Toefuataina ki ma ki i luga o se komepiuta komipiuta

Pin
Send
Share
Send

O ki ma ki i luga ole komipiuta komepiuta e malepe lava ona o le faʻatamala ole faʻaaogaina ole masini poʻo ua mafua ile faatosinaga o le taimi. I mataupu la, e ono manaʻomia le toe faʻafoi mai, lea e mafai ona faia e tusa ai ma faʻatonuga i lalo ifo.

Faauuina faamau ma ki i luga o se komepiuta komepiuta

I le tusitusiga o loʻo loma nei, o le a tatou iloiloina le faʻaiuga faʻavasegaina ma auala e mafai ona toe faʻaleleia ki i luga o le keyboard, faʻapea foʻi ma isi faʻamau, e aofia ai le puleaina o le mana ma le paʻi. O nisi taimi i luga ole laupepa atonu e iai isi faʻamau, o le toe faʻafoʻi mai o le a le faʻamatalaina.

Laupapa

Faatasi ai ma ki e le o galue, e tatau ona e malamalama i le mea tonu na mafua ai le faʻafitauli. E masani lava, ki ki (se faasologa o le F1-F12) avea ma faʻafitauli, lea, e le pei o isi, e mafai ona na ona le atoatoa i se tasi auala pe o le isi.

Nisi faʻamatalaga:
Keyboard Diagnostics luga o se komepiuta
Liliu o le F1-F12 ki i luga o se komepiuta

Talu ai o le keyboard o se mea sili ona faʻaaogaina vaega o soʻo se komepiuta feʻaveaʻi, faʻafitauli e mafai ona faʻaalia i auala eseese, ma o le mea lea, e tatau ona faia se auiliiliga lelei e tusa ma fautuaga ua faamatalaina i se isi tusitusiga. A faʻapea e le naʻo ni ki e le aoga, o le mafuaʻaga e tele na i ai se mea le lelei o le pule, o le toe faʻaleleia o lea i le fale o le a faigata.

Faitau atili: Keyboard recovery i luga o le komepiuta

Paumati

E pei lava o le keyboard, o le tago o soʻo se komepiuta feusuaʻi ma ni ki se lua e tutusa lelei ma le ki autu isumu. O nisi taimi e ono le saʻo le aoga pe leai foi se tali i au gaioiga. O mafuaʻaga ma auala e aveʻesea ai faigata i lenei faʻatonutonu elemene na matou tuʻuina i totonu o se isi mea i luga o la matou upega tafailagi.

Nisi faʻamatalaga:
Liliu le TouchPad i luga o le Windows laptop
Faʻasaʻo le seti touchpad

Faigaluega

I le faʻavae o lenei tusitusiga, faʻafitauli ma le mana faamau i luga o le komepiuta o se autu sili ona faigata, talu ai mo le faʻataʻitaʻiga ma le aveeseina e masani ona manaʻomia e matua tuʻu atoa le masini. E mafai ona faʻamasani oe i lenei faʻasologa auiliili i le fesoʻotaʻiga nei.

Faʻailoa: I le tele lava o taimi, e lava lava le tatalaina o le pito i luga ole laupepa.

Faitau atili: Tatala se komepiuta ile fale

  1. Ina ua uma ona matala le komepiuta komipiuta, e tatau ona e iloiloina totoʻa le mata o le laupapa laupapa ma tuusaʻo le faamau lava ia, e masani ona tumau ai i luga o le pusa. Leai se mea e tatau ona puipuia le faʻaaogaina o lenei elemene.
  2. Faʻaaogaina le tagata suʻega, pe afai o ia te oe tomai talafeagai, ia faʻamatalaina au fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lea mea, faʻafesoʻotaʻi faʻailoga e lua o le multimeter ma faʻafesoʻotaʻiga i le pito i tua o le laupapa ma i le taimi lava e tasi faʻamau le ki ki.

    Manatua: O le foliga o le laupapa ma le tulaga o le fesoʻotaʻiga e ono ese teisi laititi i laupepa eseese.

  3. A faʻapea foi ona le aoga le faʻamau i le taimi o faʻamatalaga, fufulu le fesoʻotaʻiga. E sili le faʻaaogaina o se mea faigaluega faʻapitoa mo nei faʻamoemoe, pe a uma na e manaʻomia e faʻaputuputu i le faʻasologa toe foʻi. Aua nei galo pe a tuʻu le faʻamau i totonu o le fale, e tatau ona suia uma ie puipui.
  4. A faʻapea o loʻo tumau pea faʻafitauli, o le isi tali i le faʻafitauli o le atoatoa lea o le sui o le laupapa ma le mauaina o se mea fou. O le faʻamau lava ia e mafai foʻi ona toe soloa faʻatasi ma nisi tomai.

I le tulaga o le le lava o faʻaiuga ma le mafai ona toe faʻaleleia le faʻamau ma le fesoasoani a tagata tomai faʻapitoa, faitau le isi tusi lesona i la matou 'upega tafaʻilagi. I totonu, sa matou taumafai e faʻamatala le faiga mo le liliu i luga o le komepiuta komipiuta e aunoa ma le faʻaaogaina o le paoa.

Faitau atili: Liliu luga o se komepiuta komipiuta e aunoa ma se moli uila

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe o le fesoasoani mai ia matou faʻatonuga ua e manuia ai i le suʻesuʻeina ma le toe fuataʻi o ki ma ki o le laupepa, e tusa lava poʻo a latou nofoaga ma a latou mafuaʻaga. E mafai foi ona faʻamalamalamaina itu o lenei mataupu i matou manatu i lalo o le tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send