E leʻo vaʻaia e Windows le tisaini malosi lona lua

Pin
Send
Share
Send

Afai o le maeʻa ona toe tuʻu le Windows 7 poʻo le 8.1, ma faʻapea foi pe a uma ona toe faʻafouina latou i le Windows 10, e leʻo vaʻaia e lau komepiuta le puʻe lona lua poʻo le lona lua o le partition logical i luga o le drive (drive D, conditionally), i lenei tusi lesona o le a e mauaina ni tali faigofie se lua i le faʻafitauli, faʻapea foi ma le video guide e tafiesea. E faʻapea foʻi, o metotia faʻamatala e tatau ona fesoasoani pe a faʻapipiʻi se lua hard drive poʻo le SSD, e iloa i le BIOS (UEFI), ae le o vaʻaia i le Windows Explorer.

Afai e le aliali mai le hard drive lona lua i le BIOS, ae na tupu ina ua maeʻa ni gaioiga i totonu o le komupiuta pe na o le faʻatulagaina o le lona lua hard drive, ou te fautuaina e siaki muamua pe o loʻo fesoʻotaʻi mea uma mea saʻo: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le hard drive i le komupiuta pe i le komepiuta.

Faʻafefea ona "mafai" se sekone faigata poʻo le SSD i le Windows

Pau mea tatou te manaʻomia e faʻalelei se faʻafitauli ma se disk e le o vaʻaia o le fausia-in Disk Management Utility, o loʻo iai i Windows 7, 8.1, ma Windows 10.

Ina ia amataina, faʻamau ki a le Windows + R i luga o le keyboard (o loʻo iai Windows o le ki ma le logo talafeagai), ma i totonu o le "Run" window e aliali mai, ituaiga diskmgmt.msc ona tata lea o le Enter.

A maeʻa se amataga amata, o le tisiki pulega faʻamalama o le a tatalaina. I totonu, e tatau ona e faʻalogo atu i mea nei i le pito i lalo o le faʻamalama: e i ai ni tisiketi i faʻamatalaga e uiga i le mea o loʻo i ai nei faʻamatalaga.

  • "Leai se faʻamaumauga. E leʻi amataina" (i le itu e te le vaʻai i se tino HDD poʻo SSD).
  • E i ai vaega i luga o le malosi taʻavale fai mai "E le tufatufaina" (pe a le vaʻai o se vavaega i luga o se tasi drive faaletino).
  • Afai e leai se tasi poʻo seisi, ae o loʻo e vaʻai i se RAW partition (i luga o le disk disk poʻo le logical partition), faʻapea foʻi ma le NTFS poʻo le FAT32 partition, lea e le aliali mai i le explorer ma e le o iai se mataʻitusi, naʻo le taumatau-kiliki i luga o le i lalo o se vaega ma filifili pe "Faʻatulagaina" (mo RAW) poʻo "Tuʻuina atu se mataʻitusi mataitusi" (mo se vasega ua maeʻa faʻatulagaina). Afai o loʻo iai ni faʻamatalaga i luga ole disk, vaʻai pe faʻafefea ona toe maua se RAW disk.

I le tulaga muamua, kiliki taumatau i luga o le igoa o le disk ma filifili le lisi mea "Initialize Disk". I le faʻamalama e aliali mai i tua atu, e tatau ona e filifilia le vasega vavaega - GPT (GUID) poʻo le MBR (i le Windows 7 o lenei filifiliga e ono le aliali mai).

Ou te fautuaina le faʻaaogaina o le MBR mo le Windows 7 ma le GPT mo le Windows 8.1 ma le Windows 10 (peʻafai o loʻo latou faʻatuina i se komipiuta o onapo nei). A leai e mautinoa, filifili se MBR.

I le uma faamaeʻaina o le amataga o le disk, o le ae maua le "Le tufatufaina" eria i luga o ia - i.e. o lona lua o tulaga ia e lua ua faʻamatalaina i luga.

O le isi sitepu mo le muamua mataupu ma naʻo le tasi lava mo le lona lua o le taumatau-kiliki i luga o le unallocated area, filifili le mea taua "Fausia se voluma faigofie".

Ina ua mavae lena, e na o le mulimuli i faʻatonuga o le tusi tusi wizard fatuina: tofia se tusi, filifili le faila faila (pe a masalosalo, NTFS) ma le tele.

Ae mo le tele - e ala i le masani ai, o se disk fou po o se vasega o le a nofoia uma le avanoa avanoa. Afai e te manaʻomia e fausia ni vaeluaga i luga o le tasi disk, faamaʻoti le tele i le lima (itiiti ifo nai lo le avanoa avanoa avanoa), ma fai loa lea ma le mea o loʻo totoe avanoa.

I le maeʻa o nei laasaga uma, a tisiketi lua o le a aliali mai i le Windows Explorer ma o le a talafeagai mo le faʻaaogaina.

Aoaoga vitio

Lalo o se tamai ata vitio, o loʻo i ai tulaga uma e faʻatagaina oe e faʻaopopo le lua disk i le faiga (faʻaliliu i luga i le Windows Explorer) faʻamatala o loʻo i luga o loʻo faʻaalia manino lelei ma nisi faʻamatalaga faʻaopoopo.

Faʻailoa le lua disk e faʻaaoga ai le laina faʻatonu

Lapataiga: o le auala lea i lalo e toe faʻaleleia ai le tulaga o loʻo le toe iai le tisiketi lua e faʻaaoga ai le laina faʻatonu na e faia mo faʻamatalaga na o mea. Afai o fesoasoani i luga e le fesoasoani ia te oe, ae e te le malamalama i le aano o le faʻatonuga i lalo atu, e sili atu le le faʻaaogaina.

Ou te maitauina foi o nei laʻasaga e le suia e mafai ona faʻaaogaina (tisaine poʻo le RAID disk) e aunoa ma le faʻalauteleina.

Tamoe le laina faʻatonu o le pule, ona ulufale lea i nei faʻasologa i le faasologa:

  1. lafoia mea
  2. lisi lisi

Manatua le numera o le disk o le e le mafai ona vaʻaia, poʻo le numera o le disk (o le a mulimuli ane - N), o le vasega lea e le o faʻaalia i Explorer. Ulufale le faatonuga filifili le disk N ma oomi le Enter.

I le tulaga muamua, pe a o le malosi tisiki lona lua e le o vaʻaia, faʻaogaina mea nei o loʻo i lalo (faʻaaliga: o le faʻamama o le a soloia. Afai o le disk e le toe faʻaalia, ae sa i ai faʻamatalaga i luga, aua le faia le faamatalaina, atonu na o le tuʻuina atu o se ave taʻavale poʻo faʻaaogaina polokalame e toe maua ai leiloa vaega ):

  1. mama(fufulu le disk. O le a leiloa faamatalaga.)
  2. faia se vasega muamua (iinei e mafai foi oe seti le parameter lapoa = S, setiina le tele o le vasega i megabytes, pe a e manaʻo e fai ni tele partitions).
  3. vave fs = ntfs vave
  4. tofi tusi = D (tofia le mataʻitusi D).
  5. ulufafo

I le tulaga lona lua (o loʻo i ai se unallocated eria i luga o se tasi hard drive e le o vaaia i le explorer) matou te faʻaaogaina uma lava tutusa poloaiga, vagana mo le mama (faʻamamaina o le disk), o le faʻaiuga, o le faʻagaioiga e fausiaina le vasega o le a faia i luga o le unococated tulaga o le filifilia tisiki tino.

Manatua: i metotia faʻaaogaina le laina faʻatonu, na ou faʻamatala atu naʻo le lua ni mea taua, sili ona ono filifiliga, ae o isi e mafai, o lea e faia na o lenei pe a e malamalama ma mautinoa i au gaioiga, ma ia vaʻaia foʻi le saogalemu o faʻamaumauga. E mafai ona e faitau atili e uiga i le galulue ma vavaega faʻaaogaina tisiketi i luga o le aloaʻia itulau Microsoft Mauaina o se Vaega poʻo Faʻamatalaga Lisi.

Pin
Send
Share
Send