Faafefe se komepiuta e ala i headphone: o se musika fiafia le moemoe avea ma mea moni

Pin
Send
Share
Send

E uiga i tulafono o le "tumama" i tulaga o le faʻasalalauina o faʻamatalaga a le tagata lava ia i luga o le fesoʻotaiga faʻalogo na faʻalogo mai foi "dummies". A o latou fai mai, soʻo se au upu luga ole Initaneti e mafai ona faʻaoga e te iloa ai oe lava le isi. Latou te totoina i aso nei e oo lava i reposts, talu ai o nisi taimi e avea o fili fili. O le tagata faʻaaoga talafeagai e galue i luga o le fesoʻotaiga ma le faʻaeteete ma le poto.

Faʻafefea ona fai se ituaiga fou o computer virus

Ua faamaonia e le au suʻesuʻe Isaraelu mai le Negev, o lenei malamalamaaga e manino lava e le lava le mafanafana. Ole faʻataʻitaʻiga na faia i le Iunivesite o Davil Ben-Gurion, sa faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga e mafai ona e le maua faʻamatalaga faʻalilolilo aʻo e faʻalogo i musika. O failauga poʻo le mea e fai i le telefoni e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta e mafai ona pasi oe ma alu! Ma mo lenei e le o se mea tatau ona ofuina se mea i le fesoʻotaʻiga. O mea o loʻo teuina i lau komepiuta e mafai ona vaʻaia le lalolagi faʻafetai i failauga.

E tusa ai ma le faʻasalalauga Bleeping Computer, faʻamaʻi pipisi ma se siama fou e fesuiaʻi ai le fesoʻotaʻiga leo. O le mea lea, o le mea e masani ona toe maua le leo e amata faʻamaumau i taimi uma ma lafoina. Ae e ono le fiafia tagata hackers e fiafia i au musika fiafia: o la latou sini o le o le aveeseina faila faila i le mamao mai mea musika. O se faila ma soʻo se faʻaopopoga o le a mafai ona liua le vaaia i se leo leo ma, i lenei pepa, faʻalilolilo kopiina i le komipiuta a le osofaʻiga.

O le siama lava lea e tasi e faʻapipiʻi ni polokalama faʻapitoa i luga o le masini a le hacker, lea e faʻatagaina ai le leo maitauina e fesuiaʻiina ma toe faʻafoi mai i lona tulaga muamua. O le mea lea, o mea e teuina i lau le-Initaneti faila gofie. Soo se tasi mafai faitau ma vaʻai uma nei pe a ia faʻaaogaina le faamatalaina osofaʻiga osofaʻiga metotia taʻua MOSQUITO.

O leo o le ata tifaga o loʻo e vaʻaia i le taimi lea, poʻo le feʻe o tamaiti i le laulau a le komipiuta o le a taofia ai le tatalaga o faʻamatalaga. Le fesuiaiga o faila liua i leo o le a alu e tusa lava poʻo le a le talaʻaga o le siosiomaga. O le leai o lona aafiaga taua i luga o le gaioiga o le siama, na faamaonia i le taimi o le suʻesuʻega na avea ai le tele o binary faʻamaumauga. O le mamao le va o le komepiuta na aʻafia ma le tagata e faʻatautaia eseese i le laina o le tasi i le iva mita. Le maualuga tapulaʻa faʻatulagaina fua faatatau faʻaaogaina failauga taunuu i 1800 pauna i le sekone.

E le taumate o se mea e sefe ai lau oe lava faʻamaumauga mai lenei siama

O le saoasaoa ua faʻaalia faʻaititia tele le suiga o leo leo i luga o fesoʻotaʻiga koluma. Afai o failauga o komepiuta e lua o loʻo faʻaogaina i se siama e faʻatonuina i itu eseese mai le tasi, o le mea lea e faʻagesegese foʻi le saoasaoa o le lafoina o faʻamatalaga e ala i leo. Tagata tomai faapitoa faamatala lenei mea moni e le mea moni o le muamua optimization o leo na faia mo le tagata taliga, ae le mo le faaeletonika manatuaga o faailo. Peitai, e le mafai a o se maualalo fesuiaiga fua faatatau o le a matua le fiafia ia i latou na filifili e toso au faamatalaga ia i latou lava. E leʻo toe mamao ona taunuʻu atu lea. Ma o lenei o le a faʻafaigofieina e le mea moni, e te le iloa se iloa e uiga i le matata na amataina.

O se mea faʻapena foʻi o loʻo tupu i totonu o le potusuʻesuʻe. Ae a talisapaia e le au fou o Neo le avanoa, e le taumate o le a mafai e se mea ona sefe lou "matrix". Matou te leʻi faia ni feteʻenaʻiga.

Peitaʻi, o nisi e faʻamoemoe e faʻamutaina le faiga faʻaleaga o le a liliu i le na o le tape o mea e tautala ai ma le tatoso ese mai o le headphone. Ia, pe o lenei mea o le a taofia ai komepiuta siama lava latou o le a faʻaalia le lata mai.

Pin
Send
Share
Send