Le mafai Windows faʻapipiʻi luga lenei drive (fofo)

Pin
Send
Share
Send

I lenei faʻatonuga, faʻamatala auiliili e uiga i mea e tatau ona fai pe a oʻo i le taimi o le tuʻuina mai o le Windows oe logo i ai e le mafai ona tuʻuina Windows i le disk partition, ma i le auiliiliga - "Windows e le mafai ona faʻapipiʻi i luga o lenei disk. Atonu o le mea komepiuta mea faigaluega e le lagolagoina le booting mai lenei disk. Ia mautinoa o loʻo i totonu o le lisi a le komipiuta a le komepiuta. E faʻapena mea sese ma auala e faʻasaʻo ia mea: O le tuʻuina i luga o le taʻavale e le mafai, o le drive filifilia ei ai le GPT partition style, Faʻapipiʻi i luga o lenei taʻavale e le mafai, o le drive filifilia o loʻo i ai se laulau o MBR vasega, Na matou le mafai ona fatuina se fou poʻo le maua o loʻo i ai se vasega pe a faʻatulagaina le Windows 10.

Afai, ae ui i lea, e te filifilia lenei vaega ma kiliki Next i le faʻapipiʻi polokalama, o le ae vaʻai i se mea sese logoina oe e le mafai ona tatou faia se fou pe maua se vaega oi ai nei ma se manatu i le vaʻaia o faʻaopopo faʻamatalaga i totonu o faila o loʻo i le polokalama tuʻufaʻatasia. Lalo o le a faamatalaina ni auala e foia ai se mea sese (e ono tupu i le installers o le Windows 10 - Windows 7).

Ole tele o taimi i luga ole komepiuta ma komepiuta komipiuta o loʻo i ai le eseese i laulau vasega i tisiki (GPT ma MBR), HDD auala faʻafoe (AHCI ma IDE) ma boot ituaiga (EFI ma talatuu), sese i le faʻapipiʻi Windows 10 avea atili 8 pe Windows 7 mafua mai i nei tulaga. O le faʻamatalaina mataupu o se tasi lea o na sese.

Manatua: pe a fai o se feʻau faʻapea o le faʻapipiʻi i luga o le disk e le mafai ona o mai faʻatasi ma faʻamatalaga e uiga i mea sese 0x80300002 poʻo le tusitusiga "O lenei tisiki mafai vave ona faʻaletonu" - e ono mafua mai i le le lelei soʻotaga o le disk poʻo SATA uaea, faʻapea foʻi ma le leaga i le drive po o uaea. O lenei mataupu e le o iloiloina i mea o loʻo iai nei.

Faʻasaʻo o le mea sese "E le mafai ona tuʻuina i lenei taʻavale" faʻaoga BIOS faʻatulaga (UEFI)

Le tele o taimi, o lenei mea sese tupu mai i le faapipiiina Windows 7 i luga tuai komepiuta ma BIOS ma Legacy seevae, i tulaga pe a o le BIOS aofia AHCI faiga (po o soʻo se RAID, SCSI modes i le SATA masini tapulaʻa (i.e., malo malosi) )

O le vaifofo i lenei mataupu faapitoa o le alu i totonu o le BIOS faʻatulaga ma suia le tisiki faigata i IDE. I le avea ai o se tulafono, e faia lenei mea i totonu o Integrated Peripherals - SATA Mode vaega o le BIOS faʻatulagaga (ni nai faʻataʻitaʻiga i totonu o le ata).

Ae tusa lava pe leai sau "tuai" komipiuta poʻo le komepiuta feʻaveaʻi, o lenei filifiliga e ono aoga foi. Afai e te faʻapipiʻi Windows 10 poʻo le 8, nai lo lena o le faʻaliliu i le IDE mode, ou te fautuaina:

  1. Faʻaola EFI boot i UEFI (pe a lagolagoina).
  2. Faʻamau mai le faʻamau avega (flash drive) ma taumafai i le faʻapipiʻiina.

Moni, i lenei lomiga oe ono fetaiai ese eseʻese ituaiga sese, i le tusitusiga o le a lipotia ai o le filifilia disk aofia ai se laulau o MBR vaega (faatonuga mo faasaʻoga o loo taua i le amataga o lenei mataupu).

Ou te le malamalama atoa pe aisea e tupu ai lea mea (a uma, o AHCI avetaʻavale o loʻo aofia i totonu o le Windows 7 ma luga ata). E le gata i lea, sa mafai ona ou toe gaosia le mea sese mo le faʻapipiʻi o le Windows 10 (o faʻamalama na o iina lava) - na o le suia o le disk controller mai le IDE i le SCSI mo le "muamua augatupulaga" Hyper-V masini tafailagi (o lona uiga, mai le BIOS).

Le mafai ona ou siaki pe o le faʻailoaina sese o le a aliali mai pe a EFI-utaina ma faʻapipiʻi i luga o se tisiki galue i IDE faiga, ae ou te manatu o le mea lea (i le tulaga lea, tatou taumafai e faʻaalia AHCI mo SATA disk i UEFI).

Faʻapea foi, i le tala i o le tulaga faʻamatala, mea e ono avea ma mea aoga: Faʻafefea ona faʻaalia le auala AHCI ina ua uma ona tuʻuina i le Windows 10 (mo le OS muamua o loʻo tutusa lava mea uma).

Tolu-vaega AHCI, SCSI, RAID tisiki avetaavale avetaavale

I nisi o taimi, o le faʻafitauli e mafua mai i le faʻapitoa o le tagata faʻaaoga meafaigaluega. Le filifiliga masani ai o le iai o le caching SSD i luga o se komepiuta feaveaʻi, tele-disk configurations, RAID faasologa ma SCSI kata.

O le mataupu lea o loʻo ufiufi i laʻu tusitusiga Windows e le vaʻai i le hard drive i le taimi o faʻatulagaina, ma o le pito i lalo o le, pe a fai e iai se mafuaʻaga e talitonu ai o mea o loʻo avea ma mea taua o le mafuaʻaga o le mea sese "Faʻapipiʻi Windows e le o se tuʻuina atu faʻatu le mafai," muamua alu i le le tulaga aloaʻia tuʻufaʻatasia o le gaosiga o le laptop poʻo le motherboard, ma vaʻai pe i ai ni avetaavale (e masani lava ona faʻaalia o se archive, ae le o se tagata e faʻapipiʻi) mo masini SATA.

Afai o iai, tatou download, unzip le faila i se USB flash drive (inf ma sys avetaʻavale faila e masani ona iai iina), ma i le faamalama mo le filifilia o se vaega mo le faapipiiina o Windows, kiliki "Download avetaavale" ma faamaoti le ala i le avetaavale faila. Ma ina ua uma ona faʻapipiʻiina, ua mafai ona faʻapipiʻi le faiga i luga o le filifilia hard drive.

Afai e le fesoasoani le fofo fuafuaina, tusi manatu, o le a matou taumafai e mafaufau i ai (naʻo le faʻataʻitaʻia o le faʻataʻitaʻiga o le komepiuta feaveaʻi ma le motherboard, faʻapea foi ma le OS ma o fea drive oe na faʻatuina mai).

Pin
Send
Share
Send