Faʻasaʻoina sese i "Missing operating system" le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o faʻaletonu e mafai ona faʻaalia i le taimi e taumafai ai e ki le komipiuta o le "Misi o loʻo faʻatautaia". O lona foliga vaʻaia naʻo le i ai i se faʻaletonu e le mafai ona e amataina le faiga. Seʻi o tatou vaʻai poʻo le a le mea e fai pe a, pe a faʻatoagaina se PC i le Windows 7, ua e fetaiaʻi ma le faafitauli pito i luga.

Vaʻai foi: Malamalama faʻafitauli "BOOTMGR ua leiloa" i le Windows 7

Mafuaaga o mea sese ma fofo

O le mafuaaga o lenei mea sese o le mea moni o le komepiuta BIOS le mafai ona maua Windows. O le faʻamatalaga "Missing operating system" o loʻo faʻaliliu i le Lusia: "E leai se polokalama faʻagaioia." O lenei faʻafitauli e mafai ona i ai uma mea faigaluega (hardware breakdown) ma le polokalama natura. O vala autu na tutupu ai:

  • OS faʻaleagaina;
  • Winchester laveaʻi;
  • Leai se fesoʻotaʻiga i le va o le faʻamalama faigata ma isi vaega o le vaega iunite;
  • E saʻo BIOS faʻatulagaina;
  • Faʻaleaga e faʻamau faamaumauga;
  • Le leai o se faʻagaioiga polokalama i luga o le hard drive.

I le mea masani lava, o mafuaʻaga uma o loʻo i ai, e iai lava ana kulupu o metotia o le faʻamutaina. Sosoo ai, o le a tatou talanoa auiliili e uiga ia i latou.

Metotia 1: Hardware faʻaletonuina

E pei ona taʻua i luga, o mea leaga masini e mafai ona mafua mai i le leai o se fesoʻotaʻiga i le va o le hard drive ma isi vaega o le komepiuta poʻo se malepelepe, o le mea moni o le hard drive.

Muamua lava, ina ia faʻateʻese le avanoa o se mea malosi mea, siaki poʻo le uaea faʻaogaina ua saʻo ona fesoʻotaʻi lelei i soʻo uma e lua (luga o le hard disk ma luga o le motherboard). Siaki foi le mana eletise. A le lava le fesoʻotaʻiga, e tatau ona aveese lenei faʻaletonu. Afai o e mautinoa o loʻo lalata le fesoʻotaʻiga, taumafai e sui le uaea ma le uaea. Masalo faʻaleagaina saʻo ia latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e puʻeaʻuina lemu le mana uaea mai le taʻavale i le faʻamasi faigata e siaki lona faʻatino.

Ae o loʻo iai mea o loʻo leaga ile faʻamama lava. I lenei tulaga, e tatau ona suia pe toe faʻaleleia. Faigata toe faʻafou, afai e leai sau poto faʻapitoa, e sili le faʻatuatuaina i se tagata poto.

Metotia 2: Siaki le disk mo mea sese

O le faigata taʻavale e mafai ona i ai e le gata faʻaletonu tino, ae o faʻaletonu foʻi sese, e mafua ai le "Misi o loʻo faʻatautaia faiga" faʻafitauli. I lenei mea, e mafai ona fofoina le faʻafitauli i le faʻaaogaina o metotia polokalama. Ae faʻapea e le amataina le faiga, e tatau ona e sauni muamua, faʻaauupegaina ma le LiveCD (LiveUSB) poʻo se faʻapipiʻi flash drive poʻo tisiki.

  1. A amata e ala i le faʻapipiʻi disk poʻo le USB flash drive, alu i le toe faʻaleleia o le siosiomaga i le kilikiina o luga le tusifaitau Toe fausia le polokalama.
  2. I le toe faaleleia siosiomaga e amataina, filifili mai le lisi o filifiliga Poloaiga laina ma kiliki Ulufale.

    Afai e te faʻaogaina le LiveCD poʻo le LiveUSB mo download, ona amata loa lea i le tulaga lea Poloaiga laina e leai se ese mai i lona tulaga masani faʻamalosi i Windows 7.

    Lesona: Faaoso le "Command Line" i le Windows 7

  3. I le Ofisa e matala, ulufale le poloaiga:

    chkdsk / f

    Le isi, kiliki i le faamau Ulufale.

  4. O le siaki tulaga o le malosi drive o le a amata. A faʻapea e iloa e tagata i le aoga chkdsk mea sese saʻo, latou otometi lava ona faʻasaʻo. I le tulaga o faʻafitauli tino, toe foʻi i le faʻatonuga faʻamatala i Faiga 1.

Lesona: Siaki le HDD mo mea sese i le Windows 7

Metotia 3: toefuatai Boot faamaumauga

O le leiloa o faʻafitauli mea sese e mafai foi ona mafua mai i se leaga poʻo le leiloa bootloader (MBR). I lenei tulaga, e te manaʻo e toe faʻaleleia le faʻamaumauga o seevae. Lenei taotoga, pei o le muamua, o loo faia e ala i le ulufale atu i se poloaiga i Poloaiga laina.

  1. Tamoe Poloaiga laina se tasi o filifiliga faʻamatala i totonu Faiga 2. Tusi i le faʻaaliga:

    bootrec.exe / fixmbr

    Ona apalai lea Ulufale. Le MBR o le a toe tusiaina i le muamua boot sector.

  2. Ona ulufale lea i le poloaiga lea:

    Bootrec.exe / FixBoot tatau

    Toe fetaomi Ulufale. Le taimi lea o le a faʻatuina se fou seevae vaega.

  3. Ua mafai nei ona ulufafo le Bootrec aoga. Ina ia faia lea, na ona tusi:

    ulufafo

    Ma e pei ona masani, kiliki Ulufale.

  4. Le faʻagaioiga e toe faʻafouina le faʻamaumauga o le faʻamaeʻaina. Toe fai le PC ma taumafai e lesitala masani.

Lesona: Toefuataina o le bootloader i le Windows 7

Metotia 4: Toe faaleleia System faila Faʻaleagaina

O le mafuaʻaga o le mea sese o loʻo tatou faʻamatalaina e mafai ona matua taua mea i faila faila. I lenei tulaga, e manaʻomia le faia o se siaki faʻapitoa ma, pe a fai o loʻo solia ua solia, faʻatino le gaioiga toe faʻaleleia. O nei gaioiga uma e faia foi e ala i Poloaiga laina, lea e tatau ona tamoe i le toe faʻaleleia o le siʻosiʻomaga pe ala ile olaola CD / USB.

  1. Ina ua maeʻa faalauiloa Poloaiga laina ulu atu le poloaiga i totonu e tusa ma le mamanu lenei:

    sfc / scannow / offwindir = Windows_folder_address

    Nai lo le faʻaali "Windows_folder_address" e tatau ona faʻailoaina le ala atoa i le lisi o loʻo tu ai Windows, lea e tatau ona siakiina mo faila leaga. A uma ona ulufale i le faʻaaliga, lolomi Ulufale.

  2. O le faʻamaoniga faʻataʻitaʻiga o le a amataina. Afai ua maua faila faila faʻaleagaina, o le a toe fuatai otometi. A maeʻa le faʻagasologa, naʻo le toe amataina le PC ma taumafai e lesitala i lalo i se tulaga masani.

Lesona: Siaki le OS mo le faila faamaoni i Windows 7

Metotia 5: BIOS Faʻatulagaina

Le mea sese ua tatou faʻamatalaina i lenei lesona. E ono tupu foi ona o le le saʻo le faʻatulagaina e le BIOS (Seti). I lenei tulaga, e manaʻomia le faia o ni suiga talafeagai i tapulaʻa o lenei polokalama polokalama.

  1. Ina ia ulufale atu i le BIOS, e tatau ona vave pe a ki luga o le PC, pe a uma ona e faalogo i se uiga faʻailoga, tuʻu i lalo i se ki faʻamau i luga o le keyboard. Le tele o taimi o ki ia F2, Del pe U10. Ae fuafua i le BIOS lomiga, atonu e iai foi U1, U3, F12, Esc poʻo tuʻufaʻatasiga Ctrl + Alt + In pe e Ctrl + Alt + Esc. Faamatalaga e uiga i le ki e fetaomi atu e masani ona faʻaalia i le pito i lalo o le mata pe a e liliu i le PC.

    E masani lava ona i ai se 'ieʻai a le Notebook i le tuatusi mo le suiina o le BIOS.

  2. A uma lena, o le BIOS o le a tatalaina. O le isi faʻasologa o faʻagaioiga e matua ese lava faʻalagolago i le lomiga o lenei faiga polokalama, ma o loʻo i ai ni nai lomiga. O le mea lea, o se faʻamatalaga auiliili o le a le aoga, ae naʻo le faʻaalia o se fuafuaga lautele o gaioiga. E tatau ona e alu i le vaega BIOS lea o loʻo faʻailoa mai ai le faʻasologa o mea. I le tele o faʻamatalaga BIOS, o le vaega lea ua taʻua "Seevae". Le isi, e te manaʻomia le faʻaleleia o le masini mai le mea o loʻo e taumafai e faʻapipiʻi i le mea muamua i totonu o le boot order.
  3. Ona alu lea i fafo ma le BIOS. Ina ia faia lea mea, alu i le vaega autu ma fetaomi U10. Ina ua uma na toe faia le PC, o le mea sese o loʻo tatou suʻesuʻeina e tatau ona mou atu pe afai o lona mafuaʻaga sa le saʻo BIOS faʻatulagaina.

Metotia 6: Toefuatai ma toe lalaga le system

Afai e leai se tasi o na o metotia o loʻo i luga e faʻaleleia le faʻafitauli na fesoasoani, e tatau ona e mafaufau e uiga i le mea moni o le faʻagaioiga o le faiga e ono leiloa mai le malosi taʻavale poʻo le faʻasalalauga mai le mea o loʻo e taumafai e amata le komipiuta. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaʻaga eseese: masalo e leʻi i ai le OS, pe na mafai foi ona tape, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le fausiaina o le masini.

I lea tulaga, a fai e i ai sau kopi o le OS, e mafai ona e toe faʻaleleia. Afai e te leʻi faia muamua le kopi o lenei kopi, e tatau ona e faʻapipiʻi le polokalama mai le amataga.

Lesona: OS Toe faaolaina mai ile Windows 7

E tele ni mafuaʻaga ua ala ai ona pe le feau "BOOTMGR" faʻaalia i le amataina o se komupiuta ile Windows 7. Faʻalagolago i le mea e mafua ai lenei faʻafitauli, e iai auala e foia ai le faʻafitauli. O filifiliga e pito sili ona leaga o le toe faʻatulaga o le OS ma le sui o le hard drive.

Pin
Send
Share
Send