Siakiina o le malo malosi faʻaaogaina HDDScan

Pin
Send
Share
Send

Afai o lau hard drive amata amio e ese ma o loo i ai se masalosalo o loo i ai faafitauli i ai, e talafeagai e siaki ai mo mea sese. O se tasi o mea sili ona faigofie polokalame mo se tagata fou faʻaaogaina e faia o HDDScan. (Vaai foi: Polokalama mo le siakiina o le faigata disk, Faʻafefea ona siaki le faigata disk e ala i le Windows laina laina).

I lenei faʻatonuga, matou puʻupuʻu puʻupuʻu agavaʻa o HDDScan, o se mea aoga leai se aoga mo le faʻamatalaina o se malosi tisiki, o le a tonu ma faʻafefea ona faʻaaoga e siaki ma mea faʻaiuga e uiga i le tulaga o le tisiki mafai ona faia. Ou te manatu o le a aoga le faʻamatalaga mo tagata fou faʻaaogaina.

Filifiliga HDD filifiliga

Le polokalama lagolagoina:

  • HDD IDE, SATA, SCSI
  • USB fafo malo
  • Siaki USB flash drive
  • Faamaonia ma S.M.A.R.T. mo SSD malo tulaga mautu.

Uma galuega i le polokalama o loʻo faʻatinoina manino ma faigofie, ma afai e le mafai ona faʻaaogaina se tagata faʻaaoga e le mafai ona fenumiai ma Victoria HDD, o lenei o le a le tupu iinei.

A maeʻa le faʻalauiloaina o le polokalama, o le a e vaʻai i se faigofie fesoʻotaʻiga: o se lisi mo le filifilia o le disk e faʻataʻitaʻiina, se faʻamau ma se ata i luga o le hard disk, e ala i le kiliki i luga o le avanoa e avanoa i polokalama uma ua tatala, ma i le pito i lalo o loo i ai se lisi o le tamoe ma faʻataunuʻuina suega.

Vaʻai faʻamatalaga S.M.A.R.T.

Ile taimi lava lalo ole ata filifilia o loʻo i ai le faamau ile tusitusiga S.M.A.R.T., e tatalaina ai se lipoti ole iʻuga ole self-diagnose o lau hard drive poʻo le SSD. I le lipoti, o mea uma lava o loʻo manino faʻamatala i le Igilisi. I se aotelega, o lanu lanumeamata e lelei.

Ou te maitauina mo nisi SSDs ma le SandForce controller, tasi mumu Soft ECC Correction Rate mea o le a faʻaalia i taimi uma - o se mea masani lea ma ona o le mea moni o le polokalama e faʻaletonu faʻamatalaina ai se tasi o mea e iloa ai e oe lava mo lenei pule.

O le a le S.M.A.R.T. //ru.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Siakiina o luga o le malo malo

Ina ia amata le suʻega luga ole HDD, tatala le lisi ma filifili le "Surface Test". E mafai ona filifili se tasi o le fa suʻega filifiliga:

  • Faamaonia - faitau i le i totonu o le paʻu o le malo disk e aunoa ma le faʻaliliu e ala i SATA, IDE poʻo se isi faʻaoga. Ole taimi faʻaogaina e fuaina.
  • Faitau - faitau, faaliliuina, siaki faʻamaumauga ma fua le taimi o le taotoga.
  • Tape - o le polokalame tusi faasolosolo poloka o faʻamaumauga i tisiki, fuaina le taimi faʻagaioiga (faʻamaumauga i poloka faʻailo o le a leiloa).
  • Pepe Faitau - tutusa i le Faitau suʻega, vagana le faʻatulagaga o lea e faitau ai poloka: faitau amata i le amataga ma le faaiuga o le laina i le taimi e tasi, poloka 0 ma mulimuli na faʻataʻitaʻi, ona 1 lea ma le penultimate tasi.

Mo le masani siaki o le faigata disk mo mea sese, faaaoga le Faitau filifiliga (filifilia e ala i le le masani) ma kiliki le "Add Test" faʻamau. O le suʻega e tatala ma faʻaopoopo i le "Test manager" window. O le faalua-kiliki i luga o le suʻega, e mafai ona e vaʻaia auiliiliga faʻamatalaga e uiga i ai i foliga o se kalafi poʻo se faʻafanua o poloka o loʻo siakiina.

I se faapuupuuga, soʻo se poloka e manaʻomia sili atu 20 ms e ulufale atu e leaga. Ma afai e te vaʻai i se aofaʻi tele o poloka, e ono faʻailoa mai faʻafitauli ma le hard drive (lea e sili lelei fofo e le o le toe tusia, ae i le teuina faʻamaumauga talafeagai ma suia le HDD).

HDD Auiliiliga

Afai e te filifilia le Identity Info aitema i le polokalame menu, o le a e maua atoa faamatalaga e uiga i le filifilia filifilia: tisiki lapoa, lagolagoina auala faʻafoe, cache tele, tisiketi ituaiga ma isi faamatalaga.

E mafai ona e aumaia HDDScan mai le tulaga aloaia a le polokalame //hddscan.com/ (e le manaʻomia e le polokalama le faʻapipiʻiina).

I se aotelega, e mafai ona ou fai atu mo se tagata masani masani, le polokalame HDDScan e mafai ona avea ma mea faigofie e mafai ai le siakiina o se mea malo faigata mo mea sese ma tusia ni faʻaiuga faʻaiʻuga e uiga i lona tulaga e aunoa ma le faʻaogaina i ni mea faigata faʻafoeina meafaigaluega.

Pin
Send
Share
Send