O le a galue se komepiuta e aunoa ma se kalafi faʻapitoa

Pin
Send
Share
Send

E tele tulaga o le komepiuta e mafai ona faʻagaoioia e aunoa ma se vitio pepa faʻapipiʻi i totonu. Lenei tusitusiga le a talanoaina le avanoa ma nuances o le faʻaaogaina o sea PC.

Komipiuta faʻagaioiga e aunoa ma se faʻatusa ata

O le tali i le fesili faʻaalia i le ulutala o le tusitusiga o le ioe, e mafai. Ae i le avea ai o se tulafono, o fale uma PC ua faatotogaina i se atoa-ata ata ata ata pe i le ogatotonu faʻapitoa o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa autu vitio e suia ai. O nei masini e lua e matua ese lava faʻamatalaga faʻatekinisi, lea e atagia mai i uiga autu mo le vitio mea faʻatonutonu: le faʻauiga o le malamala, o le aofaʻi o le video memory, ma le numera o isi.

Nisi faʻamatalaga:
O le a se laina faʻaalia ata?
O le a le uiga o faʻapipiʻi ata?

Ae ui i lea, o loʻo faʻatasia i latou i la latou galuega autu ma le mafuaʻaga - o le ata o loʻo faʻaalia i luga o le siaki. O ni pepa vitio, fausia-ma maoti, e nafa ma le vaaia vaaia o faʻamatalaga o loʻo i totonu o le komipiuta. A aunoa ma ata faʻataʻitaʻiga o browser, tusitusiga tusitusiga, ma isi masani ona faʻaaogaina polokalama, komepiuta tekinolosi foliga mai e le faʻaaogaina faʻaoga-tagata, manatuaina o se mea mai le muamua faʻataʻitaʻiga o komepiuta komipiuta.

Vaʻai foi: O le a le mea ou te manaʻomia ai se kalafi ata

E pei ona taua muamua, o le komepiuta o le a galue. O le a faʻaauau pea ona tamoe pe a e aveese le pepa ata mai le system unit, ae e le toe mafai ona faʻaali se ata. O le a tatou mafaufau i filifiliga lea e mafai ai e le komepiuta ona faʻaalia se ata e aunoa ma le i ai o le atoa-tisiki diskrit faapipiiina, o lona uiga, e mafai lava ona faʻaaogaina atoatoa.

Polokalama faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia

Embedded chips o se masini e maua ai lona igoa ona o le mea moni e mafai na o se vaega o le gaosi oloa poʻo le motherboard. I le CPU, e mafai ona i totonu o foliga o se isi ata vitio, e faʻaaogaina ai le RAM e fofo ai ona faʻafitauli. O sea pepa e leai se latou faʻamanatu vitio. E atoatoa e pei o se mea faigaluega mo le "toe nofo" o le talepeina o le tele ata faʻapitoa adaptor poʻo le faʻaputuputu o tupe mo le faʻataʻitaʻiga e te manaʻomia. Ina ia faʻatinoina galuega masani i aso uma, e pei o le folasia i luga o le Initaneti, galulue ma tusitusiga poʻo laulau, o sea sipili o le a saʻo.

E masani lava, faʻavasega fofo fofo mafai ona maua i komepiuta feʻaveaʻi ma isi feaveaʻi masini, ona latou faʻaaogaina tele laititi malosi pe a faʻatusa atu i faʻapitoa vitio adapters. Le sili ona lauiloa gaosi o faʻagasologa ma faʻapipiʻi kalafi ata o Intel. Polokalama tuʻufaʻatasi e sau i lalo o le igoa igoa "Intel HD Graphics" - masalo na e masani ona vaʻaia lenei logo i luga o laupepa eseese.

Tipi i luga ole motherboard

I nei aso, o tulaga na o motherboards e seasea mo tagata masani masani. Na faʻaopoopo lava i le lima i le ono tausaga talu ai. I le motherboard, o le faʻapipiʻi o ata gaosi e mafai ona tu i le itu i matu o le laupapa pe faʻapipiʻi i luga o lona lau. O lenei, o motherboards, mo le tele o vaega, ua faia mo server processors. O le faʻatinoga o na ata kipio e laititi, aua o loʻo fuafua e faʻaalia se ituaiga o atigi atigi mea e te manaʻomia e ulufale ai i tulafono e pulea le server.

Faaiuga

O filifiliga ia mo le faʻaogaina o se PC poʻo le laptop e aunoa ma se pepa kata. Lea pe a manaʻomia, e mafai ona suia i taimi uma le tuʻufaʻatasia pepa faʻapipiʻi ma faʻaauau pea ona galue i le komepiuta, aua e toetoe lava o mea uma i aso nei e gaosia ai o ia lava.

Pin
Send
Share
Send