Hard drive auiliili

Pin
Send
Share
Send

E pei o le tele o komepiuta vaega, malo tisaini eseese i o latou uiga. O ia faʻatusatusaga e aʻafia ai le faʻatinoina o le uʻamea ma iloa ai le talafeagai o lona faʻaaogaina e faʻatino ai galuega. I le tala lea, o le a matou taumafai e talanoa e uiga i uiga taʻitasi o le HDD, faʻamatala auiliili ai o latou aafiaga ma aʻafiaga i faʻatinoga poʻo isi mea.

Vaega Autu o Faiva Faiva

E toʻatele tagata faʻaoga latou te filifilia le hard drive, ma o loʻo manatu iai ua naʻo le tele o mea o loʻo iai. O lenei ala e le o atoatoa, talu ai o le gaioiga o le masini e afaina i le tele o isi faʻaalia, e te manaʻomia foʻi ona e faʻalogo ia i latou pe a faʻatau. Matou te fautua atu ia e faʻamasani oe lava i uiga masani o le a afaina ai lau fegalegaleaiga ma le komepiuta.

O le aso o le a tatou le talanoa e uiga i le faʻatapulaʻa faʻatonutonu ma isi vaega o le taʻavale fesiligia. Afai e te fiafia i lenei mataupu faapitoa, matou fautuaina le faitauina o matou tagata taʻitasi i soʻotaga nei.

Faitau foi:
Le a le mea o loo i ai i le malo malosi disk
Logika fausaga o le faigata malo

Faiga mea

O se tasi o mea muamua faʻatau foliga faʻatau atu o le tele lapoʻa. Lua sitaili e taua lauiloa - 2.5 ma 3.5 inisi. O mea laiti e masani ona faʻapipiʻi i luga o laupepa komipiuta, talu ai o le avanoa i totonu o le mataupu e faʻatapulaʻa, ma lapopoa o loʻo faʻapipiʻi i luga o komepiuta a le tagata lava ia. Afai e te le tuuina se 3.5 taʻavale totonu o le komepiuta feʻaveaʻi, ona faigofie lea ona faʻapipiʻi le 2.5 i le pusa PC.

Atonu na e maua ni taʻavale laiti, ae o loʻo faʻaogaina i masini feaveaʻi, ma e le tatau ona e uaʻi atu ia i latou pe a filifilia se filifiliga mo se komepiuta. E moni, o le tele o se malosi faʻafuaseʻi fuafuaina e le gata i lona mamafa ma faʻatele, ae o le aofaʻi o le malosi faʻaaogaina. Ona o le mea lea, o 2.5-inisi HDDs e sili ona masani ona avea o ni masini i fafo, talu ai latou lava le malosi sapalaiina e ala i le fesoʻotaʻiga Ofisa (USB). Afai na filifilia e fai se 3.5 mai fafo, e ono manaʻomia faʻaopopo le malosi.

Vaʻai faʻapea: Faʻafefea ona fai se masini i fafo mai se malo malo

Fua

Le isi, e masani ona vaʻai le tagata faʻaaogaina le voluma o le taʻavale. E mafai ona eseese - 300 GB, 500 GB, 1 TB ma isi mea faapena. O lenei uiga faʻatonutonuina pe fia ni faila e mafai ona ofi i luga o le tasi hard drive. I lenei taimi ile taimi, ua le toe fautuaina e faʻatau masini ma se malosi i lalo ole 500 GB. O le a aumaia faʻataʻitaʻi leai se tupe faʻaola (o se tele tele faia le tau mo le 1 GB lalo), ae o le taimi o le mea e ono manaʻomia ono le talafeagai, aemaise lava pe a e mafaufau i le mamafa o aso nei taʻaloga ma tifaga i maualuga tali.

E taua le malamalama o nisi taimi o le tau i le disk mo le 1 TB ma le 3 TB e mafai ona ese ese lava, o lea e sili ona manino ile 2.5-inisi drive. Ole mea lea, ae le i faʻatau e taua tele le iloa poʻo a mafuaʻaga ole HDD ole a aʻafia ai ma pe fia pe ole a manaʻomia mo lea mea.

Vaʻai foi: O le a le uiga o lanu o Western Digital hard drive?

Spindle saosaoa

Ole saoasaoa ole faitau ma le tusitusi e faʻamoemoe tele ile saoasaoa ole faʻaviliina ole spindle. Afai e te faitau i le tusiga fautuaina i luga o vaega o se malosi disk, ua uma ona e iloa o le spindle ma papatusi faʻasolo faʻatasi. O le tele suiga o nei vaega faia i le minute, o le vave latou te siitia i le manaʻo vaega. Mai lea mea e mulimuli mai ai i le televave faʻateleina vevela faʻasaʻolotoina, o le mea lea, sili malosi malulu manaʻomia. Ma le isi, o lenei faʻailoga e aʻafia ai foʻi le pisapisao. Universal HDDs, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata masani, o loʻo iai le televave mai le 5 i le 10 afe suiga i le minute.

Avetaavale ma se 5400 spindle saoasaoa e lelei mo le faʻaaogaina i nofoaga o faʻasalalauga ma isi lava mea faapena, talu ai o le faʻamamafa autu i le faʻapotopotoga o ia mea o loʻo i luga o le laititi o le taumafaina mana ma leo faʻaitiitia. Faʻataʻitaʻiga, ma se faʻailoga e sili atu nai lo le 10,000 e sili atu le faʻaseʻe atu i aiga PC tagata faʻaoga ma vaʻai totoʻa i le SSD. I le taimi lava e tasi, 7200 rpm o le a avea ma auro mo le tele o tagata faʻatau gafatia.

Vaʻai foʻi ane: Vaʻai le saoasaoa o le mea malo tele

Geometry faʻatinoina

E leʻi leva ona matou faʻailoaina le ipu malo. O i latou o ni vaega o le masini o le geometry ma i faʻataʻitaʻiga taʻitasi le numera o papatusi ma le faʻamaumauga o mea i luga o latou eseese. O le manatu faʻataʻitaʻiga e aʻafia uma ai le maualuga o le teuina o faʻaputu ma ona faʻaiuga mulimuli / tusitusi saosaoa. O lona uiga, o faʻamaumauga e teuina faʻapitoa i luga o papatusi nei, ma o le faitauina ma tusitusiga e faia e ulu. O taʻavale taʻitasi ua vaevaeina i luga o ala uili, lea e aofia ai vaega. O le mea lea, o le faʻasalalauga e afaina ai le saoasaoa o le faitau faʻamatalaga.

E vave lava ona maualuga le saoasaoa o faitauga i le pito o le ipu lea e umi ai ala, ona o lea, o le laititi lea o le faʻatusa, o le maualalo ifo le maualuga saoasaoa. Feololo ipu o lona uiga maualuga maualuga, faʻatulagaina ma sili atu le saoasaoa. Peitai, i faleoloa i luga ole laiga ma luga o le 'upega tafaʻilagi gaosi oloa e seasea faʻailoaina lea uiga, ona o lenei filifiliga ua sili atu faigata.

Fesootaiga Ofisa

A filifilia se faʻataʻitaʻiga o se malo disk, e taua tele le iloa o lona fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. Afai o lau komepiuta e sili atu onapo nei, masalo SATA connectors ua i luga o le motherboard. I ata tuai a taʻavale e le o toe gaosia, na faʻaaoga le IDE. SATA e tele faʻafouga, taʻitasi ia eseʻese i le bandwidth. O le vaega lona tolu e lagolagoina le faitau ma le tusitusi saoasao e oʻo i le 6 Gb / s. Mo le faʻaaogaina o le fale, o le HDD ma SATA 2.0 (saosaoa e oʻo atu i le 3 Gb / s) ua lava lea.

I luga o taugata taugata, e mafai ona e maitauina le SAS Ofisa. E o gatasi ma le SATA, peitaʻi, naʻo SATA e mafai ona fesoʻotaʻi ma SAS, ae leʻo le isi itu. O lenei mamanu e faʻatatau i le bandwidth ma le atinaʻe tekonolosi. Afai oe i ai i le masalosalo e uiga i le filifiliga i le va SATA 2 ma le 3, lagona le saoloto e ave le lata mai lomiga, pe a faʻatagaina le paketi. E o gatasi ma mea na muamua i le tulaga o connectors ma uaea, ae ua faʻaleleia atili le puleaina o le mana.

Vaʻai foi: Auala e faʻafesoʻotaʻi ai le sekone faigata malosi i se komepiuta

Tusi pona

O se buffer poʻo se iʻuga e tuʻufaʻatasi o se soʻotaga o loʻo i ai mo le teuina o faʻamatalaga. E maua ai le teuina o faʻamaumauga le tumau ina ia o le isi taimi e te ulufale ai i le hard drive mafai ona maua vave. O le manaʻoga mo ia ituaiga tekonolosi e aliaʻe mai o le faitau ma le tusitusi saoasaoa e masani ona ese ma e i ai se tuai.

Mo faʻataʻitaʻiga ma le tele o 3.5 inisi, o le buffer size amata mai le 8 ma faʻamutaina i le 128 megabytes, ae e le tatau ona e vaʻai i taimi uma i filifiliga ma se faʻailo tele, talu ai o le cache e le masani ona faʻaaoga pe a galue ma tele faila. O le a saʻo sili e muamua siaki le eseesega i le tusitusi ma faitau saoasaoa o le faʻataʻitaʻiga, ona, lea, faʻavae i lenei, ua uma ona iloa le sili ona lelei buffer tele.

Vaʻai faʻapea: O le a le pu o loʻo i luga o le hard drive

MTBF

MTBF poʻo le MTFB (Itulau Taimi I le Faiva) faʻaalia le talitonuina o le ata filifilia. A faʻataʻitaʻiina se vaʻa, o tagata atiaʻeina e fuafua le umi o le taʻavale o le a faʻaauau pea le galue e aunoa ma se leaga. Ole mea lea, pe a fai e te faʻatau se masini mo se sapalai poʻo ni taimi e teuina ai ni faʻamaumauga, ia mautinoa e vaʻai i lenei faʻailoga. I le averesi, e tatau ona tutusa ma le miliona itula pe sili atu.

Tusa faʻatali taimi

O le ulu e agai i soʻo se vaega o le ala mo se taimi umi. O sea gaioiga e tupu moni lava ile vae lua. O le paʻu i lalo le tuai, o le vave e maeʻa galuega. Mo faʻataʻitaʻiga lautele, o le averesi latency o le 7-14 MS, ma mo le server - 2-14.

Mana taumafaina ma le vevela

Luga, ina ua matou talanoa e uiga i isi uiga, o le autu o le faʻamafanafana ma le faʻaaogaina o le malosi ua uma ona laga, ae ou te manaʻo e talanoa atili e uiga i lenei mea i faʻamatalaga auiliili. E moni, o nisi taimi e mafai ona faʻatamaia e tagata e iai le komepiuta le faʻatatauina o le malosi o le malosi, ae a faʻatau se faʻataʻitaʻiga mo se komepiuta, e taua le iloa o le maualuga o le tau, o le vave o le faʻamasaina o le peʻa pe a galue i fafo atu.

O nisi o malosi faʻaalu e faʻaaogaina pea i le vevela, ma afai e te le mafai ona faʻaopopoina isi faʻamamaina i totonu o le pusa, e tatau ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga ma se faʻailoga maualalo. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻamasani oe i le faʻagaioia vevela o HDD mai ese gaosi oloa i la matou isi tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Vaʻai foi: Faʻagaioiga vevela o tagata gaosi 'eseʻese o mea malo

O lea ua e iloa le faʻamatalaga autu e uiga i uiga autu i totonu o hard drive. Faʻafetai i lea, e mafai ona e faia le filifiliga saʻo pe a faʻatau. Afai, a o faitau i le tusitusiga, na e filifili pe sili atu le talafeagai mo au galuega e faʻatau ai se SSD, matou te fautuaina oe e toe faitau i faʻatonuga i lenei mataupu atili.

Faitau foi:
Filifilia SSD mo lau komepiuta
Fautuaga mo le filifilia o se SSD mo se komepiuta

Pin
Send
Share
Send