Matou te faʻateleina le RAM i luga o le komepiuta

Pin
Send
Share
Send

Ole avanoa ole manatua (R RAM) poʻo le faʻamanatuina ole faʻamanatuga ose vaega ole komipiuta a le tagata lava ia poo le laptop e teu ai faamatalaga (code code, polokalama) e manaʻomia mo le faʻatinoina vave. Ona o le laititi o le faʻamanatuga, e ono paʻu tele le gaioiga a le komipiuta, i le mea lea, o se fesili talafeagai e tulaʻi mo tagata e faʻaaogaina - pe faʻapefea ona faʻateleina le RAM i se komupiuta ma Windows 7, 8 poʻo le 10.

Auala e faʻateleina ai le komipiuta RAM

E mafai ona faʻaopopo RAM i ni auala se lua: faʻapipiʻi se isi puipui poʻo le faʻaaoga se moli flash. E taua le taʻu i le taimi lava lena o le filifiliga lona lua e le o iai se taua tele i le faʻaleleia o le faʻatinoina o le komepiuta, talu ai o le saoasaoa saoasaoa e ala i le USB taulaga e le o lava le maualuga, ae o se faigofie ma lelei auala e faʻaopopo ai le tele o RAM.

Metotia 1: Faʻapipiʻi New RAM Modules

I le amataga, o le a tatou feagai ma le faʻapipiʻiina RAM fasi i se komepiuta, talu ai o lenei auala e sili ona aoga ma masani ona faʻaaogaina.

Fuafua le ituaiga o RAM

Muamua e tatau ona e iloaina le ituaiga o lau RAM, aua o latou eseʻeseʻuga talafeagai le fetaui ma le tasi ma le isi. E na o le fa ituaiga:

  • DDR
  • DDR2;
  • DDR3;
  • DDR4.

O le mea muamua e toetoe lava le faʻaaogaina, talu ai ua manatu ua le lava, o lea afai e te faʻatauina le komepiuta lata mai, ona e ono maua DDR2, ae e sili ono DDR3 po o DDR4. E tolu auala e iloa ai le mautinoa: e ala ile auala, e ala ile faitauina o le mea faʻapitoa, pe ala ile faʻaogaina o se polokalama faʻapitoa.

E tofu lava le ituaiga o RAM ma lana lava ata tusi. E tatau lea mea ina ia le mafai ai ona faʻaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, RAM pei o le DDR2 i komupiuta ma DDR3. Ae o lenei mea moni o le a fesoasoani ia i tatou e fuafua le ituaiga. E fa ituaiga o RAM o loʻo faʻaalia ata i le ata i lalo, ae e taua le faʻamanatu i ai o lenei metotia faʻaogaina na o komipiuta a le tagata lava ia; i komepiuta feaveaʻi, o sipisi e i ai se eseʻese mamanu.

Pei ona outou vaʻai, e iai le va ile pito i lalo ole laupapa, ma e tofu a le tagata ma le isi nofoaga. O le laulau faʻaalia mai le mamao mai le itu tauagavale i le va.

RAM ItuaigaMamao i le va, cm
DDR7,25
DDR27
O le DDR35,5
DDR47,1

Afai e leai sau pule i ou tamatamai lima poʻo e mautinoa e te le mafai ona iloa le eseesega i le va DDR, DDR2 ma DDR4, talu ai latou laʻititi eseʻese, o le a matua sili atu faigofie le sailia o le ituaiga mai le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo i luga o le RAM chip lava. E i ai filifiliga e lua: o le a faʻailoaina saʻo le ituaiga o masini lava ia pe o le taua o le tumutumu faʻaaogaina. I le tulaga muamua, o mea uma e faigofie. O le ata i lalo o se faʻataʻitaʻiga o sea faʻapitoa.

Afai e te leʻi mauaina se igoa faʻapipiʻi i lau pepa faʻapipiʻi, ona e mafaufau lelei lea i le taua o le bandwidth. E sau foi faʻapitoa i ituaiga e fa:

  • PC
  • PC2;
  • PC3;
  • PC4.

E pei ona e ono taumateina, latou te matua tausisia ma le DDR. O le mea lea, afai na e vaʻai i le PC3, o lona uiga o lau RAM ituaiga o le DDR3, ma afai o le PC2, o lona uiga DDR2. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

Uma o nei metotia aofia parsing o le vaega iunite po o komepiuta ma, i nisi tulaga, toso ese RAM mai le slots. Afai e te le manaʻo e faia lenei mea pe ua e fefe, e mafai ona e mauaina le ituaiga o RAM faʻaaogaina le CPU-Z polokalame. Ui i lea, o lenei metotia ua fautuaina mo laptop tagata faʻaaogaina, talu ai lona auiliiliga e sili atu faigata nai lo se komepiuta a le tagata lava ia. O lea la, download le tusi talosaga i lau komepiuta ma mulimuli i nei sitepu:

  1. Tamoe le polokalame.
  2. I le faʻamalama e matala, alu i le lau "SPD".
  3. I le lisi ifo lalo "Slot # ..."tu i le poloka "Filifiliga Faʻamanatuga Manatu", filifili le RAM slot e te manaʻo e mauaina faʻamatalaga e uiga i.

A maeʻa, o le ituaiga o lau RAM o le a faʻaalia i le malae i le itu taumatau o le lisi paʻu i lalo. Ui i lea, e tutusa mo laina uma, e tusa lava po o le fea e te filifilia.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona iloa le ata RAM

Filifili le RAM

Afai e te filifili e sui atoa lau RAM, ona tatau lea ona e mafaufau i ai lana filifiliga, talu ai o loʻo i ai nei le aofaʻi o tagata gaosi oloa i luga o le maketi o loʻo ofoina atu ituaiga eseese o RAM. Latou uma eseese i le tele auala: taimi, taimi i le va o gaioiga, tele-auala, le i ai o isi elemene ma isi. Sei o tatou talanoa eseese e uiga i mea uma

Faatasi ai ma le faʻafiafia o RAM, o mea uma e faigofie - o le tele foi o le sili atu. Ae ei ai lanu. O le mea moni o le tapulaa maualuga faʻailoga o le a le mauaina pe a fai o le throughput o le motherboard itiiti nai lo RAM. O le mea lea, ao le i faʻatauina le RAM, mafaufau lelei i lenei faʻailoga. Ole mea e faʻaopopoina i luga o nofoaga o loʻo manatua pea le 2400 MHz. O sea taua taua ua ausia ona o le eXtreme Memory Profile tekonolosi, ae afai e le lagolagoina e le motherboard, ona le mafai ai lea e le RAM ona gaosia le tau faʻapitoa. I le auala, o le taimi i le va o gaioiga e tuʻu tutusa i le taimi masani, o lea pe a filifilia, taulai atu i le tasi mea.

Multichannel - o le faʻataʻitaʻiga lea e nafa ma le agavaʻa e fesoʻotaʻi faʻatasi ni isi manatua. Lenei e le gata o le a faʻaopoopoina ai le aofaʻi atoa o RAM, ae faʻavavevave foi faʻamaumauga o faʻamaumauga, talu ai o faʻamatalaga o le a alu saʻo i masini e lua. Ae e tatau ona e mafaufau i nisi nuances:

  • O ituaiga manatua ole DDR ma le DDR2 e le lagolagoina le multi-channel mode.
  • I le masani ai, le auala na galue pe a fai o le RAM e mai le gaosi tutusa.
  • Leai uma motherboards lagolago tolu- pe fa-auala auala.
  • Ina ia faʻamalosia lenei faiga, o puipui e tatau ona faʻaofi i totonu o le tasi slot. E masani lava, slots i ai lanu eseʻese ina ia faʻafaigofie mo le tagata faʻaaoga e folau.

Ole tau vevela e mafai ona maua i le na o mea e manatua i tupulaga talu ai nei e iai le maualuga, i isi tulaga e na o se elemene o mea teuteu, o lea ia faʻaeteete pe a faʻatau pe a e le manaʻo e ovaʻe.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili RAM mo se komepiuta

Afai e te le sui atoa le RAM, ae naʻo le manaʻo e faʻalautele e ala i le faʻaopopoina o isi faʻamau i totonu o le free slots, o lona uiga e sili ona fautuaina ina ia faʻatau mai le RAM o le faʻataʻitaʻiga lava e tasi na e faʻapipiʻiina.

Faatuina RAM i slots

A e filifili loa ile ituaiga o RAM ma faʻatau ai, e mafai ona e alu saʻo i le faʻapipiʻiina. Tagata e ona le komepiuta e tatau ona faia mea nei:

  1. Tape le komipiuta.
  2. Aveese le eletise sapalai le eletise mai le eletise, tapuni ese le komipiuta.
  3. Aveese le itu itu o le vaega ole iunite e ala i le tatalaina i lalo o nai nati.
  4. Saili avanoa mo RAM i luga ole motherboard. I le ata i lalo e mafai ona e vaʻaia.

    Faʻamatalaga: Faʻalagolago i le gaosi oloa ma le faʻasologa o le motherboard, o le lanu e ono eseese.

  5. Momono le ata uila i slots o loʻo maua i itu uma e lua i itu. E faigofie lea, aua le faʻaaogaina taumafaiga faʻapitoa ina ia aua neʻi faʻaleagaina le togafiti.
  6. Faʻaofi se RAM fou i le avanoa matala. Vaʻai totoʻa i le avanoa, e taua tele le fetaui ma le vaevaega o le slot. Faʻapipiʻi RAM, e tatau ona faia ni taumafaiga. Fetaomi atu seia e lagona se tulaga ese kiliki.
  7. Faʻapipiʻi le vaega na lalofia ai muamua.
  8. Ulufale le faʻapipiʻi le eletise i le vai.

A maeʻa, o le faʻapipiʻi o RAM e mafai ona mafaufau ua maeʻa. I le auala, e mafai ona mauaina lona aofaʻi i totonu o le faʻagaioiga faiga, o loʻo i ai se tusitusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi i lenei autu.

Faitau atili: Faʻafefea ona e mauaina le tele o komipiuta RAM

Afai o loʻo iai sau komepiuta, o lona uiga e le mafai ona e ofoina atu se auala lautele e faʻapipiʻi ai le RAM, ona o faʻataʻitaʻiga eseese e matua eseʻesega laupepa foliga mai le tasi ma le isi. E taua foi le gauai atu i le mea moni e faapea, o nisi faʻataʻitaʻiga e le lagolagoina le avanoa e faʻalauteleina RAM. I se tulaga lautele, e le manaʻomia le faʻapipiʻiina oe lava le laptop, aua le iai se poto masani, e sili le faʻatuatuaina o lenei mataupu i se tagata tomai faʻapitoa i se nofoaga tautua.

Metotia 2: ReadyBoost

ReadyBoost o se faʻapitoa tekonolosi e faʻatagaina oe ona liua se Flash drive i totonu o RAM. O lenei faiga e faigofie tele e faʻatinoina, ae e taua le mafaufauina o le flash drive's bandwidth o se faʻatonuga o le lapoʻa maualalo ifo nai lo RAM, o lea aua le mafaufau i se tele faʻaleleia atili i le faʻatinoga o lau komepiuta.

Le faʻaaogaina o le USB flash drive ua fautuaina na o se mulimuli mulimuli, pe a manaʻomia e faʻateleina le tele o le manatua mo se taimi puʻupuʻu. O le mea moni o soʻo se flash drive e iai le tapulaʻa i luga o le numera o faʻamaumauga e faʻataunuʻuina, ma afai e oʻo le tapulaʻa ua ausia, o le a na ona le mafai.

Faitau atili: Auala e fai ai le RAM mai le flash drive

Faaiuga

O le mea ua tupu, ua lua a tatou auala e faʻaopopoina ai le komipiuta RAM. E le masalomia, e sili atu le faʻatau faʻapipiʻi isi pa memori, ona o lenei mea e mautinoa ai se tele faʻaopopo i le faʻatinoga, ae afai e te manaʻo e faʻaopopo le le tumau i lenei tulaga, oe mafai ona faʻaaoga le tekonolosi ReadyBoost.

Pin
Send
Share
Send