I le aluga o le tausaga, o le numera o osofaʻiga faʻaaogaina miners ua tupu e toetoe lava 1.5 taimi

Pin
Send
Share
Send

I le 12 masina ua tuanaʻi, o le numera o tagata faaaoga latou masini na afaina i cryptocurrency nana polokalame faʻaoga ua tupu i le 44% ma oʻo atu i le 2.7 miliona. O ia fuainumera o loʻo aofia ai i le Kaspersky Lab lipoti.

Fai mai le kamupani, o sini mo osofaiga e faaaoga ai le cryptominers e le gata PC desktop, ae o telefoni foi. I le 2017-2018, cryptocurrency mining malware na vaaia i luga o le lima afe telefoni feaveaʻi. I le tausaga na muamua atu, gadget ua aafia, tagata faigaluega Kaspersky Lab faitau 11% itiiti.

Ua faʻateleina le numera o osofaʻiga e faʻatatau i le maina o cryptocurrencies i le va o le faʻaititia o le ransomware. Na taʻua e le poto faʻapitoa a Kaspersky Lab, Yevgeny Lopatin, o ia suiga e mafua mai i le sili atu o le faʻafaigofie o le faʻagaioia o tagata galulue ma le mautu o tupe maua latou te aumaia.

I le taimi muamua, na iloa e Avast e le masani ona fefefe tagata Rusia i le natia o lo latou komepiuta. E tusa ma le 40% o tagata Initaneti latou te le mafaufau e uiga i le faʻamataʻu o faʻamaʻi e le aufaʻatau, ma le 32% o loʻo mautinoa e le mafai ona avea i latou ma tagata ua afaina i ni osofaʻiga, talu ai latou te le o aafia i le cryptocurrency mining.

Pin
Send
Share
Send