Foiaina o le faʻafitauli e le faʻapipiʻi masini faʻasalalau i Windows 10

Pin
Send
Share
Send


A faʻaaogaina le Windows 10 faiga o faʻagaoioiga, e tele lava taimi e tupu ai, pe a uma ona tuʻuina avetaʻavale, faʻafouga, pe naʻo se isi toe faʻafouina, o le leo moli i le nofoaga faʻaaliga foliga mai ma le moli mumu faʻailoga, ma pe a e faʻapipiʻiina, o se vavega e pei "Faʻalogologo masini masini le faʻapipiʻi" aliali. I lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e uiga i le auala e maua ese ai lenei faʻafitauli.

Leai se leo masini e faʻapipiʻiina

Lenei mea sese mafai ona faʻailoa mai ia i tatou e uiga i le tele o faʻaletonu i le faiga, uma polokalama ma mea faigaluega. O le muamua e aofia ai toilalo i tulaga ma avetaavale, ma o le pito i tua e aofia ai mea faigaluega, connectors, pe le lelei sootaga. O le isi, matou te tuʻuina auala autu e faʻailoa ma aveʻesea mafuaʻaga o lenei faʻaletonu.

Mafuaʻaga 1: Meatino

E faigofie mea uma iinei: muamua lava, e aoga le siakiina o le saʻo ma faʻatuatuaina o le faʻafesoʻotaʻi o le sapalai o masini leo i le leo pepa.

Faitau atili: Liliu le leo ile komepiuta

Afai o loʻo lelei mea uma, o le a tatau ona e siaki le soifua maloloina o mea gaosi ma masini latou lava, o lona uiga, saili manino le galulue failauga ma faʻafesoʻotaʻi latou i le komepiuta. Afai ua leiloa le faʻailoga, ae aliali mai le leo, ua le atoatoa le masini. E manaʻomia foʻi ona e faaaofia ai au failauga i seisi komepiuta, komipiuta poʻo le telefoni. O le leai o se faʻailoga e taʻu mai ai ia i latou e sese.

Mafuaʻaga 2: Faʻaletonu le aoga

Le tele o taimi, e masani ona faia faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi faʻafitauli faʻafitauli e auala i se toe fai masani. Afai e leʻi tupu lea mea, e te mafaia (manaʻomia) faʻaaogaina le mea e faʻapipiʻi ai mea e faʻaleleia ai mea faigaluega.

  1. Taumatau-kiliki i luga o le leo moli i totonu o le faasilasilaga eria ma filifili le talafeagai anotusi lisi mea.

  2. O loʻo matou faʻatali mo le faʻamaeʻaina e maeʻa.

  3. I le isi laasaga, o le aoga ole a fai atu ia te oe e filifili le masini lea e i ai faʻafitauli. Filifili ma kiliki "Le isi".

  4. I le isi faamalama, o le a musuia oe e alu i tulaga ma tape ese aafiaga. Lenei e mafai ona faia mulimuli ane, pe a manaʻo iai. Matou te teena.

  5. I le iʻuga o lana galuega, o le mea faigaluega o le a tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i faʻasaʻoga na faia poʻo le a tuʻuina atu fautuaga mo le faʻavasega faʻafitauli.

Mafuaʻaga 2: Faʻaleaogaina masini i le puʻea leo

O lenei faʻafitauli e aliali mai pe a i ai ni suiga ile faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina avetaʻavale pe lapopoa (pe leai) faʻafouga. Ina ia faʻasaʻoina le tulaga, e tatau ona siaki pe o loʻo faʻafesoʻotaʻi masini leo i le vaega faʻatulagaina.

  1. Kiliki RMB i luga o le failauga aikona ma alu i le sitepu Leo.

  2. Alu i le tab "Taʻalo" ma vaʻai i le taʻutaʻua feʻau "E le faʻapipiʻia masini leo. Lenei, matou te kiliki-kiliki i soʻo se nofoaga ma tuʻu se fagu i luma o le tulaga faʻaalia ai masini motusia.

  3. Le isi, kiliki i le itu taumatau kiliki PCM failauga (po o headphone) ma filifili Faʻataga.

Vaʻai foʻi e: Mauaina o leo i luga o komepiuta

Mafuaaga 3: Faʻaletonu le avetaavale i le Device Manager

Afai i le taimi na faia ai le taʻotoga tatou te leʻi vaʻai i ni masini motusia i le lisi, ona faʻapea ai lea o le masini na tape le mea sa faʻafesoʻotaʻi (sound card), pe i se mea tatau, taofi lana avetaavale. E mafai ona e taufetuli i le o atu i le Pule Pule.

  1. Kiliki RMB i le faamau Amata ma filifili le aitema manaʻomia.

  2. Matou te tatalaina le paranesi ma leo masini ma vaʻavaʻai i aikona i autafa o latou. O le aū i lalo e faʻailoa mai ua taofi le avetaʻavale.

  3. Filifili lenei masini ma fetaomi le ki lanumeamata i le pito i luga o le Ofisa. Matou te faia tutusa gaioiga ma isi tulaga i le lisi, pe a iai.

  4. Siaki pe na faʻaalia le au failauga i leo leo (vaʻai luga).

Mafuaʻaga 4: Leiloa pe leiloa avetaavale

O se faʻailoga manino o le le saʻo o faʻagaioioiga o avetaavale masini o le i ai o se samasama poʻo le mumu laʻasaga i ona tafatafa, lea, e tusa ai, faʻailoa se lapataiga poʻo se mea sese.

I ia tulaga, e tatau ona e faʻafouina le avetaʻavale lima pe, pe a iai sau pepa i fafo ma lau oe lava polokalama, asiasi i le 'upega tafaʻilagi a le tagata gaosi, download ma faʻapipiʻi le afifi talafeagai.

Faitau atili: Faʻafouina avetaʻavale ile Windows 10

Ae e te leʻi filifilia se togafiti e tasi aʻo leʻi amataina le faʻafouga. O loo taoto i le mea moni pe a fai o e aveʻesea le masini faʻatasi ai ma le "fafie", ona toe faʻapipiʻi lea o le faʻatulagaina Tufafo poʻo le komupiuta, o le polokalama ole a faʻapipiʻi ma toe amataina. O lenei metotia e na o le fesoasoani pe a fai o faila o fafie e tumau pea le aoga.

  1. Kiliki RMB i le masini ma filifili Tapē.

  2. Faamautu le toesea.

  3. O lenei kiliki i le faʻamau ua faʻaalia i le screenshot, faʻafouina le masini mea i Tufafo.

  4. Afai e le aliali mai le masini leo i le lisi, toe amata le komipiuta.

Mafuaaga 5: Faʻaletonu tuʻufaʻatasiga poʻo se faʻafouga

Faʻaletonu i le faiga e mafai ona maitauina pe a uma ona faʻapipiʻi polokalame poʻo avetaavale, faʻapea foi ma le taimi o le isi faʻafouga o le tutusa polokalama poʻo le OS lava ia. I ia tulaga, e talafeagai le taumafai e toe "toe faʻaleleia" le faʻatulagaga i se tulaga muamua, faʻaaogaina le toefuataiga nofoaga poʻo seisi auala.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona toe fai le Windows 10 i le mea e toe faʻafoʻi ai
Toe faʻafoʻi le Pupuni 10 i lona tulaga muamua

Mafuaaga 6: Le osofaiga a siama

Afai e leai ni fautuaga mo le foʻia o faʻafitauli ua talanoaina i aso nei ua galue, e tatau ona e mafaufau e uiga i se ono pipisi malware i lau komepiuta. O le sailia ma aveese "reptiles" o le a fesoasoani i faʻatonuga na aumaia i totonu o le tusitusiga ile soʻotaga i lalo.

Faitau atili: Tau faasaga i siama komepiuta

Faaiuga

E pei ona e vaʻai, o le tele o le auala e foia ai faʻafitauli ma le leoleoina masini leo e faigofie tele. Aua neʻi galo o le mea muamua o loʻo manaʻomia e siaki le faʻagaioia o taulaga ma masini, ma na o le taimi a o lena fesuiaʻi i le mea faigaluega e pei o meafaigaluega. Afai na e puʻeina le siama, ia e manatu mamafa i ai, ae a aunoa ma le popolega: e leai ni faʻaletonu tulaga.

Pin
Send
Share
Send