O a mea e aofia ai motherboard

Pin
Send
Share
Send

Le motherboard o lo oi uma komepiuta ma o se tasi o ona vaega autu. O isi vaega i totonu ma fafo atu e fesoʻotaʻi ai ma ia, ma faʻavaeina se tasi atoa faiga. O le vaega na taua i luga o se seti chips ma isi fesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le paleti ma e fesoʻotaʻi. O le aso o le a tatou talanoa e uiga i mea taua auiliili o le motherboard.

Vaʻai foi: Filifilia o se motherboard mo se komepiuta

Komepiuta Motherboard Vaega

Toeititi o tagata uma e malamalama i le tiute o le motherboard i le PC, ae o loʻo iai mea moni e le o iloa e tagata uma. Matou te fautua atu e te faitau i le isi a matou tusitusiga i le sootaga o i lalo e suesue lenei mataupu i auiliiliga, ae matou te o atu i le auiliiliga o vaega.

Faitau atili: O le matafaioi a le motherboard i le komepiuta

Tauvaga

Oe tatau ona amata i le fesoʻotaʻiga elemene - le chipset. O lona fausaga e lua ituaiga, e eseʻesega i le fesoʻotaʻiga o alalaupapa. O le auala auala i matu ma saute e mafai ona o ese pe faʻatasia i se tasi faiga. E tofu i latou ma le eseese o le au pulea i luga o le laupapa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le togafiti i saute e tuʻuina le fesoʻotaʻiga o masini peripheral, o loʻo i ai hard disk controller. O le alalaupapa i matu e avea o se tuʻufaʻatasia o le gaosi, pepa faʻapitoa, RAM ma mea i lalo o le puleaina o le auala i saute.

Luga, na matou tuʻuina atu se sootaga i le tusiga "Faʻafefea ona filifili se motherboard." I totonu, e mafai ona faʻamasani oe i auiliiliga i suiga ma eseesega o chipsets mai lauiloa vaega gaosi.

Faagasologa mata

O se sui socket o se soʻoga o loʻo tuʻu saʻo lenei vaega. O lenei o le gaosiaina autu o CPUs AMD ma Intel, o latou taʻitoʻatasi ua atiaeina tulaga ese sockets, o lea o le faʻataʻitaʻiga o le motherboard ua filifilia e faʻavae i luga o le CPU filifilia. Ae o le connector lava ia, o se tamai sikuea ma le tele o pine. Mai lugā, o le soketi e ufiufi i le uʻamea ma se tagata e taofia - e fesoasoani lea i le sui e nofo i totonu o le soketi.

Vaʻai foʻi i luga: Faʻapipiʻi se masini e gaosi i luga o le motherboard

E masani lava, o le CPU_FAN socket mo le faʻafesoʻotaʻi o le cooler o loʻo tu latalata, ma e fa pu mo le faʻapipiʻi i luga o le laupapa lava ia.

Vaʻai foi: Faʻapipiʻi ma aveese se masini faʻaʻaisa

E tele ituaiga sockets, tele o latou feteʻenaʻi ma le tasi ma le isi, aua e eseʻese fesoʻotaʻiga ma mea faʻapitoa. Faitau pe faʻapefea ona e iloaina lea uiga i totonu oa tatou isi mea i fesoʻotaʻiga i lalo.

Nisi faʻamatalaga:
Saili le mea gaosi gaioiga
Saili le faila motherboard

PCI ma PCI-Faʻaali

O le faapuupuuga PCI o moni faamatalaga deciphered ma faaliliuina o le soʻotaga o vaega peripheral. O lenei igoa na ave i le pasi pasi i luga ole komipiuta komipiuta. O lona autu autu o le sao ma galuega faatino o faʻamatalaga. E tele ni suiga o le PCI, e taʻitasi e eseese i le maualuga bandwidth, voltage ma le tulaga vala. TV TV, kata leo, SATA mea faʻatatau, modems ma tuai vitio pepa o loʻo fesoʻotaʻi atu i lenei soʻotaga. Naʻo le faʻaaogaina o le PCI-Express model PCI-Express, ae o se atinaʻe fou e fuafua e fesoʻotaʻi ai le tele o isi lavelave masini. Fuafua i le tulaga vala o le slot, pepa vitio, SSDs, uaealesi network adapters, tomai faapitoa kata pepa, ma le tele o isi e fesoʻotaʻi atu i ai.

Ole numera o PCI ma PCI-E slots i motherboards eseese. A filifilia, e tatau ona e uaʻi atu i le faʻamatalaga e mautinoa ai o loʻo ia te oe lea slots talafeagai.

Faitau foi:
Matou te fesoʻotaʻi le pepa vitio i le PC motherboard
Filifili se kata pepa mo le motherboard

RAM Sooga

O slot o RAM e faʻaigoaina DIMMs. Uma motherboards faaonapo nei faaaoga lenei tulaga tulaga. E tele ituaiga o ia, latou te eseese i le numera o fesoʻotaʻiga ma e le fetaui ma le isi. O le tele fesoʻotaʻiga, o le fou faʻapipiʻi le RAM faʻapipiʻiina i totonu o se fesoʻotaʻiga. I le taimi nei, o le faʻaleleia atili o le DDR4 e talafeagai. E pei foi o le mataupu i PCI, o le numera o DIMM slot i luga o le motherboard faʻataʻitaʻiga e ese. E tele taimi e i ai filifiliga ma le lua pe fa fesoʻotaʻiga, e mafai ai ona e galue i le auala e lua pe fa auala.

Faitau foi:
Faatuina RAM modules
Siaki le fetaui lelei o le RAM ma le motherboard

BIOS malamala

Tele masani e masani i le BIOS. Peitaʻi, afai o le taimi muamua lea e te faʻalogo ai i se manatu, matou te fautuaina oe e faʻamasani i matou ma isi mea i lenei mataupu, lea e te maua i le fesoʻotaʻiga o loʻo mulimuli mai.

Faitau atili: O le a le BIOS

O le BIOS code o loʻo tu i luga o se vavae ese o loʻo faʻapipiʻi i luga ole motherboard. E taʻua ole EEPROM. Lenei ituaiga manatua e lagolagoina le tele esea ma faʻamaumauga faʻamaumauga, ae o loʻo i ai se tulaga laititi lava. I le ata o loo i lalo, e mafai ona e vaʻaia foliga o le BIOS chip i luga o le motherboard foliga.

I se faʻaopopoga, o tulaga faʻataʻitaʻiga BIOS o loʻo teuina i totonu o se memory memory chip ole CMOS. O loʻo faʻamauina foʻi faʻamaumauga o komipiuta. O lenei mea e faʻaaogaina e ala i se isi paʻu, o le sui o le o loʻo taʻitaʻia ai i le toe setiina o BIOS faʻatulagaina i fale gaosi tulaga.

Vaʻai foʻi: Toe sui le maa i luga o le motherboard

SATA & IDE Soʻotaga

I le taimi muamua, o ni masini ma mea taʻutaʻua na fesoʻotaʻi atu i le komupiuta e faʻaaoga ai le IDE interface (ATA) o loʻo i luga ole motherboard.

Vaʻai foʻi: Faʻafesoʻotaʻi le drive i le motherboard

O lenei e sili ona taatele o SATA fesoʻotaʻiga o toe iloiloga eseese, lea e ese mai ia i latou lava e ala i faʻamaumauga saoasaoa. O le auiliiliga o loʻo faʻaogaina e faʻaoga e faʻaoga ai ni mea e teu ai ia faʻamatalaga (HDD poʻo SSD). A filifilia ni mea, e taua le amanaia o le numera o ia taulaga i luga o le motherboard, aua e mafai ona maua mai i le lua fasi pe sili atu.

Faitau foi:
Auala e faʻafesoʻotaʻi le lona lua hard drive i se komepiuta
Tatou fesoʻotaʻi SSD i le komupiuta poo le komepiuta

Mana eletise

I le faaopoopo atu i le tele o slots luga o le vaega i lalo o iloiloga, o loʻo i ai eseese fesoʻotaʻiga mo le sapalai. O le sili ona tele o uma o le taulaga o le motherboard lava ia. O se uaea mai le eletise sapalaiina iina, mautinoa le saʻo o le sapalai o le eletise mo isi vaega uma.

Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi le eletise i le motherboard

Uma komepiuta o i ai i le tulaga, lea e i ai foi eseese faʻamau, faʻailoga ma connectors. O lo latou mana e fesoʻotaʻi e ala i nisi fesoʻotaʻiga mo le Lisi Vaega.

Vaʻai foʻi: Faʻafesoʻotaʻi le laulau pito i luma i le motherboard

Eseese faʻaali USB interface jack. E masani lava ona i ai le iva pe sefulu fesoʻotaʻiga. Latou fesoʻotaʻiga e ono eseese, o lea faitau ma le faaeteete faʻatonuga i luma o le amataina fonotaga.

Faitau foi:
Pinout o motherboard connectors
PWR_FAN fesootaiga i luga o le motherboard

Fafo fafo

Uma masini peripheral fesootai atu i le komiti komiti faʻaaoga faʻapitoa connectors. I le itu itu o le motherboard, oe mafai ona matauina le USB interfaces, serial port, VGA, Ethernet network port, acoustic output and input where the cable mai le microphone, headphone ma failauga ua faaofiina. I luga o vaega uma e tasi vaega, o le seti o sooga eseese.

Sa matou suesueina auiliili vaega autu o le motherboard. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le laupepa e tele ana faʻamanuiaga, microcircuits ma mea faʻafesoʻotaʻi mo le soʻotaga o le mana, vaega i totonu ma masini peripheral. Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga na tuʻuina atu i luga na fesoasoani ia te oe ia malamalama i le fausaga o lenei vaega o le PC.

Faitau foi:
Le mea e fai pe a le amataina le motherboard
Liliu le motherboard aunoa ma se faamau
Le autu malfunction o le motherboard
Faatonuga mo le suiina o capacitor i luga o le motherboard

Pin
Send
Share
Send