Faʻaopoopoina se tagata fou i le Ubuntu

Pin
Send
Share
Send

I le taimi o le faʻapipiʻiina o le Ubuntu faʻagaoioiga faiga, naʻo le tasi le faʻaaogaina tagata e faia ma aʻa aia tatau ma soʻo se komepiuta mafai gafatia. Ina ua maeʻa le faʻapipiʻi, avanoa foliga mai e fausia se faʻatapulaʻa numera o tagata fou, setiina o latou lava aia tatau, fale faila, aso o le motusia, ma le tele o isi tapulaʻa. I le avea ai o se vaega o le tusitusiga aso nei, o le a matou taumafai e taʻu atu ia te oe le tele e mafai ai lenei faiga, o loʻo tuʻuina mai ai se faʻamatalaga o au taʻitasi o loʻo i ai i le OS.

Faʻaopopo iai se Tagata Fou i le Ubuntu

E mafai ona e fauina se tagata fou i se tasi o le lua auala, taʻitasi metotia o loʻo i ai lona lava faʻapitoa tulaga ma o le a aoga i tulaga eseese. Sei o tatou auiliiliina auiliili filifiliga uma mo le faʻatinoina o le galuega, ma oe, faʻavae i luga o ou manaʻoga, filifili le sili ona sili ona lelei.

Metotia 1: Faʻamasinoga

O se mea e sili ona taua i luga o soʻo se Linux kernel faʻagaoioiga faiga - "Tigaina". Faafetai i lenei faamafanafanaga, tele ituaiga o gaioiga o loʻo faia, e aofia ai le faʻaopoopoina o tagata faʻaaoga. I lenei tulaga, e naʻo le tasi le mea e faʻaaogaina i totonu o le a aʻafia, ae ma faʻaupuga eseese, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

  1. Tatala le lisi ma tamoe "Tigaina", pe mafai ona e tuʻu i lalo le ki autasi Ctrl + Alt + T.
  2. Tusi se poloaigatagata faaaoga -De saili ai le faʻatulagaina filifiliga e faʻaoga i le tagata faʻaaoga fou. O iinei o le a e vaʻai ai i le fale faila, faletusi ma avanoa.
  3. A faigofie poloaiga o le a fesoasoani ia te oe e faia se teuga tupe ma tulaga tulaga masani.sudo useradd igoale mea igoa - soʻo se igoa ole igoa e ulufale mai i mata latin.
  4. O lea gaioiga o le a naʻo le faʻatagaina o le ulufale i le password.

I luga o lenei, o le taualumaga mo le faia o se teugatupe ma tulaga tapulaʻa na faʻamaeʻaina maeʻa; ina ua maeʻa le faʻatonuga, o le a faʻaalia se fanua fou. Lenei e mafai ona ulufale i se finauga -pe ala i le faamaoti o se upu faʻapipiʻi atoa ai ma se finauga -ee ala i le faamaoti mai le atigi e faaaoga. Ose faʻataʻitaʻiga o lenei poloaʻiga foliga mai:sudo useradd -p password -s / bin / bash tagata faaaogale mea tusi faʻamau - soʻo se faʻamatalaga talafeagai / paʻu / bash - le nofoaga o le atigi, ma tagata faʻaaogaina - igoa o le tagata faʻaaoga fou. O le mea lea, o se tagata e faʻaaogaina e faʻaaogaina nisi finauga.

Ou te fia tosina foi le mafaufau i le finauga -G. E faʻatagaina oe ona faʻaopopo se teugatupe i le vaega talafeagai e galulue ma nisi faʻamaumauga. O kulupu nei e ese mai i kulupu autu:

  • faʻailoa - faʻataga e faitau ai ogalaau mai le tuugamau / var / ogalaau;
  • le cdrom - faʻatagaina le faʻaaogaina o le taʻavale;
  • uili - le agavaʻa e faʻaaoga ai le faʻatonuga sudo ia maua avanoa i galuega patino;
  • plugini - faʻataga e faʻapipiʻi ai masini fafo;
  • vitio, leo - avanoa i leo ma vitio avetaavale.

I le ata i luga, e te vaʻai i foliga e faʻavasega ai vaega pe a faʻaaogaina le faʻatonuga tagata faʻaogaina ma le finau -G.

O lenei ua e masani i le faʻatulagaga mo le faʻaopopoina o tala fou i totonu o le console i le Ubuntu OS, e ui i lea matou te leʻi mafaufauina uma finauga, ae na o ni nai mea faigofie. O isi taʻutaʻua 'au e iai nota nei:

  • -e - faʻaaoga le faʻavae autu e tuʻuina ai tagata faʻaaoga faila, e masani lava o se faila / fale;
  • -c - faʻaopopo se faʻaaliga i le ulufale atu;
  • -e - taimi pe a uma ona faia le poloka le tagata faʻaaoga. Faʻatumu le faʻatusa YYYY-MM-DD;
  • -f - poloka le tagata faʻaaoga i le taimi lava e faʻaopopo ai.

Oe ua uma ona faʻamasani i faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina mai o finauga i luga; o mea uma e tatau ona faʻatulagaina e pei ona faʻaalia i faʻafanua, faʻaaoga se avanoa pe a maeʻa le folasaga o fuaitau taʻitasi. E taua foi le maitauina o loʻo avanoa teugatupe taʻitasi mo nisi suiga e ala i le console tutusa. Mo le faia lea, faʻaaoga le faʻatonugasudo usermod tagata faaaogapasting i le va usermod ma le tagata faʻaaogaina (username) manaʻomia finauga ma mea taua. E le aoga lea i le suia o le upu faataga, ae suia i lesudo passwd 12345 tagata faʻaaogale mea 12345 - upu faataga fou.

Metotia 2: Filifiliga Menu

E le o tagata uma e fiafia e faʻaaoga "Tigaina" ma ia malamalama uma i finauga nei, faʻatonuga, e le gata i lea, e le o taimi uma e manaʻomia. O le mea lea, sa matou filifili e faʻaalia se faigofie, ae le faʻaititia auala o le faʻaopopoina o se fou tagata faʻaaogaina e ala i se ata vaʻaia.

  1. Tatala le lisi ma saili faʻasolo ile sailiga "Tapulaa".
  2. I le pito i lalo vaega, kiliki i luga "Faʻamatalaga faʻatulagaina".
  3. Alu i le vaega "Tagata faʻaaogaina".
  4. Mo nisi faʻaopoopoga, tatalaina le manaʻomia, o lea kiliki i le faʻamau talafeagai.
  5. Ulufale lau upu faataga ma kiliki "Faʻamaonia".
  6. Lenei ua faʻamauina le faʻamau "Faʻaopopo le tagata faʻaaogaina".
  7. Muamua lava, faʻatumu le fomu autu, faʻailoa mai ai le ituaiga ulufale, igoa atoa, igoa o le fale faila ma le upu faʻatonu.
  8. Le isi o le a faʻaalia Faaopopo, i le mea e tatau ona e kiliki ai le agavale agavale isumu.
  9. A o le i alu, ia mautinoa e faʻamaonia uma faʻamatalaga ua faʻauluina. Ina ua maeʻa amata le faʻagaioiga o le tagata faigaluega, o le a mafai ona ulufale i totonu ma lana upu faʻatonu, pe a fai o mea na faʻapipiʻiina.

Lua i luga filifiliga e lua e galulue ma faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻatonu saʻo faʻavasegaina vaega i le faʻafoeina o faiga ma seti tagata taʻitasi o latou avanoa. Ae o le faʻamamaina o se le le talafeagai ulufale, e faia e ala i le tutusa menu "Tapulaa" tasi le ausudo userdel tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send