Tatala le CSV format

Pin
Send
Share
Send

CSV (Comma-Separated Value) o se faila faila faila ua mamanuina e faʻaali ai laupepa faamatalaga. I lenei tulaga, o pou e vavaeeseina e se koma ma semikolon. Saili faʻamatalaga e mafai ona e tatalaina lenei faʻatulagaina.

Polokalama mo le galulue ma le CSV

I le avea ai o se tulafono, laulau e mafai ona faʻaogaina lelei le vaʻavaʻaia o mea CSV, ma tusitusiga faʻatonutonu e mafai foi ona faʻaogaina e teuteu ai. Sei o tatou vaʻai totoʻa i le faʻavasegaina o gaioiga pe a eseese polokalama e tatalaina lenei ituaiga o faila.

Faiga 1: Microsoft Excel

Sei o tatou vaʻai faʻafefea ona tamoe CSV i le lauiloa Excel upu faʻapitoa, lea e aofia ai i le Microsoft Office suite.

  1. Faaoso Excel. Alu i le tab Faila.
  2. Alu i lenei tab, kiliki "Tatala".

    Nai lo nei gaioiga, e mafai ona e apalai saʻo i le pepa Ctrl + O.

  3. Ua aliali mai se faʻamalama "Tatalaina se pepa". Faʻaaoga ia e folau i le mea o loʻo tu ai CSV. Manatua ia filifili mai le lisi o foliga Faila faila pe "Faila uma". A leai, o le manaʻomia faʻatulagaina o le a le faʻaalia. Ona tusi loa lea o le mea taua ma fetaomi "Tatala"e mafua "Matai o tusitusiga".

E i ai le isi auala e alu ai "Matai o tusitusiga".

  1. Alu ile vaega "Faʻamatalaga". Kiliki se mea "Mai le tusitusiga"tuu i le poloka "Maua faʻamaumauga mai fafo".
  2. Meafaigaluega foliga Aumai Tusitusiga Faila. Faapena foi i le faamalama "Tatalaina se pepa", iinei e tatau ona e alu i le nofoaga nofoaga o le mea faitino ma faailoga. E te le tau filifilia ni sitaili, aua a faʻaaoga le mea faigaluega lea, o mea e iai tusitusiga e faʻaalia. Kiliki "Auina mai".
  3. Amata i luga "Matai o tusitusiga". I lona faamalama muamua "Faʻamaoti faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga" seti le leitio faʻamau i le Vavaeese. I le eria "Faiga faila" tatau ona avea ma faʻataʻitaʻiga Unicode (UTF-8). Nusipepa "Le isi".
  4. O lenei e tatau ona faia se laasaga taua tele, lea ole a faʻatonuina ai le saʻo o faʻamatalaga faʻaalia. E manaʻomia e taʻu le mea tonu e taʻua o se vavaeʻese: se semikolon (;) poʻo se koma (,). O le mea moni o loʻo i atunuʻu eseʻese tulaga eseʻese ua faʻaaogaina i le itu lea. O lea la, mo tusitusiga Igilisi, o le koma e masani ona faʻaaogaina, ma mo tusitusiga Rusia-gagana, o le semikolon. Ae ei ai tuʻusaunoaga pe a faʻaaoga auala eseese. I se faʻaopopoga, i mataupu e seasea lava, o isi tagata e faʻaaogaina o ni mea faʻaopopo e pei o se laina paʻepaʻe (~).

    O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga e le tagata faʻaaogaina pe i lenei tulaga o se tulaga faʻapitoa o se faʻatapulaʻaina poʻo se faʻailoga masani. Na mafai ona ia faia lea e ala i le tilotilo i le mau ua aliali mai i le eria. "Faʻataʻitaʻiga faʻamaumauga auiliiliga" ma faʻavae i luga o faʻamasinoga.

    A maeʻa ona faʻauiga e le tagata faʻaaoga le amio e avea ma vavaeʻese i le kulupu "O le tuueseese amio o" siaki le pusa i autafa Nofoaga pe Koma. O pusa siaki e tatau ona aveese mai isi mea uma. Ona kiliki lea "Le isi".

  5. Ina ua uma lena, e matala se faʻamalama i totonu, faʻamamafa se vaega faʻapitoa i le eria "Faʻataʻitaʻiga faʻamaumauga auiliiliga", e mafai ona e tofiaina se faʻatulagaina mo le saʻo faʻaalia o faʻamatalaga i totonu o le poloka Faʻasologa o Faʻamatalaga e ala i le liliuina o le leitio ki i le va o tulaga nei:
    • faʻamau se koluma;
    • 'upu
    • Aso
    • taatele.

    A maeʻa ia togafiti, fetaomi Faia.

  6. Ua aliali mai se faʻamalama fesili poʻo fea tonu le faʻamatalaga e faʻaulufale mai o loʻo i luga o le pepa. I le fesuiaʻiina o le leitio faʻamau, e mafai ona e faia lea i luga o se laupepa fou pe oi ai nei. I le mulimuli mataupu, oe mafai foi faʻamatalaina faʻapitoa nofoaga faamaopoopo i totonu o le faʻatulagaina fanua. Ina ia aua le ofi i latou i le lima, ua lava e tuʻu le faʻataʻoto i lenei malae, ona filifili ai lea i luga o le laupepa o le sela o le a avea ma pito i luga agavale o le laina lea o le a faʻaopoopoina ai faʻamaumauga. A maeʻa ona faʻatulaga ia faʻamaopoopo, kiliki "Ua lelei".
  7. O mea e iai le mea o loʻo faʻaalia i luga o le laupepa Excel.

Lesona: Auala e tamoe ai CSV i Excel

Metotia 2: LibreOffice Calc

O le isi laulau ole masini e mafai ona tamoe CSV - Calc, o se vaega lea o le LibreOffice Assembly.

  1. Tatala le LibreOffice. Kiliki "Tatala faila" pe faʻaaoga Ctrl + O.

    E mafai foi ona agaʻi i le lisi e ala i le fetaomi atu Faila ma le "Tatala ...".

    I se faʻaopopoga, o le tatalaina o le faʻamalama e mafai foi ona maua saʻo e ala i le Calc Ofisa. Ina ia faia lenei mea, ao i ai i le LibreOffice Calc, kiliki i luga o le faila moli poʻo le ituaiga Ctrl + O.

    O le isi filifiliga e aofia ai se faasologa suia i manatu Faila ma le "Tatala ...".

  2. Faʻaaogaina se tasi o le tele o filifiliga na lisiina o le a mafua ai se faʻamalama "Tatala". Faʻasolo i le tulaga o loʻo iai le CSV, maka ma ia afifi "Tatala".

    Ae e mafai foi ona e faia e aunoa ma le faʻamalama o le faʻamalama "Tatala". Ina ia faia lea mea, toso le CSV i fafo "Suʻesuʻe" i LibreOffice.

  3. Meafaigaluega foliga Aumai Tusitusigaavea ma se analog "Matai Tusi" i Excel. O le aoga o le mea lea i le tulaga e te le tau agai i le va o faʻamalama 'eseʻese, faʻatinoina faʻatulagaina faʻatulagaina, talu ai o mea talafeagai uma o loʻo i totonu o le tasi faamalama

    Alu sao i le faʻatulagaga vaega "Auina mai". I le eria "Faʻailogaina" filifili tau Unicode (UTF-8)pe ana faʻapea e faʻaali iina. I le eria "Gagana" filifili le gagana o le tusitusiga. I le eria "Mai le laina" e manaʻomia lau faʻailoaina poʻo fea laina e tatau ona amatalia le faʻaulufaleina mai o mea. Ile tele o taimi, e le manaʻomia le suia o lenei faʻatusa.

    Le isi, alu i le kulupu Filifiliga Vavaeʻese. Muamua lava, e tatau ona e setiina le leitio faʻamau i Vavaeʻese. Ma le isi, e tusa ai ma le tutusa mataupu faavae na mafaufauina pe a faʻaaogaina le Excel, e tatau ona e faamaʻoti mai, i le siakiina o le pusa i autafa o se mea patino, o le a tonu le mea o le a faia ai le matafaioi o se vavaeʻeseese: semikolon poʻo koma.

    "Isi filifiliga" tuʻu e le suia.

    E mafai ona e vaʻai muamua pe o le a tonu le faʻaulufale mai faʻamatalaga foliga pe a suia nisi tulaga, i le pito i lalo o le faamalama. Ina ua uma ona ulufale atu i vaega talafeagai uma, fetaomi "Ua lelei".

  4. Initaneti o le a faʻaalia e ala i le LibreOffice Kalk interface.

Metotia 3: OpenOffice Calc

Oe mafai ona maimoaina CSV faʻaaogaina seisi laulau mea faigaluega - OpenOffice Calc.

  1. Tatala le OpenOffice. I le faamalama autu, kiliki "Tatala ..." pe faʻaaoga Ctrl + O.

    E mafai foi ona e faʻaaogaina le lisi. Ina ia faia lenei mea, alu i totonu o aitema Faila ma le "Tatala ...".

    E pei foi o le auala ma le polokalama muamua, e mafai ona e alu i le mea e matala matala tuusao e ala i le Kalk Ofisa. I lenei tulaga, e tatau ona e kiliki i luga o le ata ile ata o le faila pe faʻaau tutusa Ctrl + O.

    Oe mafai foi ona faʻaaoga le lisi i le alu i tulaga i totonu. Faila ma le "Tatala ...".

  2. I le faamalama tatalaina e aliali mai, alu i le CSV nofoaga eria, filifili lenei mea ma kiliki "Tatala".

    E mafai ona fai e aunoa ma le tatalaina o lenei faʻamalama i le na o le tosoina o le CSV mai "Suʻesuʻe" i le OpenOffice.

  3. Soʻo se tele o gaioiga e faʻamatalaina o le a taʻitaʻia ai i le faʻagaioiga o le faʻamalama. Aumai Tusitusiga, lea e talitutusa lava i foliga ma faʻagaioiga i se mea faigaluega ma tutusa igoa i LibreOffice. E tusa ai, ia faia tutusa gaioiga. I le fanua "Faʻailogaina" ma le "Gagana" faʻailoa Unicode (UTF-8) ma le gagana o loʻo iai nei pepa,

    I le poloka Tuʻufaʻatasi Parameter tuu se leitio faʻamau latalata i le aitema Vavaeʻese, ona siaki lea o le pusa i autafa o le (Nofoaga pe Koma) e fetaui ma le ituaiga o vavaeʻese i le pepa aloaia.

    A maeʻa ona faia nei sitepu, pe a fai o loʻo faʻaalia i luga o le faamalama le faʻamatalaga i le pito i lalo o le faʻamalama kiliki "Ua lelei".

  4. O faʻamatalaga o le a faʻaalia lelei e ala i le OpenOffice Kalk Ofisa.

Metotia 4: Notepad

Mo le faasaʻoina, e mafai ona e faʻaaogaina masani Notepad.

  1. Faaoso Notepad. I le lisi, kiliki Faila ma le "Tatala ...". Pe e mafai ona e talosaga Ctrl + O.
  2. E aliali mai se faʻamalama matala. Alu i totonu i le CSV nofoaga nofoaga. I le foliga faʻaali fanua, seti le taua "Faila uma". Faailoga le mea o loo e sailia. Ona fetaomi lea "Tatala".
  3. O le mea o le a matala mai, ae o le mea moni, e le o le tabular pepa na matou matauina i le laulau faʻagasologa, ae i le tusitusiga muamua. Ae ui i lea, i totonu o se api e faigofie tele ona toe sui mea o lenei faʻatusa. E tatau lava ona e mafaufau o laina uma o le laulau e fetaui ma le laina o tusitusiga i le Notepad, ma o koluma e faʻavavaeʻese e tagata vavaeʻese i foliga o koma poʻo faʻaali. Tuʻuina mai ia faʻamatalaga, e faigofie ona e faia ni fetuunaiga ia te aʻu, mau taua, faʻaopopoina laina, aveeseina pe faʻaopopo vavaeʻese pe a manaʻomia.

Metotia 5: Notepad ++

E mafai ona e tatalaina i se faʻalauteleina tusitusiga tusitusiga sili atu - Notepad ++.

  1. Liliu le Notepad ++. Kiliki le lisi Faila. Le isi filifili "Tatala ...". E mafai foi ona e apalai Ctrl + O.

    O le isi filifiliga e aofia ai le kilikiina o le panel icon i le foliga o se faila.

  2. E aliali mai se faʻamalama matala. E manaʻomia le masiʻi atu i le vaega o faila faila o loʻo tu ai le CSV manaʻo. A uma ona filifilia, fetaomi "Tatala".
  3. Initaneti o le a faʻaalia i le Notepad ++. O le faʻatonutonuina mataupu e tutusa lava ma le taimi e faʻaaogaina ai le Notepad, ae o le Notepad ++ e maua ai se sili atu tele numera o mea faigaluega mo faʻamaumauga eseese.

Faiga 6: Safari

Oe mafai ona vaʻaia mea i totonu o se tusitusiga peʻa aunoa ma le ono mafai ona faʻatonutonuina i le Safari browser. Tele o isi lauiloa suʻesuʻe e le maua ai lenei faʻailoga.

  1. Faʻalauiloa se Safari. Kiliki Faila. Le isi kiliki i luga "Tatala faila ...".
  2. O le faʻamalama matala e aliali mai. E manaʻomia le agai atu i le mea o loʻo iai le CSV, e manaʻo iai le tagata e fia vaʻai. Suia faʻatatau ki i totonu o le faʻamalama e tatau ona setiina i "Faila uma". Ona filifili lea o le mea ma le CSV faʻaopopo ma kiliki "Tatala".
  3. O mea o i totonu o le mea o le a matala i le Safari window fou i foliga, pei ona i ai i le Notepad. Moni, e le pei o le Notepad, o le faasaʻoina o faʻamaumauga i Safari, paga lea, o le a le aoga, talu ai na o oe e mafai ona vaʻai i ai.

Metotia 7: Microsoft Outlook

O nisi mea CSV o ni imeli lafo mai mai le imeli tagata faʻatau. E mafai ona vaʻaia le faʻaaogaina o le polokalame Microsoft Outlook e ala i le faʻatinoina o le faʻatulagaina o gaioiga.

  1. Faaoso Outlook. A uma ona tatala le polokalame, alu ile le tab Faila. Ona kiliki lea "Tatala" i le itu menu. Le isi kiliki "Auina mai".
  2. Amata i luga "Auina atu ma Auina atu i fafo Tusitusiga Taiala". I le lisi, filifili "Faʻaulufale mai leisi polokalame poʻo se faila". Nusipepa "Le isi".
  3. I le isi faamalama, filifili le ituaiga mea e ave i ai. Afai o le a tatou faʻaulufaleina CSV, ona tatau lea ona e filifilia se tulaga "Taʻutaʻu Vavaeʻese Tau (Pupuni)". Kiliki "Le isi".
  4. I le isi faamalama, kiliki "Iloilo ...".
  5. Ua aliali mai se faʻamalama "Vaʻaiga lautele". E tatau ona alu i le nofoaga i le mataitusi i CSV foliga. Faailoga le mea lea ma kiliki "Ua lelei".
  6. E iai le toe foʻi i le faamalama "Auina atu ma auina atu i fafo Wizards". E pei ona mafai ona e vaaia, i le eria "Faila e faʻaulufale mai" Ua faʻaopopo se tuatusi i le nofoaga o le CSV. I le poloka "Filifiliga" tulaga e mafai ona tuua e pei ona saʻafia. Kiliki "Le isi".
  7. Ona e tatau ona makaina le faila i le pusa meli i le mea e te manaʻo e tuʻu le faʻaulufale mai tusi.
  8. O le isi faamalama o loʻo faʻaalia ai le igoa o gaioiga o le a faia e le polokalama. Na o le kiliki ii Faia.
  9. A uma lena mea, e vaʻai i faʻaulufale mai faʻamatalaga, alu i le laupepa "Auina atu ma taliaina". I le itu i le vaega o le polokalama, filifili le faila o loʻo momoli mai ai le feau. Ma i le ogatotonu o le polokalame o le a aliali mai se lisi o tusi o loʻo i totonu o lenei faila. Ua lava faʻaavalu-kiliki i luga o le tusi manaʻomia i le itu tauagavale faʻamau ki.
  10. O le tusi na aumai mai le CSV mea o le a tatalaina i le Outlook polokalame.

Moni, e taua le faʻailoa atu i lenei auala e mafai ona tamoe mamao ese mai mea uma CSV faʻatulagaina meafaitino, ae naʻo mataitusi o lo latou fausaga faʻapitoa ai se tulaga faʻapitoa, e aofia ai fanua: mataupu, tusitusiga, tuʻuina atu tuatusi, o le tagata e mauaina ai, ma isi.

E pei ona e vaʻai, e tele lava ni polokalame mo le tatalaina o le CSV format mea. I le avea ai o se tulafono, e sili le matamata i le anotusi o ia faila i laulau mea e fai. O faʻatonutonuga e mafai ona faia o ni tusitusiga i totonu o tusitusiga. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai ni CSV eseʻese ma se fausaga faʻapitoa, faʻatasi ai ma polokalama faʻapitoa e galue, mo se faʻataʻitaʻiga, imeli tagata faʻatau.

Pin
Send
Share
Send