Laʻasaga faʻamaʻi faigata: masani ma taua. Faʻafefea ona faʻaititia le vevela o le hard drive

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

O se masini malo o se tasi o sili ona taua meafaigaluega i soʻo se komupiuta ma komepiuta. Le faʻatuatuaina o faila uma ma faʻapipiʻi e faʻamoemoe saʻo i lona faʻatuatuaina! Mo le ola o le hard disk, o le vevela o loʻo vevela i luga i le taimi o gaioiga e taua tele.

Ole mafuaʻaga lea, e manaʻomia mai lea taimi i lea taimi e faʻatonutonu ai le vevela (ae maise ile taimi vevela) ma, pe a manaʻomia, faia ni gaioiga e faʻaititia ai. Ui i lea, tele vala e aafia ai le vevela o le hard drive: o le vevela i totonu o le potu lea e galue ai le PC poʻo le komepiuta; le i ai o coolers (ili) i le tino o le tino aunite; aofaiga o le efuefu; tikeri o uta (mo se faʻataʻitaʻiga, ma malosi torrent, o le avega i luga o le disk faʻateleina), ma isi.

I le tala lea ou te manaʻo e talanoa e uiga i fesili masani (lea ou te taliina i taimi uma ...) e faatatau i le vevela o le HDD. O lea, sei tatou amata ...

 

Mataupu

  • 1. Faʻafefea ona e mauaina le vevela o se malo malosi
    • 1.1. Faʻaauau le siakiina o le vevela HDD
  • 2. Tulaga masani ma faitio le vevela HDD
  • 3. Faʻafefea ona faʻaititia le vevela o le hard drive

1. Faʻafefea ona e mauaina le vevela o se malo malosi

I se tulaga lautele, o loo i ai le tele auala ma polokalame ina ia mafai ai ona iloa le vevela o le faʻamaʻi. I le tagata lava ia, ou te fautua atu faʻaaoga nisi o mea sili aoga i laʻu vaega - o le Everest Ultimate (e ui ina totogi) ma Faapitoa (leai se totogi).

 

Faapitoa

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.piriform.com/speccy/download

Piriform Speccy-vevela HDD ma CPU.

 

Tele aoga! Muamua, e lagolagoina le gagana Rusia. Lona lua, i luga o le 'upega tafaʻilagi a le gaosi oloa e mafai ona e mauaina se laʻasaga feaveaʻi (faʻamatalaga e le manaʻomia e faʻapipiʻiina). Lona tolu, pe a uma ona amata i totonu o 10-15 sekone o le a faʻaalia ai oe ma faʻamatalaga uma e uiga i le komepiuta poʻo le komepiuta: e aofia ai le vevela o le masini ma le hard drive. Lona fa, o le mafai e oʻo lava i le faʻasaʻoloto lomiga o le polokalama e sili atu nai lo lava!

 

Everest sili

Uepisaite aloaia: //www.lavalys.com/products/everest-pc-diagnostics/

Everest o se sili aoga mea e sili ona manaʻomia e iai i komepiuta uma. I le faʻaopopo atu i le vevela, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga i luga o le toetoe lava masini, polokalama. E i ai le avanoa i le tele o vaega lea e le masani ai se tagata masani masani faʻaaoga i auala o le Windows OS.

Ma o lea, ina ia fuaina le vevela, tamoe le polokalame ma alu i le "computer" vaega, ona filifili lea o le "sensor" tab.

EVEREST: e tatau ona e alu i le "Sensor" vaega e iloa ai le vevela o vaega.

 

Ina ua mavae ni nai sekone, o le ae vaʻaia se ipu faʻatasi ai ma le vevela o tisiki ma faʻagaioiga, lea o le a suia i le moni taimi. E tele taimi, o lenei filifiliga e faʻaogaina e i latou e manaʻomia le ova i luga le faʻasologa ma o loʻo sailia se paleni i le va o taimi ma vevela.

EVEREST - faigata drive vevela 41 g. Celsius, o le gaioiga - 72 g.

 

 

1.1. Faʻaauau le siakiina o le vevela HDD

E sili atu ona lelei, pe a fai o le vevela ma le tulaga o le faʻamaʻi atoa, o le a mataituina e se isi faʻaaoga. يعني e le o se taimi e tasi faʻalauiloaina ma siaki o Everest po Speccy faʻatagaina e faia lenei mea, ae faʻaauau le mataituina.

Sa ou talanoa e uiga i ia fesoasoani i se isi tusitusiga muamua: //pcpro100.info/kak-uznat-sostoyanie-zhestkogo/

Mo se faʻataʻitaʻiga, i loʻu manatu o se tasi o mea sili aoga a lenei ituaiga o HDD LIFE.

 

HDD OLA

Upega tafaʻilagi aloaia: //hddlife.ru/

Muamua, o le aoga e mataʻituina e le gata le vevela, ae o le S.M.A.R.T. (o le a lapataia oe ile taimi pe a fai o le tulaga o le faigata disk avea leaga ma o loo i ai se tulaga lamatia o faamatalaga leiloa). Lua, o le aoga o le a logoina oe i le taimi pe afai o le vevela o le HDD oʻo i luga aʻe o tulaga sili ona lelei. Tulaga tolu, pe a fai o mea uma e lelei, o lona uiga e tautau le aoga ile fata i tafatafa o le uati ma e le faʻalavelaveina tagata e faʻaaoga (ma le PC e le aveina). Faigofie!

HDD Life - puleaina o le "ola" o le faigata malo.

 

 

2. Tulaga masani ma faitio le vevela HDD

A o le i talanoa e uiga i le tuʻuina i lalo o le vevela, e taua le fai atu o ni nai upu e uiga i le masani ma ogaoga vevela o mea malo.

O le mea moni o le faʻaopopoina o vevela o loʻo i ai se faʻalauteleina o mea, lea i le isi itu e matua le manaʻomia mo se mea maualuga-tonu masini e pei o se malo malo.

I se tulaga lautele, eseese gaosiaina faailoaina teisi ese ese faagaoioia vevela vevela. I se tulaga lautele, e mafai ona tatou tuʻu ese le laina i 30-45 gr. Celsius - Ole masani aʻo lea e faʻagaioiina ole vevela ole drive.

Vevela i le 45 52 g. Celsius - Le manaʻomia. I se aotelega, e leai se mafuaʻaga e popole ai, ae ua uma ona aoga le mafaufau i ai. E masani lava, pe a fai i le taumalulu le vevela o lau hard drive e 40-45 kalama, ona a lea i le taumafanafana vevela e mafai ona lemu laititi, mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le 50 kalama. O le mea moni, e tatau ona e mafaufau e uiga i le maʻalili, ae e mafai ona e alu i luga ma faigofie filifiliga: na o le tatalaina le iunite faʻatonu ma faʻatonu le ili i totonu (pe a paʻu le vevela, tuʻu mea uma e pei ona i ai). E mafai ona e faʻaogaina se masini malu mo se komepiuta.

Afai ua avea le vevela o le HDD sili atu nai lo le 55 gr. Celsius - O le mafuaʻaga ia e popole ai, i le mea ua taʻua o le vevela vevela! Ole ola o le malo malo ua faʻaitiitia ile nei vevela ile faʻasologa ole tele! يعني o le a aoga 2-3 taimi itiiti ifo nai lo le masani (sili atu) vevela.

Vevela i lalo 25 gr. Celsius - E le manaʻo tele foʻi mo le hard drive (e ui lava o le toʻatele e talitonu o le maualalo le sili atu, ae e leai. A malulu, o mea e faʻaitiitia, e le o se mea lelei mo le alu taʻavale galue). E ui lava, pe a fai e te le manaʻo i ni masini malulu faʻamalosi ma aua le tuʻuina lau PC i potu e leʻi faʻamafanafanaina, o lona uiga o le vevela HDD, o se tulafono, aua le paʻu i lalo ifo o le pa.

 

3. Faʻafefea ona faʻaititia le vevela o le hard drive

1) Muamua lava, ou te fautuaina vaʻai i totonu o le vaega iunite (poʻo le komepiuta) ma fufulu mai i le pefu. I le avea ai o se tulafono, i le tele o tulaga, o le siʻitia o le vevela e fesoʻotaʻi ma le le lelei le ea: faʻafiafia ma faʻaaviliga avanoa ua pupuni i mafiafia faaputuga o le pefu (lapisi lapisi e masani ona tuʻuina i luga o se sofa, o le mafuaʻaga lea o tapuni faʻaavanoaina tapunia foi ma vevela ea le mafai ona tuua le masini).

Faʻafefea ona faʻamamaina le vaega o le aoga mai le pefu: //pcpro100.info/kak-pochistit-kompyuter-ot-pyili/

Faʻafefea ona fufulu lau komepiuta mai le pefu: //pcpro100.info/kak-pochistit-noutbuk-ot-pyili-v-domashnih-usloviyah/

2) Afai e iai sau 2 HDD - Ou te fautuaina e tuʻuina i latou i le vaega iunite o le tasi mai le isi! O le mea moni o le tasi disk o le a vevela le isi pe a le lava le va o latou. I le auala, i le system unit, e masani lava, e tele vasega mo le faʻapipiina o le HDD (vaʻai le ata i lalo).

Mai le poto masani, mafai ona ou fai atu pe a e taʻavale ese tisiketi mai le tasi ma le isi (ma aʻo leʻi tutulaʻi le tasi i le isi) - o le vevela o latou taʻitasi o le a faʻaitiitia i le 5-10 kalama. Celsius (masalo e le manaʻomia seisi faʻaleleia e le manaʻomia).

Ofisa o le iunite Fanau lanumeamata: efuefu; mumu - e le o se manaʻoga faʻapipiʻi e faʻapipiʻi se sekone faigata; lanumoana - le nofoaga fautuaina mo se isi HDD.

 

3) I le ala, ese hard drive e ese vevela. O lea, ia o lea, tisiketi ma se saoasaoa saoasaoa o 5400 mea e masani ona le afaina i le soona vevela, pei ona matou fai atu o latou lea numera 7200 (ma aemaise 10 000). O le mea lea, afai o le a e sui le disk, ou te fautua atu e mataʻi i ai.

E uiga i le televave vave saoasaoa i lenei mataupu: //pcpro100.info/vyibor-zhestkogo-diska/

4) I le tau mafanafana, pe a fai o le vevela e le gata o le hard drive e oso, e mafai ona e faia faigofie: tatala le itu itu o le vaega o le vaega o le vaega ma tuu se masani masani i luma o le. E aoga tele.

5) Faʻapipiʻi se faʻaopopoga malulu mo le feula o le HDD. E aoga le metotia ae le taugata tele.

6) Mo se komepiuta feaveaʻi, e mafai ona faʻatau mai se pulu faʻapipiʻi faʻapipiʻi: e ui e paʻu le vevela, ae le o le tele (3-6 kalama Celsius i le averesi). E taua foʻi le mataala i le mea moni e tatau ona faigaluega le laptop i luga o se mama, mautu, mafolafola ma matutu luga.

7) Afai e leʻi soalaupuleina le faʻafitauli o le vevela o le HDD - Ou te fautuaina ia aua le defragment i lenei taimi, aua le faʻaaogaina torrents ma le malosi, ma aua le amataina isi gaioiga e mamafa tele le avega i luga o le hard drive.

 

Na pau lava lena mo aʻu, ae faʻafefea na e tuʻuina i lalo le vevela o le HDD?

Mea sili!

Pin
Send
Share
Send