Aloaia Google Password Protector faʻaopoopoga

Pin
Send
Share
Send

Ua faʻaopoopoina se faʻaopoopoga i le Chrome app store, e faʻaopoopo i se sui aloaʻia o loʻo faʻapipiʻi mai i le Chrome app store ma faʻaopopo ai se vaega o puipuiga mo lau teuga tupe Google.

O le Phishing o se faʻataʻitaʻiga e masani ona tupu i luga ole Initaneti ma e lamatia ai le saogalemu o au faʻamatalaga. Mo i latou e leʻi faʻalogo i le phishing, i tulaga masani, e foliga faʻapena: i le tasi auala pe o le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, e te mauaina se imeli ma se fesoʻotaʻiga ma le mau e te manaʻomia vave ona e ulufale i totonu o lau teuga tupe, i ni upu e te le masalosalo ai se mea) e te mauaina oe I luga o se itulau e tutusa lelei ma le itulau moni o le 'upega tafaʻilagi o loʻo e faʻaogaina - Google, Yandex, Vkontakte ma Odnoklassniki, faletupe i luga ole laiga, ma isi, ulufale i totonu o lau login login ma o le mea na tupu o le a lafoina i le na osofaʻi na faʻaseseina le tulaga.

E tele auala e puipuia mai i le phishing, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapitoa i antivirus lauiloa, faʻapea foi ma se seti o tulafono e tatau ona mulimulitaʻi ina ia aua nei avea oe ma tagata afaina i se osofaʻiga. Ae o se vaega o lenei mataupu - na o le faʻalauteleina fou e puipuia Google upu faataga.

Faapipii ma faaaoga Password Protector

E mafai ona e faʻapipiʻi le upu faʻasaʻo le faʻasao mai le itulau aloaʻia i le Chrome app store; faʻapipiʻi e faia i le auala lava e tasi mo soʻo seisi faʻaopoopoga.

A maeʻa le faʻatulagaina, e amata ai le password password, e tatau ona e tusi i totonu i lau teugatupe i le accounts.google.com - pe a maeʻa, o le faʻalautele e fausia ma sefe le faʻailo-lima (hash) o lau password (ae le o le password lava ia), lea o le a faʻaaogaina i le lumanaʻi e maua ai le puipuiga (e faʻatusatusa mea na e ulufale ai i luga o itulau eseese ma le mea e teuina i le faʻaopopoga).

I luga o lenei, o le faʻaopopoga ua sauni mo galuega, o le a paʻu i lalo i le mea moni o le:

  • Afai o le faʻaopopoga iloa ai ua e oʻo atu i se itulau faʻafoliga o se tasi o le Google auaunaga, o le a lapataia e uiga i lenei (teoretise, pei ona ou malamalama i ai, e le o le mea o le a tupu).
  • Afai e te ulufale i lau Google Account password i se mea i se isi nofoaga e le fesoʻotaʻi ma Google, o le a logoina oe e manaʻomia e suia le password ona ua faʻaleaogaina.

E taua le mafaufauina o le mea moni pe afai e te faʻaaogaina le lava faʻamatalaga e le gata mo Gmail ma isi Google auaunaga, ae faapea foi ma au teugatupe i isi 'upega tafaʻilagi (lea e matua le manaʻomia pe a fai o le saogalemu e taua ia te oe), o le a e mauaina i taimi uma se feʻau ma se fautuaga e suia upu faʻalilolilo I lenei tulaga, faʻaaoga le filifiliga "Aua le toe faʻaali mo lenei tulaga."

I loʻu manatu, le faʻaauau Password Protector faʻaoga mafai ona aoga o se faʻaopoopoga teuga puipuiga meafaigaluega mo se tagata fou (e ui i lea, o se poto masani a le tagata na te faʻapipiʻiina o le a leiloa se mea) e le iloa tonu pe faʻafefea ona osofaʻi phishing ma e le iloa le mea e siaki ai pe a ofoina ulu atu le upu faataga mo soʻo se teugatupe (tuatusi 'upega tafaʻilagi, https Protocol ma tusi faʻamaonia). Ae o le a ou fautuaina amata amata ona puipuia au faʻamatalaga e ala i le faʻatulagaina o lua-mea moni faʻamaoniaina, ma mo le paranoid, e ala i le mauaina o FIDO U2F ki ki o loʻo lagolagoina e Google.

Pin
Send
Share
Send