Faʻafefea ona aveese se faila OS volume i Windows 7

Pin
Send
Share
Send


Amata i le Windows 7 ma i se taimi mulimuli ane o lenei faiga faʻagaioiga, na amata ona faʻaaoga e tagata faʻaaoga a latou komipiuta a le tagata lava ia se tulaga manaia. O isi taimi pe a uma le faʻagasologa o le tuʻufaʻatasia, toe tuʻufaʻatasia, pe faʻafouina le OS, o seisi fou hard disk partition e le sili atu i le 500 MB i le tele na otometi lava ona faia ma amata ona aliali mai ile Explorer, lea e taʻua. “Faʻaolaina e le faiga”. O lenei tusi e teu ai faʻamatalaga o auaunaga, ma sili atu faʻapitoa, le Windows bootloader, le le faʻatulagaina o le seti o faʻatulagaina, ma le faila faila faʻamaumauga i luga o le hard drive. E masani lava, soʻo se tagata faʻaaogaina ona tuufesili: e mafai ona aveese se vaega faapea ma pe faʻapefea ona faʻatino i totonu?

Matou te aveese le vaega "Faʻaola e le faiga" i le Windows 7

Ile mataupu faavae, o le mea moni o loʻo i ai o se vavaega o se masini malosi faʻasaoina e le faiga i luga o le Windows komepiuta e le tupu ai se tulaga lamatia poʻo se faʻalavelaveina i se tagata poto masani. Afai o oe o le a le alu i totonu o lenei tusi ma fai ni gaogao faʻataʻitaʻiga ma faila faila, ona mafai ai lea e lenei disk ona tuua saogalemu. O lona atoatoa aveeseina e fesoʻotaʻi ma le manaʻoga e faʻaliliu faʻamaumauga e faʻaaogaina ai polokalama faʻapitoa ma e mafai ona taʻitaʻia ai i le matua le faʻaaogaina o le Windows. O le auala e sili ona talafeagai mo se masani e faʻaaogaina le nana o le vasega na teuina e le OS mai le Explorer, ma a e toe faʻapipiʻiina le OS, ia faia ni nai faigofie auala e taofia ai lona fausiaina.

Metotia 1: Nana le vaega

Muamua, tatou taumafai faʻatasi e tapunia le faʻaaliga o le filifilia hard disk vasega i le masani Explorer o le faʻafoeina o faiga ma isi faila pule. A manaʻomia pe manaʻomia, o se faʻagaioiga e mafai ona faia ma soʻo se mea e manaʻo ai le hard drive. E manino ma faigofie mea uma.

  1. Fetaomi le faamau tautua "Amata" ma luga o le laupepa e matala, taumatau kiliki i luga o le laina "Komepiuta". I le mataua i lalo menu, filifili le koluma "Pulega".
  2. I le faʻamalama e aliali mai i le itu taumatau, tatou te mauaina le faʻataʻitaʻiga Tisaina Pule ma tatala. Lenei o le a matou faia uma le suiga talafeagai i le faʻaali auala o le vaega ua faʻasaoina e le faiga.
  3. RMB kiliki i luga o le ata o le vaega filifilia ma alu i le tapulaʻa "Suia le mataitusi mataitusi pe drive ala".
  4. I le faamalama fou, filifili le aveina mataitusi ma kiliki LMB i luga o le aikona Tapē.
  5. Matou te faamaonia le magafagafa ma le matuia o matou faamoemoega. A manaʻo e mafai ai ona toe faʻaalia le vaʻaiga o lenei tusi i soʻo se taimi talafeagai.
  6. Faia! Ua foʻia ma le manuia le faafitauli. A maeʻa le toe faʻaleleia o le faiga, o le vaega o le tautua ua taofia o le a le vaaia i Explorer. O lenei ua saogalemu komepiuta ua oʻo i lona tulaga.

Metotia 2: Taofi le faia o vasega vaʻaiga i le faʻapipiʻiina OS

Ma o lenei tatou taumafai e mautinoa o se disk e le tatau ona faia i le taimi o le faʻapipiʻiina o Windows 7. Faʻamolemole ia vaʻai faʻapitoa lava o na manipulations i le faʻatulagaina o le faʻagaioioiga faiga le mafai ona faʻatinoina pe'āfai e te iai faʻamatalaga taua na teuina i le tele o vaega o le hard drive. O le mea moni, i le faaiuga na o le tasi faiga vaega o le hard disk o le a faia. O le toega o le faʻamatalaga o le a leiloa, o lea e te manaʻomia e kopi i toefaʻasalalauga faʻasalalau.

  1. Ua tatou faagasolo e faatuina Windows i le masani masani. A maeʻa le faʻapipiʻiina o faila faila, ae i luma o le laupepa mo le filifilia o le lumanaʻi sisitema tisiki, fetaomi le ki ki Sifi + F10 i luga o le keyboard ma o lenei tatalaina le laina faʻatonuga. Ulu atu i le poloaigalafoia meama kiliki i Ulufale.
  2. Ona matou tusia le laina faʻatonufilifili le disk 0ma amata foi le faʻatinoina o le faʻatonuga ma le ki Ulufale. E tatau ona aliali mai se feʻau o loʻo filifilia le ave taʻavale 0.
  3. Ia tusia le tulafono mulimulifaia se vasega muamuama toe kiliki ile Ulufale, o lona uiga, o loʻo tatou fauina le system volume o le hard drive.
  4. Ona tatou tapunia lea o le faʻatonutonu komipiuta ma faʻaauau le faʻapipiʻiina Windows i le tasi vaega. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le OS, ua faʻamaonia mai ia matou le vaʻai i le matou komepiuta se vaega ua taua "Faʻaolaina e le faiga".

E pei ona matou faʻavaeina, o le faʻafitauli o le i ai o se tamaʻi vasega na teuina e le faʻagaioia faiga e mafai ona foia e tusa lava pe fou tagata e faʻaaogaina. O le mea taua o le faʻapaʻiaina ma le faʻaeteete i gaioiga. A faʻapea e te masalosalo i se mea, e sili ai le tuʻua o mea uma e pei ona i ai ae leʻi maeʻa le auiliiliina o faʻamatalaga faʻamatalaga. Ma fai mai ni fesili i tala. Fai se taimi lelei i tua atu ole mata mata mata!

Vaʻai foi: I le toe mauaina o faʻamaumauga tusitusi MBR i le Windows 7

Pin
Send
Share
Send