Linux i le DeX - galue ile Ubuntu i le Android

Pin
Send
Share
Send

Linux i Dex - atinae mai Samsung ma Canonical, lea e faʻatagaina oe e faʻatautaia Ubuntu i luga o Galaxy Note 9 ma Tab S4 pe a faʻafesoʻotaʻi Samsung DeX, i.e. Maua se toetoe lava atoa Linux PC mai lau telefonipoto poʻo le laupapa. I le taimi nei, o se faʻamatalaga beta, ae o lea ua uma ona fai le faʻataʻitaʻiga (i lou oe lamatia ma a lamatiaga, ioe).

I lenei iloiloga, o loʻu poto masani o le faʻapipiʻi ma le faʻaaogaina o le Linux i luga o Dex, faʻaaogaina ma le faʻapipiʻi o talosaga, faʻatulagaina o le gagana Lusia mo keyboard sao, ma se faʻapitoa manatu lelei. Mo le suega matou faʻaaogaina Galaxy Note 9, Exynos, 6 GB RAM.

  • Faʻapipiʻiina ma faalauiloa, polokalame
  • Lusia sao gagana i Linux i luga o Dex
  • O laʻu iloiloga

Faʻatu ma tamoʻe Linux i luga o le Dex

Faʻapipiʻi, e tatau ona e faʻapipiʻi le Linux i le Dex application lava ia (e le o avanoa i le Play Faleoloa, sa ou faʻaaogaina le apkmirror, version 1.0.49), faʻapea foi ma le download mai le faʻapitoa Ubuntu 16.04 image mai Samsung e maua i luga //webview.linuxondex.com/ i lau telefoni ma unpack .

O le laʻuina i lalo o le ata e avanoa foi mai le talosaga lava ia, ae mo nisi mafuaaga e le i aoga, ae le gata i lea, o le download na faʻalavelave faʻalua i le taimi o le download e ala i le browser (leai se mana e sefe e manaʻomia). O le mea ua tupu, ua laupaia le ata ma faʻapipiʻiina.

Isi laasaga:

  1. Na matou tuʻuina le .img image i le LoD folder, o le a fausia ai le apalai i totonu o le masini i totonu o le mafaufau.
  2. I le talosaga, kiliki "faʻaopopo", ona suʻesuʻe lea, faamaoti le faʻatagata faila (pe afai e i ai i le nofoaga le saʻo, o le a lapataia oe).
  3. Matou te setiina le faʻamatalaga o le atigipusa ma Linux ma matou setiina le maualuga maualuga e mafai ona fai pe a galue.
  4. E mafai ona e taufetuli. Le ola aitalafu - Dextop, upu faʻalilolilo - faalilolilo

E aunoa ma le fesoʻotaʻi atu i le DeX, e mafai ona faʻalauiloa Ubuntu i le terminal mode (Terminal Mode button i le talosaga). Faapipiiina afifi galue lelei i luga o le telefoni.

A maeʻa ona e fesoʻotaʻi i le DeX, e mafai ona e faʻalauiloa le Ubuntu atoa luga o le desktop interface. I le filifilia o le container, kiliki Run, o loʻo matou faʻatali mo sina taimi puʻupuʻu ma matou maua le Ubuntu Gnome desktop.

O mea muamua na faʻapipiʻi polokalama, o le tele lava o mea faigaluega atinaʻe: Visual Studio Code, IntelliJ IDEA, Geany, Python (ae, pei ona ou malamalama i ai, o loʻo iai pea i Linux). E i ai 'auʻiliʻiliʻuga, o se mea faigaluega mo le faigaluega ma remote desktop (Remmina) ma isi mea.

E le o aʻu o se tagata atiaʻe, ma e oʻo foi i Linux e le o se mea e tatau ona ou iai se poto masani i ai, ma o lea sa na ona ou mafaufauina: a pe a na ou tusia lenei tusitusiga mai le amataga i le iʻuga i le Linux i le Dex (LoD), faʻatasi ai ma ata ma isi vaega. Ma faʻapipiʻi se isi mea e ono aoga. Ua maeʻa faʻapipiʻiina: Gimp, Libre Office, FileZilla, ae o le VS Code sili atu nai lo mea e fetaui mo aʻu mo aʻu feololo tau galuega.

E aoga mea uma, e amata lava ma ou te le fai atu lemu lava: e moni lava, i iloiloga na ou faitau o se tasi poloketi i IntelliJ IDEA tuufaatasia mo le tele o itula, ae le o se mea lenei e tatau ona ou feagai.

Ae o le mea na ou maitauina o laʻu fuafuaga e tapena se tusitusiga atoa i LoD atonu e le aoga: e leai se gagana Rusia, e le gata o le fesoʻotaʻiga, ae faʻapea foi input.

Seti le gagana Rusia sao Linux i luga o le Dex

Ina ia mafai ona faia le Linux i luga o Dex keyboard ki le va o le Lusia ma le Igilisi galuega, sa ou tigaina. O Ubuntu, pei ona ou taʻua, e le o loʻu fanua. Google, o le faʻaRusia, e le faʻapitoʻaina e i le Igilisi ni faʻaiuga. Pau le metotia na maua o le tamoʻe o le Android keyboard i luga o le LoD faamalama. O faʻatonuga mai le ofisa aloaia a le upega tafailagi linuxondex.com na aliali mai e aoga pe a fua i ai, ae na o le mulimuli i latou e leʻi aoga.

Lea, muamua o le a ou faʻamatala le auala na galue atoatoa, ona faia lea o le mea e le i aoga ma na faia se vaega (O loʻo ia te aʻu le manatu o se tasi e sili atu le faauo ma Linux o le a mafai ona uma le filifiliga mulimuli).

Tatou amata i le mulimulitaʻi i faʻatonuga i luga o le upega tafailagi aloaia ma sina suiga lelei ia:

  1. Na matou tuuina uim (sudo apt install uim i le tigaina).
  2. Faatuina uim-m17nlib
  3. Tatou faalauiloa gnome-gagana-filifili ma a musuia e download gagana, kiliki Faamanatu mai ia te au mulimuli ane (o le a le lava utaina). I le Keyboard sao metotia, faamaoti uim ma tapunia le aoga. Tapuni LoD ma toe foʻi i tua (na ou tapunia i le tuʻuina atu o le isumu isumu i le pito i luga taumatau, i le mea o loʻo aliali mai ai le "Toe" faʻamau ma kiliki i luga).
  4. Tatala Talosaga - Meafaigaluega System - Faʻatonuga - Input Method. Matou te faʻailoaina e pei ona i ai i ata faʻasolo i palakalafa 5-7.
  5. Suia aitema i le tulaga lalolagi: seti m17n-ru-kbd o se sao metotia, tatou gauai atu i le sao metotia ki - ki ki ki.
  6. Faʻamamalu o le Global On ma Global Off faʻailoga i le lalolagi autu noatia 1.
  7. I le vaega m17nlib, seti "luga".
  8. Ua tusia foi e Samsung e manaʻomia le setiina Aua neʻi i le Display Behavior i le Toolbar (ou te le o manatua tonu pe o le mea na ou suia ai pe leai).
  9. Kiliki Talosaga.

Na galue mea uma mo aʻu e aunoa ma le toe fauina o le Linux i le Dex (ae, toe, o se aitema o loʻo iai i faʻatonuga aloaʻia) - ua suia ma le manuia le keyboard e le Ctrl + Shift, faʻaaogaina i le gagana Rusia ma le Igilisi e le gata i le Libre Office ma i le browser ma i le terminal.

Ae ou te leʻi mauaina lenei metotia, na faʻataʻitaʻi:

  • sudo dpkg-toe setiina keyboard-config (E foliga mai e mafai ona fetuunai, ae e le taitaiina i suiga).
  • Faapipiiina ibus-laulau-rustrad, faʻaopopo le auala faʻaogaina Rusia i le iBus tapulaʻa (i le vaega eseese o le Applications menu) ma faʻatulagaina le fesuiaʻiga metotia, filifilia iBus o le sao auala gnome-gagana-filifili (pei i le Laasaga 3 luga).

E le aoga le auala mulimuli i le tepa muamua: e aliali mai se faailo gagana, fesuiaʻi mai le keyboard e le aoga, pe a e fuli le isumu i luga o le faʻaaliga, o faʻaauau pea ona i ai i le Igilisi. Ae: ina ua ou faalauiloa le fausia-i luga o le lau keyboard (e le o le Android, ae o le Onboard i Ubuntu), sa ou teʻi i loʻu iloaina o le ki o loʻo galue i luga o ia, e suia le gagana ma sao i le gagana manaʻomia (ao le i faʻatulagaina ma faʻatulagaina) ibus-laulau e leʻi tupu lea mea), ae naʻo le Faʻavae o le keyboard, o lo o faʻaauau pea ona tusia le ituaiga i le Latina.

Masalo e i ai se auala e faʻaliliu atu ai lenei amio i le keyboard keyboard, ae o lea e leʻi lava oʻu tomai. Manatua o le Onboard keyboard (o loʻo i totonu o le Universal Access menu) e galue ai, e muamua ona e alu i le System Tools - Preferences - Onboard Settings ma sui le Input event source i le GTK i le Keyboard Advanced Settings.

Uiga

Le mafai ona ou fai atu o Linux i luga o Dex o le mea o le a ou faʻaaogaina, ae o le mea moni lava o le desktop desktop na faʻalauiloa i luga o le telefoni na aveeseina mai laʻu taga, e aoga uma ma e le gata e mafai ona faʻalauiloa le browser, faia se pepa, teuteu se ata, ae o le polokalame foi i luga o le desktop IDE ma tusia ai foi se mea i luga o le smartphone e tamoe i luga o le telefoni lava e tasi - ua mafua ai lena faʻagaloina lagona o le maofa faʻafuaseʻi na tulaʻi mai i aso ua leva: ina ua paʻu le PDA muamua i lima, na foliga mai ua mafai ona faʻapipiʻi talosaga i telefoni masani, sa i ai malosiaga E naʻo le faʻaogaina o leo ma ata vitio, o teapopeti muamua na faʻaalia i le 3D, o faʻamau muamua na tusia i RAD-siosiomaga, ma flash drive toe suia le floppy disk.

Pin
Send
Share
Send