Pupuni 10 faaalu Initaneti - O le a le mea e fai?

Pin
Send
Share
Send

Ina ua maeʻa ona faʻamatuʻu le OS fou, na amata ona aliali mai faʻamatalaga i luga o laʻu upega tafailagi i luga o le autu o le mea e fai pe a fai e 'ai e Windows 10 feʻaveaʻiga, pe a foliga mai e leai ni polokalame o faʻatonutonu ai se mea mai le Initaneti. I le taimi lava lea e tasi, e matua le mafai lava ona iloa tonu le mea e pa ai le Initaneti.

Lenei tusitusiga faʻamatala auiliili pe faʻapefea ona faʻatapulaʻa le taumafaina Initaneti i le Windows 10 i le mea na e i ai faʻatapulaʻaina e ala i le faʻaleaogaina nisi o faʻaopoopoga o loʻo aofia i totonu o le polokalama e ala i le le faʻaaogaina ma faʻaaoga fealuaina.

Mataʻitu polokalame e faʻaalu feʻaveaʻi

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni e faapea o le Windows 10 e 'ai taavale, ou te fautuaina oe e muamua ona vaʻai ile Windows 10 Settings "Data Usage" vaega o loʻo i le "Options" - "Network and Internet" - "Data Usage".

O i na e vaʻai ai le aofaʻi o faʻamaumauga mauaina i se vaitaimi o le 30 aso. Ina ia vaʻai poʻo a ni apalai ma polokalame na faʻaaogaina ai lea sologa, kiliki i lalo ole "Usage Details" ma suʻesuʻe le lisi.

E mafai faapefea e lenei fesoasoani? Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te le faʻaaogaina ni apalai mai le lisi, e mafai ona e tapeina. Pe, afai e te vaʻai o nisi o polokalame faʻaaogaina se tele taua, ma e te leʻi faʻaogaina ni mea Initaneti i totonu, ona matou manatu ai o nei otometi faʻafouina ma e talafeagai le alu i totonu o le polokalame seti ma faʻaleaogaina.

E ono faʻailoa mai foʻi i le lisi o le a e vaʻai ai i ni mea uiga ese e leʻi iloa e oe o loʻo galue e download ai se mea mai le Initaneti. I lenei tulaga, taumafai e saili i luga o le Initaneti le a le ituaiga o gaioiga, pe a iai ni fautuaga e uiga i lona afaina, siaki le komipiuta ma se mea e pei o Malwarebytes Anti-Malware poʻo isi malware aveesea mea faigaluega.

Faʻaletonu otometi download o Windows 10 faʻafouga

O se tasi o mea muamua lava e tatau ona fai pe a fai o le feaveaʻi luga o lau fesoʻotaʻiga o le "faailoa" Windows 10 lava ia e uiga i lenei, setiina le soʻotaga e faʻatapulaʻaina. Faatasi ai ma isi mea, o le a faʻamuta ai le otometi downloading o faʻafouga faiga.

Ina ia faia lea mea, kiliki i luga o le sootaga icon (agavale agavale), filifili "Network" ma luga o le Wi-Fi tab (ma le manatu o se Wi-Fi sootaga, ou te le iloa tonu tutusa mo 3G ma LTE modems , O le a ou siaki i se taimi lata mai) tusi i le pito i lalo o le lisi o le Wi-Fi network, kiliki "Advanced Seti" (a o lau uaealesi sootaga tatau ona malosi).

I luga o le laina leitio feaveai, faʻataga "Seti e pei o tapulaʻa fesoʻotaʻiga" (e faʻaaogaina i le o loʻo iai Wi-Fi lata mai) Vaʻai foi: pe faʻafefea ona faʻamuta le Windows 10 faʻafouga.

Faʻalavelaveina ni faʻafouga mai le tele o nofoaga

I le tulaga masani, Windows 10 e aofia ai le "talia faʻafouina mai le tele o nofoaga." O lona uiga o faʻafouga o le polokalama e maua e le gata mai le upega tafailagi a Microsoft, ae faapea foi mai isi komepiuta i luga o upega tafailagi ma luga o le Initaneti, ina ia mafai ai ona faʻateleina le saoasaoa o latou mauaina. Peitaʻi, o lea lava galuega e tau atu i le mea moni o vaega o faʻafouga e mafai ona laʻuina mai e isi komupiuta mai lau komipiuta, e mafua ai le faʻaaluina o feoaʻiga (e pei o i vaitafe).

Ina faʻamuta lenei vaega, alu i le Settings - Update ma le Security ma filifili "Advanced Settings" i lalo o le "Windows Update". I le isi faamalama, kiliki "Filifili pe faʻafefea ma o afea e maua ai faʻafouga."

I le faʻaiuga, faʻamuta le "Faʻafou mai le tele o nofoaga" filifiliga.

Faʻaletonu otometi faʻafou a Windows 10 talosaga

I le tulaga masani, o talosaga faʻapipiʻi i luga o le komepiuta mai le Windows 10 faleoloa e toe faafou aunoa (sei vagana ai tapulaa fesoʻotaʻiga) Ae ui i lea, e mafai ona faʻaleaogaina latou otometi faʻafouina e faʻaaoga tulaga faleoloa.

  1. Tatala le Windows 10 faleoloa app.
  2. Kiliki i lau ata faʻailoga i le pito i luga, ona filifili "Filifiliga."
  3. Faʻamuta le filifiliga "Faʻafou talosaga otometi."

O iinei e mafai ona tape ai le faʻafouga e faʻaaoga ai sikuea, lea e faʻaaoga ai feoaiga, utaina fou faʻamatalaga (mo tala fou, tau ma isi mea faapena).

Faamatalaga faaopoopo

Afai o le laʻasaga muamua o lenei faʻatonuga na e vaʻai ai o loʻo i ai i luga o au suʻesuʻega ma tagata faʻataʻavaleina le auala o loʻo faʻaaogaina i luga o auala, e leʻo le Windows 10, ae o le a le auala o oe i le Initaneti ma nei polokalame.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele tagata latou te le iloa e tusa lava pe e te leʻi aumaia se mea i le torrent kalani, e faʻaaogaina pea feʻaveaʻiga a o tamoe (o le fofo o le aveeseina mai le amataga, amata pe a manaʻomia), fai mai o le matamata i luga o le initaneti po o viliina telefoni i Skype o le o mea ia o loʻo vaʻaia i luga o feoaiga mo tapulaʻa fesoʻotaʻiga ma isi mea faapena.

Ina ia faʻaititia le faʻaogaina o fegasoloaʻiga i masini suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaogaina le Turbo mode i Opera poʻo faʻaopopoga e faʻamalosia ai le Google Chrome feʻaveaʻi (o le faʻaoga aloaʻia a le Google saoloto e faʻaigoaina o le "Traffic Saving", o loʻo maua i la latou faleoloa faʻalautele) ma Mozilla Firefox, peitaʻi, o le a le tele o Initaneti o loʻo faʻaaogaina. mo mea ata vitio, faapea foi ma nisi ata, o le a le afaina.

Pin
Send
Share
Send