Mafuaʻaga taʻaloga ono faʻaʻaisa

Pin
Send
Share
Send

Tagata uma ia le itiiti ifo i le tasi i lona olaga taumafai e taaalo vitio taaloga. I mea uma, o se auala sili lea e malolo ai, faʻalavelave mai le olaga i aso uma ma ia maua se taimi lelei. Ae ui i lea, e masani ona i ai tulaga pe a le lelei le taʻaloga mo nisi mafuaʻaga. O lona faʻaiuga, e ono aisa, paʻu i le aofaʻi o faʻavaʻa i le sekone, ma tele isi faʻafitauli. O le a le mafuaaga o nei faʻafitauli? E faʻapefea ona maua i latou nei? Ole a matou taliina nei fesili i aso nei.

Silasila foʻi: Faʻateleina le gaioiga a laptop i taʻaloga

Mafuaʻaga o komepiuta Faʻafitauli Faʻafitauli i Taʻaloga

I se tulaga lautele, a aofaʻi tele numera o mea e aʻafia ai le faia o taʻaloga i lau PC. O lenei atonu o se faʻafitauli i mea komepiuta, maualuga PC vevela, matitiva taʻaloga faia e le tagata atiaʻe, o se tagata tatala i le taimi o le taʻaloga, ma isi. Seʻi o tatou taumafai e fuafua uma.

Mafuaaga 1: Faʻafetaui manaʻoga vaega

E tusa lava pe faʻafefea ona e faʻatauina taʻaloga, luga tisiketi poʻo le numera numera, o le mea muamua e tatau ona fai aʻo leʻi faʻatau o le siakiina lea o manaʻoga o le sisitema. Atonu e tupu o lau komepiuta e vaivai tele i uiga nai lo mea e manaʻomia e le taʻaloga.

O se atinaʻe faʻateleina e masani ona faʻamatuʻu maia faiga e manaʻomia ai mo le tatalaina o se taʻaloga (e masani lava i nai masina). O le mea moni, i le tulaga atiaʻe e mafai ona latou suia laititi, ae latou te le o alu mamao mai le muamua lomiga. O le mea lea, toe, ao le i faʻatau, e tatau ona e siaki poʻo le a le ata ata o le a e taina se komipiuta fou ma pe mafai ona e faʻatautaia uma. E i ai eseese filifiliga mo le siakiina o mea talafeagai.

A faʻatau se CD poʻo se DVD, e faigofie lava le siakiina o manaʻoga. I le 90% o mataupu, o lo o tusia i luga o le pusa i le pito i tua. O nisi discs aofia ai liners; faiga manaoga e mafai foi tusia i ai.

Mo isi metotia o le siakiina talosaga mo le fetaui ma se komepiuta, vaʻai la matou tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Faitau atili: O le siakiina o taʻaloga mo le ogatasi ma komupiuta

Afai o loʻo e manaʻo e faʻatino lau komepiuta e aunoa ma ni faʻafitauli uma taʻaloga fou i tulaga maualuga, o le a manaʻomia oe e teu se tele o tupe ma aoina se komepiuta komepiuta. Faitau le auiliiliga faʻasino i lenei mataupu.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fausia se komepiuta komepiuta

Mafuaʻaga 2: Overheating o vaega

Maualuga vevela mafai ona faʻaleagaina le gaioiga o lau komepiuta. E aʻafia e le gata o taʻaloga, ae e faʻagesegese foʻi gaioiga uma e te faia: tatalaina le browser, faila, faila, faʻaititia le utaina o saoasaoa o le faʻagaioiga faiga, ma sili atu. E mafai ona e siakiina le vevela o oe lava PC vaega e faʻaaogaina ai polokalama eseese poʻo aoga.

Faitau atili: Fuaina o le vevela o le komepiuta

O metotia auala faʻatagaina oe ia maua se lipoti atoa i le tele o tapulaʻa faʻatulagaina, e aofia ai le lautele vevela o se PC, ata vitio poʻo le masini. A maua o oe o le vevela e ova atu i luga o 80 tikeri, e tatau ona e foia le faʻafitauli o le soona vevela.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasaʻo le sili atu le gaosi poʻo le ata vitio

E taua tele le maitauina o faʻafitauli ma meaʻai uʻamea o se tasi lea o mea e masani ona tutupu i luga o le autu o le PC overheating. Suauu gaʻo mafai ona leaga matitiva, poʻo, ono, lona aso faʻamuta. Mo tagata e fiafia tele ile PC taʻaloga, ua fautuaina e sui le gaʻo ole tau i tausaga uma. Sui o le a matua faaitiitia le ono o se komepiuta overheating.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi suauʻu gaʻo ile gaosi

Mafuaʻaga 3: Faʻamaonia le pipiʻi i lau komepiuta

O nisi siama e aʻafia le faʻatinoga o PC i taʻaloga ma e mafai ona mafua ai le malulu. Ina ia faaleleia lea, e tatau ona e masani ona e siaki lau komepiuta mo faila leaga. E tele naua polokalame mo le aveeseina o siama, o le mea lea o le filifilia o se tasi o latou e faigofie.

Faitau atili: Tau faasaga i siama komepiuta

Mafuaʻaga 4: CPU faʻaaogaina

O nisi polokalama faʻapipiʻi le CPU sili atu nai lo isi. Faailoa faafitauli vaega i le Task Manager tab "Faʻagasologa". E mafai foi e siama ona aʻafia le avega a le tagata e faʻatatau i le tutotonu, faʻateleina le pasene o avega toetoe i le maualuga. A e fetaiai se faʻafitauli faapena, e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o lona tutupu mai ma vave faʻaleleia e faʻaaoga auala maua. Faitau faʻamatalaga auiliili i lenei mataupu i isi a tatou mea i fesoʻotaʻiga nei.

Nisi faʻamatalaga:
Fiafia faʻafitauli ma mea e le faʻatinoina avega
Faʻaititia le CPU avega

Mafuaaga 5: Leiloa avetaavale

Polokalama PC tuai, aemaise lava o loʻo tatou talanoa e uiga i avetaavale, e mafai ona mafua ai le malulu i taʻaloga. E mafai ona e faʻafouina uma na oe, ma vaʻai mo mea e te manaʻomia i luga o le Initaneti, ma faʻaaogaina polokalama ma mea aoga faʻapitoa. Ou te manaʻo e totogi atoa le gauai i avetaavale o kalafi adapters. Faʻatonuga mo le faʻafouina ia latou mea tuʻufaʻatasi i lalo.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafouina ni avetaavale NVIDIA Graphics Card
AMD Radeon Graphics Card Avetaavale Faʻafou

O le avetaʻavale faʻataʻavaleina le tele o taimi e le manaʻomia le toe faʻafouina, ae o loʻo i ai pea le aofaʻi o polokalama e manaʻomia mo le saʻo taotoga o taʻaloga.

Faitau atili: Suʻe poʻo a avetaavale e te manaʻomia e faʻapipiʻi i lau komepiuta

A e le manaʻo e suʻe avetaavale oe lava, e fautuaina e faʻaaoga polokalama faʻapitoa. O nei masini faakomepiuta o le a tutoatasi lava le faiga, saili ma faʻapipiʻi faila talafeagai. Siaki atu lana lisi ile lisi oi lalo.

Faitau atili: Sili avetaʻavale faʻapipiʻi polokalama

Mafuaaga 6: Faʻaletonu tulaga faʻapitoa

O nisi tagata faʻaaoga e le malamalama tele pe faʻapefea le malosi o le latou faʻapotopotoga PC, o lea latou te mimilo ai pea i ata faʻataʻitaʻi i le taʻaloga i le sili atu. Ae mo le ata vitio, na te faʻataʻitaʻiina le vaega autu i le faʻagaioiga o ata, o lea o le faʻaititia i le toetoe o kalafi faʻatulafonoina o le a taitai atu ai i se faʻaopoopoga faateleina.

Faitau atili: Aisea ou te manaʻomia ai se kalafi ata

Faatasi ai ma le gaosia, o mea e fai si ese. O loʻo galue o ia i le faʻatinoina o tagata e faʻatonuina tulafono, faʻaola mea, galue ma le siosiomaga ma faʻatautaia le NPC i le tusi talosaga. I le isi a matou tusitusiga, na matou faia le faʻataʻitaʻiga ma le suia o le kate tulaga i taʻaloga taʻutaʻua ma iloa poʻo fea o latou e sili tuʻufaʻatasia le CPU.

Faitau atili: O le a le gaioiga a fai i taʻaloga

Mafuaʻaga 7: Le lelei faʻapitoa

E le o se mea faʻalilolilo e oʻo lava i taʻaloga a le AAA-vasega e tele lava o meaola ma faʻaletonu i le mea e alu ai i fafo, aua e tele taimi e amata e kamupani tetele le taʻavale ma tuʻu le sini e tatala se tasi vaega o le taʻaloga i le tausaga. E le gata i lea, e le iloa e le au atiaʻe faʻafouga ona faʻaleleia atili a latou oloa, o le mafuaʻaga lena e telegese ai ia taʻaloga e oʻo lava i luga o mea pito i luga. O le tali i lalo o le tasi - e faʻatalitali mo nisi faʻafouga ma le faʻamoemoe o le au atiae e ui i lea e aumai ai o latou mafaufau tamaiti i mafaufau. Mautinoa o le taʻaloga leai se lelei faʻamamalu, iloiloga mai isi tagata faʻatau i luga o tulaga masani faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Steam, o le a fesoasoani ia te oe.

I se faʻaopopoga, o tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli o le tuʻu i lalo o faʻatinoga e le gata i taʻaloga, ae o loʻo faʻataʻitaʻi foʻi i le vaega ma gaioiga. Ile mataupu lea, e ono manaʻomia le faʻateleina o le PC e aveese ai le soʻona faʻalavelave. O auiliiliga e uiga i lenei mea ua tusia i le isi a tatou mea.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻateleina le komipiuta

Ole faʻavaveina o vaega e mafai ai ona e faʻateleina le faʻatinoga e ala i le fiasefulu o pasene, ae ui i lea, o lenei mea e tatau ona faia pe afai e te maua le malamalama talafeagai, pe o le faia tonu i le faʻatonuga maua. O le le saʻo faʻaleleia tulaga e masani ona taʻitaʻia e le gata i le faʻaleagaina o le vaega, ae ia maeʻa foʻi le faʻaletonu e aunoa ma le ono mafai ona toe faʻaleleia.

Faitau foi:
Overclocking Intel Core
Overclocking AMD Radeon / NVIDIA GeForce Faʻafanua Kata

Mo nei mafuaʻaga uma, taʻaloga mafai, ma e ono, o le a tautau luga o lau komepiuta. Ole mea pito sili ona taua ile faʻaaogaina malosi ole PC o le masani ona tausia, faʻamamaina ma le masani ai le siʻitia mo faʻaletonu ma siama.

Pin
Send
Share
Send