E le ola le mataitu

Pin
Send
Share
Send

Ile averesi, tasi le vaiaso, se tasi o aʻu tagata faʻatau, liliu mai ia te aʻu mo se komipiuta lipea komipiuta, lipotia mai le faafitauli lenei. le ola le mataitu, a o le komipiuta galue. I le avea ai o se tulafono, o le tulaga e pei ona taua i lalo: o le tagata faʻaaogaina le paʻu o le mana i luga o le komupiuta, lana uo silika amata, faia le pisa, ma le faʻavae tuʻutuʻuga i luga o le mataitu faʻaauau pea ona moli pe faʻalumalumafa, faʻaitiitia tele, se feʻau faʻaalia e leai se faʻailoga. Sei o tatou vaʻai pe o le faʻafitauli e le mafai ona ola le mataitu.

Ua galue Komipiuta

O le poto masani fautua mai o le faamatalaga o loo galue le komepiuta ma le mataitu e le o liliu liliu mai e sese i 90% o mataupu: o se tulafono, o le komipiuta. Ae paga lea, o se tagata masani masani e seasea malamalama i le mea tonu o le mea lea - e tupu lava i ni mataupu e latou te tauaveina le mataitu mo le toe faaleleia, pe a latou iloa sao o loʻo i se tulaga atoatoa pe maua se fou mataitu - lea, i le iʻuga, galue. "

O le a ou taumafai e faamanino. O le mea moni o mafuaʻaga masani mo le tulaga pe a le mea e mafai ona le mataitu le mataitu (pe a iai o le mana faʻaalia ua i luga ma ua e siaki lelei le fesoʻotaʻiga o uaea uma) o mea nei (i le amataga - le sili ona ono, ona - faʻaititia):

  1. Sese masini mana komepiuta
  2. Faafitauli manatu (faafesootaʻi faamamaina manaomia)
  3. Faʻafitauli i le ata vitio (i fafo atu o faʻatulagaina poʻo le faʻamamaina o fesoʻotaʻiga ua lava)
  4. Faʻaletonu le komepiuta a le komepiuta
  5. Mataʻitu fafo atu

I mea uma e lima o nei mea, o le suʻesuʻeina o se komipiuta mo se tagata masani e aunoa ma le poto masani e toe faʻaleleia komipiuta e mafai ona faigata, aua e ui ona leaga mea faigaluega, o le komipiuta o loo faaauau pea ona "ki." Ma e le o tagata uma e mafai ona iloa e moni lava na te le ki - na o le faʻamamaina o le power button na ki ai le voltage, o le iʻuga na ia "ola ai", na amata e le 'au, ona feliuaʻi, le taʻavale mo le faitauina o CD na fusi ma se matauila, ma isi. Ia, e leʻi ki le mataʻitu.

Le mea e fai

Muamua lava, e tatau ona e sailia pe o le mataitu o le mea lea. Faʻafefea ona fai?

  • I le taimi muamua, ina ua faʻavasega mea uma, sa i ai se puʻupuʻu puʻupuʻu pe a ki le komipiuta? O iai nei? Leai - e tatau ona e sailia le faʻafitauli i totonu o le PC.
  • Na e faia se pese faʻafeiloaʻi pe a utaina Windows? E taalo nei? Leai - se faʻafitauli i le komipiuta.
  • O le lelei filifiliga o le faʻafesoʻotaʻi lea o le monitor i se isi komepiuta (pe a iai sau laptop poʻo le netbook, o lona uiga e toetoe lava a mautinoa le iai o se galuega mo le mataitu). Po o se isi siitaga i lenei komepiuta. I le ogaoga o mataupu, afai e leai sau komepiuta, peʻafai o le meaʻai e le ova tele nei - faʻafesoʻotaʻi le tuaoi, taumafai e fesoʻotaʻi i lana komepiuta.
  • A iai se pu puupuu, le leo o loʻo lalagaina Windows - o lenei mataitu e galue foi i se isi komepiuta, e tatau ona e vaʻai i le computer connectors i le pito i tua ma, pe a iai se fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻia o le monitor on the motherboard (built-in video card), taumafai e faʻafesoʻotaʻi mai iina. Afai o mea uma e galue ai i lenei faʻatulagaina, vaʻai mo le faʻafitauli i totonu o le vitio card.

I se tulaga lautele, o nei gaioiga faigofie ua lava e iloa ai pe e le o ola lau mataitu. Afai na aliali mai o le talepe e le o iai, ona mafai lea ona e faʻafesoʻotaʻia le PC wizard toe faaleleia, pe afai e te le fefe ma maua ni poto masani i le faʻapipiʻi ma le aveeseina o laupapa mai le komupiuta, e mafai ona e taumafai e fofo le faʻafitauli ia te aʻu lava, ae o le a ou tusia e uiga i ai i se isi taimi.

Pin
Send
Share
Send