O le a le WiFi

Pin
Send
Share
Send

Wi-Fi (e pei o le Wi-Fi) o se uaealesi-televave tulaga mo faʻasalalauga telefoni ma uaealesi fesootaiga. Ole aso nei, ole tele o masini feaveaʻi, pei o telefoni poto, telefoni feaveaʻi masani, komipiuta feaveaʻi, komipiuta ma mea puʻeata, faapea ma mea pueata, mea e lolomi ai, televise o aso nei ma le tele o isi masini ua faʻaogaina i le uaealesi modules WiFi. Vaʻai foi: O le a le Wi-Fi router ma aisea e manaʻomia ai.

E ui lava o le mea moni o Wi-Fi sa salalau lautele i se taimi e lei mamao, sa faia i 1991. Afai tatou te talanoa e uiga i aso nei, o le taimi nei o le i ai o le WiFi avanoa avanoa i le fale mautotogi o le a le teʻi ai seisi. O faʻamanuiaga o fesoʻotaʻiga uaealesi, ae maise i totonu o se potu poʻo le ofisa, e manino lava: e leai se mea e manaʻomia e faʻaaogaina ai uaea e faʻatulaga ai se fesoʻotaʻiga, e faʻafaigofie ai ona faʻaaoga lau masini feaveaʻi i soʻo se mea o totonu o le potu. I le taimi lava e tasi, o le saoasaoa faʻafeiloaʻiga saoasaoa i le uaealesi WiFi laina o fesoʻotaʻiga mo le toetoe lava galuega mamafa uma - ala i luga o le upega tafailagi, vitio i luga o Youtube, talatalanoa i luga o le Skype (Skype).

Pau a le mea e te manaʻomia e faʻaaogaina WiFi o se masini ma se mea faʻapipiʻi pe fesoʻotaʻi uaealesi module, faʻapea foʻi ma se nofoaga ulufale. Nofoaga avanoa e puipuia e se upu faataga pe tatala avanoa (free wifi), ma le mea mulimuli o loʻo maua i le tele o faleʻaiga, faleʻaiga, faletalimalo, nofoaga faʻatau fale ma isi nofoaga lautele - e faʻafaigofie tele le faʻaaogaina o le Initaneti i lau masini ma faʻataga oe e aua le totogiina GPRS po o 3G feaveaʻiga o lau faʻagaioiga feaveaʻi.

Mo le faʻatulagaina o se nofoaga ulufale i le fale, e te manaʻomia se WiFi router - o se masini e le taugofie (o le tau o le router e faʻaaogaina i totonu o le fale mautotogi poʻo le laʻititi ofisa e tusa ma le $ 40), ua faʻatulaga e faʻatulagaina ai le fesoʻotaʻiga uaealesi. Ina ua maeʻa faʻatulaga se router WiFi mo lau tautua Initaneti, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o tapulaa saogalemu e tatau ai, lea e taofia ai isi vaega mai le faʻaaogaina o lau fesoʻotaʻiga, o le a e mauaina se fesoʻotaʻiga uaealesi faʻaaoga i totonu o lou fale mautotogi. E faʻatagaina oe e ulufale i luga o le Initaneti mai le tele o masini faaneionapo ua taʻua i luga.

Pin
Send
Share
Send