Faʻafefea ona tape pe faʻamuta le lapisi i Windows

Pin
Send
Share
Send

O le Recycle Bin i le Windows OS o se faʻapitoa faiga faila i totonu lea e le tumau ai le tumau faila faila ua tuu i ai ma le ono mafai ona latou toe faʻaleleia, o le faʻailoga o loʻo i ai i luga o le laupepa. Peitai, o nisi tagata faʻaaoga e le mananaʻo e iai se recycle bin i totonu o latou polokalame.

O lenei faʻatonuga tusi faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona aveʻese le recycle bin mai le Windows 10 - Windows 7 desktop poʻo le atoa le faʻamuta (tape) le recycle bin ina ia le faila i totonu ma le faila faila tuʻufaʻatasia i soʻo se auala e le ofi i totonu, faʻapea foi ma sina mea e uiga i le faʻatulagaina o le recycle bin. Vaai foi: E faʻapefea ona faʻatagaina le My Computer icon (O lenei komepiuta) i luga o le Windows 10 desktop.

  • Faʻafefea ona aveese le ato mai le kesi
  • Faʻafefea ona faʻaleaogaina le recycle bin i le Windows faʻaogaina tulaga
  • Faʻaleaogaina Recycle Bin i le Local Group Policy Editor
  • Faʻamuta le Recycle Bin i le Registry Editor

Faʻafefea ona aveese le ato mai le kesi

O le filifiliga muamua e na o le aveeseina o le recycle bin mai le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7. O le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea le galuega (o lona uiga, o faila na tapeina e ala i le "Delete" button poʻo le "Delete" Key o le a tuʻuina i totonu), ae le aliali mai luga o le laulau.

  1. Alu i le faʻatonutonu laupepa (ile "View" i le pito i luga taumatau, seti lapoʻa pe laiti "Icons", ae le o "Category") ma tatala le "Personalization" aitema. Na o le mea lava - Faʻafefea ona ulufale i le control panel.
  2. I le faʻavasegaina faʻamalama, i le itu tauagavale, filifili "Suia desktop komipiuta."
  3. Uncheck "lapisi" ma faʻaaoga le seti.

Ua uma, nei le ato o le a le aliali mai luga o le komepiuta.

Manatua: afai e na o ese le ato mai le komepiuta, ona mafai lea ona e ulufale i ai i nei auala:

  • Mafai faʻaalia foliga natia ma faila faila ma laupepa i le Explorer, ona e alu lea i le faila $ Recycle.bin (pe na o le faapipii i le tuatusi pa o le tagata sailiili C: $ Recycle.bin Taofiga Bin ma oomi le Enter.
  • I le Windows 10, i le explorer i le tuatusi pa, kiliki i le aū i tafatafa o le ua faailoa "root" vaega o le tulaga oi ai nei (vaʻai screenshot) ma filifili "Otaota".

Faʻafefea ona faʻamuta atoa le recycle bin i le Windows

Afai o lau galuega o le faʻatagaina lea o le tapeina o faila i le recycle bin, o lona uiga, ia mautinoa o loʻo tapeina pe a tape (pei e le Shift + Delete a o le recycle bin o loʻo i luga), e tele auala e faia ai lenei mea.

Muamua ma faigofie auala o le suia o ato ato:

  1. Taumatau-kiliki i luga o le ato ma filifili "Properties".
  2. Mo taʻitaʻiga taʻitasi o loʻo faʻagaioia le recycle bin, filifili le filifiliga "Aveese faila i le taimi lava pe a uma ona lafoina i latou i le recycle bin" ma faʻaaoga le tulaga (pe afai o filifiliga e le o gaioi, o lona uiga, ua aliali mai, o le recycle bin setting na suia e faipule, pei ona faʻamatalaina mulimuli ane i le tusi lesona) .
  3. Afai e talafeagai, faʻaalu le ato, pei o mea sa i ai i le taimi o le suiga o tulaga o le a faʻaauau ona tumau ai i totonu.

I le tele o tulaga, e lava lea, ae o loʻo iai isi auala e tapē ai le recycle bin i le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 - i le lotoifale faʻaoga tulafono faʻatonu (na o le Windows Professional ma sili atu) pe o le faʻaaogaina o le faila lesitala.

Faʻaleaogaina Recycle Bin i le Local Group Policy Editor

O lenei metotia talafeagai mo naʻo le Windows system Professional, Maximum, Corporate.

  1. Tatala le faʻatulagaina o tulafono a le kulupu faatonu (lolomi Win + R, ulufale gpedit.msc ma oomi le Enter.
  2. I le faatonu, alu i le User Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Explorer vaega.
  3. I le itu taumatau, filifili le filifiliga "Aua le masiʻiina faʻamau faila i le lapisi", kiliki lua i luga ma faʻatulaga le taua "Enabled" i le faʻamalama e tatalaina.
  4. Faʻaaoga le tulaga ma, pe a talafeagai ai, faʻamama le lapisi mai le faila ma faila o lo o aofia ai.

Faʻafefea ona faʻamuta le lapisi i totonu ole faʻamalama lesitala faatonu

Mo faʻataʻitaʻiga e leai se faʻatulagaina o tulafono i le lotoifale, e mafai ona e faia tutusa ma le lesitala faatonu

  1. Fetaomi Win + R, ulufale faʻamaoni ma fetaomi Enter (o le faila lesitala o le a tatalaina).
  2. Alu i le vaega HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Aiaiga Explorer
  3. I le itu taumatau o le lesitala faatonu, taumatau-kiliki ma filifili "Fatu" - "DWORD Parameter" ma faamaoti le igoa igoa NoRecycleFiles
  4. Faalua-kiliki i luga o lenei faʻatonuga (pe taumatau-kiliki ma filifili "Edit" ma faʻamatalaina se aoga o le 1 mo ia.
  5. Tapuni le lesitala faatonu.

A maeʻa, e le toe siiina faila i le lapisi pe a tape.

Na pau lava o lea. A i ai ni fesili e fesoʻotaʻi ma le Ato, fesili i faʻamatalaga, o le a ou taumafai e tali.

Pin
Send
Share
Send