Faʻafefea ona suia le mataʻitusi o se moli taʻavale pe tofi se tusi tumau i se USB drive

Pin
Send
Share
Send

I le tulaga faʻaletonu, pe a e faʻafesoʻotaʻi se USB flash drive poʻo isi USB drive i le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, ua tofia i ai se taʻavale mataitusi, o le isi lea saʻoloto faʻaletonu pe a uma ona ave ni mataʻupu o isi fesoʻotaʻi i totonu o le atunuʻu ma ma aveina.

I nisi tulaga, oe ono manaʻomia e suia le mataitusi o le flash drive, pe tuʻuina se tusi mo ia, lea e le suia i le aluga o taimi (e ono tatau ona i ai mo nisi polokalame amata mai i le USB drive setiina tulaga faʻaaogaina ala atoatoa), ma o lenei o le a talanoaina i lenei faatonuga. Vaʻai faʻapea: Faʻafefea ona suia le ata o se flash drive poʻo se masini malo.

Tuʻuina atu se tusi taʻavale e faʻaaoga ai le Windows Disk Management

Soʻo se mea a le vaega lona tolu o polokalame ina ia mafai ai ona tuʻuina atu se tusi i le flash drive e le manaʻomia - e mafai ona faia lea e faʻaaoga ai le "Disk Management" aoga, o loʻo i ai i le Windows 10, Windows 7, 8, ma le XP.

O le taualumaga mo le suia o le mataitusi o le flash drive (poʻo isi USB drive, mo se faʻataʻitaʻiga, o se fafo fafo hard drive) o le a faʻapea:

  1. Fetaomi le Win + R ki i luga o lau keyboard ma ituaiga diskmgmt.msc i le Run window, tata le Enter.
  2. Ina ua uma ona utaina le disk pulega aoga, i le lisi o le a e vaʻai uma fesootai fesootai. Kiliki taumatau i luga o le manao flash drive po o le drive ma filifili le aitema aitema "Suia mataʻitusi mataitusi po o le auala auala."
  3. Filifili le kiliva mataitusi mataitusi nei ma kiliki "Suiga."
  4. I le isi faamalama, filifili le manao flash drive mataitusi ma kiliki "OK."
  5. Ole a e vaʻai i se lapataiga e faapea o nisi polokalame e faʻaogaina lenei drive drive leiloa galue. A leai ni polokalame e manaʻomia ai le flash drive e iai se tusi "tuai", ia faʻamaonia le suiga ile ata ole flash drive.

Lenei, ua maeʻa le tusi tusi i le USB flash drive, oe vaʻai i le explorer ma isi nofoaga ua uma ona i ai ma le tusi fou.

Faʻafefea ona tofia se tusi tumau i se flash drive

Afai e te manaʻomia le faia o le mataʻitusi o se kiliva kiliva kiliva faifai pea, o lona faia e faigofie: o laʻasaga uma o le a tutusa e pei ona faʻamatalaina i luga, ae o se tasi nuʻu e taua: faʻaaoga le mataitusi latalata i le ogatotonu poʻo le iʻuga o le mataitusi (i.e. o se mea e faʻasoʻo o le a le setiina i isi fesoʻotaʻiga sifi).

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e te tuʻuina atu le mataitusi X i le flash drive, pei o laʻu faʻataʻitaʻiga, ona i ai lea i le lumanaʻi, o taimi uma lava o loʻo tuʻu ai le laupepa e tasi i le komupiuta poʻo le laupepa (ma i soʻo se tasi o lona USB port), o le tusi faʻatulagaina o le a tuʻuina i ai.

Faʻafefea ona suia le moli mataitusi tusi ile laina faʻatonu

I le faʻaopopoga i le faʻatulagaina o galuega, e mafai ona e tuʻuina atu se tusi i le USB flash drive poʻo se isi lava taʻavale e faʻaaogaina ai le laina faʻatonu Windows.

  1. Tamoe le laina laina o le pule (pe faʻafefea ona fai lea mea) ma ulufale i lalo ia poloaʻiga faasologa
  2. lafoia mea
  3. lisi lisi (iinei gauai atu i le voluma numera o le flash drive po o le disk lea o le a faia ai le gaioiga).
  4. filifili le voluma N (pe a N o le numera mai le palakalafa 3).
  5. tofi tusi = Z (i le a o Z o le manaʻoga mataitusi mataitusi).
  6. ulufafo

A maeʻa, e mafai ona e tapunia le laina faʻatonu: lau taʻavale o le a tuʻuina atu le tusi o loʻo manaʻomia ma i le lumanaʻi, pe a fesoʻotaʻi, e faʻaaoga foi e le Windows lenei tusi.

Ou te faaiuina lenei ma le faamoemoe o mea uma e galue pei ona faamoemoe. A faʻafuaseʻi se mea e leai se aoga, faʻamatala le tulaga lea i faʻamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani. Masalo o le a aoga: o le a le mea e fai pe a le iloa e le komepiuta le flash drive.

Pin
Send
Share
Send