Faʻateleina i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I totonu o le tele numera numera o gaioiga lea e mafai e Microsoft Excel ona faʻatinoina, masani lava, e faʻateleina faʻailoga. Ae, paga lea, e le o tagata uma e mafai ona sao ma faʻaaogaina atoatoa lenei faʻaaliga. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻatino le faʻasologa o gaioiga i le Microsoft Excel.

Mataupu Faavae o le Fanua i Excel

E pei o isi lava numera faʻatonuga i Excel, faʻateleina faʻatinoina faʻaoga faʻaaoga ai fua faʻapitoa. O faʻateleina gaioiga e faʻamauina e faʻaaoga ai le faʻailoga "*".

Faʻateleina o numera masani

E mafai ona e faʻaogaina Microsoft Excel o se calculator, ma na o le faʻaluaina o numera eseese i ai.

Ina ia faʻatoʻateleina le tasi numera i le isi, matou tusia i soʻo se sela i luga o le laupepa, pe i le laina o faʻasologa, o le faʻailoga o le (=). Le isi, faʻasino le numera muamua (numera). Ona, tuu lea o le faʻailoga e faʻateleina (*). Ona, tusi le numera lona lua (numera). Lenei, o le lautele faʻateleina mamanu o le a foliga faʻapena: "= (numera) * (numera)".

O le faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia le faʻateleina o 564 ile 25. O le gaioiga o loʻo tusia e le fuainumera nei: "=564*25".

Ina ia vaʻai i le iʻuga o le fuafuaina, ia e oomi le ki FAIGOFIE.

I taimi o fuainumera, e tatau ona e manatua o le mea muamua o le numera i le Excel e tutusa ma masani matematika. Ae, e tatau ona faʻaopopoina le faʻailoga faʻapitoa i soʻo se tulaga. Afai, pe a tusia se faʻaaliga i luga o pepa, ua faʻatagaina e aveese le faʻailoga faʻapitoa i luma o puipui, ona faʻaaoga lea i Excel, mo le saʻo fuafuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaliga 45 + 12 (2 + 4), i Excel e manaʻomia ona e tusia faapenei: "=45+12*(2+4)".

Faateleina sela e ala i sela

O le faʻagasologa o le faʻateleina o se sela e faʻaitiitia uma ai le tutusa o le faʻavae e pei o le faʻasologa o le faʻateleina o se numera i se numera. Muamua lava, e tatau ona e filifili poʻo fea sela o le a faʻaalia le iuga. Na matou tuʻuina se faʻailoga tutusa (=). Le isi, sui kiliki i luga o sela o loʻo manaʻomia mea e faʻateleina. A uma ona filifilia sela taʻitasi, tuʻu le faʻailoga tele (*).

Laina i le pou faʻatelega

Ina ia faʻateleina se koluma i se koluma, oe vave ona manaʻomia le faʻateleina o le pito i luga pito o nei koluma, pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga i luga. Ona, tatou tutu i le pito i lalo tauagavale o le tumu potu. E i ai le faʻailoga sikoa. Toso i lalo ao uu le agavale tauagavale agavale. O le mea lea, o le faʻateleina faʻasologa ua kopiina i potu uma i le koluma.

A uma lena, o le a faʻateleina pou.

E tutusa foi, e mafai ona faʻateleina tolu pe sili atu koluma.

Faʻateleina o se sela e ala ile numera

Ina ia faʻateleina se sela i se numera, pei ona i ai i faʻataʻitaʻiga faʻamatala i luga, muamua, tuʻu le tutusa faʻailoga (=) i totonu o le sela lea e te manaʻo ai e faʻaali le tali o numera numera. Ma le isi, e tatau ona e tusi i lalo le numera numera, tuu le faʻailoga tele (*), ma kiliki i luga o le sela e te manaʻo e faʻateleina.

Ina ia faʻaalia le iuga i luga o le lau, kiliki i le ki FAIGOFIE.

Peitai, e mafai ona e faia gaioiga i se isi faʻasologa: i le taimi lava e uma ai le tutusa faʻailoga, kiliki i luga o le sela e faʻateleina, ma, a uma loa le faʻailoga faʻailoga, tusi i lalo le numera. I mea uma, pei ona e iloa, e le sui le oloa mai se faʻaogaina o mea taua.

I le auala tutusa, oe mafai, pe a talafeagai ai, faʻateleina tele sela ma tele numera i le taimi e tasi.

Faateleina se koluma i se numera

Ina ia faʻateleina se koluma i se numera numera, e tatau ona vave faʻateleina le sela i lenei numera, e pei ona faamatalaina i luga. Ma, faʻaaoga le faʻailoga tumu, kopi le fuainumera i lalo o sela, ma matou maua le iʻuga.

Faateleina se koluma e ala ile sela

Afai o loʻo i ai se fuainumera i se vaega sela e tatau ona faʻateleina ai le koluma, mo se faʻataʻitaʻiga, e iai le tulaga faʻapitoa, ona le aoga lea o le auala i luga. Lenei e mafua mai i le mea moni o le taimi o le kopiina o le lautele o itu taua e lua o le a mimilo, ma tatou te manaʻomia se tasi o itu ia tatou tutumau.

Muamua, matou te faʻateleina i le auala masani le muamua sela o le koluma e le sela e iai le fuainumera. Ma le isi, i le fuainumera, matou te tuʻuina le tālā o le saini i luma o fesoʻotaʻiga o le pou ma le laina laina e fesoʻotaʻi i le sela ma le fuainumera. I lenei auala, sa matou liliuina le fesoʻotaʻiga masani i se atoatoa, o faʻatasi ai o le a le suia pe a kopi.

O lenei, e tumau pea le auala masani, faʻaaoga le faʻailoga tumu, kopi le faʻasologa i isi sela. A o e vaʻai i ai, o le taunuʻuga iuga e aliali mai.

Lesona: Faʻafefea ona fai se fesoʻotaʻiga atoatoa

Oloa galuega faatino

I le faʻaopopoga i le masani ai metotia faʻapipiʻi, i Excel o loʻo i ai le avanoa mo nei mafuaʻaga e faʻaaoga ai se galuega faʻapitoa FAʻAFANUA. E mafai ona e valaʻauina uma i le auala tutusa e pei o isi galuega fai.

  1. Faʻaaogaina le Function Wizard, e mafai ona amatalia i le kilikiina o le ki "Faaofi galuega".
  2. Ma, e tatau ona e maua le gaioiga FAʻAFANUA, i le matala matala o le galuega faʻailo, ma kiliki "Ua lelei".

  3. E ala ile laupepa Fuafuaga. I ai i totonu, e tatau ona e kiliki i le faʻamau "Matematika"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Faʻataʻitaʻiga Faletusi. Ma, i le lisi e aliali mai, filifili 'GALUEGA'.
  4. Ituaiga igoa igoa FAʻAFANUA, ma ana finauga, i le lima, pe a uma le tutusa tutusa (=) i le sela e manaʻo i ai, pe i le faʻasologa pa.

O le galuega faʻatusa mo tusi faʻamatalaga ulufale e pei ona taua i lalo: "= FUAFUAGA (numera (poʻo le cell cell); numera (poʻo le cell cell); ...)". O lena, afai mo se faʻataʻitaʻiga tatou te manaʻomia le faʻatoʻateleina 77 i le 55, ma faʻateleina i le 23, ona tatou tusia lea o le fuaitau lea: "= FAʻAALIGA (77; 55; 23)". Ina ia faʻaalia le iuga, kiliki i le faʻamau FAIGOFIE.

A faʻaaoga le muamua filifiliga e lua mo le faʻaaogaina o se galuega (faʻaaoga le Function Wizard poʻo le laupepa Fuafuaga), e tatalaina le faʻamalama faʻamalama, i le mea e tatau ai ona e ulufale i le finauga i le tulaga o numera, poʻo tuatusi tuatusi. E mafai ona faia i le na ona kiliki i luga o sela e manaʻomia. Ina ua uma ona ulufale i finauga, kiliki i le faamau "Ua lelei", e faia ai faʻatatau, ma faʻaali le iʻuga i luga o le pupuni.

E pei ona e vaʻai, i le Excel o loʻo i ai se numera tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o ia numera faʻagaioiga e faʻateleina. O le mea taua o le iloa o nuances o le faʻaaogaina o le soʻona faʻavasega faiga i mataupu taʻitasi.

Pin
Send
Share
Send