MS Upega Iloiloga Meafaigaluega

Pin
Send
Share
Send

O le Microsoft Word o se mea lelei meafaigaluega e le gata mo le lolomiina ma le fusifusia, ae o se mea sili ona faigofie meafaigaluega mo mulimuli ane teuteuga, teuteu ma teuteuga. E le o tagata uma e faʻaaogaina le mea e taua o le "editorial" vaega o le polokalame, o le mea lea i lenei mataupu na matou filifili e talanoa e uiga i le seti o mea faigaluega e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina mo ia mafuaʻaga.

Lesona: Fausia tusitusiga i le Word

O mea faigaluega, o le a talanoaina i lalo, e mafai ona aoga e le gata i le faʻatonu poʻo le tusitala tusitusi, ae faʻapea foi ma i latou uma e faʻaaogaina le Microsoft Word mo galulue faʻatasi. O le mea mulimuli o lona uiga o le tele o tagata e mafai ona galue i luga o le tasi pepa, o lona fausiaina ma teuteuga, i le taimi e tasi, taʻitasi ua i ai le avanoa tumau i le faila.

Lesona: Faʻafefea ona suia le tusitala ile upu

Advanced auiliiliga toolkit tuufaatasia i le laupepa "Iloiloga" luga o le saoasaoa avanoa meafaigaluega. O le a matou talanoa e uiga i na mea taʻitasi.

Sipela

O lenei vaega e aofia ai ni mea taua se tolu:

  • Sipela;
  • Tesema
  • Fuainumera

Sipela - O se avanoa sili e siaki ai se pepa mo le kalama ma sipelaga sese. Nisi faʻamatalaga e uiga i le galulue ma lenei vaega ua tusia i le matou tusitusiga.

Lesona: Upu Faamaoni

Tesema - O se mea faigaluega mo le sailia o uiga tutusa mo se upu. Naʻo le filifilia o se upu ile tusitusiga ile kiliki i luga, ona kiliki lea i lenei faʻamau i le avanoa faʻavave meafaigaluega. O le faʻamalama o le a aliali mai i le itu taumatau. Tesema, i totonu o le a faʻaalia ai le lisi atoa o upu uiga tutusa mo le upu ua e filifilia.

Fuafuaga - se mea faigaluega e mafai ona e faʻatatauina le numera o fuaiʻupu, upu ma faʻailoga i le atoa tusitusiga poʻo lona vaega taʻitasi. Vavaeese, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i mataitusi ma avanoa ma leai ni avanoa.

Lesona: Faʻafefea ona faitau le numera o mataʻitusi i le Word

Gagana

E naʻo le lua mea faigaluega i lenei vaega: "Faaliliuga" ma le "Gagana", igoa o latou uma e tautala mo ia lava.

Faaliliuga - faʻataga e oe e faʻaliliu atoa le pepa poʻo ana vaega taʻitasi. O loʻo auina le tusi i le Microsoft cloud service, ona tatalaina lea i le ua maeʻa faʻaliliuina pepa i se isi pepa.

Gagana - gagana faʻatulagaina o le polokalame, lea, e ala i le auala, sipela o siaki e faʻalagolago. O lona uiga, faʻatoa siakiina le sipelaga i le pepa, ua tatau ona e mautinoa o loʻo ia te oe ma le gagana talafeagai, ma o loʻo aofia ai i le taimi.

O lea la, pe afai o loʻo faʻamauina lau gagana Lusia o faʻamaoniga, ma o le tusitusiga i le Igilisi, o le polokalame o le a faʻamamafaina uma, pei o tusitusiga ma mea sese.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatagaina le suʻega sipela i le Word

Faamatalaga

O lenei vaega e aofia ai mea faigaluega uma e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatonutonu poʻo le galulue soosootauau i luga o pepa. Ole avanoa lea e faʻasino atu ai i le tusitala le le sao, fai manatu, tuʻuina manatu, fautuaga, ma isi mea, ae tuʻu ai pea le uluaʻi tusitusiga. O faʻamatalaga o se ituaiga o nota tofa.

Lesona: Faʻafefea ona fai ni tusitusiga i le Word

I lenei kulupu, e mafai ona fauina se tusi, sui i le va o nota o loʻo iai, ma faʻaali pe nana.

Faamaonia faasaʻoga

Ile faʻaaogaina o mea faigaluega a lenei kulupu, e mafai ona e faʻatagaina le teuteuga faʻaoga i le pepa. I lenei faiga, e mafai ona faʻasaʻo mea sese, sui mea o loʻo i totonu o le tusitusiga, teuteu pe a e manaʻo ai, aʻo le mea moni o le a tumau e le suia. O lona uiga, pe a uma ona faia ni suiga talafeagai, o le ai ai lua faʻaaliga o le pepa aloaia - le uluaʻi ma suia e le faatonu poʻo se isi tagata faʻaaoga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatagaina le faʻatonutonu faʻavasegaga i Upu

O le tusitala tusitala e mafai ona toe iloiloina ia faasaʻoga, ona talia lea pe le talia foi, ae o le tapeina o le a le aoga. O mea faigaluega mo le faʻasaʻoina o loʻo i leisi vaega "Suiga".

Lesona: Faʻafefea ona aveʻesea faʻalelei i le Word

Faatusatusaga

O mea faigaluega a lenei kulupu faʻatagaina oe e faʻatusatusa ni pepa se lua e tutusa lelei i totonu o mea ma faʻaali le soʻoga e taʻua i le va oi latou i le pepa lona tolu. Oe tatau muamua faʻamaonia le faʻamatalaga ma le suiga pepa.

Lesona: Faʻafefea ona faatusatusa pepa e lua i le Word

Faapea foi i le kulupu "Faʻatusatusaga" faʻasaʻoga na faia e ni tusitala se toʻalua e mafai ona tuʻufaʻatasia.

Puipuia

Afai e te manaʻo e faʻasa le faʻasa i le pepa o loʻo e galue ai, filifili i le kulupu Puipuia Fuaiupu Faatapulaʻa Faʻatonutonu ma faʻamautu faʻapitoa tapulaʻa tapulaʻa i le faʻamalama e matala.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e puipuia le faila ma se faʻamatalaga, pe a uma na o le tagata e ona le upu faʻatulagaina e mafai ona e tatalaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se upu faataga mo se pepa i le Word

Na pau lava lena, na matou vaʻavaʻai i le auiliiliga uma mea o loʻo i totonu o le Microsoft Word. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei tusitusiga mo oe ma faʻafaigofie tele le galuega faʻatasi ma pepa tusia ma latou teuteuga.

Pin
Send
Share
Send