Faʻaopopoina o se mea Faigofie i Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O lenei faʻatele ma tele faʻamatalaga o loʻo faʻaputuputu i luga o tagata komepiuta. E masani ona tupu se tulaga pe a le lava o le tele o hard drive e teuina uma faʻamaumauga, o lea ua faia ai le faʻaiuga ua faia e faʻatau mai se fou drive. A maeʻa le faʻatauga, totoe ai naʻo le faʻafesoʻotaʻi i le komupiuta ma faʻaopopo i le faʻagaioiga sisitema. Lenei o le a o le a talanoaina mulimuli ane, ma le faʻasino o le a faamatalaina i le faʻaaogaina o le Windows 7 o se faʻataʻitaʻiga.

Faʻaopopo se masini malo i le Windows 7

I tulaga masani, e mafai ona vaevaeina le vaega atoa i ni vaega se tolu, i le taimi taʻitasi e manaʻomia le tagata e fai nisi gaioiga. Lalo o le a tatou auiliiliina laasaga taʻitasi ile auiliiliga, e tusa lava pe leai se poto masani tagata faʻaaoga e le i ai ni faʻafitauli i le amataina.

Vaʻai foʻi: Suia o se masini malo i se PC ma le komepiuta

Laasaga 1: faʻafesoʻotaʻi se masini malo

Muamua lava, o le drive e fesoʻotaʻi i le mana ma le motherboard, naʻo le taimi lena o le a iloa ai e le PC. O faʻamatalaga auiliili i auala e faʻapipiʻi ai se isi HDD oe mafai ona maua i le matou isi tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Faitau atili: Auala e faʻafesoʻotaʻi ai le hard drive lona lua i se komupiuta

I komepiuta feaveaʻi, tele taimi e na o le tasi fesoʻotaʻiga mo le drive, o lea faʻaopopoina se lona lua (pe a tatou le o talanoa e uiga i se fafo HDD, fesootai ala USB) faia e ala i le suia o le drive. O le matou tuʻu eseʻese mea, lea e mafai ona e maua i lalo, e faʻapaʻi foʻi i lenei faʻasologa.

Faitau atili: Faʻapipiʻi se hard drive nai lo le CD / DVD drive i totonu o le komepiuta

A maeʻa manuia fesoʻotaʻiga ma amata, e mafai ona e agaʻi saʻo i le galuega i le Windows 7 o loʻo galue lava.

Vaʻai foi: Aisea e le vaʻaia ai le komipiuta a le malo malo

Laasaga 2: amataina o le faigata malo

Sei o tatou setiina se fou HDD i le Windows 7. A o le i fegalegaleai ma saoloto avanoa, e tatau ona e amataina le drive. E faia lenei mea i le faʻaaogaina i totonu o le meafaigaluega ma foliga e pei o lenei:

  1. Tatala menu Amata ma alu i le "Pulea vaega".
  2. Filifili a Category "Pulega".
  3. Alu i le vaega "Puleaina o komipiuta".
  4. Faʻalauteleina Teuina o Mea Faigaluega ma kiliki i le aitema Tisaina Pule. Mai le lisi o avega i lalo, filifili le manaʻomia hard drive ma le tulaga "E leʻi amataina", ma faʻailoga ma le faʻailoga e fetaui lelei le faiga vaega e faʻailogaina. Masani faaaogaina master boot record (MBR).

O lenei e mafai e le pule faʻatonutonu nofoaga i le lotoifale pulea le fesoʻotaʻiga teuina o meaʻai, o lea ua oʻo i le taimi e agai ai i le fausiaina fou talafeagai vasega.

Laasaga 3: Fausia se Volume Fou

Le tele o taimi, o le HDD vaevaeina i le tele o tusi i totonu lea o le tagata faʻaaoga teuina le manaʻomia faamatalaga. E mafai ona faʻaopopo se tasi pe sili atu o nei vaega oe lava, fuafua mo taʻitasi le manaʻomia. E tatau ona e faia mea nei:

  1. Mulimuli i uluaʻi tolu laasaga mai le muamua faatonuga e aliali mai i le vaega "Puleaina o komipiuta". Lenei ua e fiafia Tisaina Pule.
  2. Kiliki taumatau i luga o se uncocated disk nofoaga ma filifili Fatu Faigofie Volume.
  3. Tatala le The Create Simple Volume Wizard. Ina ia amata galue i totonu, kiliki i luga "Le isi".
  4. Faʻatu le talafeagai talafeagai mo lenei vaega ma agai loa.
  5. O lenei ua filifilia se tusi faʻavae, o le a tofia i lena. Filifili soo se faigofie maua fua ma kiliki i luga "Le isi".
  6. O le NTFS faila o le a faʻaaogaina le faiga, ona faʻamaonia lea i le pop-up menu ma faʻasolo atu i le tulaga mulimuli.

E totoe naʻo le faʻamaonia o mea uma na sologa lelei, ma le faʻagasologa o le faʻaopopoina o se voluma fou ua maeʻa. Leai se mea e taofia ai oe mai le fausiaina ni nai sili vavaega pe a fai o le aofaʻi o manatua ile drive e mafai ai ona e faia lenei.

Vaʻai foi: Auala e tape ai vavaeʻese faʻasao tisiki

Luga o loʻo i luga, vaevaeina i lalo i laʻasaga, e tatau ona fesoasoani e malamalama i le autu o le amataina o le mea faigata i totonu o le Windows 7. Ole mea e te ono maitauina, e leai se mea faigata, e tatau lava ona e mulimuli i le tusi lesona sao, ona lelei ai lea o mea uma.

Faitau foi:
O mafuaʻaga e ala ai ona kiliki le faigata sikaʻu kasa ma latou fofo
Le a le mea e fai pe a fai o le hard drive faifai pea 100% utaina
Faʻafefea ona faʻavavevave le faigata malo

Pin
Send
Share
Send