O le a se laina faʻaalia ata?

Pin
Send
Share
Send


Pe a faitau faʻamatalaga e uiga i mea mo komipiuta, oe ono pa'ū i luga o se manatu e pei o le faʻamanatuina o se kata ata. I lenei mataupu o le a tatou iloiloina o le a le faʻamanuiaina faʻatulagaina kalafi ma pe o le a na aumaia ia i tatou.

Vaega o faʻapitoa o le faʻasologa o kalama

O le discret video card o se masini e alu ai o se isi vaega, o lona uiga, e mafai ona aveeseina e aunoa ma le afaina ai le toe vaega o le PC. Faʻafetai i lea mea, ua mafai ona suia i se sili atu faʻamalosi faʻataʻitaʻiga. O le kaliseti pepa faʻapitoa e i ai lona lava faʻamanatu, lea e tamoʻe vave nai lo le komipiuta RAM ma ua faʻapipiʻi ma se ata faainumera o loʻo faʻatinoina faʻagaioiga faigata o faʻagaioiga. Ma le isi mea, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi lua siaki ile taimi e tasi mo galuega sili atu ma le toʻafilemu.

O lenei vaega ua faʻaaogaina mo taʻaloga ma ata faʻapitoa, ona e sili atu le malosi nai lo le tuʻufaʻatasia pepa. I le faʻaopopoga i le faʻapitoa, o loʻo i ai ni ata tuʻufaʻatasia, e masani ona alu e pei o se moli faʻapipiʻi i le motherboard poʻo se vaega o le vaega tutotonu. O le manatua e faʻaaogaina o le RAM o le komepiuta, ma le GPU o le ogatotonu o le gaioiga o le komepiuta, e tele lona aʻafiaga i le faʻatinoina o le computer. O le CPU foi e faʻatino isi galuega i taʻaloga. E mafai ona e faitau atili i lenei mea i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Vaʻai foi: O le a le mea a le tagata e faia i totonu o taʻaloga?

Ole eseesega autu ile va o le kalama laʻau ma le tuʻufaʻatasia tasi

E i ai le tele o eseesega i le va tuʻufaʻatasi ma tisaini kalafi ata, ona o latou e manaʻomia i le va o tagata faʻaaoga i auala eseese.

Faatinoga

Faʻatonuga pepa faʻapitoa, o se tulafono, e sili atu le malosi nai lo le tuʻufaʻatasi ona o le i ai o latou lava faʻamanatu vitio ma se faʻapipiʻi ata. Ae i totonu o ata faʻapitoa o loʻo i ai pepa ata o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga vaivai e mafai ona faʻatinoina ia lava galuega sili atu le leaga nai lo le tuʻufaʻatasia. I totonu o le tuʻufaʻatasia, o loʻo iai ni faʻataʻitaʻiga mamana e mafai ona tauva ma tauva masani o taʻaloga, ae o loʻo faʻaauau pea la latou gaioiga faʻatapulaʻaina e le uati saoasaoa o le tutotonu tutotonu ma le tele o RAM.

Faitau foi:
Polokalama mo le faʻaalia o le FPS i taʻaloga
Polokalame ia faʻateleina le FPS i taʻaloga

Tau

E iloga lava pepa faʻapitoa e taugata na i lo isi tuʻufaʻatasia, talu ai o le tau o le mea mulimuli o loʻo aofia ai i le tau o le mea e fai ai le gaosi poo le motherboard. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taʻutaʻua sili Nvidia GeForce GTX 1080 TI faʻapitoa pepa e tusa ma le $ 1,000, e fetaui lelei ma le tau o le averesi komepiuta. I le taimi lava e tasi, o le AMD A8 faʻataʻitaʻiga ma le tuʻufaʻatasi Radeon R7 graphic card tau e tusa ma le $ 95. Ae ui i lea, e le mafai ona iloa tonu le tau o le tuʻufaʻatasia pepa malo tuʻu ese.

Sui

Ona o le mea moni o le tisiki ata faʻapitoa e sau e pei o se isi laupapa, o le a le faigata i soʻo se taimi e toe suia i se sili atu faʻamalosi faʻataʻitaʻiga. Ma tuʻufaʻatasia, e eseese mea. Ina ia suia i seisi faʻataʻitaʻiga, e tatau ona sui le masini, ma o nisi taimi ole motherboard, o le a faʻaopopo ai isi tau faʻaopoopo.

Faʻavae i luga o eseʻesega i luga, e mafai ona e faʻaiuina e uiga i le filifiliga o se pepa vitio, ae afai e te manaʻo e suʻe le autu, matou te fautuaina le faitauina o se tasi oa matou tusitusiga.

Faitau foi: Auala e filifili ai se pepa vitio mo se komepiuta

Fuafuaina le ituaiga o faapipiiina pepa vitio

E tele auala e iloa ai poʻo fea le pepa vitio e faʻapipiʻiina. Afai e te le malamalama lelei i le komupiuta ma e te fefe e faia ni togafiti ma ia, ona e mafai lea ona vaʻai i le pito i tua o le vaega kesi. Saili le uaea o alu mai mai le kesi iunite i le mataitu, ma vaʻai pe faʻapefea ona maua le input mai mai le system unit. Afai e tu i luga ma faʻatoaga i le pito i luga o le poloka, ona e faʻavasega lea o ni ata vaʻaia, ma afai e tu i luga faʻafuaseʻi ma se mea i lalo ifo o le ogatotonu, ona faʻapitoa lea.

Soo se tasi e malamalama e tusa lava pe laititi se PC, o le a le faigata ona aveese le 'ie fale ma siaki le iunite o le vaega mo se tisafa ata faʻapitoa. Afai ua leiloa vaʻaiga se isi vaega, faʻatulagaina, tuʻufaʻatasia le GPU. Le fuafuaina o lenei i luga o komepiuta feaveai o le a sili atu le faigata ma e tatau ona tuuina atu se isi tusitusiga.

Overclocking o le NVIDIA GeForce Graphics Card
Overclocking le AMD Radeon

O lea na matou fuafuaina pe o le a le laina iloga o pepa faʻapitoa. Matou te faʻamoemoe e te malamalama i lona uiga, ma o le ae faʻaaogaina nei faʻamatalaga pe a filifilia ni vaega mo lau komepiuta.

Pin
Send
Share
Send