Tisaina Pulega i Windows 7 ma 8 mo Amataina

Pin
Send
Share
Send

O le fausia-i Pupuni pulega pulega aoga o se sili meafaigaluega mo le faʻatinoina o se tele lautele o faʻagaioiga ma soʻotaga faʻatasi hard drive ma isi komepiuta teuina masini.

Sa ou tusi e uiga i le auala e vaeluaina ai se tisiki faaaoga disk disk (suia le vasega vasega) pe faʻafefea ona faʻaaoga le mea faigaluega lea e foia ai faʻafitauli ma se flash drive e le iloa. Ae e mamao ese mai nei mea uma: e mafai ona e liua tisiketi i le va MBR ma GPT, fatuina o se aufaʻatasi, lavalava ma le faʻataʻatitia, tusi ni tusi i disk ma masini toso, ma e le gata i lena.

Faʻafefea ona tatala tisiki pulega

Ina ia tamoe le Windows pulega meafaigaluega, ou te manaʻo e faʻaaoga le Run window. Na ona oomi le Win + R ma ulufale loa diskmgmt.msc (e galue uma i le Windows 7 ma le Windows 8). O le isi auala e galue ai i faʻaaliga uma lata mai o le alu lea i le Control Panel - Administrative Tools - Computer Management ma filifili disk management i le lisi o mea faigaluega i le itu tauagavale.

I le Windows 8.1, e mafai foi ona e taumatau-kiliki i luga o le "Start" button ma filifili "Disk Management" i le lisi.

Faʻamatalaga ma avanoa i gaioiga

O le Windows disk management interface e matua faigofie ma tuʻusaʻo - i le pito i luga e te vaʻai ai i se lisi o voluma uma ma faʻamatalaga e uiga ia i latou (tasi hard drive mafai ona aofia ai ma e masani ona aofia ai le tele o voluma poʻo vasega talafeagai), i le pito i lalo - fesoʻotaʻiga ma vaega na o iai.

Avanoa i sili ona taua gaioiga e vave ona maua pe i le taumatau kiliki i luga o le ata o le vaega lea e te manaʻo e faia se gaioiga, pe - e ala i le igoa o le taʻavale lava ia - i le tulaga muamua o se lisi foliga mai ma gaioiga e mafai ona faʻatino i se vaega patino, i le lona lua - ia faigata alu pe leai se isi taʻavale ile atoa.

O nisi galuega, pei o le fausiaina ma le faʻapipiʻi o se virtual disk, o loʻo avanoa i le "Action" aitema o le lisi autu.

Tisaina Faagaoioia

I lenei mataupu o le a ou le paʻi atu i luga o gaioiga e pei o le fausiaina, faʻamalosi ma le faʻalauteleina o le tele; e mafai ona e faitau e uiga ia i latou i le tusitusiga Faʻafefea ona vaeluaina se disk e faʻaaoga Windows fausia-i meafaigaluega. Ole a avea ma e uiga i isi, itiiti-lauiloa tagata fou tagata faʻaaoga, tisiki faagaoioiga.

Liliu ile GPT ma MBR

Tisaina pulega faʻatagaina oe e faʻafaigofie ona liliu se faʻamaumauga faigata mai le MBR vasega vaega i GPT ma le isi itu. E le faʻapea o loʻo mafai ona liliu le disk tisiki MBR i le taimi nei, e pei ona e muamua tatau ona tape uma vaega i luga.

E le gata i lea, pe a e faʻafesoʻotaʻi le disk e aunoa ma le vaega o loʻo i ai, o le a musuia oe e amataina le disk ma filifili pe faʻaaoga le laupepa autu faʻamaumauga MBR poʻo le Lisi ma le Partition GUID (GPT). (O se manatu e amataina se tisiketi e mafai foi ona aliali mai i le tulaga o ni mea le lelei, o lea afai e te iloa o le disk e le gaogao, aua le faia se gaioiga, ae ia faaeteete e toe leiloa leiloa vaega i luga o le faʻaaogaina o polokalama talafeagai).

Hard disk MBR "vaʻai" soʻo se komipiuta, peitaʻi, i nei onapo o komipiuta ma UEFI GPT fausaga e masani ona faʻaaogaina, ona o nisi tapulaa MBR:

  • O le tapulaʻa maualuga le aofaʻi o 2 terabytes, lea atonu o le a le lava i aso nei;
  • Lagolago mo na o le fa vaega autu. E mafai ona fausiaina nisi oi latou e ala i le liliuina o le vaega lona fa o le autu i totonu o le faʻalauteleina ma tuʻuina i vasega talafeagai i totonu, ae o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le eseese o faʻafitauli faafitauli.

O le GPT disk e mafai ona i ai i le 128 vasega muamua, ma e faʻatapulaʻaina i le piliona terabytes.

Basic ma malosi tisiki, voluma ituaiga mo malosi tisiketi

E i ai lua filifiliga mo le faʻatulagaina o se malosi disk i le Windows - faavae ma malosi. E masani lava, komepiuta faʻaaogaina tisiki faigofie. Ae peitai, faaliliuina o se tisiketi i se sili atu o le a avatu ia te oe alualu i luma Windows foliga, e aofia ai le fatuina o tusitusi, faʻataʻitaʻia, ma faʻateleina voluma.

Le a le tasi voluma ituaiga:

  • Lisi Volume - Le ituaiga vasega vasega mo faʻavae autu.
  • Laʻasaga tuʻufaʻatasia - pe a faʻaaogaina lenei ituaiga o voluma, e sefe lava le faʻamaumauga i le tasi disk, ona, a tumu, alu i le isi, o lona uiga, o le disk avanoa e tuʻufaʻatasia.
  • Se isi faʻafitauli voluma - o le avanoa o le tele o sipaka o loʻo tuʻufaʻatasia, ae i le taimi lava e tasi e le puʻeina faʻamaumauga, e pei ona i ai i le mataupu muamua, ae ma le tufatufaina o faʻamaumauga i laupepa uma ina ia mautinoa le saoasaoa saoasaoa o le avanoa i faʻamatalaga.
  • Mirrored volume - o faʻamatalaga uma e teuina i luga o ni lua disk i le taimi e tasi, o lea la pe a le tasi o latou toilalo, o le a tumau ai i luga o le isi. I le taimi lava lea e tasi, i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga voluma o le a faʻaalia o se tasi disk, ma o le saoasaoa tusi ia te ia atonu e maualalo ifo nai lo masani, talu ai Windows tusia faʻamatalaga i lua tino tino i le taimi e tasi.

Fausiaina o se RAID-5 tusi o loʻo avanoa na o faʻamatalaga mo Windows. E le lagolagoina le tele o voluma mo fafo.

Fausia se virtual hard disk

I se faʻaopopoga, i le Windows Disk Management utiliti, e mafai ona e fauina ma faʻapipiʻi se VHD virtual hard drive (ma le VHDX i le Windows 8.1). Ina ia faia lenei mea, naʻo le faʻaaogaina o le lisi mea "Gaioiga" - "Fausia se faila malo faigata." O se taunuuga, o le ae mauaina se faila ma le faʻaopopoga .vhdfoliga e manatuaina o le ISO disk image faila, seʻi vagana ai e le gata faitau ae tusi faʻagaioiga o loʻo avanoa mo se faʻapipiʻi hard disk ata.

Pin
Send
Share
Send