Saili le tele o se faila i Linux

Pin
Send
Share
Send

I le silafia o le tapulaʻa maualuga faʻamatalaga e uiga i le faiga, o le tagata faʻaaoga o le a mafai ona faigofie faigofie fuafua uma nuances i lona faagaoioiga. E taua le iloa o faʻamatalaga e uiga i le tele o tuʻufaʻatasi i Linux, ae muamua e tatau ona e filifili poʻo le fea auala e faʻaogaina ai nei faʻamaumauga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona e mauaina le faʻasoaina o le Linux version

Metotia mo le fuafuaina o le tele o se faila

Tagata faʻaaogaina Linux-faʻavae faʻagaioia faiga iloa o le tele oa latou gaioiga e taulimaina i le tele o auala. E faapena foi i le fuafuaina o le tele o se faila. O mea faapena, i le taimi muamua na tepa i ai, o se galuega faatauvaa e mafai ona oʻo atu i se tagata fou, ae o faʻatonuga o le a tuʻuina atu i lalo o le a fesoasoani e malamalama i mea uma auiliili.

Metotia 1: Faʻamasinoga

Mo le mauaina o faʻamatalaga auiliili e uiga i le telē o folder i Linux, e sili le faʻaaoga o le faʻatonuga lua i le "Terminal". E ui lava e mafai e lenei metotia ona faʻafefe se tagata e leʻi iai se poto masani, e na ona sui i Linux, e lelei tele mo le saʻilia o faʻamatalaga taua.

Fuataga

O le vaega atoa o le aoga lua foliga faapenei:

lua
du folder_name
du [filifiliga] folder_name

Vaʻai foi: E masani ona faʻaogaina tulafono i le "Terminal"

E pei ona e vaʻai, o lona fina galue e mafai ona fausia i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faia se poloaʻiga lua (e aunoa ma le faamaotiina o faʻamatalaga ma filifiliga) o le ae mauaina se pa o tusitusiga e lisiina ai le tele o tuʻufaʻatasi i le lisi o iai nei, lea e matua le talafeagai mo le malamalama.

E sili le faʻaaogaina o filifiliga pe a e manaʻo e maua faʻamaumauga faʻamatalaga, sili atu e uiga i le o le a faʻamatalaina i lalo.

Filifiliga

Ae le i faʻataʻitaʻia faʻataʻitaʻiga vaaia o se poloaʻiga lua e aoga le lisiina o ana filifiliga ina ia mafai ai ona faʻaaoga uma foliga pe a aoina faʻamatalaga e uiga i le lapopoa o folau.

  • a - faʻaalia faʻamatalaga i le aofaʻi atoa o faila na tuʻuina i le faʻatonu (o loʻo faʻaalia le aofaʻi o faila uma i le faila i le pito o le lisi).
  • - foliga mai-tele - faʻaali se aofaiga lelei o faila na tuʻuina i totonu o faʻatonu. O tapulaʻa o nisi faila i totonu o se faila e le aoga i nisi taimi, e tele mea e aʻafia ai lea, o le faʻaaogaina o lenei filifiliga e fesoasoani e faʻamaonia e saʻo le faʻamaumauga.
  • -B, - poloka-tele = tele - faʻaliliu iuga i kilobytes (K), megabytes (M), gigabytes (G), terabytes (T). Mo se faʻataʻitaʻiga, o se poloaʻiga ma se filifiliga -BM o le a faʻaalia le lapopoa o folau i megabytes. Faʻamolemole ia matau mai pe a faʻaaogaina mea taua, o latou mea sese e taua, ona o le taʻamilosaga i se laiti integer.
  • -e - faʻaali faʻamatalaga i bytes (tutusa - foliga mai-tele ma le --loa-tele = 1).
  • ma le - faʻaali le faʻatatauga atoa o le aofaʻi faila faila.
  • -D - le faʻatulagaga e mulimuli ai na o fesoʻotaʻiga ia o loʻo lisiina i le faamafanafanaga.
  • --faila0-mai = FILE - faʻaali se lipoti e uiga i le faʻaaogaina o le disk, o lona igoa o le a e ulufale ai i le koluma "FILE".
  • -H - tutusa i se ki -D.
  • -h - faʻaliliu uma mea taua i totonu o se tagata-faitau mafai faʻaaogaina le faʻaaogaina o faʻamatalaga e fetaui lelei (kilobytes, megabytes, gigabytes ma terabytes).
  • --si - E toeititi lava tutusa ma le filifiliga muamua, vagana ai e faʻaaogaina se tufatufaina tutusa i le afe.
  • -k - faʻaali faʻamatalaga i kilobytes (tutusa ia ma le poloaʻiga --loa-tele = 1000).
  • -l - se faʻatonuga e faʻaopopo uma faʻamaumauga i le mataupu pe a fai e sili atu ma le tasi vaefaamatalaga i le mea lava e tasi.
  • -e - faʻaali faʻamatalaga i megabytes (tutusa ma le faʻatonuga --loa-tele-1000000).
  • -L - mulimulitaʻi i le faʻailogaina o faʻailoga fesoʻotaʻi.
  • -P - faaleaogaina le filifiliga muamua.
  • -0 - faʻamuta taʻitasi laina faʻaalia o faʻamatalaga ma se zero byte, ae le amataina se laina fou.
  • -S - A o le fuafuaina o le nofoia avanoa, aua le amanaia le tele o le folaina i latou lava.
  • -e - faʻaali mai le tele naʻo le faila na e faʻasinoina o se finauga.
  • -x - Aua le ova i tala atu o le faila faila faʻatulagaina.
  • --mea aofia = FAʻATINO - le amanaiaina uma faila e fetaui ma le "Sample".
  • -d - seti le loloto o folau.
  • - taimi - faʻaali faʻamatalaga e uiga i suiga lata mai i faila.
  • - liua - faamaʻimau le aoga faʻamatalaga lua.

Ia, iloa uma filifiliga ole faʻatonuga lua, o le a mafai ona e tutoʻatasi faʻapitoa i latou i le faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻatinoina fetuʻutuʻuna faʻatulaga mo le aoina o faʻamatalaga.

Faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga

Mulimuli ane, ina ia tuufaatasia le faʻamatalaga maua, e aoga le mafaufauina o ni faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻatonuga lua.

A aunoa ma le ulufale atu i isi filifiliga, o le aoga o le a otometi faʻaali atu igoa ma le tele o faila o loʻo i luga o le ala faʻapitoa, faʻapena faʻatasi le tuʻuina atu subfolder.

O se faataitaiga:

lua

Ina ia faʻaalia faʻamatalaga e uiga i le faila o loʻo e manaʻo iai, ia e faʻaofi lona igoa i le faʻatonuga Mo se faʻataʻitaʻiga:

du / fale / tagata faaaoga / Downloads
du / fale / tagata faaaoga / Ata

Ina ia faʻafaigofie ona e iloaina uma faʻaalia faʻamatalaga, faʻaaoga le filifiliga -h. E fetuʻutuʻunaʻi le tele o tuʻufaʻatasiga uma i le vasega masani o le fuaina o faʻamaumauga.

O se faataitaiga:

du -h / fale / tagata faʻaaoga / Downloads
du -h / fale / tagata / faʻaaogaina

Mo se lipoti atoa i le voluma ua nofoia e se vaega faapitoa, faʻaali ma le faʻatonuga lua filifiliga -e, ma ina ua maeʻa - le igoa o le faila e te fiafia iai.

O se faataitaiga:

du -s / fale / tagata faʻaaoga / Downloads
du -s / fale / tagata e faʻaaogaina / Images

Ae o le a sili atu ona faigofie faʻaaoga le filifiliga -h ma le -e faʻatasi.

O se faataitaiga:

du -hs / fale / tagata faʻaaogaina / Downloads
du -hs / fale / tagata faʻaaogaina / Images

Filifiliga ma le faʻaoga e faʻaali ai le aofaʻi atoa na nofoia e le nofoaga folau (e mafai ona faʻaoga faʻatasi ma filifiliga -h ma le -e).

O se faataitaiga:

du -chs / fale / tagata faʻaaoga / Downloads
du -chs / fale / tagata faʻaaogaina / Images

O le isi aoga "togafiti" e leʻi taʻua i luga o le filifiliga lea ---- maualuga-loloto. I ai, e mafai ona e seti le loloto ma le mea e aoga ai lua tausinio ia laupepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le faʻapitoa loloto vaega o le tasi iunite, o le a vaʻaia faʻamaumauga i luga o le lapoʻa o mea uma, e aunoa ma se tuusaunoaga, o le au faʻapipiʻi faʻasino i lenei vaega, ma o le tuʻufaʻatasi i totonu o le a le amanaʻia.

O se faataitaiga:

du -h --max-loloto = 1

I luga o le sili ona lauiloa talosaga o le aoga. lua. Faʻaogaina i latou, e mafai ona e maua le taunuʻuga manaʻomia - saili le tele o le faila. Afai o filifiliga e faʻaogaina i le faʻataʻitaʻiga e le foliga mai ia oe, ona mafai lea ona e tutoʻatasi faʻatasi ma isi, faʻaaoga i latou i faʻataʻitaʻiga.

Faiga 2: Pule o faila

O le mea moni, "Terminal" mafai ona tuʻuina atu naʻo le fale teuoloa o faʻamatalaga e uiga i le tele o tuʻufaʻatasiga, ae o le a faigata mo se tagata masani le faʻaaogaina. E sili ona taatele le matauina o se faʻatusa ata nai lo se seti o tagata i luga o se lanu uliuli. I lenei tulaga, afai e te manaʻomia e iloa naʻo le tele o le tasi faila, o le sili filifiliga o le faʻaaogaina lea o le faila pule, lea e faʻapipiʻiina i le faʻaletonu i Linux.

Manatua: o le tusitusiga o le a faʻaaogaina le Nautilus faila faʻatonutonu, o loʻo tulaga mo Ubuntu, peitaʻi o le faʻatonuga o le a faʻaaogaina foʻi ma isi pule, naʻo le nofoaga o nisi vaega elemene ma o latou faʻaalia e mafai ona ese.

Ina ia sailia le faila tele i Linux faʻaaoga le faila pule, mulimuli i nei sitepu:

  1. Tatala le faila faila e ala i le kiliki i luga o le ata i luga o le taskbar pe o le sailia o le polokalama.
  2. Alu i le faʻatonu o loʻo iai le faila manaʻo.
  3. Taumatau-kiliki (RMB) i luga o le faila.
  4. Mai le anotusi menu, filifili Meatotino.

A uma ona faʻatautaia, o le a faʻaali mai se faʻamalama i ou luma ma e tatau ona e maua le laina “Mataupu” (1), i lona faafeagai, o le faila o le lapisi o le a faʻaalia. Ui i lea, faamatalaga e uiga i toega avanoa avanoa avanoa (2).

Faaiuga

O le iʻuga, e lua au auala e mafai ai ona e mauaina le tele o se faila i le Linux-based operating system. E ui lava latou te tuʻuina mai faʻamatalaga tutusa, o filifiliga mo le mauaina o ia e matua ese lava. Afai e te manaʻomia e vave saili le tele o le tasi faila, o le mea lelei fofo o le faʻaaogaina o se faila pule, ma afai e te manaʻomia e maua le tele o faʻamatalaga e mafai ai, o le "Terminal" ma le aoga e atoatoa lua ma ona filifiliga.

Pin
Send
Share
Send