Fofo: O le MS Word pepa e le mafai ona teuteuina

Pin
Send
Share
Send

Tagata faaaoga e masani ona galue i le Microsoft Word mai lea taimi i lea taimi e ono feagai ma nisi faʻafitauli. Ua uma ona matou talanoa e uiga i le fofo i le tele o latou, ae o loʻo matou mamao ese mai le mafaufauina ma le sailia o se fofo mo latou taʻitasi.

O lenei tusitusiga o le a taulai i na faʻafitauli e tulaʻi mai pe a taumafai e tatala se "fafo" faila, o lona uiga, o se tasi e leʻi faia e oe pe na download mai le Initaneti. Ile tele o tulaga, o ia faila e mafai ona faitau ae le mafai ona toe vaʻaia, ma e lua mafuaʻaga mo lenei mea.

Aisea le faasaʻosaʻoina ai le pepa

O le mafuaʻaga muamua o le faʻatapulaʻaina o le faʻatulagaina gaioiga (fetaui lelei faʻafitauli). E faʻaola ina ua taumafai e tatala se pepa na fausia i se lomiga tuai o le Word nai lo le faʻaaogaina i luga o komepiuta faapitoa. O le mafuaʻaga lona lua o le le mafai lea ona teuteu tusitusiga ona o le mea moni o loʻo puipuia.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le fofo i le tulaga ogatasi faʻafitauli (faʻatapulaʻa galuega) (sootaga lalo). A faʻapea o lau tulaga lea, o matou faʻatonuga e fesoasoani ia te oe e tatala soʻo se pepa mo le faʻatonutonuina. Langsung i lenei tusitusiga, tatou te iloiloina le lona lua mafuaʻaga ma tuʻuina atu se tali i le fesili pe aisea ua le toe teuteuina ai le upu pepa, ma talanoa foi e uiga i le auala e faʻalelei ia.

Lesona: Faʻafefea ona faʻamuta le faʻatapulaʻaina o galuega ile Word

Faʻasaina i le faʻatonutonuina

I totonu o le Word pepa aloaia e le mafai ona toe teuteuina, toetoe o elemene uma o le vave avanoa panel, i laupepa uma, e le aoga. Oe mafai ona vaʻavaʻai i se pepa faʻapena, e mafai ona e sailia ni mea o loʻo i totonu, ae a e taumafai e sui se mea i totonu, e aliali mai se faʻasilasilaga Faatapulaʻa Faʻatonutonu.

Lesona: Upu Saili ma Sui

Lesona: Upega folau upu

Afai o le faʻatapulaʻa o le faʻatonutonuina ua setiina i le "aloaia", o lona uiga, o le pepa aloaia e le o puipuia upu, ona mafai lea ona e taumafai e tape le faʻasa. A leai, naʻo le tagata na faʻapolofesa pe faʻatulagaina le vaega o le vaega e mafai ona tatala le faʻatonutonuga filifiliga (pe a fai o le faila na fausia i luga o le laiga i le lotoifale).

Tusi: Faasilasilaga “Pepa Puipuiga” o lo o faʻaalia foi i totonu o le faila faʻamatalaga.

Tusi: “Pepa Puipuiga” seti i tab "Iloiloga", mamanuina e faʻamaonia, faʻatusatusa, teuteu ma galulue faʻatasi i luga o pepa.

Lesona: Toe Iloiloga ole Upu

1. I le faamalama Faatapulaʻa Faʻatonutonu fetaomi le faamau Faʻamuta le Puipuiga.

2. I le vaega "Faʻatonutonu tapulaʻa" uncheck le pusa "Faʻataga na o le faʻaogaina auala o le faʻasaʻoina o se pepa aloaia" pe filifili le faʻatatau manaʻomia i le mataʻu i lalo menu o le faʻamau o loʻo i lalo o lenei mea.

3. O elemene uma i laupepa uma i luga ole vave vaega ulufale o le a avea ma malosi, o le mea lea, o le pepa e mafai ona teuteuina.

4. Tapuni le laupapa Faatapulaʻa Faʻatonutonu, faia suiga talafeagai i le pepa aloaia ma sefe i le filifiliina i le lisi Faila le 'au Vagana E pei. Taʻu mai le igoa faila, faʻailoa mai le ala i le faila e teu ai.

Toe fai, aveesea le puipuiga mo le faʻatonutonu e mafai pe a fai o le pepa o loʻo e faigaluega ai e le faʻatagaina password ma e le puipuia e se isi vaega tagata i lalo o lana teugatupe. Afai tatou te talanoa e uiga i mataupu lea o se upu faataga ua setiina i luga o le faila po o luga o le mafai ona teuteuina, aunoa ma le iloaina, e le mafai ona faia suiga, pe e te le mafai tatala foi tusitusiga tusitusiga i uma.

Tusi: Mea i luga ole auala e aveʻese ai le puipuiga password mai le Word faila o loʻo faamoemoeina luga o la matou 'upega tafaʻilagi i se taimi lata mai.

Afai oe lava oe manaʻo e puipuia le pepa faʻapitoa e ala i le faʻatapulaʻaina o le malosi e faʻatonutonuina ai, pe o le matua faʻasaina foʻi ona tatalaina e le isi au faʻaaoga, matou te fautua e faitau la matou mea i lenei mataupu.

Lesona: Faʻafefea ona faʻasaʻo upu faʻatatau i se Word pepa aloaia

Aveʻese le faʻasa i luga o faʻasaʻoga i meatotino pepa

E tupu foi o le teuteuga puipuiga e le setiina i Microsoft Word lava ia, ae i totonu o le faila meatotino. E masani ona faigofie le aveeseina o lenei tapulaa. Ae le i amataina le faʻatonutonuina o loʻo taua i lalo, ia mautinoa e iai lau aia tatau i luga o lau komipiuta.

1. Alu i le faila ma le faila e le mafai ona faʻapipiʻi.

2. Tatala meatotino o lenei pepa (kiliki taumatau - Meatotino).

3. Alu i le laupepa "Puipuiga".

4. Fetaomi le faamau "Suiga".

5. I le faamalama pito i lalo, i le koluma "Faʻataga" siaki le pusa i autafa Maea atoatoa.

6. Kiliki "Talosaga" ona kiliki lea Ua lelei.

7. Tatala le pepa, fai ni suiga talafeagai, sefe.

Tusi: O lenei metotia, pei o le muamua, e le aoga mo faila e puipuia e se upu faataga pe o isi tagata.

Na pau lena, o lea ua e iloa le tali i le fesili pe aisea ua le toe tusia ai le Word document ma pe faʻafefea i nisi taimi e mafai ai lava ona e maua le avanoa e faʻatonutonu ai ia pepa.

Pin
Send
Share
Send