Nana le System Reserved Drive i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

I le tulaga masani, pe a faʻapipiʻi le Windows 10 faʻafoe faiga, i le faʻaopopoga i le faʻamaumauga tele i le lotoifale, lea e mulimuli ane avanoa mo le faʻaaogaina, o se vaega vasega e faia foi "Faʻaolaina e le system". Na muamua natia ma e le o fuafuaina mo le faʻaaogaina. Afai mo ni mafuaʻaga ua avea ai lenei vaega ma vaʻai ia oe, i la matou taʻiala i aso nei o le a matou faʻamatala ia oe pe faʻapefea ona aveesea.

Tatou lalafi le disk "Faapolopolo e le faiga" i le Windows 10

E pei ona taʻua i luga, o le vaega ole fesili sa tatau ona lilo i le amataga ma le le malamalama i le faitauga poʻo le tusitusi o faila ona o le faʻailogaina ma le leai o se faila faila. O le tisiki lea e aliali mai, faʻatasi ma isi, e mafai ona natia i auala tutusa e pei o soʻo seisi vasega - e ala i le suia o le tusi atofaina. I lenei tulaga, o le a mou ese mai le vaega. "O lenei komepiuta", ae o le a avanoa Windows, e faateaʻesea itu faʻafitauli.

Faitau foi:
Faʻafefea ona nana se vasega i le Windows 10
Faʻafefea ona nana "Faʻaola e le system" i le Windows 7

Metotia 1: Komepiuta Pulega

Ole faigofie ole auala e nana ai se disk "Faʻaolaina e le system" alu ifo i le faʻaaogaina o se faiga faʻapitoa vasega "Puleaina o komipiuta". Lenei o loo i ai le tele o le mea taua meafaigaluega mo le puleaina soʻo se soʻotaga fesoʻotaʻiga, e aofia ai ma ni mea tafailagi, o loʻo iai.

  1. Taumatau-kiliki i luga o le Windows logo i luga o le taskbar ma filifili mai le lisi "Puleaina o komipiuta". I se isi auala, e mafai ona e faʻaaogaina le aitema "Pulega" i le masani "Pulea vaega".
  2. Lenei, e ala i le lisi i le itu tauagavale o le faamalama, alu i le lau Tisaina Pule i le lisi Teuina o Mea Faigaluega. A maeʻa, saili le vaega e manaʻomia, i le tatou tulaga ua tofia i ai se tasi o mataʻitusi o le Latina mataitusi.
  3. Taumatau kiliki i le filifilia drive ma filifili "Suia le mataitusi tusi".

  4. I le faamalama ma tutusa igoa, kiliki LMB i luga o le tusi taofia ma kiliki Tapē.

    Le isi, o se lapataiga tautalaga pusa o le a folasia. E mafai ona e le amanaʻiaina i le kiliki Ioe, talu ai o mea i totonu o lenei vaega e le fesoʻotaʻi ma le tusi tofia ma galue tutoatasi mai ai.

    O lenei o le a faʻamuta otometi le faʻamalama ma o le lisi ma vaega o le a faʻafouina. Mulimuli ane, o le disk o lo o fesiligia o le a le faʻaalia i le faamalama "O lenei komepiuta" ma luga o lenei, o le nana taualumaga e mafai ona maeʻa.

I se faʻaopopoga, e taua le taʻua o faʻafitauli i le utaina o le system system, pe a fai o se mea e faʻaopopoina le suia o le mataitusi ma nana le disk "Faʻaolaina e le system" mai le vaega "O lenei komepiuta" Ua e filifili e aveese atoa. Lenei le tatau ona faia i lalo o soʻo se tulaga, vagana mo le faʻatulagaina o le HDD, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a toe tuʻu le OS.

Metotia 2: Command Prompt

O le auala lona lua ua naʻo se isi suiga i le isi muamua ma o le a fesoasoani ia oe e nana le vaega "Faʻaolaina e le system"pe a iai ni faʻafitauli ma le filifiliga muamua. O le meafaigaluega autu iinei o le a Poloaiga laina, ma le faʻataʻitaʻiga lava ia e aoga e le gata i Windows 10, ae faʻapea foi i isi tulaga muamua e lua o le OS.

  1. Taumatau-kiliki i luga o le Windows icon i le taskbar ma filifili "Faʻatonu laina (pule)". O le isi mea o "Windows PowerShell (Pule)".
  2. A maeʻa, i totonu o le faʻamalama e matala, ulufale pe kiki ma faʻapipiʻi le faʻatonuga lea:lafoia mea

    O le auala o le a suia i "VAEGA"e ala i le tuʻuina atu i luma o lenei faʻamatalaga e uiga i le aoga lomiga.

  3. Ole mea lea e tatau ona e manaʻomia se lisi o avanoa o loʻo avanoa e maua ai le numera o le manaʻomia. O loʻo i ai foʻi le faʻapitoa mo lenei mea, lea e tatau ona ulufale e aunoa ma ni suiga.

    lisi lisi

    I le oomiina o se ki "Ulufale" se faʻamalama faʻaali se lisi o vaega uma, aofia ai ma natia. Lenei oe manaʻomia le mauaina ma manatua le numera tisiki "Faʻaolaina e le system".

  4. Ona faʻaaoga lea o le faatonuga i lalo e filifili le vaega manaʻo. A faʻamanuiaina, o le a tuʻuina mai se faʻasilasilaga.

    filifili le voluma 7le mea 7 - O le numera na e fuafuaina i le laasaga muamua.

  5. Faʻaogaina le mulimuli mulimuli tulafono i lalo, tape le faʻafanua faʻafetaui drive. Ua tatou mauaina "I", ae mafai ona maua i se isi mea.

    aveese tusi = Y

    Oe e aʻoaʻo e uiga i le faʻamaeaina lelei o le faʻagasologa mai le feau i le isi laina.

Ole auala lea e lafi ai se vaega "Faʻaolaina e le system" mafai ona uma. E pei ona e vaʻai, i le tele o auala o gaioiga e tutusa ma le muamua metotia, e ese mai i le leai o se faʻafanua atigi.

Metotia 3: MiniTool Partition Wizard

Pei o le taimi ua tuanaʻi, o lenei auala e filifili pe a le mafai ona e nana le disk e faʻaaoga ai mea faigaluega. A o le i faitauina le faʻatonuga, tuʻu i lalo ma faʻapipiʻi le MiniTool Partition Wizard, e manaʻomia i le taimi o faʻatonuga. Peitaʻi, maitau o lenei polokalama e leʻo le pau lea o lona ituaiga ma e mafai ona suia, mo se faʻataʻitaʻiga, Acronis Disk Director.

Sii maia le MiniTool Partition Wizard

  1. Ina ua uma downloading ma faapipiiina, tamoe le polokalama. Mai le home screen, filifili "Faʻalauiloa Talosaga".
  2. A maeʻa, i le lisi o loʻo tuʻuina, saili le disk e te fiafia iai. Faʻamolemole ia matau ma faʻaalia faʻaalia le igoa "Faʻaolaina e le system" ia faafaigofie. Peitai, se vaega otometi fausiaina, o se tulafono, e leai se igoa faapena.
  3. Kiliki RMB i luga o le vaega ma filifili "Faʻalilolilo Vavaega".
  4. Ina ia sefe suiga, kiliki "Talosaga" i luga ole pito i luga o le meafaigaluega.

    O le sefe polokalama o le a le tele se taimi, ma pe a maeʻa, le disk o le a natia.

O lenei polokalame e faʻatagaina e le gata e lalafi, ae ia tape foʻi le vaega i loʻo fesiligia. E pei ona matou uma ona taua, e le tatau ona faia lenei mea.

Metotia 4: Aveʻesea le taʻavale i le taimi e faʻapipiʻiina ai Windows

A faʻapipiʻi pe toe tuʻu le Windows 10, e mafai ona e aveʻese atoa le vasega "Faʻaolaina e le system"le amanaiaina fautuaga a le faapipiiina meafaigaluega. Ina ia faia lenei, e tatau ona e faʻaaoga "Faʻatonu laina" ma le aoga "tiaʻi" i le taimi ole faʻapipiʻiina o faiga. Ae ui i lea, ia manatua o lenei auala e le mafai ona faʻaogaina aʻo tausia le faʻailoga i luga o le disk.

  1. Mai le amataga itulau o le faʻagaioiga faʻatulagaina meafaigaluega faʻapipiʻi meafaigaluega, fetaomi le ki autu "Manumalo + F10". A uma lena mea, o le laina laina o le a aliali mai luga o le lau.
  2. MavaeX: Punavaiulufale i se tasi o faʻatonuga muamua e amata le disk pulega aoga -lafoia mea- ma oomi le ki "Ulufale".
  3. Ma le isi, pe a fai e na o le tasi le faʻamaʻi faigata, faʻaaoga lenei poloaiga -filifili le disk 0. A filifilia ma le manuia, e aliali mai le feʻau.
  4. Afai o loʻo iai ni au mea faigata ma ni oe manaʻomia e faʻapipiʻi le tino i luga o se tasi o na mea, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le faʻatonuga e faʻaali ai se lisi o soʻotaga fesoʻotaʻi.lisi lisi. Naʻo le filifili ai le numera mo le isi au na muamua.

  5. O le laasaga mulimuli o le ulufale i le faʻatonugafaia se vasega muamuama kiliki "Ulufale". Ma lana fesoasoani, o le a fou tusi o le a faia e aofia ai le atoa hard drive, faʻatagaina oe e faʻapipiʻi e aunoa ma le faia o se vasega "Faʻaolaina e le system".

O gaioiga na talanoaina i le tusitusiga e tatau ona toe faia manino e tusa ai ma le tasi poʻo le isi faʻatonuga. A leai, oe ono fetaiai faigata e oʻo i le leiloa o faʻamatalaga taua ile disk.

Pin
Send
Share
Send