E le utaina Windows 10: polokalama ma mea faigaluega mafuaʻaga ma fofo

Pin
Send
Share
Send

O le gaioiga ma agavaʻa o le sisitema e fuafua i lona lavelave. O le lavelave o le fausaga, o le tele vaega mea o iai, ma e aofia ai le faʻaali mai o faʻafitauli eseese. O mea faigaluega uma e ono faigofie ona afaina, ma afai e tasi e le pasi, o le a le galue ai masani, o faʻaletonu o le a amata. O le Windows 10 o se faʻataʻitaʻiga sili lea o le tali a le OS atoa i soʻo se mataupu laʻititi.

Mataupu

  • Mo mafuaʻaga faʻafefeteina Windows 10 atonu e le utaina (uliuli pe lanumoana lau ma eseese mea sese)
    • Polokalame mafuaaga
      • Faapipii seisi auala galue
      • Vitio: pe faʻafefea ona suia le boot order o le faʻagaioiga i Windows 10
      • Sa vaevaega i faʻataʻitaʻiga
      • Faʻaleleia le faʻatonutonuina i le lesitala
      • Faʻaaogaina polokalama eseese e faʻavavevave ma teuteu le faiga
      • Vitio: pe faʻafefea ona faʻafetaui le le tautuaina o tautua le talafeagai i le Windows 10
      • E le i faʻalelei faʻalelei Windows pe tapuni le PC i le taimi o le faʻapipiʻiina o faʻafouga
      • Faamaʻi ma antivirus
      • "Faʻaleagaina" talosaga i le amataga
      • Vitio: Faʻafefea ona ulufale i le Safe Mode i le Windows 10
    • Hardware mafuaaga
      • Suia o le faʻatonuga o palota bootable ala o faʻasalalauga i le BIOS pe faʻafesoʻotaʻi se hard drive e le i lona taulaga i le motherboard (sese INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)
      • Vitio: pe faʻafefea ona fai seti boot i le BIOS
      • Ua le lelei le RAM
      • Le lava o elemene vaega o faiga vitio
      • Isi mataupu masini
  • O ni auala e feagai ai ma faʻafitauli mafua ai le le amataina o le Windows 10
    • Faiga faʻaogaina o le faʻaaogaina o suauu fonotaga
      • Vitio: pe faʻafefea ona fatuina, tape se mea e toe faʻafoʻi ai ma toe fai le Windows 10
    • Toe faʻafou le faʻaaogaina o le sfc / scannow poloaiga
      • Vitio: Faʻafefea ona toe maua ni faila faʻaaoga e ala i le Command Prompt i le Windows 10
    • Toe Iloilo Faʻatusa
      • Vitio: faʻafefea ona fausia se Windows 10 ata ma toe faʻaleleia le faʻaaogaina
  • Auala e tagofia ai le meafaigaluega mafua o Pupuni 10 le amataina
    • Fofo faʻafitauli faʻaletonu
    • Fufulu o lau komepiuta mai le pefu
      • Vitio: pe faʻapefea ona fufulu le vaega komipiuta mai le efuefu

Mo mafuaʻaga faʻafefeteina Windows 10 atonu e le utaina (uliuli pe lanumoana lau ma eseese mea sese)

O mafuaʻaga e le mafai ai e Windows 10 ona amataina pe "puʻe" se faitioga (semi-ogaoga) sese e matua eseese. E mafai ona faʻaosofia soʻo se mea:

  • le manuia le faʻatuina ole faʻafouga;
  • siama;
  • mea sese masini, e aofia ai mana eletise;
  • polokalame taugofie;
  • ituaiga eseese o faʻaletonu i le taimi o faʻagaioiga pe tapunia ma sili atu.

Afai e te manaʻo i lau komepiuta poʻo le komepiuta galue lelei i le umi e mafai ai, oe tatau ona ili ese pefu mai ai. Ma taufai iloa i le uiga moni ma faʻatusa. E moni lava le mea moni lea mo le faʻaaogaina o le tuai seti o masini ma e le lava le ea.

Polokalame mafuaaga

Polokalama mafuaʻaga o Windows faʻalavelave o taʻitaʻi i le tulaga o filifiliga. O mea sese e mafai ona aliali mai i vaega uma o le tino. E oʻo lava i se faʻafitauli laiti e mafai ona avea ma faʻalavelave matuia.

O le mea pito faigata o le aveeseina o aafiaga o siama komepiuta. Aua le mulimuli i sootaga mai mea e le masani ai. E moni lava lenei mo imeli.

E mafai e siama ona tape uma faila a le aufaasālalau i luga o le aufaasālalau, ma o nisi e mafai ona mafua ai le mea leaga masini i le masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai faʻaletonu faila e mafai ona faʻatonuina le hard drive e tamoe i saoasaoa maualuga atu nai lo le faʻailoaina. Lenei o le a aliaʻi mea faʻaleagaina i le hard disk poʻo le ulu maneta.

Faapipii seisi auala galue

Soʻo se faʻagaoioiga o le Windows mai le tasi poʻo se isi tulaga e sili atu nai lo isi. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai i nisi tagata faʻaaoga e le tuʻulafoaʻia le ono faʻaaogaina o ni tele OS i le tasi komipiuta i le taimi e tasi. Ae ui i lea, faʻapipiʻi le lona lua faiga e mafai ona faʻaleagaina ai faila faila o le muamua, lea o le a taitai atu ai i le le mafai ona amataina.

O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se metotia na faʻatagaina oe e toe fausia le faila faila o le tuai OS i luga o le tuutuuga e faapea o Windows lava ia e le i faʻaleagaina i le taimi o faʻapipiʻi, e le i tusia poʻo le suia. I le faʻaaogaina o le "Command Line" ma le aoga i totonu, e mafai ona e toe faʻafoʻiina faila taua i le bootloader service:

  1. Tatala Faʻatonu Poloaiga. Ina ia faia lea mea, taofi i lalo le Win + X ki tuufaatasiga ma filifili le "Command Prompt (Admin)".

    Mai le Windows menu, tatala le "Command Prompt (Admin)"

  2. Ituaiga bcdedit ma fetaomi Enter. Vaʻai se lisi o komepiuta e faʻagaioia faiga.

    Ulu atu i le bcdedit poloaiga e faʻaali se lisi o faʻapipiʻi OS

  3. Ulu atu i le bootrec / rebuildbcd poloaiga. O le a ia faʻaopopoina i le "Download Manager" o gaioiga uma e le muamua i ai. A maeʻa le faʻatonuga, o le mea o loʻo i ai ma le filifiliga o le a faʻaopopo i le taimi boot.

    O le isi taimi e fai ai seevae komipiuta, o le "Download Manager" o le a maua ai se filifiliga i le va o le faʻapipiʻiina o gaioiga.

  4. Ulufale i le bcdedit / timeout ** poloaiga. Nai lo o faʻailoga, faʻaaoga le numera o sekone o le "Download Manager" o le a maua ai e filifili Windows.

Vitio: pe faʻafefea ona suia le boot order o le faʻagaioiga i Windows 10

Sa vaevaega i faʻataʻitaʻiga

Eseese ituaiga o togafiti ma le tisiki vaega e mafai foi ona avea ma faʻafitauli i utaina. E moni lava lenei mea mo le vasega o loʻo faʻapipiʻi ai le faʻagaoioiga.

Aua le faia gaioiga e faʻatatau i le faʻamalosiina o le voluma ma le disk o loʻo faʻapipiʻi ai le faʻagaioioiga faiga, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai faʻalavelave

Soʻo se gaioiga e fesoʻotaʻi i le oomiina o le voluma e sefe ai le avanoa pe faʻaopopo isi vasega e ono mafua ai le OS mai ni mea le lelei. E le talia se mea i lalo ifo o gaioiga, pe a fai o le manaʻomia e tele ai se avanoa nai lo le taimi nei.

Faʻaaogaina e le Windows le mea ua taʻua o le swap file - o se mea faigaluega e mafai ai ona e faʻateleina le aofaʻi o RAM ona o se aofaiga o mea malo. I se faʻaopopoga, o nisi o faʻafouga e faʻaaoga ai le tele o avanoa. O le faʻapipiʻiina o le aofaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i se lologa e faʻatagaina ai le tele o faʻamatalaga, ma o lenei mea o le a faʻaalia ai ni faʻafitauli. Ole iʻuga - faʻafitauli i le taimi o le amataga.

Afai e te toe faʻaigoa le tusi (sui le tusi), o auala uma i le OS faila o le a na ona leiloa. O faila bootloader o le a moni leai se mea. E mafai ona e faʻasaʻoina le toe igoa tulaga pe a fai e te lua le faʻagaioiga o le faiga (mo lenei, o le aʻoaʻoga i luga e talafeagai). Ae a pe a naʻo le tasi Windows e faʻapipiʻi i le komepiuta ma faʻapipiʻi le lua lona lua e le mafai, naʻo flash drive ma le mea o loʻo faʻapipiʻi ai le boot system e mafai ona fesoasoani ma le faigata tele.

Faʻaleleia le faʻatonutonuina i le lesitala

O ni fautuaga i luga o le Initaneti fautua atu ia foia nisi faʻafitauli e ala i le teuteuina o le lesitala. I lo latou puipuiga, e aoga le taʻu atu o se fofo faapea e mafai ona fesoasoani tele i nisi tulaga.

O se tagata masani masani e le fautuaina e faia suiga i le system registry, ona tasi sese suia poʻo le aveeseina o tapulaʻa mafai ona oʻo atu ai i le faʻaletonu o le atoa OS

Ae o le faʻalavelave o le lesitala a le Windows o se nofoaga maaleale o le faʻatulagaina: tasi sese le aveʻesea poʻo le faʻatonutonuina o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i faʻanoanoa taunuuga. O lesitala ala e toetoe lava a tutusa i o latou igoa. Oo i le faila o loʻo e sailia ma faʻasaʻo ia saʻo, faʻaopopo poʻo le 'aveʻese mai le mea o loʻo manaʻo ai e toeititi lava o se taotoga.

Vaai faalemafaufau i le tulaga: o faʻatonuga uma o loʻo kopi mai le tasi i le isi, ma o se tasi o tusitala o tusitusiga na faʻaalia faʻafuaseʻi se sese faʻatatau poʻo se auala sese i le faila e suʻe. O le iʻuga o le a avea ma faʻamalologa atoatoa faʻagaioia faiga. O le mea lea, e le fautuaina e faia suiga i le system registry. O auala i totonu e ono eseese e faʻalagolago i le lomiga ma sina loloto o le OS.

Faʻaaogaina polokalama eseese e faʻavavevave ma teuteu le faiga

E iai le vaega atoa o polokalame o loʻo fuafuaina e faʻaleleia atili le faʻatinoina o le Windows i le tele o auala. Latou nafa foi mo le vaaia matagofie ma le mamanu o le faiga. E aoga le faʻaalia o latou faia a latou galuega i le tele o taimi. Ae a pe a fai o le tulaga o mea teuteu teuteu, e masani lava ona sui mea fou ma mea fou, ona faʻavavevaveina lea o galuega, e le faʻaaogaina e ni polokalama le aoga. O lenei mea e mafai ona faʻatumuina i taunuuga o ituaiga eseese, e fuafua ile tautua na le atoatoa.

A manaʻo le faiga ia faʻaleleia atili, ona tatau lea ona faia tutoʻatasi ina ia iloa ai le mea ua faia ma mo le a. E le gata i lea, o lou iloaina ua e le atoatoa le malosi, e mafai ai ona e toe faafoi vave le tautua.

  1. Tatala System Faʻatulagaina. Ina ia faia lenei mea, type "msconfig" i le Windows search. O le suʻesuʻega o le a toe faʻafoi le faila o le igoa tutusa poʻo le "System Configuration". Kiliki i luga se tasi o faʻaiuga.

    E ala ile sailiga a Windows, tatala le "System Configuration"

  2. Alu i le Tautua tab. Uncheck le aitema e le aoga mo Windows e galue. Sefe suiga ma le "OK" faʻamau. Toe fai le polokalama mo lau suiga ina ia aoga.

    Iloilo le lisi o auaunaga ile System Configuration window ma faʻamuta le le aoga

O le mea ua tupu, ua le toe amata galuega ma galue tagata e le atoatoa auaunaga. Lenei faʻasaoina faʻagaoioiga ma RAM punaoa, ma o lau komepiuta o le a tamoe vave.

Le lisi o tautua e mafai ona tape pe a le afaina le soifua maloloina o Pupuni:

  • Fesi
  • NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service (mo ata NVidia, pe a fai e te le faʻaaogaina 3D stereo ata);
  • "Net.Tcp Port Fetufaaiga Auaunaga";
  • "Galue faʻamalama";
  • "AllJoyn Router Auaunaga";
  • "Talosaga Iloa";
  • "Auaunaga faʻailoaina BitLocker Drive";
  • "Bluetooth Support Service" (pe a fai e te le o faaaogaina Bluetooth);
  • "Tagata Tautua Laisene Auaunaga" (ClipSVC, pe a uma ona motusia, Windows 10 faleoloa tusi talosaga atonu e le galue lelei);
  • "Komepiuta Suʻesuʻe";
  • Dmwappushservice;
  • "Faʻafanua Nofoaga Faʻafanua";
  • "Fetufaʻaiga faʻamaumauga Data (Hyper-V)";
  • "Tapunia le Tautua o se Tagata Aunoa (Hyper-V)";
  • Loto Fua o Auaunaga (Hyper-V)
  • "Hyper-V Virtual Machine Sesi Tautua";
  • "Hyper-V Taimi Taimi o le Faʻatulagaina";
  • "Fetufaʻaiga faʻamaumauga Data (Hyper-V)";
  • "Hyper-V Remote Desktop Virtualization Auaunaga";
  • "Sensor Mataʻitu Galuega";
  • "Sensor Data Auaunaga";
  • "Sensor Auaunaga";
  • "Galue mo fesoʻotaʻiga tagata faaaoga ma telemetry" (O se tasi lea o mea e faʻaleaogaina ai Windows 10 mataituina);
  • "Fetufaaiga i luga ole Initaneti (ICS)." A faapea e te le faʻaaogaina le initaneti fetufaaiga foliga, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻasoaina Wi-Fi mai se komepiuta;
  • Xbox Live Network Auaunaga
  • Superfetch (faʻapea o loʻo e faʻaaogaina se SSD);
  • "Print Manager" (pe a fai e te le faʻaaogaina galuega lolomi, e aofia ai le lolomiina i le PDF o faʻapipiʻi i le Windows 10);
  • Pupuni Biometric Auaunaga;
  • "Mamao resitala";
  • "Faʻailoga faʻalua" (peʻafai e te le faʻaaogaina).

Vitio: pe faʻafefea ona faʻafetaui le le tautuaina o tautua le talafeagai i le Windows 10

E le i faʻalelei faʻalelei Windows pe tapuni le PC i le taimi o le faʻapipiʻiina o faʻafouga

Faʻafouina Windows e mafai ona fuaina i gigabytes. O le mafuaʻaga mo lenei o le le mautonu uiga o tagata faʻaogaina i faʻafouga o faiga. Microsoft Corporation o loʻo faʻamalosia tagata faʻafou e faʻafou le "pito i luga o le sefulu", i le toe faʻamautinoaina le i ai o le sisitema. Ae ui i lea, o faʻafouga e le masani ona taitai atu ai i Windows sili atu. O isi taimi o se taumafaiga e faia le OS sili atu faʻaiʻuga i faʻafitauli tetele mo le polokalama. E fa mafuaaga autu:

  • i latou e le amanaiaina le feau "Aua le tape le komepiuta ..." ma tape a latou masini i le taimi o faʻafouga gaioiga;
  • mea laititi-fua meafaigaluega leiloa: tuai ma seasea faʻagaoioia i luga lea Microsoft faʻatupu mafai ona faʻataʻitaʻia amioga o faʻafouga;
  • mea sese a o downloadina fou;
  • malosi majeure tulaga: malosi oso, matagi malosi ma isi mea e ono afaina ai le faʻagaioiga o le komipiuta.

O le tasi o mafuaaga i luga e mafai ona taitai atu ai i se ogaoga sese sese, talu ai faafouga suia mea taua. A faʻapea e sui le faila, o se mea sese na aliali mai i totonu, o lona uiga o se taumafaiga ina ia sao atu i ai o le a oʻo atu ai i le OS faʻamaloloina.

Faamaʻi ma antivirus

E ui lava i tulaga uma o puipuiga, lapataiga faifai pea o tagata faaaoga e uiga i le saogalemu saogalemu Initoneti tulafono, o siama o loʻo avea pea lava ma le sasaina o uma faʻagaioia faiga.

I le tele o tulaga, o tagata faʻaoga latou lava faʻatagaina le malware i a latou masini ona afaina ai lea. Virus, anufe, trojans, ransomware - e le o le lisi atoa o ituaiga polokalama e lamatia ai lau komepiuta.

Ae toaitiiti tagata iloa o antivirus e mafai foʻi ona faʻaleagaina le system. E faʻatatau i le mataupu o le latou galuega. O polokalame a le Defender e galue e tusa ai ma le faʻasologa o iai latou: latou te sailia ni faila faʻamaʻi ma, afai e maua, taumafai e vavae ese le faila faila mai le virus code. E le masani ona faʻapea, ma o faila ua faʻaleagaina e masani ona faʻaesea pe a oʻo se taumafaiga le manuia e fofo ai i latou. E i ai foʻi filifiliga mo le aveʻesea poʻo le fesuiaiga o anti-virus polokalame i sisitema e faʻamama malware. Ae a faʻapea e faʻaleagaina e le virus ni mea taua i totonu o le system, ma tuʻu ese i latou e le antivirus, ona e taumafai lea e toe amataina lau komipiuta, ae e foliga mai e te mauaina se tasi o faʻafitauli matuia, ma e le mafaia e Windows ona faʻaea.

"Faʻaleagaina" talosaga i le amataga

O le isi mafuaʻaga o faʻafitauli i le booting Windows o le matitiva-le mama poʻo mea sese-leai polokalama amata. Naʻo faʻaletonu faiga faila, o polokalame amata e toetoe lava faʻatagaina oe e amata le faʻataʻitaʻiga, pe a fai o nisi taimi e tuai ai. I mea e tele mea sese e sili ona ogaoga ma o le faiga e le mafai ona boot, e tatau ona e faʻaogaina le "Safe Mode" (BR). E le faʻaaogaina polokalame autorun, o lea e mafai ona faigofie ona download le faʻafoeina o galuega ma aveese leaga polokalama.

I le tulaga pe a le mafai e le OS utaina, faʻaoga le "Safe Mode" faʻaaoga le faʻapipiʻi flash drive:

  1. Faʻasolo le BIOS, faʻamau le komipiuta boot mai le USB flash drive ma faʻagasolo le faʻapipiʻiina. I le taimi lava e tasi, luga o le lau ma le "Install" faʻamau, kiliki i le "System Restore".

    O le Toe Fuataina Faʻamau tuʻuina atu avanoa i filifiliga faʻapitoa Windows

  2. Mulimuli i le ala "Diagnostics" - "Advanced Options" - "Command Prompt".
  3. I le Command Prompt, ituaiga bcdedit / seti {default} safeboot network ma fetaomi Enter. Toe amata lau komepiuta, Safe Mode o le a liliu otometi.

Tasi le BR, tape uma masalosalo talosaga. O le isi komepiuta reboot o le a tupu e pei ona masani ai.

Vitio: Faʻafefea ona ulufale i le Safe Mode i le Windows 10

Hardware mafuaaga

Tele mea e masani ai o mafuaʻaga mafuaʻaga mo Windows e le amataina. I le avea ai o se tulafono, afai o se mea malepe i totonu o le komepiuta, o le a le mafai ona e amataina, ae le o le utaina le OS. Peitaʻi, o faʻafitauli laiti ma le tele o ituaiga gaioiga i mea faigaluega, o le suia ma le faʻaopopoina o nisi masini e mafai lava.

Suia o le faʻatonuga o le palota bootable ala o faʻasalalauga i le BIOS pe faʻafesoʻotaʻi se hard drive e le i lona taulaga i le motherboard (sese INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)

I le taimi o se vaʻaiga luga o le fale, faʻamamaina o le komepiuta mai le pefu, pe faʻaopopo / suia le faʻagaioiga o le laupapa poʻo le hard drive, e ono tupu se mea sese pei ole INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE. E mafai foi ona aliali mai pe afai o le faʻasalalauga faʻatonuga mo le utaina o taotoga ua suia i le BIOS menu.

E tele ni metotia e tau ai le luga sese:

  1. Aveese uma hard drive ma flash drive mai le komepiuta seʻi vagana le mea o loʻo faʻapipiʻiina le polokalama.Afai o loʻo tupu pea le faʻafitauli, e mafai ona e toe fesoʻotaʻi le faʻasalalauga e te manaʻomia.
  2. Toe faʻaleleia le faʻasalalauga poloaiga mo le utaina o le OS i le BIOS.
  3. Faʻaoga le System Restore. O lona uiga, mulimuli i le ala "Diagnostics" - "Advanced filifiliga" - "Toe faʻaleleia i le boot".

    O le Amata Toe faaleleia Toe faʻaleleia mea sili ona sese e tutupu pe a taumafai e amata Windows

O le faʻafitauli e tatau ona mouʻese pe a uma le tusisala mo le sailia o mea sese ua maeʻa lana galuega.

Vitio: pe faʻafefea ona fai seti boot i le BIOS

Ua le lelei le RAM

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi, tagata taʻitoʻatasi elemene o le "faʻatumuina" o le komipiuta avea laiti, malamalama ma sili fua. O le iʻuga o lenei mea o vaega ua leiloa lo latou le mautonu, avea ma sili atu le maaleale ma faigofie ona afaina i masini. E oʻo lava i le palapala e ono afaina ai le faʻagaioioiga o chips taʻitasi.

A faʻapea o le faʻafitauli o loʻo i le RAM slots, pau lea o le auala e fofo ai le faʻafitauli o le faʻatauina o se masini fou

O le RAM e leai se tuusaunoaga. DDR strips i le taimi nei ona avea ai lea o se mea le aoga, mea sese e aliali mai e taofia Windows mai le utaina ma le galue i le auala sao. E masani lava, motusia faʻalavelave faʻatasi ma RAM faʻatasi ai ma se faʻailoga faʻapitoa mai le malosi o le motherboard.

Ae paga lea, toeititi lava sese i faʻamanatuga slats e le mafai ona toe faaleleia. Pau lava le auala e fofo ai le faʻafitauli o le suia le masini.

Le lava o elemene vaega o faiga vitio

E faigofie tele le faʻailoaina o faʻafitauli ma soʻo se elemene o le komepiuta o le komipiuta poʻo le komepiuta. Oe faʻalogo e faʻaola le komipiuta, ma e oʻo lava i uta faiga e masani ai leo faʻafeiloaʻi, ae o le laupepa e tumau pea le uliuli uliuli. I lenei mataupu, e vave manino o le faʻafitauli o loʻo i le vitio faasologa o komipiuta. Ae o le faʻafitauli o le ata vitio galuega faatino e aofia ai se seti o masini:

  • pepa ata;
  • se alalaupapa;
  • motherboard;
  • mata.

Ae paga lea, e mafai e le tagata faʻaaoga ona siaki le fesoʻotaʻiga o le vitio card ma le motherboard: taumafai se isi fesoʻotaʻiga pe faʻafesoʻotaʻi se isi mataitu i le mea faʻatatau vitio. Afai e leʻi fesoasoani mai nei togafiti faigofie ia te oe, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa tautua mo le loloto le iloa o le faʻafitauli.

Isi mataupu masini

Afai e te mafaufau i ai, ona i ai lea faʻafitauli faigata i totonu o le komepiuta o le a taitai atu ai i mea sese. E oʻo lava i soliga i le faiga o se taʻei keyboard e mafai ona saofaga i le mea moni o le faʻagaioia faiga e le boot. O isi faʻafitauli e mafai, ma taʻitasi o loʻo faʻaalia i lana lava auala:

  • faʻafitauli ma le malosi sapalai o le a o mai faatasi ma le faʻafuaseʻi tapunia le komipiuta;
  • faʻamamaina atoa o thermoplastics ma le lava le faʻamamaina o le vaega iunite o le a o mai faʻatasi ma faʻafuaseʻi reboots o Pupuni.

O ni auala e feagai ai ma faʻafitauli mafua ai le le amataina o le Windows 10

O le auala e sili ona lelei e faʻaola ai le Windows o le System Restore Points. O lenei mea faigaluega e mafai ai ona e toe fauina le OS i se taimi i le taimi na le i ai le mea sese. Faatasi ai ma lenei gaioiga, e mafai ona e puipuia se faʻafitauli mai le tupu mai ma toe faʻaleleia lau sisitema i lona tulaga muamua. I lenei tulaga, o au polokalama uma ma tulaga o le a sefe.

Faiga faʻaogaina o le faʻaaogaina o suauu fonotaga

Ina ia faʻaaogaina le toe fuataina o mea, e tatau ona e faʻaogaina ma seti ni faʻatonuga:

  1. Valaʻau i le anotusi o matata o le "This computer" icon ma filifili "Properties".

    Valaau le tusiga lisi o le aikona "O lenei komepiuta"

  2. Kiliki i luga o le "System Protection" button.

    O le Puipuiga o le Loto e tatalaina ai le toe faʻaleleia o le siosiomaga

  3. Filifili le taʻavale ua faʻaigoaina "(System)" ma kiliki le "Configure" faʻamau. Toe siaki le pusa "Faʻamalosi puipuiga o le polokalama" ma faʻasolo le faʻaseʻe i le faʻatulagaina "Tapulaʻa sili ona faʻaaogaina" i se tau talafeagai mo oe. O lenei faʻatulagaina o le a setiina le aofaʻi o faʻamatalaga faʻaaogaina mo le toe mauaina itu. Ua fautuaina e te filifilia 20-40% ma le itiiti ifo i le 5 GB (fuafua i le tele o lau sisitema disk).

    Faʻamalosi puipuiga o le polokalama ma faʻatulagaina le soʻona faʻatagaina le teuina o suauʻu

  4. Faaaoga suiga ma le "OK" faʻamau.

  5. O le "Fatu" faʻamau o le a sefe ai le faʻatulagaina o iai nei ile vaega o suauu.

    O le "Fatu" faʻamau o le a sefe ai le faʻatulagaina o iai nei ile faʻapotopotoga o suauu

O le mea la lea ua iai, ua iai le matou OS e mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona toe faʻaola mulimuli ane. E fautuaina oe e faia faʻafouina mea taʻitasi i le lua i le tolu vaiaso.

Le faʻaaogaina o le TVS:

  1. Boot faʻaaoga le faʻapipiʻi flash drive e pei ona faʻaalia luga. Mulimuli i le ala "Diagnostics" - "Advanced Settings" - "System Restore".

    O le Toe Faʻafou Faʻamau e mafai ai ona e toe faʻafou le OS e faʻaaoga se mea e toe faʻaleleia ai

  2. Faatali mo le toe faaleleia fesoasoani.

Vitio: pe faʻafefea ona fatuina, tape se mea e toe faʻafoʻi ai ma toe fai le Windows 10

Toe faʻafou le faʻaaogaina o le sfc / scannow poloaiga

Mafaufau o lena faiga le toe faaleleia tulaga e le masani ona talafeagai i tulaga o le fausiaina, ma mafai foi ona "aina i luga" e siama poʻo mea sese tisiki, o loʻo iai le avanoa e toe faʻafoi le polokalama faʻapolokalame - ma le sfc.exe aoga. O lenei metotia galue uma i le toe faaleleia faiga faʻaaoga ai le bootable USB flash drive, ma le faʻaaogaina Safe Mode. Ina ia faʻatautaia le polokalame mo le faʻataunuʻuina, tamoʻe le "Command Prompt", ulufale i le sfc / scannow command ma tamoe mo le faʻataunuuina ma le Key ulufale (talafeagai mo le BR).

O le galuega o le mauaina ma le faʻaleleia o mea sese mo le Command Line i le toe faʻaleleia o foliga e ese lava ona o le mea moni e sili atu ma le tasi faʻagaioia faiga e mafai ona faapipiiina i luga o se tasi komepiuta.

  1. Taumafai i le "Command Prompt", mulimuli i le ala: "Diagnostics" - "Advanced Options" - "Command Prompt".

    Filifili Command Prompt

  2. Ulu atu i le tulafono:
    • sfc / scannow / offwindir = C: - mo le sasaina o faila autu;
    • sfc / scannow / offbootdir = C: / offwindir = C: - e suʻe ai faila autu ma le Windows boot loader.

E manaʻomia le mataituina o le ave taʻavale pe a fai o le OS e le o tuʻuina i totonu o le faʻatonuga lisi o le drive C. A maeʻa le aoga, toe amata le komipiuta.

Vitio: Faʻafefea ona toe maua ni faila faʻaaoga e ala i le Command Prompt i le Windows 10

Toe Iloilo Faʻatusa

Ole isi avanoa e toe faʻaleleia ai le aoga ole Windows ole toe faʻaleleia lea o le faʻaaogaina o se ata faila. Afai e iai lau tele o tufatufa i lau komepiuta, e mafai ona e faʻaogaina e toe faʻafou ai le OS i lona tulaga muamua.

  1. Toe foi i le "System Restore" menu ma filifili "Advanced Filifiliga" - "System Image Restore."

    Filifili le System Image Recovery

  2. I le faʻaaogaina o le wizard's prompts, filifili le ala i le ata faila ma amata le toe faʻaleleia o le gaioiga. Ia mautinoa e te tatali seʻi maeʻa le polokalame, tusa lava poʻo le a le tele ole taimi.

    Filifili le ata faila ma toe fai le OS

Toe amata lau komepiuta ma fiafia i se faiga galue lea ua suia uma faila leaga ma le talafeagai.

E fautuaina le teuina o ata OS uma e pei o le bootable USB flash drive ma luga o se komepiuta. Taumafai e download faʻafou lomiga o Windows tusa o le faʻalua i masina uma.

Vitio: faʻafefea ona fausia se Windows 10 ata ma toe faʻaleleia le faʻaaogaina

Auala e tagofia ai le meafaigaluega mafua o Pupuni 10 le amataina

Fesoasoani agavaa ma faʻafitauli mea fai o le masini e naʻo se tautua e mafai ona tuʻuina atu. A e le o iai le tomai ile faʻafoeina o masini komipiuta, tuʻulafoaʻi, aveese, faʻapipiʻi soʻo se mea e matua faʻavaivaia lava.

Fofo faʻafitauli faʻaletonu

E tatau ona maitauina o le tele o mea faigaluega mafuaʻaga mo le le amataina e fesoʻotaʻi ma le hard disk. Talu ai o le tele o faʻamaumauga o loʻo teuina i totonu, o le faigata faʻasasa e masani ona osofaʻia e mea sese: faila ma vaega ma faʻamaumauga ua faʻaleagaina. Ole mea lea, ole alu i nofoaga nei i luga ole hard drive e tau atu i le system crash, ma le OS e le mafai ona oso. O le mea e lelei ai, e maua e Windows se mea faigaluega e mafai ona fesoasoani i tulaga faigofie.

  1. E ala i le System Restore, tatala le "Command Prompt", pei ona faʻaalia i le "System Restore with sfc.exe Utility."
  2. Ituaiga chkdsk C: / F / R O le faʻatinoina o lenei galuega o le a maua ma faʻaletonu mea sese tisiki. E fautuaina oe e siaki uma vasega, sui C: ma tusi talafeagai.

    E fesoasoani le CHKDSK ia te oe ia maua ma faʻasaʻo ni mea sese i totonu o le hard drive

Fufulu o lau komepiuta mai le pefu

Ole vevela tele, matitiva fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga i pasi ma masini e mafai ona faʻatupuina e le tele o le pefu i totonu ole vaega.

  1. Siaki le fesoʻotaʻiga o masini i le motherboard e aunoa ma le faʻaaluina i le malosi tele.
  2. Fufulu ma feula uma le pefu e mafai ona e aapa, aʻo faʻaaogaina ni pulumu vaivai poʻo pulu laupepa.
  3. Siaki le tulaga o uaea ma paʻu mo ni faaletonu, fula. E le tatau ona i ai ni mea e faʻaalia i luga o le sapalai.

Afai o le faʻamamaina mai le efuefu ma le siakiina o fesoʻotaʻiga e le iʻaina i latou, le toe faʻafofogaina le fesoasoani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le tautua.

Vitio: pe faʻapefea ona fufulu le vaega komipiuta mai le efuefu

Atonu e le amataina Windows mo mafuaʻaga eseese. E mafai ona faʻaletonu mea sese e lua o polokalame ma mea faigaluega, ae leai se tasi o na mea e taua i le tele o taimi. O lona uiga, e mafai na fofo e aunoa ma le fesoasoani a tagata faʻapitoa, na o le taʻiala e faigofie.

Pin
Send
Share
Send