Faʻafefea ona faʻapipiʻi le gaʻo faʻavave i se gaosi

Pin
Send
Share
Send

Afai o loʻo e faʻaputuputu se komipiuta ma e manaʻomia le faʻapipiʻi o se masini malulu i luga o le masini pe a fufulu le komipiuta pe a aveʻese le malulu, e tatau ona e faʻaogaina ni gaʻoa vevela. E ui lava i le mea moni o le faʻaaogaina o le mafanafana mafolafola o se faigofie faigofie gaioiga, o mea sese e tupu e masani lava. Ma o nei mea sese taitai atu ai i le le lava le lelei o le maalili ma o nisi taimi i sili atu ogaoga taunuuga.

O lenei aʻoaʻoga o le a taulaʻi i le auala e faʻaaogaina ai suauʻu faʻaʻoleʻole i se tulaga saʻo, ma o le a faʻaalia ai foʻi le tele o masani o mea sese talosaga. O le a ou le a auiliiliga pe faʻafefea ona aveese le malulu faiga ma pe faʻapefea ona tuʻuina i lona nofoaga - Ou te faʻamoemoe e te iloa, ma e tusa lava pe leai, e masani lava ona le faʻatupuina faigata (e ui i lea, pe a iai ni ou masalosaloga, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, aveese le tua e le manuia i taimi uma faʻatasi ai ma le ufiufi paʻu mai le telefoni - aua le faʻapaʻi i ai ia sili atu).

Lea suauʻu faʻamalosi e filifilia?

Muamua, ou te le fautuaina le KPT-8 thermal paste, lea o le ae mauaina toetoe o soʻo se mea o loʻo faʻamauina ai le mafanafana vevela. O lenei oloa ei ai nisi faʻamanuiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e toetoe lava a le "mago", ae o loʻo i ai nei i le maketi le mafai ona ofoina atu sili teisi filifiliga nai lo i latou na gaosia 40 tausaga talu ai (ioe, o le vevela faapipii KPT-8 ua na o se tele naua).

I luga o le afifiina o le tele uʻamea gaʻoa, oe mafai ona vaʻaia o loʻo i ai ni microparticles ario, keramika poʻo le kaponi. E le o le mama le maketiina. Faʻatasi ai ma le saʻo faʻapipiʻi ma mulimuli ane faʻapipiʻi le le faʻapipiʻi, e mafai ona faʻaleleia atili ai nei vaega o le vevela amioga o le tino. O le uiga moni i la latou faʻaaogaina, o le va o le ogatotonu o le radiator tasi ma le faʻagaioia o i ai se vaega, faʻapea, siliva ma leai se faʻamau fofo - o se numera tele e aliali mai i luga o le laufanua atoa o ia uʻamea faʻamavaega ma o lenei mea e fesoasoani ai i sili atu vevela feaveaʻi.

I latou o iai i le maketi i aso nei, ou te fautuaina Arctic MX-4 (Ioe, ma isi Arctic vevela faapipii).

1. Fufulu le vevela salu ma le faʻagasologa mai le uʻamea mafolafola tuai

Afai na e aveese le faʻamalologa mai le masini, o lona uiga e te manaʻomia le aveeseina o toega o le tuai mafanafana faapipii mai soʻo se mea e te mauaina ai - mai le tagata faigaluega lava ia ma mai le pito i lalo o le radiator. Le faia o lenei mea, faʻaaoga se solo vavae poʻo cotton buds.

O mea e totoe o le vevela mafiafia i luga o le radiator

E lelei tele pe a mafai ona e maua isopropyl ava ma faʻamama i se solo, ona sili ai lea o le faʻamamaina o le faʻamamaina. Lenei ou te matauina o le laualuga o le radiator ma le gaioiga e le lamolemole, ae i ai le microrelief e faʻateleina ai le vaega o fesoʻotaʻiga. O le mea lea, faaeteete aveeseina le tuai suauʻu gaosia ina ia le tumau ai i le microscopic alualu mafai ona taua.

2. Tuu se mataua o le masini vevela i le ogatotonu o le gaioiga

Tonu ma sese le aofaiga o masini vevela

O le gaioiga, ae le o le mea faʻaʻo - e te le manaʻomia e faʻaaogaina suauʻu faʻaalu i mea uma. A faigofie faamatalaga o le mafuaaga: o le heatsink tasi vaega e masani ona tele atu nai lo le vaega luga o le vaega, tatou te le manaʻomia le faʻataʻamilomilo vaega o le heatsink ma suauʻu gaʻo, ae latou mafai faʻalavelave (aofia ai ma le puʻupuʻu o fesoʻotaʻiga i luga o le motherboard pe a fai o le tele o gaʻo faʻamalosia).

Sese Faʻatonuga Faʻaiuga

3. Faʻaaoga se palasitika pepa e tufatufa ai le suauʻu faʻamalosi ma se manifinifi manifinifi i luga ole vaega ole faʻagaioiga

E mafai ona e faʻaaogaina se pulumu e sau ma sina suauʻu faʻamaʻele, naʻo totigilima faʻapipiʻi, poʻo seisi mea. O le auala pito sili ona faigofie, i loʻu manatu, o le ave o se pepa palasitika e le faʻatagaina. O le pes e tatau ona tufatufaina tutusa ma se laei manifinifi.

Apalai faʻapipiʻi vevela

I se tulaga lautele, o le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le vevela faʻamuta faʻamuta iinei. E tumau i le faʻaeteete (ma sili atu i le taimi muamua) faʻapipiʻi le faʻamamaina o le fale ma faʻafesoʻotaʻi le malu i le mana.

Le taimi lava e uma ona liliu le komepiuta, e sili le alu ile BIOS ma vaʻai ile vevela ole gaioiga. I le faʻagaioiga a leai se mafaufau, e tatau ona i ai i le 40 tikeri Celsius.

Pin
Send
Share
Send