Windows Defender 10 - faʻafefea ona faʻaalia foliga natia anti-malware

Pin
Send
Share
Send

O le Windows 10 Defender o loʻo fausia fua i le antivirus, ma e tusa ai ma suʻega tutoʻatasi lata mai, ua lava lelei le le faʻaaogaina o isi vaega antivirus. I le faʻaopopoga i le puipuiga o le puipuiga mai siama ma e foliga mai o polokalame leaga (lea o loʻo mafai ona faʻatino), ua i ai foi le Windows Defender i totonu o le polokalama puipuia (PUP, PUA), o loʻo mafai ona faʻaaogaina pe a manaʻomia.

O lenei tusi lesona auiliili auala e lua e faʻatagaina ai le puipuiga mai polokalame e ono le manaʻomia i le Windows 10 Defender (e mafai ona e faia lea i le lesitala faatonu ma le faʻaaogaina o le PowerShell poloaiga). E mafai foi ona aoga: E sili ona leaga malware aveese meafaigaluega e le o vaʻaia e au antivirus.

Mo i latou e le iloa o le a le manaʻo polokalama: o polokalame faakomepiuta lea e le o se siama ma e le o se tuʻusaʻo faʻalavelave, ae ma le leaga igoa, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Le manaʻomia polokalama e otometi faʻapipiʻi ma isi, manaʻomia, leai se totogi polokalama.
  • Polokalama o loʻo faʻatinoina faʻasalalauga i totonu o polokalame e suia ai le itulau itulau ma suʻesuʻe. Suia tulaga i le Initaneti.
  • “Optimizers” ma “cleaners” o le lesitala, pau le galuega o le na o le taʻu atu i le tagata faʻaaoga e i ai 100500 taufaamatau ma mea e tatau ona faʻamautu, ma mo lenei e manaʻomia e te faʻatau se laisene pe download se isi mea.

Faʻamalosia le puipuiga PUP i le Windows Defender ma le PowerShell

Faia aloaʻia, o le galuega o puipuiga e faasaga i polokalame le manaʻomia e naʻo le Windows 10 o le Enterprise, ae o le mea moni, e mafai ona e faʻatagaina le polokaina o na polokalame i le Home or Professional editions.

O le faigofie auala e fai ai o le Windows PowerShell:

  1. Tamoe PowerShell o se pule (o le auala sili ona faigofie o le faʻaaoga lea o le lisi e matala i le taumatau kiliki i le "Amata" faʻamau, e i ai isi auala: Faʻafefea ona amata le PowerShell).
  2. Lolomi le vaega lea ma fetaomi Enter
  3. Seti-MpPreference -PUAProtection 1
  4. Ua puipuia le puipuiga mai polokalame e le manaʻomia i le Windows Defender (e mafai ona e faʻamuta i le auala lava lea e tasi, ae faʻaaoga le 0 ae le o le 1 i le faʻatonuga).

A maeʻa ona e faʻatagaina le puipuiga, a e taumafai e tamoe pe faʻapipiʻi polokalame e ono le manaʻomia i lau komepiuta, o le ae mauaina le tusa i le Windows 10 Defender faʻaaliga.

Ma o faʻamatalaga o loʻo i totonu o le antivirus log o le a foliga mai e pei o le ata lea (ae o le igoa o le faʻamataʻu o le a ese).

Faʻafefea ona faʻatagaina puipuiga mai polokalame le manaʻomia e faʻaaogaina ai le lesitala faatonu

E mafai foi ona mafai puipuiga mai polokalame e ono le manaʻo i le lesitala faatonu.

  • Tatala le lesitala faatonu (Win + R, ulufale regedit) ma faia le talafeagai DWORD tapulaa i le lisi resitala ki:
  • I totonu
    HKEY_LOCAL_MACHINE  SOFTWARE  Aiaiga  Microsoft  Windows Defender
    a parameter na faaigoaina PUAProtection ma le taua o le 1.
  • I totonu
    HKEY_LOCAL_MACHINE  SOFTWARE  Aiaiga  Microsoft  Windows Defender  MpEngine
    a DWORD faʻamasinoga ma le igoa MpEnablePus ma le taua o le 1. Afai e leai se vaega faapena, fausia.

Tapuni le lesitala faatonu. Ole poloka faʻapipiʻi ma le faʻalauiloaina o polokalame e ono le manaʻomia o le a mafai.

Masalo, i le tala o le tusiga, mea o le a aoga foi: sili antivirus mo Windows 10.

Pin
Send
Share
Send