Le siakiina o le malo malosi mea sese i Windows

Pin
Send
Share
Send

Lenei laʻasaga ma lea laasaga faʻatonuga mo tagata amata faʻaalia faʻaalia pe faʻafefea ona siaki le malosi o faʻavaomalo mo mea sese ma leaga vaega i le Windows 7, 8.1 ma le Windows 10 e ala i le faʻatonu laina pe i le explorer interface. Faʻamatalaina foi o isi HDD ma SSD faʻamaonia meafaigaluega o loʻo i ai i le OS. Le manaʻomia ni polokalama faaopoopo e le manaʻomia.

E ui lava i le mea moni o loʻo i ai ni polokalame malosi mo le siakiina tisiki, saili mo leaga poloka ma le faʻasaʻoina o mea sese, o latou faʻaoga mo le tele o vaega o le a le malamalama lelei e le averesi tagata faʻaaoga (ma, faʻapea foi, e mafai ona afaina ai foi i nisi tulaga). Le faʻamaoniga fausia i totonu o le faʻaaogaina o ChkDsk ma isi mea faigaluega meafaigaluega e faigofie tele e faʻaaoga ma matua aoga. Vaʻai foi: Faʻafefea ona siaki le SSD mo mea sese, SSD tulaga auiliiliga.

Manatua: pe a fai o le mafuaʻaga o loʻo e vaʻai i se auala e siaki le HDD e mafua mai i malamalamaaga leo faia e ia, vaʻai le tusitusiga Hard disk faia leo.

Faʻafefea ona siakiina le mea malo faigata mo mea sese i le laina faʻatonu

Ina ia siaki le faʻamaumauga faigata ma ona vaega mo sese i le faʻaaogaina o le laina faʻatonu, e tatau ona e amataina muamua, ma avea ai ma sui o le Pule. I le Windows 8.1 ma le 10, e mafai ona e faia lea mea i le taumatau kiliki le "Amata" faʻamau ma le filifilia o le "Command Prompt (Admin)". Isi auala mo isi faʻamatalaga o le OS: Faʻafefea ona tamoe le laina faʻatonu o le pule.

I le command prompt, ulufale i le command chkdsk drive tusi: faʻamaoniaina filifiliga (afai e leai se mea manino, faitau pea). Manatua: Siaki tisiki na o mea faigaluega ma drive tisaina i NTFS poʻo FAT32.

O se faʻataʻitaʻiga o se vaega galue e ono foliga faʻapena: chkdsk F: / F / R- i lenei tulafono, o le C drive o le a siakiina mo mea sese, a o mea sese o le a faʻaleleia otometi (parameter F), o vaega ua faʻaleagaina o le a siakiina ma faʻamatalaga toe faʻaleleia taumafaiga (parameter R) o le a faia. Uaʻi: siakiina ma tapulaʻa faʻaaogaina ono umi itula ma peiseai e "tautau" i le faʻagasologa, aua le faia pe afai e te le o sauni e faʻatali pe afai o lau laptop e le fesoʻotaʻi i se outlet.

I le tulaga o loʻo e taumafai e siaki le hard drive lea e faʻaaogaina nei e le faiga, o le ae vaʻaia se feau e uiga i lenei ma se fautuaga e siaki pe a uma le isi komipiuta restart (ao le i utaina le OS). Ulufale Y e malilie poo N e te teena le faamaoniga. Afai i le taimi o le siakiina oe vaʻaia se feʻau faʻailoa o loʻo le aoga CHKDSK mo RAW disk, e mafai ona fesoasoani le faʻatonuga: Faʻafefea ona e foia ma toe faʻaleleia se RAW disk i le Windows.

I isi tulaga, o le siaki o le a faʻalauiloa vave, o se taunuuga o le a e maua faʻamaumauga o faʻamaonia faʻamaumauga, maua mea sese ma leaga vaega (e tatau ona i ai i le Rusia, e le pei o laʻu ata).

E mafai ona e mauaina le atoa lisi o avanoa tapulaʻa ma a latou faʻamatalaga e ala i le faʻaaogaina o chkdsk ma se faʻailoga fesili o se faʻataʻitaʻiga. Peitai, mo se faigofie siaki sese, atoa ai ma le siakiina o vaega, o le faʻatonuga na aumaia i le muamua parakalafa o le a lava.

I mataupu e iloa ai le siaki sese i luga o le malosi disk po o SSD, ae le mafai ona faʻalelei ia, e ono mafua mai i le mea moni o loʻo tamoe Windows po o polokalama faʻaogaina le disk. I lenei tulaga, amataina se offline tisiki scan mafai ona fesoasoani: i lenei tulaga, le disk o le "vavaeeseina" mai le faiga, o se siaki e faia, ona toe faʻapipiʻi lea i totonu o le polokalama. Afai e le mafai ona faʻaleaogaina, ona mafai loa lea ona faia e le CHKDSK se siaki ile isi toe amataina o le komipiuta.

Ina ia faia offline siakiina o se tisiki ma le faaleleia o mea sese i luga o, i se poloaiga vave o se pule, tamoe le poloaiga: chkdsk C: / f / offlinescanandfix (i le C: o le mataitusi o le disk o loʻo siakiina).

A e vaʻai i se feʻau o loʻo faʻailoa mai ai e le mafai ona e faʻatautaia le faʻatonuga a le CHKDSK aua o loʻo faʻailoaina le tusi o loʻo faʻaaogaina e se isi faʻagasologa, fetaomi Y (ioe), Enter, tapuni le laina faʻatonu ma toe amata le komipiuta. O le siakiina tisiketi amata o le a otometi pe a Windows 10, 8, poʻo Windows 7 amata ona boot.

Nisi faʻamatalaga: afai e te manaʻo ai, pe a uma ona siaki le disk ma utaina Windows, e mafai ona e vaʻai i le Check Disk scan scan log e ala i le vaʻaia o mea na tutupu (Win + R, enter eventvwr.msc) i le Windows Logs - Application section e ala i le suʻesuʻe (kiliki taumatau i luga o le "Application" - "Saili") mo le upu Chkdsk.

Siakiina o le malosi masini i Windows Explorer

O le faigofie auala e siaki HDD i le Windows o le faʻaaogaina o le Explorer. I totonu o lea, taumatau-kiliki i luga o le hard drive manaʻomia, filifili "Meatotino", ona tatala lea o le "Tools" tab ma kiliki "Siaki". I luga o le Windows 8.1 ma le Windows 10, e le taumate o le a vaʻai i se feʻau faʻailoa mai e le manaʻomia le siakiina o lenei taʻavale i le taimi nei. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻamalosia e tamoe.

I le Windows 7 o loʻo i ai se avanoa faʻaopopo e mafai ai ona siaki ma toe faʻaleleia vaega leaga e ala i le siakiina o pusa talafeagai. E mafai lava ona maua le faʻamaoniga lipoti i le mea na maimoaina o le Windows talosaga.

Siaki le disk mo mea sese i le Windows PowerShell

E mafai ona e siakiina lau masini malosi mo mea sese e le gata i le faʻaaogaina o le laina faʻatonu, ae faʻapea foi ma le Windows PowerShell.

Ina ia faia lenei faiga, amata le PowerShell o se pule (e mafai ona e amata le taina PowerShell i le sailiga i luga o le Windows 10 taskbar poʻo le Amata menu o OS muamua, ona kiliki-kiliki i luga o le aitema ma filifili "Run as administrator" .

I le Windows PowerShell, faʻaoga i lalo le Toe Faʻaleleia o le Volume filifiliga filifiliga e siaki le vasega tisiki faigata:

  • Toe fai-Volume-DriveLetter C (i le C o le mataʻitusi o le taʻavale o loʻo siakiina, o le taimi lea e aunoa ma se kolone pe a maeʻa le mataʻitusi).
  • Toe faaleleia-Volume -DriveLetter C -OfflineScanAndFix (tutusa i le muamua filifiliga, ae mo le faia o se laiga siaki i fafo atu, e pei ona faʻamatalaina i le metotia ma chkdsk).

Afai o le faʻaiuga o le faʻatonuga oe vaʻaia le feʻau NoErrorsFound, o lona uiga e leai ni mea sese na maua i luga o le disk.

Faʻaopopoga faʻamaoniga faʻapitoa foliga i le Windows 10

I le faʻaopopoga i isi filifiliga o loʻo lisiina atu i luga, e mafai ona e faʻaogaina ni isi mea faigaluega i totonu ole OS. I le Windows 10 ma le 8, tisiketi tausiga, e aofia ai le siakiina ma defragmenting, tupu otometi i se taimi pe a e le o faʻaaogaina se komepiuta poʻo le komepiuta komepiuta.

Ina ia vaʻaia faʻamatalaga e uiga i pe o iai ni faʻafitauli ma taʻavale na mauaina, alu i le "Control Panel" (e mafai ona e faia lea mea e ala i le taumatau-kiliki i le Amata faamau ma filifilia le manaʻomia tulaga anotusi menu) - "Puipuiga ma Nofoaga Auaunaga". Tatala le "Tausiga" vaega ma i le "Disk Status" vaega o le a e vaʻai i le faʻamatalaga maua mai o se taunuuga o le mulimuli otometi siaki.

O le isi vaega na aliali mai i totonu o le Windows 10 o le Teuina Mea Siaki Mea. Ina ia faʻaaogaina le aoga, tamoʻe le laina faʻatonu o le pule, ona faʻaaoga lea o le faatonuga lea:

stordiag.exe -collectEtw -checkfsconsistency -out path_to_folder_of_report_store

O le faʻatinoina ole faʻatonuga ole a umi se taimi (e foliga mai ua faʻaʻaisa le faiga), ma o le a siaki uma faʻataʻavaleina taʻavale.

Ma i le maeʻa ai o le faʻatonuga, se lipoti i luga o le faʻailoaina o faʻafitauli o le a teuina i le nofoaga na e filifilia.

O le lipoti aofia ai faila eseese e aofia ai:

  • Chkdsk faʻamaonia faʻamatalaga ma sese faʻamatalaga na aoina e fsutil i tusitusiga faila.
  • Pupuni 10 faila faila o loʻo iai uma tulaga faʻamaumauga lesitala e fesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi drive.
  • Windows mea e maimoaina faila faila (mea na tutupu o loʻo aoina i totonu o 30 sekone pe a faʻaaogaina le collectEtw ki i le faʻamaumauga faʻatonuga faʻatonuga).

Mo le averesi tagata e faʻaaogaina, o le aoina o faʻamaumauga atonu e le fiafia, ae i nisi tulaga atonu e aoga mo le faʻailoaina o faʻafitauli faʻafitauli e le pule o le pulega poʻo se isi faʻapitoa.

A iai ni ou faʻafitauli i le taimi o le faʻamaoniga pe manaʻomia fautuaga, tusi i le manatu faaalia, ma o aʻu, i le isi itu, o le a taumafai e fesoasoani ia te oe.

Pin
Send
Share
Send