Auala e malamalama ai o se hacked teugatupe i Odnoklassniki

Pin
Send
Share
Send

Ua avea ma masani a le taufaasese o itulau i luga o fesoʻotaʻiga lautele. E masani lava, o tagata sipili i totonu o tupe a isi tagata ma le faʻamoemoe o le faʻaaogaina e maua mai ai ni faʻamanuiaga tau tupe. Ae ui i lea, e masani ona i ai taimi o le mataʻituina mo se tagata faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, o le tagata e matua le malamalama o isi tagata e masani ona vaʻavaʻai i ana fetusiaiga ma ata patino. Faʻafefea ona e malamalama o se itulau i Odnoklassniki ua hacking? E i ai ituaiga e tolu o faʻailoga: faʻaaliga manino, lelei-le faʻaaliga, ma ... e masani ona le vaaia.

Mataupu

  • Faʻafefea ona malamalama o le itulau i le Odnoklassniki ua Hack
  • Le mea e fai pe a faʻamatalaina se itulau
  • Saogalemu puipuiga

Faʻafefea ona malamalama o le itulau i le Odnoklassniki ua Hack

O le faigofie ma sili ona faʻailo faʻailoga na aveʻese e tagata ese le itulau o loʻo faʻafuaseʻi faʻafitauli login. "Masani vasega" mumusu e taufetuli i luga o le '' upega tafaʻilagi i lalo o le masani faʻamaonia ma manaʻomia oe e ulufale i le "saʻo password".

-

O sea ata, pei ona masani ai, o lo o talanoa e uiga i se mea se tasi: o le itulau o lo o iai lima o se tagata osofaʻiga na faapitoa lava na ia mauaina le teugatupe e lafo ai le spam ma faatino isi gaioiga le talafeagai.

O le faʻailoga manino lona lua a le hacking o le vevesi gaioiga o faʻalauteleina i luga o le itulau - mai le tele o reposts i tusi i uo fesili atu ia latou "fesoasoani i tupe i se olaga faigata tulaga." E leai se masalosalo: pe a maeʻa nai itula, ona poloka lea le itulau e pulega, aua o le pisi o gaioiga e mafua ai le masalosalo.

E tupu i lenei auala: osofaʻia le itulau, ae latou te le suia le upu faataga. I lenei tulaga, e matua faigata lava ona iloa ai faailoga o le ofi mai. Ae o mea moni lava - o loʻo mulimuli i tulaga o gaioiga na tuua e le tagata pulu:

  • auina imeli;
  • faʻasalalauga o valaaulia e auai i se kulupu;
  • "Vasega!" Faʻailoga o loʻo tusia i luga o itulau a isi tagata;
  • faaopoopo talosaga.

A leai ni faʻailoga i le taimi o le hacking, e toetoe lava a le mafai ona iloa ai le i ai o "fafo". O se tuusaunoaga atonu o ni tulaga pe a o le loia e ona le itulau i Odnoklassniki tuʻua le taulaga mo ni nai aso ma ua i fafo atu o le sone ulufale. I le taimi lava e tasi, o ana uo i lea taimi ma lea taimi e maitauina se uo i lenei taimi lava e peiseai e leai se mea na tupu o i ai i luga o le initaneti.

I lenei tulaga, e tatau ona e vave faʻafesoʻotaʻia le 'auʻaunaga tautua lagolago ma siaki le faʻamaumauga gaioiga lata mai nei, faʻapea foi ma le laufanua o asiasiga ma tuatusi IP tuatusi na faia asiasiga.

E mafai ona e suʻesuʻeina le "talaʻaga o asiasiga" oe lava (o loʻo iai faamatalaga i le mea "Suiga tulaga" o loʻo i totonu o le "Odnoklannikov" rubricator i le pito i luga o le itulau).

-

Peitaʻi, e le aoga le faʻalagolago i le mea moni o le ata o auala i lenei mataupu o le a atoatoa ma sao. I le uma, o crackers mafai ona faigofie ona ave uma faʻamatalaga le talafeagai mai le "talaʻaga" o se teuga.

Le mea e fai pe a faʻamatalaina se itulau

O le taualumaga mo hacking ua faatonuina i totonu o faʻamatalaga mo le au faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga lautele.

-

O le mea muamua e tatau ona fai, o le lafo o le tusi e lagolago ai.

-

I lenei tulaga, e tatau i le tagata faʻaaogaina ona taʻu maia le aano o le faʻafitauli:

  • a le o loʻo e manaʻomia le toe faʻatino logins ma passwords;
  • pe toe faʻaea se poloka poloka.

O le tali o le a sau i totonu ole 24 itula. E le gata i lea, o le 'au lagolago e muamua taumafai e mautinoa o le tagata e ona talosagaina le fesoasoani o ia moni lava o le e ona le pule o le itulau. O se faʻamaoniga, e ono faʻatagaina se tagata e puʻe se ata ma se tusi folau matala i tua o se komipiuta ma fetusiaiga ma le tautua. Ma le isi, le tagata e tatau ona manatua mea uma na ia faia i luga o le itulau i se taimi puʻea e leʻi hack.

Le isi, lafo atu i le tagata faʻaaoga se imeli ma se isi igoa ole igoa fou ma se faʻamatalaga. A maeʻa, e mafai ona faʻaauau le faʻaogaina o le itulau, pe a uma ona taʻu atu i au uo uma e uiga i le hack. Tele faia e faia lenei, ae o nisi tagata e fiafia e tape atoa le itulau.

Saogalemu puipuiga

Ose seti o auala e puipuia ai le itulau ile Odnoklassniki e matua faigofie lava. Ina ia aua nei fetaiaʻi ma faʻalavelave mai i fafo, ua lava:

  • sui i taimi uma passwords, aofia ai ma i totonu e le gata mataitusi - mataʻitusi lapopoa ma mataʻitusi tetele, ae o numera foʻi ma faʻailoga;
  • Aua neʻi faʻaogaina le tutusa upu faʻaaoga i luga o lau itulau i isi fesoʻotaʻiga lautele;
  • faʻapipiʻi polokalama antivirus i luga o le komupiuta;
  • Aua neʻi ulufale i le Odnoklassniki mai se "soʻofaʻatasi" faigaluega komipiuta;
  • Aua le teuina ni faʻamatalaga i luga o le itulau e mafai ona faʻaogaina e le taufaasese mo le faia o ni mea taufaasese - ata ulavale poʻo ni fesoʻotaʻiga vavalalata;
  • aua le tuua o faʻamatalaga e uiga i lau faletupe i faʻamatalaga a le tagata lava ia poʻo fetusiaiga;
  • faʻapipiʻi faalua puipuiga i lau teugatupe (o le a manaʻomia faʻaopoopoga login i le 'upega tafaʻilagi ala SMS, ae e mautinoa o le a puipuia ai le faʻamatalaga mai tagata le lelei).

E leai se tasi e saogalemu mai le solia o le itulau i Odnoklassniki. Aua le avea le mea na tupu o se faalavelave poo faalavelave faafuaseʻi. E sili mamao pe a avea lea ma taimi e mafaufau ai e uiga i le puipuia o oe lava faʻamatalaga ma lou igoa lelei. I le uma, latou mafai ona faigofie ona gaoia - ma na o ni nai kiliki.

Pin
Send
Share
Send