aua e mafai ona maua le tele o faʻatusatusaga i luga o fesoʻotaʻiga.

O isi taimi o ni polokalame ua e tapunia ma e te le o faigaluega ai o le a tumau pea i mafaufauga, i.e. e le maeʻa faiga o lenei polokalame ma latou faʻaaogaina komepiuta punaoa. Pe o le toe amataina o le komipiuta pe o le tapunia foi o le polokalama i le task manager fesoasoani.

Faalogo i le isi taimi e tasi ...

Afai e te manaʻo e faʻaogaina se polokalame fou poʻo se taʻaloga i luga o se komepiuta tuai, ona faʻamoemoe lea e mafai ona amata galue lemu, tusa lava pe na te pasia e le laʻititi faiga manaʻoga.

O mea uma e uiga i togafiti a le au atiae. Le faʻatonuga tuʻutuʻuga e pei ona masani ai, faʻamaonia na o le faʻalauiloaina o le talosaga, ae le o taimi uma e fiafia i galuega i ai. Tepa i taimi uma i le fautuaina polokalama manaomia.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se taʻaloga, faʻalogo i le laupepa vitio (e uiga i taʻaloga i nisi auiliiliga - vaʻai sina maualuga teisi i le tusitusiga). E masani ona tupu taofi tonu lava ona o lena. Taumafai e tuu i lalo lau mataitu lau iugafono. O le ata o le a faʻaletonu, ae o le taʻaloga o le a sili atu le aoga. Le tutusa lava e mafai ona faʻaaoga i isi ata faʻapitoa.

 

8. Mafuaaga # 8: vaʻaiga vaʻaia

Afai o lau komepiuta e le fou tele ma e le o televave ma ua e aofia ai ni mea faʻapitoa i Windows, ona mautinoa lea o taofi ma o le a galue le komipiuta lemu ...

Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona e filifilia se faigofie le autu e aunoa ma ni pisa, tape mea le aoga.

//pcpro100.info/oformlenie-windows/ - tusitusiga e uiga i le fausiaina o le Windows 7. Faatasi ai ma, e mafai ona e filifilia se autu faigofie, faʻaletonu aafiaga ma gadgets.

//pcpro100.info/aero/ - i le Windows 7, o le Aero effect ua mafai ona faʻaletonu. E sili le tape pe a fai o le PC amata ona galue ma le le mautonu. O le tala o le a fesoasoani ia te oe e foia lenei mataupu.

E le gata i lea, o le a le o se mea e sili ai le alu i totonu o natia tulaga o lau OS (mo Windows 7 - iinei) ma suia nisi tapulaa iina. E i ai fesoʻotaʻiga faʻapitoa mo lenei taʻua o tweakers.

 

Faʻafefea ona otometi seti le sili ona lelei gaioiga i Windows

1) Muamua e tatau ona e tatalaina le Windows control panel, faʻafaigofie nai aikona ma tatala le system meatotino (vaʻai le Ata 6).

Fig. 6. O elemene uma o le panel faʻamasino. Tatala faiga meatotino.

 

2) Le isi, i le itu tauagavale, tatala le sootaga "Advanced faiga faʻatulagaina".

Fig. 7. O le faiga.

 

3) Ona fetaomi lea o le "Filifiliga" faʻamau o le faʻasaga i le faatinoga (i le "Advanced" tab, pei ona i le Ata 8).

Fig. 8. Faʻatino tapulaʻa.

 

4) I le faʻatinoga filifiliga, filifili le filifiliga "Mautinoa le sili ona faʻatino gaioiga", ona sefe lea o le tulaga. O le mea lea ua tupu, o le ata i luga o le laupepa e ono atili leaga, ae nai lo lena o le a e maua ai le sili atu ona tali atu ma aoga faiga (pe afai e te faʻaaluina le tele o le taimi i le tele o talosaga, o lona uiga ua aloaʻia atoa).

Fig. 9. Le gaioiga sili.

 

PS

Pau lava lena mo aʻu. Mo faaopoopoga i luga o le autu o le tusitusiga - faʻafetai tele lava muamua. Manuia le saoasaoa 🙂

O le tala atoa ua toe fuatai Fepuari 7, 2016. talu mai le uluaʻi faʻasalalauga.

 

Pin
Send
Share
Send