Troubleshooting BSOD 0x00000116 i nvlddmkm.sys i luga o le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mea sese e tau atu i se system crash o BSOD. "0x00000116 i le nvlddmkm.sys", faʻaalia i foliga o le soʻona taʻua o le lanumoana lanumoana o le oti. Sei o tatou vaʻai poʻo le a lona mafuaʻaga ma o a filifiliga e mafai ona ou foia lenei faʻafitauli i le Windows 7.

BSOD Faatonutonu 0x00000116

Afai i le taimi e faʻagaoioia ai le komipiuta o lau sauniga na motusia faʻafuaseʻi ma le "lanumoana lanumoana o le oti" o faʻaalia ma se mea sese "0x00000116 i le nvlddmkm.sys", i le tele o mataupu, o lona uiga e i ai faʻafitauli i le fegalegaleaiga o le faʻatulagaina ma avetaavale o le NVIDIA ata faʻapitoa. Ae o le vave mafuaʻaga o le faʻafitauli e mafai ona i ai mai soʻo mai viruss ma OS malfunctions i sese faʻapipiʻi o avetaʻavale latou lava. Le isi, tatou vaʻai pe faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli i tulaga eseese.

E aoga le faʻaopoopoina a pe a faʻaalia le mea sese 0x00000116, e le o le nvlddmkm.sys faila o loʻo faʻaalia, ae o dxgkrnl.sys poʻo dxgmms1.sys, ona faʻasaʻoina lea o le tulaga i tulaga tutusa lava, talu ai e iai lona uiga tutusa.

Faiga 1: Avetaavale Sweeper ma CCleaner

Muamua lava, e te manaʻomia e aveese atoa le NVIDIA tuai, ona sosoʻo lea ma le faʻamama o le lesitala, ona toe tuʻu laia lea. O vaega muamua e lua o le a fesoasoani i ai le Driver Sweeper ma le CCleaner.

  1. Ina ia aveʻese avetaavale, amata le komipiuta i Tulaga saogalemu ma faʻagaioia Avetaavale Sweeper. Mo le faʻaliliuina o le Ofisa ile Lusia, pe a fai o loʻo faʻaalia i seisi lomiga, kiliki i le itu tauagavale o le faʻamalama i le vaega "Filifiliga" lalo aitema "Gagana".
  2. E matala se faʻamalama ma se lisi paʻu i lalo o gagana ua avanoa mo le filifilia. Ina ia vaʻai i le lisi atoa, kiliki i luga. Filifili "Lusia".
  3. A uma ona faʻaalia le gagana manaʻomia, fetaomi "Talosaga".
  4. O lenei la ua suia le polokalame polokalame i le Lusia, kiliki i le poloka "Fale" lalo aitema "Iloiloga ma faʻamamaina".
  5. O se lisi o vaega eseese o loʻo i ai le avetaʻavale e matala. Faasaʻo uma pusa ma se upu i le pusa. "Nvidia"ma fetaomi atu "Auiliiliga".
  6. Suʻesuʻega o le a faia ma o avetaʻavale uma ma lesitala faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma NVIDIA o le a faʻaalia. Ina ia aveese na mea, kiliki "Faamamaina".
  7. O le faʻagasologa mo le faʻamamaina o le vaega mai le avetaavale faʻataʻitaʻi o le a faia. A maeʻa, e mafai ona faʻatautaia le polokalame CCleaner ina ia faʻamamaina faamaumauga o lesitala. Ina ia faia lea mea, i le nofoaga autu e pulea ai o loʻo i le itu tauagavale o le faamalama, kiliki i luga o le aitema "Resitala".
  8. I le nofoaga matala, kiliki i le ki "Saili Faʻafitauli".
  9. O le resitala suʻesuʻe o le a amata mo le leiloa poʻo sese faʻamatalaga.
  10. A maeʻa, o le a tatala le lisi o ia elemene. E te manaʻomia le kiliki i le faʻamau "Faaleleia".
  11. O le a tatalaina se faʻamalama e fesiligia ai oe e sefe se kopi faaleoleo o suiga. Matou te fautua ia oe e faia lea mea, afai e tatau ai, e mafai ona e toe faʻaleleia le tulaga muamua o le lesitala pe a fai o le polokalama ua sese tapunia mea taua. Ina ia faia lea mea, kiliki Ioe.
  12. O le a tatalaina se faʻamalama le mea e tatau ona e alu i le faʻatonu o loʻo e fuafua ai e teu se kopi o le lesitala. Ina ua mavae lena, kiliki i luga o le aitema Sefe.
  13. I le isi faamalama, kiliki "Ua maeʻa filifilia".
  14. Le taualumaga mo le faʻasaʻoina ma le tapeina sese sese o le a faia. A maeʻa, ona faʻaali lea e le faʻamalama le tulaga "Ua toe setiina". Uʻa ese lenei faamalama i le kiliki Tapunia.
  15. Ona toe suʻe lea o le resitala mo mea sese. A maeʻa ona maeʻa ona maua ni faʻamatalaga sese, ona fai lea o le faʻatonutonuga e pei ona faʻamatala i luga.
  16. Mulimuli i lenei faʻasologa o gaioiga seia leai ni mea sese e maua mai le suʻe faʻaiuga.

    Lesona: Fufulu le lesitala ma CCleaner

  17. A uma ona aveese avetaʻavale tuai ma faʻamamaina le lesitala, toe fai le komipiuta ma toe alu i le faʻapipiʻiina o mea fou. A iai sau faʻapipiʻi tisiki ma avetaʻavale mai NVIDIA, na tuʻuina i ai ma le vitio card, ona faʻapipiʻi lea i totonu o le taʻavale ma faʻapipiʻi le polokalama e tusa ma fautuaga o loʻo faʻaalia i luga ole laupepa komipiuta.

    A leai sau drive, alu i le itulau NVIDIA aloaʻia ma suʻe ma download le avetaʻavale e talafeagai i lau ata vitio ma faʻapipiʻi i latou, e pei ona faʻamatalaina i le tolu auala o la matou lesona faʻaaogaina le sootaga o loʻo i lalo.

    Lesona: Faʻafouina NVIDIA Graphics Card Avetaavale

    E taua le maitauina pe a fai e leai ni mea taʻavale i luga o le disk, ona e tatau ona e puʻe mai le ofisa aloaia ma sefe i luga o le hard drive ae e te leʻi amataina le faʻapipiʻi le faiga.

  18. Ina ua uma ona faʻapipiʻi avetaavale fou ma toe amata le komipiuta, o se mea sese "0x00000116 i le nvlddmkm.sys" e tatau ona mou atu.

Metotia 2: Faʻafaigofie toe tuʻu ma faʻaleleia ni avetaavale

E le masani i le mea sese o loʻo tatou suʻesuʻeina, e tatau ona e aveese avetaʻavale faʻaaogaina polokalame lona tolu. I nisi o tulaga, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i se faigofie toe tuʻutuʻuga.

  1. Alu mai le lisi Amata i totonu "Pulea vaega".
  2. Tatala "System ma le Puipuiga".
  3. Sosoo kiliki i luga o le tusifaitau Pule Pule.
  4. Tatalaina Pule Pule. Kiliki ile igoa vaega "Vitio Adapters".
  5. O se lisi o pepa vitio e fesoʻotaʻi i le PC tatala. Taumatau kiliki (RMB) i luga o le gaioiga gaioiga ma i le anotusi menu filifili Tapē.
  6. O se talanoaga pusa o le a tatalaina le mea e te manaʻomia ai e faʻamaonia le aveeseina o le masini mai le faiga e ala i le kiliki i luga o le faamau "Ua lelei".
  7. A uma lena mea, o le mataitu o le a alu gaogao mo sina taimi, ma pe a liliu, o le faʻaali i luga o le lau o le a sili atu ona maualalo maualalo lelei nai lo masani. Aua e te popole, o se mea masani lea, talu ai na e faʻaleaogaina le pepa vitio ma o lea na maua ai se iʻuga. Ina ia toe faʻaola i totonu o le lisi Tufafo kiliki i luga o le aitema Faatinoga ma mai le mataʻu i lalo lisi filifili "Faʻafou le tusiga ...".
  8. O le a sailia ai masini e fesoʻotaʻi ma komipiuta ma faʻaopopo i latou i le system. O le mea lea, o le a maua ma fesoʻotaʻi lau laupepa vitio, ma avetaavale eo mai ma ia o le a toe faʻatuina. E foliga mai a maeʻa ona faia nei sitepu, o le mea sese a faʻamatala e tatou, e mou atu.

Ae e pei o le faʻasologa o le toe faʻatulagaina o avetaʻavale e le o taimi uma e aumaia ai le faʻamoemoeina. A fai e leʻi fesoasoani mai, e tatau ona faʻatino gaioiga o loʻo taua i lalo.

  1. I totonu Pule Pule alu i le vaega "Vitio Adapters" ma kiliki i luga o le toaaga NVIDIA graphic card RMB. Mai le lisi e matala, filifili "Faʻafou avetaavale ...".
  2. Ua matala le faamalama mo le toe faafou o ata tifaga avetaavale. Kiliki "Otometi saili ...".
  3. Initaneti suʻesuʻe mo avetaavale faʻafouga mo le NVIDIA vitio adapter mo lau faʻataʻitaʻiga. A maua ni faʻamatalaga fou, o le a faia loa.

Ae a le maua le faʻafouga le faʻafouga pe a maeʻa ona tuʻuina i latou, e le o taofia le faʻafitauli, ona mafai lea ona e agaʻi i se isi auala. Ina ia amata, download le aveina talafeagai i le PC mea puʻe taʻavale mai le faʻapipiʻi tisiki pepa vitio poʻo mai le aloaia NVIDIA 'upega tafaʻilagi, pei ona faʻamatala i totonu Faiga 1. Ina ua uma lena i totonu Pule Pule mulimuli i laʻasaga nei.

  1. A uma ona alu i le faʻafouga metotia filifiliga matala, kiliki i le filifiliga "Saili ...".
  2. E tatalaina le pusa saili. Kiliki le ki "Iloilo ...".
  3. E matala se faʻamalama i le mea e tatau ai ona e filifilia le faʻatonu o loʻo iai le avetaavale fou, ona kiliki ai lea "Ua lelei".
  4. A maeʻa, e te toe foʻi i le faʻafouga autu. O le auala i le faila filifilia o le a faʻaalia i totonu o le faʻatusa talafeagai. E tatau ona e kiliki i le ki "Le isi".
  5. Ona faʻapipiʻi ai lea o mea fou. Ina ua uma reboot le PC, o loo i ai le maualuga maualuga ono mafai e le faʻataʻitaʻia faʻafitauli o le a faʻamautu tumau.

Metotia 3: Tamau sese faʻataʻitaʻiga Faigata

Talu mai le mea sese "0x00000116 i le nvlddmkm.sys" e masani ona fesoʻotaʻi ma fegalegaleaiga o le NVIDIA ata faʻataʻavaleina ma le faiga, o le mafuaʻaga mo ia e mafai ona le gata i le itu o le vitio mea fuafua, ae o le itu o le OS. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻaletonu e ono tupu pe a tulaʻi mai ni mea sese i totonu o le hard drive. I lenei tulaga, e taua le siakiina o le iai o le tulaga lea, sosoo ai ma faʻasaʻoga, pe a mafai.

  1. Kiliki Amata ma alu i totonu "Polokalama uma".
  2. Tatala avanoa "Tulaga".
  3. Saili le aitema Poloaiga laina ma kiliki i luga RMB. Mai filifiliga e matala, filifili amata i le pulega aia tatau.
  4. O le a faʻamalama se matala Poloaiga laina. Ulufale le poloaiga iina:

    chkdsk / f

    Ona fetaomi lea o le faʻamau Ulufale luga o le keyboard.

  5. Ua aliali mai se feʻau faʻapea o se tasi o faʻata pueina o loʻo pisi i faʻagasologa, ma o lea, e le mafai ona faʻamaonia vave. Lenei e le o se mea faʻateʻia, talu ai o loʻo iai le gaioiga galue i luga o le malo. Ina ia alu ese mai le tulaga o loʻo iai nei, o le a faʻaalia e faʻatino ai se siaki pe a maeʻa le toe faʻafouina o le polokalame Poloaiga laina faʻailoga "I" aunoa ma ni upusii, kiliki Ulufale ma toe amata le PC.
  6. A see ese komipiuta, o le HDD o le a siakiina mo mea sese. Afai e suʻesuʻe sese mea sese, o le aoga e otometi ona faʻasaʻoina i latou. A faʻapea o faʻafitauli e moni ile natura, ona e manaʻomia lea le suia o le hard drive, pe toe faʻaleleia e ala ile faʻafesoʻotaʻi le matai.

    Lesona: Siaki le HDD mo mea sese i le Windows 7

Metotia 4: tamau OS faʻaleagaina soli tulafono

Ole isi mafuaʻaga e ala mai ai BSOD 0x00000116 atonu ole soli ole amio saʻo o faila ole OS. Ole mea la e tatau ona puʻeina le komepiuta mo sea mea sese ona toe faʻafoʻi lea o mea leaga. E mafai ona faia nei mea uma le faʻaogaina i le Windows. Sfc.

  1. Tamoe Poloaiga laina faʻatasi ai ma pulega faʻa-pulega pei ona faʻamatala i totonu Faiga 3. Ulu atu i le faatonuga nei iina:

    sfc / sikuea

    A uma ona ulufale i le poloaʻiga, kiliki Ulufale.

  2. O le faagasologa o le siakiina o faila faila mo le leiloa o le amio saʻo o le a amata. A faʻapea e maua ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lenei faʻafitauli, o le a vave ona toe faʻaleleia. I le taimi o le gaioiga, le faamalama Poloaiga laina aua le tapunia.

    Afai, i le faaiuga o le faitauga, Poloaiga laina aliali mai se savali o loʻo taʻu mai ai mea sese na maua, ae le mafai ona faʻasaoina, utaina le PC i totonu Tulaga saogalemu ma toe fai le siaki ile auala tutusa ole faʻaaogaina ole aoga Sfc faasolosolo Poloaiga laina.

    Lesona: Iloilo le OS mo le amio saʻo o faila faila

Metotia 5: siama Aveesea

Ole isi mea e ono avea ma mafuaʻaga ole mafuaʻaga sese o loʻo faamatalaina ile tusitusiga lea ole siama ole virus. Ile mea lea, e tatau ona e siaki lau komipiuta mo ni mea le saʻo e faʻaaoga ai se tasi o antivirus. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le Dr.Web CureIt application, e le manaʻomia ai le faʻapipiʻi i luga o se PC. Ina ia mafai ona tuʻuina atu se maualuga siaki lelei, e sili atu le faʻatinoina mai i se isi-vaega mea e leʻi faʻaaogaina poʻo le booting mai LiveCD / DVD.

Afai e iloa ai siama, mulimuli i faʻatonuga o le a faʻaalia i totonu o le faʻamalama o se aoga aoga. Ae e tusa lava pe faʻamamaina le faʻailoga leaga, e iai le avanoa o le siama ua mafai ona faʻaleagaina faila faila. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻatinoina o le siaki talafeagai ma faia se otometi faʻasaʻoga e faʻaaogaina ai le aoga Sfcpei ona faʻaalia i Faiga 4.

Lesona: Faitauina o lau komepiuta mo siama

Metotia 6: Aveese isi mea le lelei

Ole numera o isi mea le lelei e mafai foi ona taitai atu ai i le oʻo mai o le mea sese 0x00000116, e tatau ona aveʻese pe a maua. Muamua lava, e aoga le vaʻai totoʻa i le taimi e te faʻaaogaina ai ni polokalame se lua pe sili atu o loʻo faʻaaluina ai le laupepa o laupepa vitio. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, nisi ituaiga o taʻaloga ma cryptocurrency mining application. Afai o iai, ia taumafai aua le faʻaaogaina nei ituaiga polokalama ile taimi e tasi. Ina ua mavae lena, o le mea sese e tatau ona mou ese.

I se faʻaopopoga, o se ova le faʻaaogaina o le vitio mea faʻapipiʻi komiti mafai ona mafua ai se mea sese. E mafai faʻatupu ona mafuaʻaga i polokalama faakomepiuta ma mea faigaluega. Faʻalagolago i le natura o lenei faʻafitauli, ua foʻia e pei ona taua i lalo:

  • Faapipiiina avetaavale fou faafou (o le taualumaga sa faamatalaina i Faiga 2);
  • Faʻafesoʻotaʻia se sili atu malosi malulu;
  • Fufulu o le komepiuta mai le pefu;
  • Faʻafou faʻapipiʻi vevela;
  • Suia o se sese pepa vitio ma se faigaluega analog.

E le gata i lea, o se mea sese e mafai ona mafua mai i le mea le talafeagai o le RAM strip ma isi vaega o le komepiuta, ae maise le ata vitio. I lenei tulaga, e tatau ona sui le RAM po o le faʻatusa fetuutuunai ma se tala faʻatatau mai se isi gaosi oloa.

Faiga 7: Faʻafouga System

Afai e leai se tasi o le faʻamatalaga faʻamatalaina fesoasoani e aveese le faʻaavanoa mea na tutupu o BSOD 0x00000116, o le na o le auala o le faia o le toe faaleleia faiga faiga. Lenei metotia manatu o oe sa i ai muamua faia faia toe faaleleia tulaga e tatau ona faia muamua nai lo le taimi na e amata iloa ai le sese faamatalaina.

  1. Alu i le faʻamau Amata i faila "Tulaga"e pei ona matou faia pe a mafaufau Faiga 3. Tatala faʻasino "Auauna".
  2. Saili le aitema i le pusa matala Faiga Toefuataiga ma tamoe.
  3. O le amataga faamalama o le toe faaleleia aoga o le a tatalaina. Kiliki i luga "Le isi".
  4. I le isi faamalama, oe manaʻomia le filifilia o se faʻafouina vaega. Manatua o le aso o lona foafoaga e le tatau ona tuai nai lo le taimi na amataina ai se faʻaletonu na mafua ai le faʻaali mai o le lanumoana lau. Ina ia faʻaopopoina le filifiliga, afai e iai ni mea e toe faʻaola ai lau komipiuta, siaki le pusa "Faaali atu i isi ...". A uma ona e filifilia le aitema mai le lisi e te fuafua e toe fai i tua, kiliki "Le isi".
  5. I le faʻamalama aoga mulimuli Faiga Toefuataiga na o le kiliki ile ki Faia.
  6. Le isi, se faʻapolokalama matala o le a matala i le mea o le a faʻaalia se lapataiga pe a uma ona amata le toe faʻaleleia o le faʻatulagaina, o le a mafai ona e le toe tatalaina le suiga pe a uma ona maeʻa atoatoa. Tapuni uma polokalame aoga ma amata le amataga o le faiga i le kiliki Ioe.
  7. O le komipiuta o le a toe faʻafou ma toe faʻafou le OS i le vaega filifilia. Afai o le faʻafitauli e le o mea masini i le natura, ma le faʻafouina tulaga na faia i luma o le faʻaali mai o BSOD 0x00000116, ona faʻapea lea ma se maualuga maualuga ono mafai ona faʻapea o le a faʻasaʻo le mea sese.

    Lesona: System Restore i le Windows 7

A e maitauina, le sese "0x00000116 i le nvlddmkm.sys" mafai ona i ai uma polokalama ma meafaigaluega natura. E tusa ai, o le auala o lona aveeseina e faʻalagolago i le mafuaʻaga tonu o le faʻafitauli. I le male atu i metotia uma sa faʻamatalaina, o loʻo i ai se isi filifiliga e faʻamaonia e fesoasoani tumau e faʻateʻa le BSOD e faʻamatalaina. Lenei o le suiga o le NVIDIA graphic card i se kalafi tuatusi o soʻo seisi gaosi oloa. Ae leai se tasi o le a faʻamautinoaina pe a uma ona faʻapipiʻi se pepa vitio fou o le a le i ai isi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma ia.

Pin
Send
Share
Send