Faʻafefea ona maua se lisi o faila i le Windows folder

Pin
Send
Share
Send

Ina ua fesiligia aʻu pe faʻapefea ona vave lisi lisi faila i se faila faila, na ou iloaina ai ou te le iloa le tali. E ui lava o le galuega, e pei ona i ai, e masani lava. Lenei e ono manaʻomia e tuʻu atu le lisi o faila i se tagata poto faapitoa (e foia se faʻafitauli), tuʻufaʻatasia tutoatasi mea o loʻo i totonu o folau, ma isi faʻamoemoe.

Na filifili e faateʻa le va ma sauni ni faʻatonuga i luga o lenei mataupu, e faʻaalia ai le auala e maua ai le lisi o faila (ma subfolders) i totonu o le Windows folder faʻaaoga le laina faʻatonu, faʻapea foi ma le auala e otometi lea faʻasologa pe a fai e masani ona tupu le galuega.

Mauaina o se tusitusiga faila ma mea i totonu o le faila i luga o le laina faʻatonu

Muamua, pe faʻafefea ona fai se tusitusiga tusitusiga e aofia ai se lisi o faila i totonu o le faila faila manaʻo.

  1. Tamoe le laina faʻatonu o se pule.
  2. Ulufale cd x: faila mea x: folder o le ala atoa i le faila, le lisi o faila e te manao e maua. Fetaomi Ulufale.
  3. Ulufale le faatonuga dir /a / -itu /o:gen>faila.txt (o loʻo faila faila.txt o le faila faila lea e sefe ai le lisi o faila). Fetaomi Ulufale.
  4. Afai e te faʻaaogaina le faʻatonuga ma le / b filifiliga (dir /a /e / -itu /o:gen>faila.txt), ona le maua ai lea o lisi lisi o isi faʻamatalaga e uiga i faila faila poʻo aso fausia - naʻo se lisi o igoa.

Faia. O le mea ua tupu, o le tusi faila o loʻo iai faʻamatalaga taua o le a faia. I le poloaiga o i luga, o lenei pepa e sefe i totonu o le faila e tasi, o le lisi o faila e te manao e maua. Oe mafai foi ona aveese le galuega faatino i le faila faila, i le tulaga lea o le lisi o le a faʻaalia na o luga o le laina faʻatonu.

I se faʻaopopoga, mo tagata e faʻaaogaina le Lusia-faʻaupuina o Windows, e tatau ona manatua o le faila o loʻo teuina i le encoding o Windows 866, o lona uiga, i totonu o le notebook masani o le a e vaʻaia hieroglyphs ae le o tagata Rusia (ae e mafai ona e faʻaaogaina se isi tusitusiga tusitusiga e matamata, mo se faʻataʻitaʻiga, Sublime Text).

Maua se lisi o faila e faʻaaoga Windows PowerShell

E mafai foi ona maua se lisi o faila i totonu o le faila e faʻaaoga ai Windows PowerShell poloaiga. Afai e te manaʻo e sefe le lisi i se faila, amata PowerShell o se pule, pe a naʻo e te vaʻai i le faʻamalama, ua lava ma faigofie le amatalia.

Faʻataʻitaʻiga o tulafono:

  • Get-Childitem -Path C: Folder - faʻaalia se lisi o faila ma faila uma o loʻo i totonu o le Folder faila i le C drive i le Powershell faamalama.
  • Get-Childitem -Path C: Foliga | Fafo-File C: Files.txt - fausia se tusitusiga faila Files.txt ma le lisi o faila i totonu o le Upega faila.
  • O le faʻaopopoina o le -Recurse parameter i le muamua faʻatonu faʻamatalaina e faʻaalia ai foʻi mea o loʻo i lalo ifo o vaega uma i le lisi.
  • O le -File ma--Directory filifiliga saunia se lisi o na faila poʻo na o tufaʻatasi, i latou.

E le o mea uma o tusia i luga-Childitem tapulaʻa o loʻo lisiina i luga, ae i le laiga o galuega faʻamatalaina i lenei taiala, ou te manatu o le a lava i latou.

Microsoft Faʻalelei ia faʻaaogaina e lolomi ai mataupu faila

I luga o le itulau //support.microsoft.com/ru-ru/kb/321379 o loʻo i ai le Microsoft Fix It aoga lea e faʻaopopoina le "Print Directory List" aitema i le explorer mataupu menu, lisiina faila i totonu o le faila mo le lolomiina.

E ui lava i le mea moni o le polokalama e naʻo le faʻamoemoe mo Windows XP, Vista ma Windows 7, na galue foi ma le manuia i totonu o le Windows 10, na lava lava e faʻatautaia i le tutusa tulaga.

Ma le isi, o le itulau lava lea e tasi o loʻo faʻaalia ai le faiga mo le faʻaopoopoina o le tulafono i le mea e faia ai i fafo le lisi o faila i le explorer, aʻo le filifiliga mo le Windows 7 e talafeagai mo le Windows 8.1 ma le 10. Ma afai e te le manaʻomia e lolomi, e mafai ona e faʻasaʻo teisi ni poloaʻiga na ofo mai e Microsoft i le tapeina o le filifiliga / p i le laina lona tolu ma aveese atoa le fa.

Pin
Send
Share
Send