Faʻafefea ona e mauaina Wi-Fi upu faataga i le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

E ui i le mea moni e leai se mea e suia pe a faʻatusatusa i isi lomiga muamua o le OS, o nisi tagata e faʻaaogaina fesili pe faʻafefea ona latou iloaina lo latou Wi-Fi password i Windows 10, o le a ou taliina lenei fesili i lalo. Aisea e ono manaʻomia ai lea? Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi se mea fou i le fesoʻotaiga: e tupu lava le le mafai ona e manatua le faʻamatalaga.

Lenei faʻatonuga puʻupuʻu faʻamatalaina ni auala se tolu e saili ai lau oe lava faʻamatalaga mai se uaealesi network: o le muamua lua o le faigofie ona vaʻaia i totonu o le OS interface, o le lona lua o le faʻaaogaina o le Wi-Fi router 'web interface mo nei mafuaʻaga. Ma i totonu o le tusitusiga o le ae mauaina se vitio lea o mea uma faʻamatala o loʻo faʻaalia manino.

O isi auala e vaʻai i upu faʻatonu o uaealesi o loʻo teuina i se komupiuta poʻo se komepiuta feololo mo fesoʻotaʻiga uma ua faʻasaoina, ma e le naʻo o loʻo galue i faʻaaliga eseese o Windows, e mafai ona maua iinei: Faʻafefea ona e iloaina lau Wi-Fi password.

Vaʻai lau Wi-Fi upu faʻatonu i uaealesi nofoaga

O lea la, o le auala muamua, lea, masalo, o le a lava mo le tele o tagata e na o le vaʻai atu i le Wi-Fi network meatotino i le Windows 10, lea, faʻatasi ai ma isi mea, e mafai ona e vaʻaia.

Muamua lava, ia faʻaogaina lenei metotia, e tatau ona fesoʻotaʻi le komipiuta i le Initaneti e ala i le Wi-Fi (o lona uiga, e le aoga le vaʻai i le password mo se le aoga fesoʻotaʻiga), afai o lea, e mafai ona e alu i luma. O le tulaga lona lua o le, e tatau ona i ai a oe faʻatonu aia tatau i le Windows 10 (mo le tele o tagata e faʻapea o lea).

  1. O le sitepu muamua o le taumatau-kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le itu o le faʻaliga (pito i lalo taumatau), filifili le "Network ma Sharing Center" aitema. Ina ua matala matala le faʻamalama, filifili "Suia fetuunaiga tulaga" i le itu tauagavale. Faʻafou: i faʻatonuga lata mai a le Windows 10, e fai lava sina ese, vaʻai auala e tatala ai le Network ma le Sharing Center i le Windows 10 (tatala i se laupepa fou).
  2. O le vaega lona lua o le taumatau-kiliki i luga o lau uaealesi fesoʻotaʻiga, filifili le "tulaga" anotusi lisi mea, ma i le faʻamalama e matala ma faʻamatalaga e uiga i le Wi-Fi network, kiliki "Wireless Network Properties". (Manatua: nai lo o le lua faamatalaina gaioiga, e mafai ona na o oe kiliki i le "Wireless Network" i totonu o le "Connections" aitema i le Network Control Center faamalama).
  3. Ma o le laasaga mulimuli e saili ai lau Wi-Fi password, o le tatalaina lea o le "Security" tab i fanua o le uaealesi fesootaiga ma siaki le "Faaali ulufale tagata."

O le faʻamatalaina auala e faigofie lava, ae faʻatagaina oe e vaʻai i le password mo le uaealesi network lea e te fesoʻotaʻi ai i le taimi nei, ae le mo i latou na e muamua fesoʻotaʻi. Peitai, e iai se metotia mo i latou.

Faʻafefea ona maua se upu faʻatonu mo le le mautonu Wi-Fi network

O le filifiliga o loʻo faamatalaina i luga e mafai ai ona e vaʻai i le Wi-Fi network password mo le taimi o loʻo galue pea. Ae ui i lea, e iai le auala e vaʻai ai passwords mo isi Windows 10 faʻasaoina soʻotaga uaealesi.

  1. Tamoe le laina faʻatonu e fai ma sui o le Administrator (i le taumatau kiliki i le Amata faamau) ma ulufale i le poloaiga i le faasologa.
  2. netsh wlan faʻaalia ata (iinei, manatua le igoa o le Wi-Fi network lea e te manaʻomia e iloa ai le password).
  3. netsh wlan faʻaali le igoa igoa =network_name key = manino (pe a fai o le igoa o fesoʻotaʻiga e aofia ai ni upu, taʻu i lalo).

O se taunuuga o le faʻatonuga mai le laʻasaga 3, faʻamatalaga e uiga i le ua filifilia ua filifilia Wi-Fi sootaga o le a faʻaalia, o le Wi-Fi password e faʻaalia i le "Key Contents" aitema.

Vaʻai upu faʻatupu i router router

O le auala lona lua e saili ai le Wi-Fi password, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata mai se komupiuta poʻo se laptop, ae o se faʻataʻitaʻiga, mai le laulau, o le alu i totonu o tulaga o le router ma vaʻai i ai i le uaea saogalemu tulaga. E le gata i lea, afai e te le iloa le faʻamatalaga faʻasaʻo ma e leʻi teuina i se masini, e mafai ona e fesoʻotaʻi i le router e faʻaaogaina ai se uaea uaea.

Pau lava le tulaga o le tatau ona e iloa faʻamaumauga e ulufale i le router seti 'upega tafaʻilagi Ofisa. Username ma upu faataga e masani ona tusia i luga o se faʻapipiʻi i luga o le masini lava ia (e ui e masani ona suia le upu faataga i le amataga faʻatulagaina o le router), o loʻo i ai foi ma se tuatusi mo le ulufale atu. Sili auiliiliga e uiga i lenei e mafai ona maua i le Faʻafefea ona ulufale i le router seti taiala.

Ina ua uma ona ulufale i totonu, na o le pau le mea e te manaʻomia (ma e le faʻalagolago i luga o le ituaiga ma le faʻataʻitaʻiga o le router) o le sailia lea o le uaealesi fesootaiga seti aitema, ma i totonu o loʻo i ai le Wi-Fi puipuiga tulaga. O iina e mafai ona e vaʻaia ai le faʻamatalaga faʻaaogaina, ona faʻaaoga lea e faʻafesoʻotaʻi ai au masini.

Ma le mea mulimuli, o se vitio lea e mafai ai ona e vaʻaia le faʻaaogaina o le faʻamatalaina auala mo le vaʻaia o le teuina Wi-Fi network key.

Afai o se mea e le aoga pe le aoga e pei ona ou faamatalaina - fesili atu fesili nei, o le a ou tali.

Pin
Send
Share
Send