PWR_FAN fesootaiga i luga o le motherboard

Pin
Send
Share
Send


I tala e uiga i le faʻafesoʻotaʻi o le laupapa pito i luma ma liliu i luga o le laupapa e aunoa ma se faʻamau, sa matou paʻi atu i le mataupu o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga mo le soʻotaga o fesoʻotaʻiga. Le asō matou te fia talanoa e uiga i se tasi mea patino ua sainia o PWR_FAN.

O a ia fesoʻotaʻiga ma pe o a ni fesoʻotaʻiga ia i latou

O fesoʻotaʻiga ma le igoa PWR_FAN e mafai ona mauaina i luga o soʻo se motherboard. Lalo o se tasi o filifiliga mo lenei fesoʻotaʻiga.

Ina ia malamalama i le mea e manaʻomia e fesoʻotaʻi ai, o le a tatou suʻesuʻeina i nisi auiliiliga igoa o fesoʻotaʻiga. "PWR" o se faapuupuuga o le Mana, i lenei tulaga "mana". "FAN" o lona uiga "ili." O le mea lea, matou te faia se faʻaiuga talafeagai - o lenei tulaga e fausia e fesoʻotaʻi ai se paoa. I mea tuai ma nisi faʻaonapo nei PSU o loʻo iai le faʻaaloalo faʻapitoa. E mafai ona fesoʻotaʻi i le motherboard, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona vaʻavaʻai pe faʻapitoa le saoasaoa.

Ae ui i lea, o le tele o sapalai paoa e le maua lenei faʻatusa. I le tulaga lea, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se isi mataupu faʻamau i fesoʻotaʻiga PWR_FAN. Atonu e manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻaavanoaina mo komipiuta ma mea e gaosia ai ata poʻo pepa faʻapitoa: o le sili atu le gaosia o lenei meafaigaluega, o le sili atu ona vevela.

I le avea ai o se tulafono, o le PWR_FAN sootaga e aofia ai 3 pine manatu: eleele, paoa sapalai ma le fesoʻotaʻiga o le faʻatonutonu sensor.

Faʻamolemole ia maitau e leai se fa PIN e nafa ma le saoasaoa faʻatonutonu. O lona uiga o le fetuunai o le saoasaoa o le ili e fesoʻotaʻi i nei fesoʻotaʻiga o le a le galue pe e ala i le BIOS pe mai lalo o le faʻagaioiga faiga. Peitaʻi, o loʻo iai lenei tulaga i nisi alualu i luma faʻaʻaisa, ae o loʻo faʻatinoina e ala i nisi fesoʻotaʻiga.

Ma le isi, e tatau ona e faʻaeteete ma taumafa. 12V e tuʻuina atu i fesootaʻiga talafeagai i le PWR_FAN, ae i nisi faʻataʻitaʻiga e naʻo le 5V. O le maʻalili faʻavavevave saosaoa faʻalagolago lea i lenei taua: i le mea muamua, o le a vili vave, lea e aʻafia ai le tulaga lelei o le maalili ma e afaina ai le ola o le ili. I le lona lua, o le tulaga o le faafeagai tonu.

I le faʻaiuga, matou te manaʻo e matauina le vaega mulimuli - e ui lava e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le maalili mai le tagata faigaluega i le PWR_FAN, e le fautuaina: O le BIOS ma le faʻagaioiga o le a le mafai ona pulea lenei ili, e mafai ona oʻo ai i mea sese poʻo ni malologa.

Pin
Send
Share
Send