Faʻamau le router oe lava

Pin
Send
Share
Send

O mea e pei o le faʻatuina o se router i aso nei ua i ai i le taimi e tasi o le sili ona masani ai tautua, tasi o le sili ona masani faʻafitauli mo tagata faʻaaoga ma o se tasi o le masani ai fesili i le sailiga auaunaga Yandex ma Google. I luga o laʻu 'upega tafaʻilagi, ua uma ona ou tusia le sili atu i le sefulu ma le lua faʻatonuga pe faʻafefea ona faʻatonutonuina routers o faʻataʻitaʻiga eseese, i le eseese firmware ma mo' auʻauna eseese.

Peitaʻi, e toʻatele o loʻo feagai ma le tulaga e le maua ai se iʻuga ole Initaneti mo a latou mataupu. O mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona matua ese lava: o le faufautua i le faleoloa, pe a uma ona otegia e le pule, fautua ia oe se tasi o faʻataʻitaʻiga e le fiafia i ai, o mea o loʻo totoe ai e tatau ona aveʻesea; O loʻo e fesoʻotaʻi i se tautua e leai se tasi e iloa ma e le o faʻamatalaina pe faʻapefea ona e faʻatulagaina se router Wi-Fi mo ia. E ese filifiliga.

O se tasi auala pe o se isi, afai e te valaʻau se tomai fesoasoani komepiuta fesoasoani, ona e ono ona eli sina taimi, e oʻo lava mo le taimi muamua fetaiaʻi i lenei router ma lau tautua, o le a mafai ona faʻatulagaina le soʻotaga talafeagai ma uaealesi fesootaiga. Faʻapefea ona ia faia? I se aotelega, e matua faigofie - lava le lava e iloa ai ni faʻavae mataupu ma malamalama pe o le a le seti router ma pe o a gaioiga e tatau ona faʻatinoina ina ia mafai ai.

O lea la, e leʻo se faʻatonuga mo le faʻatulagaina o se mea e fai ai le router, ae o se taʻiala mo i latou e fia aʻoaʻoina pe faʻafetauia soʻo se router mo soʻo se Initaneti latou lava.

Faʻamatalaga auiliili mo ituaiga ituaiga ma kamupani tautua e mafai ona maua. iinei.

Faʻatuina se router o soʻo se ituaiga mo soʻo se kamupani tautua

E tatau ona tatou faia ni faʻamatalaga e faʻatatau i le ulutala: e tupu lava o le faʻatulagaina o se router o se faʻailoga faapitoa (aemaise lava mo seasea faʻataʻitaʻiga pe aumaia mai isi atunuʻu) mo se tagata faʻapitoa e le mafai ona faia i le mataupu. E i ai foi se faʻaipoipoga, poʻo nisi mafuaʻaga mai fafo - faʻafitauli uaea, eletise eletise ma mea puʻupuʻu, ma isi. Ae, i le 95% o mataupu, malamalama i le a ma pe faʻafefea ona galue, e mafai ona e faʻatulagaina uma mea tusa lava poʻo le a le masini ma o le kamupani e maua ai le Initaneti avanoa.

O lea, mea o le a tatou amata mai ai i lenei taʻiala:
  • E iai lo matou auala galue e manaʻomia ona faʻatulaga
  • E iai le komipiuta o loʻo fesoʻotaʻi i le Initaneti (i.e. ua fesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga ma le leai o se router)

Saili le ituaiga o le fesoʻotaʻiga

E mafai la ona e iloa le ituaiga fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaaogaina e le tautua. O nei faʻamatalaga e mafai foi ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani tuʻuina atu le initaneti. O le isi filifiliga, pe afai o le soʻotaga ua maeʻa faʻatulaga i luga o le komipiuta lava ia, vaʻai poʻo le a le ituaiga o fesoʻotaʻiga.

O ituaiga soʻotaga masani o le PPPoE (mo se faʻataʻitaʻiga, Rostelecom), PPTP ma L2TP (mo se faʻataʻitaʻiga, Beeline), Dynamic IP (Dynamic IP address, mo se faʻamatalaga luga o le initoneti) ma le Static IP (tulaga IP tuatusi - masani ona faʻaaogaina i ofisa tutotonu).

Ina ia iloa ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaaogaina i luga o se komipiuta o loʻo i ai, ua lava e alu ai i le lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le komipiuta ma se fesoʻotaʻiga malosi (i le Windows 7 ma le 8 - Control Panel - Network ma Sharing Center - Suiga fetuunaiga seti; i le Windows XP - Panel Pulea - Soʻotaga Fesootaiga) ma vaʻai lelei i fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.

O filifiliga mo mea ua tatou vaʻaia ma se uaea fesoʻotaiga e toetoe lava o mea nei:

Lotoa lisi

  1. Tasi tasi LAN LAN e aoga;
  2. O se fesoʻotaʻiga malosi e ala mai i le lotoifale fesoʻotaʻiga ma le isi mea - O fesoʻotaʻiga televave, VPN fesoʻotaʻiga, e le taua tele le igoa, e mafai ona taʻua o soʻo se mea e te manaʻo ai, ae o le pito i lalo o loʻo faʻaaogaina ni soʻotaga faʻapitoa e ulufale atu ai i le Initaneti i lenei komipiuta, lea e tatau ona tatou sailia mo isi faʻavae o le router.

I le tulaga muamua, tatou, e foliga mai, o loʻo feagai ma se fesoʻotaʻiga e pei Dynamic IP, poʻo le Static IP. Ina ia mafai ai ona e iloaina, e te manaʻomia le vaʻavaʻaia o meatotino o le LAN fesoʻotaʻiga. Tatou kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma le ki taumatau kiliki, kiliki "Properties". Ma, i le lisi o vaega na faʻaaogaina e le fesoʻotaʻiga, filifili "Initaneti Protocol Version 4 IPv4" ma kiliki "Properties" toe. Afai tatou te vaʻaia i fanua o loʻo tuʻufaʻatasia tuatusi IP ma tuatusi DNS, ona iai lea o so tatou fesoʻotaʻiga ma le IP sili. Afai e iai ni numera o iai iina, ona iai lea ole matou tulaga tuatusi ip ma mo le toe faʻatulagaina o le router e tatau ona e toe tusia nei fuainumera i se mea, latou te manaʻomia.

Ina ia faʻatulaga le router, oe manaʻomia Static IP sootaga tapulaa

I le mataupu lona lua, e iai isi matou ituaiga fesoʻotaʻiga. I le tele o tulaga, o le PPPoE, PPTP poʻo le L2TP. Toe vaʻai, tatou mafai ona vaʻai po o le a le ituaiga o fesoʻotaʻiga faʻaaogaina i meatotino o lenei soʻotaga.

O lea la, o le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le ituaiga fesoʻotaʻiga (matou te manatu o loʻo ia te oe faʻamatalaga e uiga i le login ma le faʻamatalaga, pe a e manaʻomia latou e ulufale i le Initaneti), e mafai ona e alu saʻo i le faʻatulagaina.

Router Sootaga

A o le i faʻafesoʻotaʻi le router i le komepiuta, sui le LAN seti faʻatulagaina ina ia vave maua tuatusi IP ma DNS. O mea o loʻo i ai nei nofoaga na tusia luga i luga pe a oʻo mai i fesoʻotaʻiga ma se tulaga statik ma malosi IP.

Elemene tulaga masani mo toetoe lava router

Ole tele o router e iai le tasi pe sili atu fesoʻotaʻi na sainia e LAN poʻo le Ethernet, ma le tasi e fesoʻotaʻi na sainia e WAN poʻo le Initaneti. O se uaea e tatau ona fesoʻotaʻi atu i se tasi o le LAN, o le isi pito o le mea o le a fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi i luga o le komipiuta network network. O le uaea o lau 'upega tafaʻilagi saunia e fesoʻotaʻi i le Initaneti. Matou te faʻafesoʻotaʻi le soʻotaga ma le eletise.

Wi-Fi router pulega

O nisi faʻataʻitaʻiga ata e o mai faʻatasi ma polokalame faʻapitoa e faʻafaigofie le faʻatulagaina o le router. Ae ui i lea, e aoga le mafaufauina i le tele o tulaga, o lenei polokalame e na o le fesoasoani e atiaʻe ai le fesoʻotaʻiga i kamupani tele i le feterale. O le a matou faʻatonutonuina le router faʻatulagaina.

Toetoe o router uma o loʻo i totonu o le pulega pulega e mafai ai ona e ulufale i tulaga talafeagai uma. Ina ia ulufale ai i totonu, ua lava lava lou iloa o le tuatusi IP e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi, login ma le faʻamatalaga (pe a fai o se tasi na faʻatulagaina le router i luma atu, ona fautuaina lea e toe setiina ona tapulaʻa i fale gaosi tulaga ae le i amataina, aua e masani ona i ai le RESET button). E masani lava o lenei tuatusi, login ma upu faʻatonu tusia i luga o le router lava ia (i luga o le faʻapipiʻi i tua) pe i le faʻamaumauga e o mai ma le masini.

Afai e leai ni faʻamatalaga faʻapena, ona mafai lea ona maua le tuatusi o le router pei ona taua i lalo: amata le laina faʻatonu (peʻafai o le router ua uma ona fesoʻotaʻi i le komepiuta), ulufale i le faʻatonuga ipconfig, ma vaʻai i le faitotoʻa autu mo fesoʻotaʻiga i luga ole laiga o le lotoifale poʻo le Ethernet - o le tuatusi o lenei faitotoʻa o le tuatusi o le router. E masani lava o 192.168.0.1 (D-Link routers) poʻo le 192.168.1.1 (Asus ma isi).

A o le masani login ma upu faʻatonu mo le ulufale atu i le router pulega pulega, nei faʻamatalaga e mafai ona sailia i luga o le Initaneti. O filifiliga taatele a.

Igoa IgoaUpu faʻaulu
pulepule
pule(leai se avanoa)
puletusi faʻataga
pule1234
puleupu faʻalilolilo
aʻapule
Ma isi ...
 

O lenei ua matou iloa le tuatusi, username ma password, faʻalauiloa soʻo se browser ma ulufale i le tuatusi o le router, faʻatulagaina, i le tuatusi pa. A fesiligia matou e uiga i lenei, ulufale i le username ma upu faataga e ulufale ai i ona tulaga ma alu i le pulega itulau.

O le a ou tusi i le vaega e sosoo ai e uiga i le mea e fai sosoo ai ma le mea saʻo o le router setiina i ai, mo se tasi tusitusiga ua uma ona lava.

Pin
Send
Share
Send