Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i se router

Pin
Send
Share
Send

I nei aso, o le router o se masini e manaʻomia vave i le fale o soʻo se Initaneti. O le router e faʻatagaina oe e faʻafesoʻotaʻi le tele o komupiuta, komipiuta feʻaveaʻi, papa ma mea faʻapipiʻi i le fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa i le taimi e tasi, fai sau oe lava laina e leai se mea. Ma o le fesili autu e aliae mo se tagata fou faʻaaogaina pe a uma ona mauaina se router o le auala e faʻafesoʻotaʻi ai se komipiuta a le tagata lava ia i lenei masini. Sei o tatou vaʻai poʻo a ni filifiliga o loʻo iai.

Matou te fesoʻotaʻi le komepiuta i le router

O lea la, tatou taumafai e faʻatino se gaioiga e le faigata - e faʻafesoʻotaʻi lau komipiuta i le router. E taugofie tele lenei mea mo tagata fou. O le faʻasologa o gaioiga ma le faʻatulagaina auala e fesoasoani ia i tatou e fofo le galuega.

Metotia 1: Faʻaaogaina uaea

O le auala pito sili ona faigofie e faʻafesoʻotaʻi ai le PC i le router o le faʻaaogaina lea o le patch cord. I se auala tutusa, e mafai ona faʻalauteleina le fesoʻotaʻiga uaea mai le router i le komepiuta feaveaʻi. Faʻamolemole ia matau o soʻo se mea e faʻatonutonu ma uaea ua naʻo ua faia peʻa o ese masini mai le upega tafailagi.

  1. Tatou faʻapipiʻi le router i se nofoaga talafeagai, i tua o le masini mataupu tatou maua le WAN taulaga, lea e masani ona faʻaalia i le lanumoana. Tatou pipii le uaea fesoʻotaʻiga a lau tautua Initaneti i totonu o le potu i totonu. A faʻapipiʻi le soʻoga i le mataʻu, e tatau ona faʻalogoina se leo faʻapitoa ona kiliki.
  2. Tatou maua le uaea RJ-45. Mo le le malamalama, e foliga mai ile faʻatusa.
  3. Tatou faaofi le RJ-45 uaea, lea e toetoe lava masani ona sau ma le router, i soʻo se LAN socket; i onapo nei router ituaiga, e masani ona i ai o latou fa i samasama. A leai se pa uaea pe ua fai sina puupuu, ona faʻatau mai lea e le o se faʻafitauli, o le tau e faʻatusa.
  4. Tatou tuua le tumau le router na o ia ma alu i le system unit o le komepiuta. I tua o le mataupu tatou maua le LAN taulaga, lea tatou te faaofiina le lua pito o le RJ-45 uaea. Le tele o motherboards faʻatumu i se tuʻufaʻatasia network card. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona tuʻufaʻatasia se isi masini i totonu o le PCI slot, ae mo le averesi tagata faʻaaogaina lenei mea e matua le manaʻomia.
  5. Matou te toe foʻi i le router, faʻafesoʻotaʻi le uaea eletise i le masini ma le AC network.
  6. Liliu le router i le fetaomi o le ki "On / Lafo" i le pito i tua o le masini. Liliu le komipiuta.
  7. Matou te vaʻai atu i le pito i luma o le router, i le mea o iai le faʻailo. Afai o loʻo i ai le faʻailoga ma se ata komipiuta, ona i ai lea o le fesoʻotaʻiga.
  8. O lenei i luga o le mataitu mata i le itu taumatau pito i lalo o loʻo tatou vaʻavaʻai mo se Initaneti fesoʻotaʻiga icon. Afai e faʻaali mai e aunoa ma ni tagata uiga ese, ona faʻatuina lea o le soʻotaga ma e mafai ona e faʻaogaina ala faʻalautele i le lautele lautele o le Lalolagi Lautele 'Upega tafaʻilagi.
  9. A sopoia le fata fata, ona matou siaki lea o le uaea mo le faagaoioia, toe sui i le isi ma le tasi ma le tasi poʻo le ki le network card ua motusia e se tasi i le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Windows 8, e faia lea mea, taumatau kiliki i le ki. "Amata", i le lisi e matala, alu i le "Pulea vaega", ona alu loa lea e poloka "Network ma le Initaneti", ina ua - i le vaega Nofoaga ma Fetufaʻaiga Nofoaga Autule mea e kiliki i le laina “Suia suiga sui”. Matou te vaʻai atu i le tulaga o le network card, pe a fai o le atoatoa, saʻo-kiliki i luga o le icon icon ma kiliki i luga Faʻataga.

Metotia 2: Leo Telefoni

Masalo e te le manaʻo e faʻaleagaina foliga o le potu ma ituaiga uma uaea, ona mafai lea ona e faʻaogaina se isi auala e fesoʻotaʻi ai le komipiuta i le router - e ala i se Wi-Fi network. Nisi faʻataʻitaʻiga motherboard ua faʻaogaina i se uaea uaea. I isi tulaga, e te manaʻo e faʻatau ma faʻapipiʻi se laupapa faʻapitoa i le PCI slot o le komupiuta pe ki le mea ua taua o le Wi-Fi modem i soʻo se USB port o le PC. O komepiuta feʻaveaʻi e i ai le Wi-Fi avanoa module.

  1. Tatou faʻapipiʻiina le fafo poʻo le i totonu Wi-Fi mea fuafua i le komupiuta, faʻaliliu le PC, ma faʻatali mo le faʻapipiʻiina o avetaʻavale masini.
  2. Ole taimi nei e te manaʻomia le faʻatulagaina o le laina laupepa e ala i le alu i tulaga o le router. Tatala soo se Initaneti, i le tuatusi pa, tusi:192.168.0.1pe192.168.1.1(isi tuatusi e mafai, vaʻai i le faʻatonuga tusi lesona) ma kiliki i luga Ulufale.
  3. I le faamalama faʻamaoniga e aliali mai, matou te taina le igoa o le tagata ma le taimi nei le numera e ulufale ai i le router seti. I tulaga masani e tutusa lava:pule. Kiliki LMB i le ki Ua lelei.
  4. I le amataga itulau o le router konfigurasi, i le itu tauagavale tatou maua le aitema "Lelei" ma kiliki i luga.
  5. Ma i totonu o le mataua i lalo menu, tatala le tab "Leitio Seti" ma tuu se faailoga i le parameter fanua “Faʻaaoga le Leitio '', o lona uiga, tatou liliu le faʻasoasoaina o le WI-Fi faʻailoga. Matou te sefeina suiga i faʻatulagaga o le router.
  6. Matou te toe foi i le komepiuta. I le pito i lalo taumatau o le laulau, kiliki i le uaealesi aikona. I luga o le laupepa lea e faʻaali mai, matou te maitauina se lisi o fesoʻotaʻiga avanoa mo fesoʻotaʻiga. Filifili sau oe ma kiliki i le faamau "Fesootai". Oe mafai vave ona tuʻuina se faʻailoga i le malae "Fesootai otometi".
  7. Afai e te setiina se upu faataga e ulufale ai i lau 'upega tafaʻilagi, ona ulufale lea i le ki puipuiga ma kiliki "Le isi".
  8. Faia! Ua faʻatuina le uaealesi fesoʻotaʻiga i le va o komepiuta ma le router.

A o matou faʻatuina faʻatasi, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i se router e faʻaaogaina se uaea pe ala mai i se uaea eletise. Moni, i le faʻalua mataupu, e ono manaʻomia mea faʻaopopo. E mafai ona filifili i luga o lau filifiliga.

Vaʻai foi: Toe fai le TP-Link router

Pin
Send
Share
Send