Windows 10 Firewall Configuration Guide

Pin
Send
Share
Send


A firewall o loʻo fausia i totonu o le Windows firewall (firewall) mamanuina e siʻitia ai le saogalemu o le system pe a galue i luga o se fesoʻotaʻiga. I lenei tusitusiga o le a tatou auiliiliina galuega autu o lenei vaega ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻatulaga.

Fale puipui

Tele faʻaaogaina le au tetee i le fausia-in firewall, manatu i le le aoga. I le taimi lava e tasi, o lenei mea faigaluega mafai ai oe e faʻateleina maualuga le tulaga o PC saogalemu e faʻaaogaina ni mea faigaluega faigofie. E le pei o le tolu-vaega (aemaise lava saoloto) polokalama, o le firewall e faigofie tele ona faʻatautaia, o loʻo iai se fesoʻotaʻiga faʻalelei ma se tulaga tupu fua.
E mafai ona oʻo atu i vaega filifiliga mai le masani "Pulea vaega" Faamalama

  1. Matou te taua le lisi Tamoe auala 'alo auala Pupuni + R ma ulufale i le poloaʻiga

    faʻatonutonu

    Kiliki Ua lelei.

  2. Alu ile maimoa Ata Laiti ma maua le applet Pupuni puipui.

Ituaiga lautele

E lua ituaiga o fesoʻotaʻiga: tumaʻoti ma tagata lautele. Muamua o ni faʻatuatuaina fesoʻotaʻiga i masini, mo se faʻataʻitaʻiga, i le fale pe i le ofisa, pe a iloa uma node ma saogalemu. Ole lona lua - fesoʻotaʻiga i isi mea mai fafo e ala i uaea poʻo se mea fesoʻotaʻi uaealesi. I le tulaga masani, lautele lautele manatu e le saogalemu, ma sili atu tulafono sili atu tulafono ia i latou.

Liliu ma tapē, loka, faʻaaliga

E mafai ona e faʻatinoina le firewall pe faʻamuta le i le kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga talafeagai i le vaega vaega:

Ua lava na tuʻu ai le ki i le tulaga manaʻo ma fetaomi Ua lelei.

O le polokaina o lona uiga o le faʻasa i luga o fesoʻotaʻiga uma e ulufale mai, o soʻo se talosaga, e aofia ai ma le browser, o le a le mafai ona downloadina faʻamatalaga mai le fesoʻotaʻiga.

Faʻasilasilaga o ni faʻamalama faʻapitoa e tupu pe a taumafai e ni polokalame masalosalo e ulufale atu i le Initaneti poʻo le upega tafaʻilagi.

Ua faʻamuta le galuega ile le siakiina o pusa i totonu o pusa faʻapitoa.

Toe setiina

O lenei faiga e soloia uma tulafono faʻaaoga a le tagata ma seti ia faʻatapulaʻaina i tulaga le lelei.

Toe setiina e masani ona faia peʻa ua le aoga le firewall mo le tele o mafuaʻaga, faʻapea foʻi ma le maʻea le faʻataʻitaʻia o le saogalemu tulaga. E tatau ona malamalama o le "saʻo" filifiliga o le a toe setiina foi, lea e ono faʻatupu ai le le mafai ona faʻagaioia talosaga o loʻo manaʻomia se fesoʻotaʻiga i luga ole laiga.

Polokalame Fesootaiga

O lenei galuega faʻatagaina oe e faʻatagaina nisi polokalame e fesoʻotaʻi i luga o fesoʻotaʻiga mo fesuiaiga o faʻamatalaga.

O lenei lisi ua taʻua o "tuusaunoaga." Faʻafefea ona galulue faʻatasi ma ia, o le a matou talanoa i le vaega aoga o le tusitusiga.

O tulafono

Tulafono o le muamua puipuiga saogalemu firewall meafaigaluega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻasa pe faʻatagaina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. O nei filifiliga o loʻo tu i totonu o vaega sili atu.

O tulafono o loʻo sosoʻo mai o loʻo aofia ai tulaga mo le mauaina mai o faʻamatalaga mai fafo, o lona uiga, downloadina o faʻamatalaga mai le upega tafailagi (download). O tulaga e mafai ona faia mo soʻo se polokalame, sisitema vaega ma uafu. O le faʻatulagaina o tulafono o loʻo faʻatino mai e aofia ai le faʻasa poʻo le faʻatagaina o le lafoina o talosaga i sapalai ma le puleaina o le faʻagaioiga o le "utaina".

Puipuiga tulafono faʻatagaina oe e faia fesoʻotaʻiga faʻaaogaina IPSec, o se seti o faʻapitoa protokol e faʻamaonia, mauaina ma faʻamaonia le faʻamaoni o le mauaina faʻamaumauga ma faʻapipiʻiina, faʻapea foi ma le saogalemu faʻasalalau lafoina e ala i le fesoʻotaʻiga lalolagi.

I se lala "Mataʻitu", i le faafanua vaega, e mafai ona vaʻai i faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga ia na faʻatulagaina tulafono saogalemu.

Talaaga

Talaaga o le seti o tapulaʻa mo eseese ituaiga o fesoʻotaʻiga. E i ai ituaiga e tolu o na: "Lautele", "Tumaoti" ma le Talaaga otooto. Sa matou faʻatulagaina i latou i le faasologa o lalo o le "faigata", o lona uiga, le tulaga o le puipuiga.

I le taimi o le faʻagaioiga masani, o nei seti e otometi peʻa faʻafesoʻotaʻi i se ituaiga o fesoʻotaʻiga (filifilia pe a fausia se soʻotaga fou pe faʻafesoʻotaʻi se mea e sui ai - se network network).

Faʻataʻitaʻi

Sa matou iloiloina galuega autu a le firewall, o lenei o le a matou agai atu i le vaega aoga, lea o le a matou aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona fausia tulafono, tatala taulaga ma galulue ma tuusaunoaga.

Fausia tulafono mo polokalame

Ua uma ona matou iloa, e iai tulafono faʻatulafonoina i totonu ma fafo. Le faʻaaogaina o le muamua, o tuutuuga mo le mauaina o feʻaveaʻiga mai polokalame ua faʻatulagaina, ma o le mea mulimuli fuafuaina pe latou te mafai ona lafoina faʻamatalaga i le fesoʻotaʻiga.

  1. I le faʻamalama "Mataitu" (Avanoa Lautele) kiliki i luga le aitema Totonu Tulafono ma i le taumatau poloka matou te filifilia Fausia Tulafono.

  2. Tuu le ki i le tulaga "Mo le polokalame" ma kiliki "Le isi".

  3. Sui i le "Ala Polokalama" ma faʻamau le faʻamau "Vaʻaiga lautele".

    Faʻaogaina "Suʻesuʻe" vaʻai mo le faʻatinoina o faila o le tagata talosaga, kiliki i luga ma kiliki "Tatala".

    Matou te alu atili.

  4. I le isi faamalama matou te vaʻai i filifiliga. Lea oe mafai faʻatagaina pe faʻaleaogaina le soʻotaga, faʻapea foʻi ona maua avanoa e ala i IPSec. Filifili le aitema lona tolu.

  5. Tatou te iloa poʻo fea o faʻamatalaga o le a aoga la tatou tulafono fou. Matou te faia ina ia le mafai ona fesoʻotaʻi le polokalama i fesoʻotaʻiga lautele (tuʻusaʻo i le Initaneti), ma i totonu o se fale siosiomaga e galue e pei ona masani ai.

  6. Matou te tuʻuina se igoa i le tulafono o le a faʻaalia i totonu o le lisi, ma, a manaʻomia, fatu se faʻamatalaga. Ina ua oomi le ki Faia le tulafono o le a fausia ma faʻaogaina vave.

O tulafono faʻapea e faia i fafo e faʻapena lava ona faia.

Tuusaunoaga taulimaina

Faaopopo se polokalama i le firewall tuusaunoaga faatagaina oe e vave faia se faatagaina tulafono. Faʻapea foi i lenei lisi e mafai ona e faʻatulagaina nisi o tapulaʻa - faʻafaigofie pe tape le tulaga ma filifili le ituaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo ia faʻagaioia ai.

Faitau atili: Faʻaopopo se polokalama i tuusaunoaga i le Windows 10 firewall

Uafu Port

O na tulafono e fausia i le auala tutusa o le ulufale atu ma le ulufafo avanoa mo polokalame ma na o le pau le eseesega o le i le ituaiga faʻatulagaina tulaga le mea ua filifilia "Mo le uafu".

O le masani faʻaaogaina tulaga o le fegalegaleai ma taʻaloga feaveaʻi, imeli tagata faʻatau ma vave avefeau.

Faitau atili: Faʻafefea ona tatala taulaga i le Windows 10 firewall

Faaiuga

O le aso na matou feiloaʻi ai ma le Windows firewall ma matou aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaaoga ana faiga masani. A o faʻatulaga, ia manatua o suiga i mea ua i ai (faʻapipiʻi i le faʻaletonu) tulafono e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia o le tulaga o le saogalemu o le faiga, ma faʻatapulaʻa faʻatapulaʻa e mafai ona oʻo atu ai i faʻaletonu o nisi talosaga ma vaega e le o galue e aunoa ma le ulufale atu i le fesoʻotaʻiga.

Pin
Send
Share
Send