Windows Task Scheduler mo Tagata Amata

Pin
Send
Share
Send

I le avea ai o se vaega o tala i luga o le Windows pulega meafaigaluega e faʻaaoga e toaitiiti tagata, ae lea e ono aoga tele, o le a ou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le Task Scheduler i aso nei.

I le teori, le Windows Task Scheduler o se auala e amata ai nisi ituaiga polokalame poʻo gaioiga pe a iai se taimi poʻo se tulaga e tupu, ae o ona gafatia e le gata i lea. Ui i lea, ona o le mea moni e tele tagata faʻaoga e le o iloaina lenei mea faigaluega, o le aveeseina o le startup malware e mafai ona lesitala latou laʻasaga i le scheduler e sili atu faʻafitauli nai lo i latou e lesitala i latou lava naʻo le lesitala.

Sili atu ile Windows Pulega

  • Pupuni pulega mo tagata amataina
  • Tusi Resitala
  • Faʻavae o faʻatonuga a le vaega o le lotoifale
  • Galulue faʻatasi ma 'auʻaunaga a Windows
  • Aveina pulega
  • Galuega pule
  • Maimoaga Maimoaga
  • Task Scheduler (lenei tusitusiga)
  • Ofisa o le mataʻituina lelei
  • Ofisa mataitu
  • Punaoa mataitu
  • Pupuni Firewall ma Advanced Puipuiga

Taumafai Galuega Faasologa

E pei ona masani, o le a ou amata i le amataina o le Windows Task Scheduler mai le Run window:

  • Fetaomi le Windows + R ki i luga o le keyboard
  • I le faʻamalama e aliali mai, ulufale taskchd.msc
  • Fetaomi Ok pe ulufale (vaʻai foi: 5 Auala e Tatala ai Task Scheduler i Windows 10, 8 ma Windows 7).

O le isi auala o le a galue ai i le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o le alu lea i le "Pulega" faila o le faʻamamalu ma amata le task scheduler mai iina.

Faʻaaogaina o le Task Scheduler

O le Task Scheduler ei ai le tutusa tutusa ma isi pulega meafaigaluega - i le itu tauagavale o se laʻau fausaga o faʻavaʻa, i le ogatotonu - faʻamatalaga e uiga i le mea ua filifilia, i le itu taumatau - gaioiga masani i galuega. Avanoa i tutusa gaioiga e mafai ona maua mai i mea talafeagai i le 'autu' A e filifilia se galuega poʻo se faila, e suia mea i le mea i mea e filifilia.

Galuega Autu i le Task Scheduler

I lenei meafaigaluega, oe mafai avanoa i le nei gaioiga i galuega:

  • Fausia se galuega faigofie - faia se galuega e faʻaaoga ai le fausia-i le taulaitu.
  • Faia le galuega - tutusa i le parakalafa muamua, ae ma le tusi lesona fetuʻunaʻi o tapulaʻa uma.
  • Aumai galuega - faʻaulufale mai o se galuega faia muamua na e faʻatau atu. Atonu e aoga pe a fai e te manaʻomia le faʻatonutonuina o le faʻatinoina o se gaioiga i luga o le tele o komupiuta (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalauiloa aneti-siama siaki, polokaina nofoaga, ma isi.)
  • Faʻaali uma galuega o loʻo faia - faʻataga e oe e vaʻai i se lisi o galuega uma o loʻo faia nei.
  • Faʻaola uma galuega Log - Faʻatagaina oe e faʻatagaina pe faʻaleaogaina galuega faʻatulagaina logging (faʻamaumauga gaioiga uma faʻatulagaina e le faʻatulagaina).
  • Fatu faila - tautua e fatuina au oe lava faila i le itu tauagavale. E mafai ona e faʻaaogaina mo lau oe lava faigofie, ina ia manino le mea ma le mea na e faia.
  • Tapēina le faila - tape le faila na faia i le palakalafa muamua.
  • Aumai atu - faʻatagaina oe e faʻaulu mai le galuega filifilia mo le faʻaaogaina mulimuli ane i isi komupiuta pe o ia lava, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona toe tuʻu i lalo o le OS.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e valaʻau i luga se lisi o gaioiga i le taumatau kiliki i luga o se faila poʻo galuega.

Ui i lea, afai ei ai ni ou masalosaloga o le malware, ou te fautuaina ia e vaʻai i le lisi o galuega uma faʻatinoina, e ono aoga lenei. O le a aoga foi e ki le galuega log (le atoatoa i le tulaga masani), ma vaʻavaʻai i ai ina ua maeʻa ni uluaʻi reboots e vaʻai poʻo a galuega na faʻatinoina (e vaʻaia le ogalaau, faʻaaoga le "Log" tab i le filifilia o le "Task Scheduler Library" faila).

O le Task Scheduler ua i ai le tele o galuega e tatau mo le faagaoioiga o Windows lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, otometi fufulu o le hard disk mai le le tumau faila ma disk disk defragmentation, otometi tausiga ma komepiuta faitau vave i le taimi le tumau, ma isi.

Fausia se galuega faigofie

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona fausia se galuega faigofie i le task scheduler. Ole auala sili lea e faigofie mo tagata fou, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O lea, filifili "Faia se galuega faigofie."

I luga o le muamua mata, e tatau ona e ulufale i le igoa o le galuega ma, pe a manaʻomia, lona faʻamatalaga.

O le isi mea o le filifili lea poʻo afea e faʻatino ai le galuega: e mafai ona e faʻatinoina i le taimi, pe a e ulufale i le Windows poʻo le faʻaogaina o le komupiuta, poʻo le taimi e tupu ai se mea e tupu i totonu o le polokalama. A e filifilia se tasi o aitema, o le a fesiligia foi oe e seti le taimi faʻatinoina ma isi auiliiliga.

Ma o le laasaga mulimuli o le filifili lea o le gaioiga o le a faia - faʻalauiloa le polokalame (e mafai ona e faʻaopopo ai finauga i ai), faʻaali se feʻau pe lafoina se feʻau e-meli.

Fausiaina se galuega e aunoa ma le faʻaaogaina o se taulaitu

Afai e te manaʻomia le sili atu le saʻo o galuega seti i le Windows Task Scheduler, kiliki "Faia Galuega" ma o le ae mauaina le tele o tapulaʻa ma filifiliga.

O le a ou le faʻamatala auiliili le maeʻa faʻasologa o le fausiaina o se galuega: i se tulaga lautele, o mea uma e matua manino lelei i le faʻailoaga. Ou te matauina na o mea taua faʻatusatusa i galuega faigofie:

  1. I luga o le "Triggers" tab, e mafai ona seti ni faʻataʻitaʻiga i le taimi e tasi e amata ai - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻagaʻo a ma ina ua lokaina le komipiuta. Faʻapena foʻi pe a e filifilia "I le taimi tatau", e mafai ona e faʻatonutonuina le faʻatinoina i ni aso faapitoa o le masina poʻo aso o le vaiaso.
  2. I luga o le "Action" tab, e mafai ona e fuafuaina le amataina o le tele o polokalame i le taimi e tasi pe faia isi gaioiga i luga o le komepiuta.
  3. E mafai foi ona e faʻatonutonuina le faʻatinoina o le galuega pe a le faigaluega le mafaufau, naʻo le taimi e alu ai le eletise ma isi tapulaʻa.

E ui lava i le mea moni o loʻo i ai se numera tele o filifiliga eseese, ou te manatu o le a le faigata ona faʻavasega i latou - o loʻo taʻua uma lava o loʻo manino ma uiga tonu le mea ua lipotia i le igoa.

Ou te faamoemoe o se tagata otootoina e mafai ona aoga.

Pin
Send
Share
Send