ZyXEL Keenetic Extra Router Faʻatulaga

Pin
Send
Share
Send

O le saʻo le feʻau o routers mo faʻaaogaina fale o le teuteuina o faʻatapulaʻa tapulaa e ala i firmware proprietary. O i, o gaioiga uma ma faʻaopoopoga meafaigaluega o le router e fetuunai. I le tusitusiga i lenei aso, o le a tatou talanoa e uiga i ZyXEL Keenetic Extra network equipment, lea e faigofie tele ona faʻatutuina.

Muamua galuega

Afai o le router na fesiligia sa naʻo le faʻaaogaina uaea, e leai ni fesili ma lona tulaga i totonu o le fale poʻo le fale mautotogi, aua e taua le amata mai le na o le tasi tuutuuga - le umi o le fesoʻotaʻiga uaea ma le uaea mai le kamupani. Ae ui i lea, Keenetic Extra faʻatagaina oe e fesoʻotaʻi faʻaaoga le Wi-Fi tekonolosi, o lea e taua e mafaufau i le mamao i le puna ma ono mafai faʻalavelave i le faʻatulagaga o puipui.

O le isi laasaga o le faʻafesoʻotaʻi uaea uma. O loʻo faʻaofi i totonu o fesoʻotaʻiga i le pito i tua. E naʻo le tasi le taulaga WAN, o loʻo iai le LANs e fa, pei ona iai i le tele o isi faʻataʻitaʻiga.

Le tele o tagata e faʻaaogaina masini i luga o komepiuta o loʻo faʻaaogaina le Windows, ma o lea aʻo le i amataina le faʻatonutonuina o le router lava ia, e taua le matauina o se mea se tasi i luga o fesoʻotaʻiga tulaga o le OS lava ia. I le Ethernet meatotino, o le mauaina o le IP lomiga 4 maliega e tatau ona tupu otometi. Oe e aʻoaʻo atili e uiga i lenei mea i le matou isi tusitusiga ile sootaga i lalo.

Faitau sili: Windows 7 Network Seti

O le ZyXEL Keenetic Extra router setup

O le faʻatulagaina o gaioiga e faia atoa e ala i se tulaga tulaga ese web fesoʻotaʻiga. Mo faʻataʻitaʻiga uma o router a le kamupani o loʻo fesiligia, o loʻo i ai le ata faʻapitoa, ma le ulufale e tutusa tutusa:

  1. Faaoso lou browser ma tai ile tuatusi pa192.168.1.1. Alu i le tuatusi lea.
  2. I fanua e lua e ulufale aipule, ae afai e aliali mai se faʻamatalaga e le saʻo le faʻamatalaga, ona tatau ai lea ona tuu le laina lea, aua o nisi taimi e le o setiina le ki malupuipuia.

Ina ua maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi i le firmware, o loʻo ia te oe le filifiliga e faʻaoga le Quick Setup Wizard pe faʻatulaga uma tapulaʻa ile lima. O le a matou talanoa auiliili e uiga i nei auala e lua, ma oe, taʻitaʻia e a matou fautuaga, o le a mafai ona filifili le sili sili filifiliga sili.

Vave faʻatulagaina

A foliga o le Wizard i ZyXEL Keenetic routers o le le mafai ona fausia ma fetuunai se uaealesi network, o lea o le a tatou na o le a mafaufau e galue ma se uaea uaea. O gaioiga uma e faʻatinoina faapea:

  1. Ina ua uma ona ulufale i le firmware, kiliki i le ki "Vave faʻatulaga"ia amata le faʻafailelega wizard.
  2. Ma le isi, ua filifilia se tautua e maua ai au tautua Initaneti. I le lisi e te manaʻomia e filifili se atunuʻu, itulagi ma kamupani, pe a maeʻa le WAN fesoʻotaʻiga tapulaʻa o le a otometi lava seti.
  3. Le tele o taimi, e faʻaaoga ai ituaiga faʻamatalaga e faʻaaoga i luga o teugatupe. Na fausia i le iʻuga o le konekarate, o lea e manaʻomia oe e ulufale i le login ma le faʻamatalaga ua e mauaina.
  4. O le puipuiga mea faigaluega e Yandex faʻatagaina oe e faʻamautu lou nofo i luga o le fesoʻotaʻiga ma aloese mai le aveina leaga faila i lau komepiuta. A e manaʻo e faʻatino le mea lea, siaki le mea lea ma alu atili.
  5. E naʻo le faʻamautinoaina na filifilia saʻo uma tapulaʻa, ma e mafai ona e alu i le 'upega tafaʻilagi fesoʻotaʻiga pe vave fesoʻotaʻi i le Initaneti.

Faʻamuta le isi vaega, afai o le uaea ua maeʻa faʻatulagaina saʻo, alu saʻo i le faʻatulagaina o le Wi-Fi avanoa ulufale. I le mea e te filifili e faʻamuta le sitepu ma le Wizard, matou saunia ni faʻatonuga mo le faʻatulagaina manulele o le WAN.

Tusi lesona auiliiliga i luga ole upega tafaʻilagi

Le tutoatasi filifiliga o tapulaʻa e le o se mea faigata, ma o le faagasologa atoa o le a faia na o ni nai minute. Fai mea nei:

  1. A e alu e ulufale i le Initaneti Center mo le taimi muamua, ua faʻatulaga se pule faʻatonu password. Faapipii soo se faigofie saogalemu ki ma manatua. O le a faʻaaogaina mo nisi fegalegaleaiga ma le upega tafailagi.
  2. Ona e te fiafia i le vaega "Initaneti"lea o le ituaiga o soʻotaga o loʻo teu ai. Filifili le tasi na faʻaaogaina e le tautua ma kiliki i Faaopopo Fesootaiga.
  3. Ou te fia talanoa foi e uiga i le PPPoE polokalame, talu ai o se tasi o sili ona lauiloa. Mautinoa o loʻo faapipiiina pulu faʻailoga i le faʻailoga. Faʻataga ma le "Faʻaaoga e ulufale ai i le Initaneti", faʻapea foi ma le ulufale atu i le lesitala faʻamaumauga ua mauaina i le maeʻa o le konekarate ma le tautua. I le iʻuga o le faʻagasologa, alu ese mai le lisi, pe a uma ona faʻaogaina suiga.
  4. O le IPoE protokol, lea e leai ni tusi faʻapitoa poʻo ni faʻatusatusaga o faʻatulagaina, ua vave ona lauiloa. I lenei laupepa, e te manaʻomia le filifilia o le taulaga ma faʻaaogaina "Faʻalelei le tulaga o le IP" on "Leai se tuatusi IP".

Ole vaega mulimuli ile vaega lea "DyDNS". O le DNS service ua faʻatonuina ese mai le tautua ma e faʻaaogaina pe a o iai tagata faigaluega i le lotoifale i luga o le komupiuta.

Uaeʻa Le Nofoaga Faʻatulaga Seti

O lenei e tele masini faʻaaogaina le Wi-Fi tekonolosi e ulufale ai i le fesoʻotaiga. O le saʻo faʻagaioioiga o le a faʻamaonia pe a fai o tapulaʻa i luga o le upega tafailagi ua uma ona setiina sao. Ua latou setiina e pei:

  1. Mai le vaega "Initaneti" alu i le "Fesootaiga Wi-Fi"i le kiliki i luga o le velo-foliga foliga o loʻo i luga o le laulau i lalo. Lenei, faatoa fai le mea, filifili soʻo se igoa talafeagai mo ia, seti le puipuiga puipuiga "WPA2-PSK" ma sui le upu faataga i se saogalemu sili atu saogalemu. A o le i alu, aua nei galo e faʻaaoga uma suiga.
  2. O le vaega lona lua i lenei lisi o "Tagata asiasi Network". O se faʻaopopoga SSID e mafai ai ona e faia se pito e faʻamavae ese mai le fale o le aiga, ae le faʻatapulaʻaina mai le ulufale atu i le fesoʻotaʻiga. E faʻatulagaina e se tala faatusa ma le fesoʻotaʻiga autu.

O lea e faʻaiʻu ai i le vaega o le fesoʻotaʻiga WAN ma le laina uaea. A e le manaʻo e faʻatonutonu le puipuiga poʻo le faʻasaʻoina o lau fale aiga, e mafai ona faia lea mea i le upega tafailagi. Afai e manaʻomia nisi fetuunaiga, silasila lelei i isi tusi lesona.

Fale kulupu

Le tele o taimi, tele masini e fesoʻotaʻi i le router i le taimi e tasi. O nisi o latou e faʻaaogaina le WAN, aʻo isi e faʻaaoga le Wi-Fi. I soo se tulaga, latou te o mai uma faʻatasi i le tasi fale kulupu ma e mafai ona fefaʻasoaʻi faila ma faʻaaoga faʻasalalauga faʻasino. O le mea taua o le faia o le saʻo faʻamatalaga i le firmware o le router:

  1. Alu i le vaega Falefesootai ma i le laupepa "Masini" saili le faamau Faʻaopopo masini. O lenei faʻatinoga e mafai ai ona e tutoʻatasi faʻaopoopo mea faigaluega i totonu o le fale, tuʻuina atu i ai le manaʻomia le avanoa ulufale.
  2. O le DHCP server e mafai ona mauaina vave pe e tuʻuina atu e le kamupani. E tusa lava poʻo le a, o le faʻaaogaina o se DHCP moligafua e avanoa mo tagata taʻitasi. O lenei faʻatulagaina e mafai ai ona faʻaititia le numera o DHCP tautua ma faʻatulaga tuatusi IP i le fale kulupu.
  3. Eseese toilalo mafai ona tupu ona o le mea moni o faʻailoaina uma masini e faʻaogaina se tulaga ese tuatusi IP e ulufale ai i le Initaneti. Ole faʻatulagaina ole NAT faʻataga masini uma e faʻaaogaina se tuatusi e tasi, a o aloese mai feeseeseaiga eseese.

Saogalemu

Ua saʻo le faʻatulagaina o tulafono o le saogalemu e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi feʻaveaʻiga ma faʻatapulaʻaina le lafoina o nisi o faʻamatalaga. Sei o tatou vaʻai i mea taua o nei tulafono:

  1. Tatala le faʻasologa i lalo ole laupepa i le pito i lalo o le upega tafailagi "Puipuiga" ma luga o le muamua laupepa Network Address Faaliliuga (NAT) faʻaopopo tulafono faʻavae i luga o mea e manaʻomia e maua ai static routing o Ofisa poo tagata tuatusi IP.
  2. O le isi vaega o loʻo nafa ma le firewall ma o loʻo ala ai ona faʻapea o tulafono ua faʻaopopo e faʻatapulaʻaina le auala i lau fesoʻotaʻiga o ni aufaʻiliga afifi e pa'ū i lalo o tuutuuga o aiaiga.

Afai i le taimi vave faʻatulagaina oe e le i faʻatulagaina le DNS gaioiga mai Yandex ma o lenei ua i ai lea manaʻo, faʻamalosia e tupu e ala i le talafeagai laupepa i le vaega "Puipuiga". Naʻo le setiina o le faʻailoga faafeagai le aitema manaʻo ma faʻaaoga le suiga.

Faʻataunuʻuga o Upega Tafaʻilagi

O le maeʻa faʻatulagaina o le ZyXEL Keenetic Extra router ua taunuʻu mai. E totoe naʻo le fuafuaina o le faiga tapulaʻa, a maeʻa ona mafai ona e tuʻua saogalemu le Initaneti nofoaga ma amata galue i luga o le fesoʻotaʻiga. Manatua ia mafaufau lelei i ia mea:

  1. I le vaega "Ofisa" kiliki i luga o le laupepa "Filifiliga", fuafua le igoa o le mea faigaluega - o le a fesoasoani lea ia te oe e galue lelei i lou fale kulupu, ma faʻatulagaina foʻi le saʻo taimi o fesoʻotaʻiga.
  2. O se faʻamatalaga faʻapitoa e moʻomia le faʻatulagaina o le router. Na taumafai le au atiaʻe ma faʻamatala auiliili le gaioiga o ituaiga taʻitasi. E tatau ona e masani oe i faʻamatalaga na saunia ma filifili le sili talafeagai auala.
  3. Afai tatou te talanoa e uiga i foliga o ZyXEL Keenetic router faʻatusa, o se tasi o le sili iloga iloga foliga o le tele-galuega Wi-Fi faamau. Eseese ituaiga o kiliki e nafa ma nisi gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, tape, suia se avanoa ulufale poʻo le faʻagaioiga o le WPS.
  4. Vaʻai foi: O le a le WPS ma aisea e manaʻomia ai

Aʻo leʻi alu i fafo, ia mautinoa o loʻo galue lelei le Initaneti, o loʻo faʻaalia le fesoʻotaʻiga uaealesi i le lisi o fesoʻotaʻiga ma e sapasapaia faʻailo se faʻailoga. A maeʻa, e mafai ona maeʻa maeʻa le galuega i le upega tafailagi ma i luga o lea, o le faʻatulagaina o le ZyXEL Keenetic Extra router o le a maeʻa.

Pin
Send
Share
Send